BlackRock koopt de dip niet

Door Belegger.nl op 14 juni 2022 12:00 | Views: 15.871

BlackRock koopt de dip niet

BlackRock, de grootste vermogensbeheerder ter wereld, waagt zich nog niet in de dalende aandelenmarkt om de dip te kopen. De zorgen over toenemende inflatie en een afnemende groei in de VS zijn te groot. 

"We kopen de dip niet omdat de waarderingen nog geen tekenen van verbetering laten zien", schrijven strategen van BlackRock maandag in een rapport. "Er is een risico dat de Fed gaat overreageren en daarnaast groeit de druk op de winstmarges."

Vrees voor een te agressieve Fed

De angst in de markt neemt toe dat de Federal Reserve een veel hawkisher toon gaat aanslaan tijdens de tweedaagse vergadering, die vandaag is begonnen. De Amerikaanse centrale bank probeert de oplaaiende inflatie onder controle te krijgen door monetaire verkrapping. Beleggers zijn bang dat de Fed misschien te agressief op de rem trapt en dat de Amerikaanse economie, die al een vertraging laat zien, in een recessie vervalt.

De VIX, ofwel de 'angstindex' van Wall Street, steeg maandag naar 34, van nog geen 28 afgelopen vrijdag. Dat is hoger dan het 200-daags gemiddelde van 23 en ook hoger dan het 50-daags gemiddelde van 27.

'Veel te optimistisch'

Het BlackRock-rapport wijst op analistenverwachtingen voor S&P 500-bedrijven; de bedrijven zouden de winsten dit jaar met 10,5% zien groeien. “Veel te optimistisch, als je het ons vraagt. Aandelen kunnen nog veel verder onderuit als de margedruk toeneemt”, aldus de BlackRock-strategen. 

Zie ook: Aan deze 4 signalen kunt u bodemvorming herkennen

Reacties

2 Posts
SKO886
0
quote:

Beursgeslagen schreef op 14 juni 2022 22:36:

Alsof BR iemand gaat vertellen wat ze gaan doen. Wat een onzin.
Hahah inderdaad,, wat moet je hier mee.
BR gaat achterover leunen tot we op nieuwe record hoogtes zijn beland.........
2 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront