5 dezelfde aandelen van twee heel verschillende topvrouwen

Door Belegger.nl op 20 januari 2022 14:50 | Views: 13.160

5 dezelfde aandelen van twee heel verschillende topvrouwen

Hoewel ze verschillende strategieën hebben, hebben Catharine Wood en Sarah Ketterer (foto) een aantal keuzes in hun portefeuille die overeenkomen, schrijft GuruFocus op Forbes.

GuruFocus is van mening dat beleggers minder beleggingsfouten zouden maken, als zij kiezen voor aandelen die door de beste beleggingsgoeroes zijn gewogen. Daarbij ligt de nadruk op waarde.

Dit keer neemt het twee vrouwelijk topbeleggers onder de loep en kijkt welke aandelen zij gemeenschappelijk in portefeuille hebben, ook al verschilt hun benadering.

Twee topvrouwen

Cathie Wood is de topvrouw van ARK Investment Management. Zij heeft naam gemaakt door te beleggen in disruptieve innovatieve aandelen van bedrijven in bijvoorbeeld kunstmatige intelligentie, robotica, energieopslag, DNA-sequencing en blockchaintechnologie. Eind 2021 bedroeg het redement 359% over vijf jaar. Maar de laatste tijd heeft Wood het moeilijk en kijkt de ARK ETF tegen een fors negatief rendement aan.

Sarah Ketterer geeft leiding aan Causeway Capital en streeft naar superieure risicogewogen rendementen door te beleggen in ondergewaardeerde aandelen in zowel ontwikkelde als opkomende markten. Twee heel verschillende benaderingen, maar toch hebben deze vrouwen een aantal posities gemeenschappelijk.

Lees ook: Cathie wood blijft bullish op de lange termijn

TSMC – duur, maar potentie voor waardecreatie

Het Taiwanese bedrijf produceert halfgeleiders en heeft een marktkapitalisatie van 742,98 miljard dollar. De GuruFocus Value Line suggereert dat het aandeel momenteel flink overgewaardeerd is op basis van historische ratio's, prestaties uit het verleden en toekomstige winstverwachtingen. Het rendement op het geïnvesteerde kapitaal wijst erop dat er een goede waardecreatie plaatsvindt naarmate het bedrijf groeit.

Ketterer verminderde haar belang in TSMC in de loop van het kwartaal met 3,93% tot 4,12 miljoen aandelen, terwijl Wood haar positie ongewijzigd liet. Volgens GuruFocus heeft Ketterer zo’n 185,38% rendement behaald op haar langetermijnbelegging. Wood heeft sinds het eerste kwartaal van 2018 een rendement van ongeveer 43,53% behaald.

General Electric – gokken op de opsplitsing

Het industriële conglomeraat General Electric kondigde onlangs aan zich te willen opsplitsen in drie afzonderlijke bedrijven. Het heeft een marktkapitalisatie van 113,17 miljard dollar. Volgens de GF Value Line is het aandeel momenteel aanzienlijk overgewaardeerd. Volgens GuruFocus heeft het bedrijf moeite om waarde te creëren.

Ketterer nam in de loop van het kwartaal een belang van 1 miljoen aandelen in General Electric. Wood verhoogde haar belang in GE met 22,54% tot 55.649 aandelen. Uit de gegevens van GuruFocus blijkt dat Ketterer tot nu toe 8,04% op haar belegging heeft verloren, terwijl Wood een rendement van 3,23% heeft weten te genereren.

Meta Platforms – ondergewaardeerd, terwijl groei waarde creëert

Het socialemediabedrijf, dat onlangs zijn naam veranderde van Facebook in Meta Platforms, heeft een marktkapitalisatie van 921,65 miljard dollar. De aandelen hebben een koers-winstverhouding van 23,64, een koers-boekwaardeverhouding van 6,94 en een koers-omzetverhouding van 8,48. Op basis van de GF Value Line lijkt het aandeel momenteel licht ondergewaardeerd te zijn. Het hoge rendement op het geïnvesteerde kapitaal suggereert dat het bedrijf waarde creëert terwijl het groeit.

In het derde kwartaal verkleinde Wood haar positie in Meta Platforms met 27,4% tot 210.084 aandelen. Ketterer verhoogde op haar beurt juist haar belang met 9,11% tot 257.700 aandelen. GuruFocus schat in dat Ketterer 2,45% op haar belegging in Meta heeft verdiend sinds het tweede kwartaal van 2021, terwijl Wood zo’n 18,86% in de plus staat.

Zie ook: Waarom vrouwen zo weinig met aandelen hebben

JD.com – belangen verkleind

Het Chinese e-commercebedrijf JD.com heeft een marktkapitalisatie van 113,50 miljard dollar. De aandelen hebben een koers-winstverhouding van 29,62, een koers-boekwaardeverhouding van 3,41 en een koers-omzetverhouding van 0,84. De GF Value Line suggereert dat het aandeel momenteel redelijk gewaardeerd is. Volgens GuruFocus heeft het bedrijf moeite om waarde te creëren.

Terwijl Wood haar belang in JD.com in het derde kwartaal met 61,76% verkleinde tot 2,4 miljoen aandelen, deed Ketterer datzelfde met 33,71% tot 1,03 miljoen aandelen. Volgens GuruFocus heeft Wood naar schatting 16,90% verloren op haar belegging. Ketterer heeft ongeveer 77,23% verdiend sinds het derde kwartaal van 2019.

Walt Disney – Wood verliest, maar hoopt op meer

Ketterer bouwde afgelopen kwartaal haar belang in Walt Disney met 14,68% af tot 461.244 aandelen. Wood verhoogde juist haar positie met 158,44% tot 393.879 aandelen. Ketterer heeft zo’n 36,77% rendement behaald op haar belegging sinds het eerste kwartaal van 2020 op basis van data van GuruFocus, terwijl Wood 12,5% heeft verloren sinds het tweede kwartaal van 2021.

De media- en entertainmentgigant Walt Disney heeft een marktkapitalisatie van 284,59 miljard dollar. De aandelen hebben een koers-winstverhouding van 143,64, een koers-boekwaardeverhouding van 3,22 en een koers-omzetverhouding van 4,24. Volgens de GF Value Line is het aandeel momenteel licht overgewaardeerd. Walt Disney heeft wel moeite om waarde te creëren.

Lees verder: Waarom Ark Invest Tesla blijft bijkopen

Reacties

4 Posts
lady
0
Spijtig dat de mosterd altijd uit de V.S. komt = terwijl de € economie wel verdeeld groter is !
We kijken veel te veel naar de Amerikaanse lichtbak = net als onze langorige viervoeters.
Spijtig = De Beurs van de MOKUM ( opgericht door Vlaamse vluchtelingen ) toont aan dat men onder de waterlijn een zéér grote speler is geworden !
kosterijen
0
divjan
0
Yourt
0
inderdaad... al S&P500 wat de klok slaat. Scoort meestal hogern maar wanneer het fout gaat, duiken ze ook diep(er). Spreiding wil zeggen dat je meer doet dan in S&P 500 beleggen, en dan vooral in top 5/10/25. Ik heb Amazon, Alphabet en Berkshire H. Maar ook ASML. Hey... daar verscheen dan toch iets over (een planklegger voor de toekomst). Tja... die staat bij mij op dik over de 100% winst en het zal nu even wat minder hard gaan allicht. Maar zou dit voor een US aandeel ook een planklegger genoemd worden?
4 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront