Aegon « Terug naar discussie overzicht

Aegon juni 2017

3.441 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 141 ... 169 170 171 172 173 » | Laatste
FairValue
0
quote:

Peentje, vriend van ..... schreef op 27 juni 2017 15:29:

[...]
Die 336 miljard staat grotendeels in de boeken bij vergrijsd Nederland.
Zij zit niet te wachten op wat dividend of een koersstijging / daling, maar heeft gewoon zonder verdere zorgen en ondanks de zeer lage rente en eventuele vermogensrendementheffing een appel(tje) voor de dorst op een spaarrekening.

Deze potentie (badinerend: Piet Particulier) kan men gerust vergeten, dus hierop zal de beurs niet gaan stijgen.
Ok aannemelijk dat merendeel van het geld bij grijs Nederland zit. Maar ook zij gaan, zij het beperkter, beleggen bij betere vooruitzichten. Daarnaast zit er ook n deel bij niet grijs NL. En dat geld bij grijs NL komt ook een keer terug. Je conclusie is dus niet correct.

En Piet particulier is niets badinerends aan. Het is enkel je eigen interpretatie ervan.

Beetje jammer weer Peentje. Je snappertje blijkt weer niet zo groot.
manuss
0
quote:

Wilbar schreef op 27 juni 2017 17:49:

Elke dag circa een procent eraf is natuurlijk niet goed. En zo gaat het al weer een paar weken met af en toe een groene dag. Zo schiet het niet op. Ook niet voor de roze brillen.
Vermoed dat we morgen de steun 4,28 tegen gaan komen. Morgen uitspraak woekerpolis-affaire. brrrr
finance2u
0
Dacht 19 juli uitspraak..waartegen aegon in beroep kan gaan..weer jaren verder zodat de uitkering steeds lager zal worden ivm overlijden en of opgave...werkelijke schade zal nooit vergoed gaan worden, slechts een fractie...al jaaaaren bekend bij de hele sector, schandalig maar zo werkt het nu eenmaal
manuss
0
quote:
Bullwish schreef op 27 jun 2017 om 13:01:

Morgen volgt er een uitspraak van de Rechtbank in Den Haag van een zaak tegen Aegon betreffende woekerpolissen.
[verwijderd]
0
quote:

FairValue schreef op 27 juni 2017 18:01:

[...]

Ok aannemelijk dat merendeel van het geld bij grijs Nederland zit. Maar ook zij gaan, zij het beperkter, beleggen bij betere vooruitzichten. Daarnaast zit er ook n deel bij niet grijs NL. En dat geld bij grijs NL komt ook een keer terug. Je conclusie is dus niet correct.

En Piet particulier is niets badinerends aan. Het is enkel je eigen interpretatie ervan.

Beetje jammer weer Peentje. Je snappertje blijkt weer niet zo groot.
Wat jij wil, joh, maar vertel dan eens hoe die 336 miljard over is te halen om WEL te gaan beleggen.
Daan 008
0

Onder het forum van NN

voda 23 jun 2017 om 14:39

Update Woekerpolissen

Door Paul Weeteling op 23 jun 2017 om 12:15 | Views: 1.014

Klachteninstituut Kifid heeft vandaag een consument gelijk gegeven in een individuele zaak over een woekerpolis. Het gaat om de opstartkosten die verzekeraar Nationale Nederlanden heeft gerekend bij het afsluiten van een beleggingsverzekering. Volgens het Kifid is het rekenen van die kosten onvoldoende gecommuniceerd naar de klant.

NN is van mening dat het zich aan de informatievoorschriften volgens wet en regelgeving heeft gehouden. De uitspraak is echter bindend en onherroepelijk. Dit betekent dat NN in deze zaak de klant 7000 euro moet vergoeden voor kosten en misgelopen rendement. De vraag is of het hierbij blijft. Er zijn namelijk nog een half miljoen soortgelijke polissen afgesloten volgens claimorganisatie Wakkerpolis.

Consequenties voor NN

NN ontving eind maart al een nieuwe claim van Wakkerpolis op basis van gelijkwaardig intransparante kosten. De claim van 3,2 miljard euro heeft betrekking op beleggingsverzekeringen van voor 2008. Bovenstaande uitspraak dient voor de claimorganisatie dan ook als een proefproces.

Iedere gedupeerde polishouder moet zich individueel aanmelden om die claim van 3,2 miljard euro een kans van slagen te geven. Het is niet waarschijnlijk dat dit in werkelijkheid ook gebeurt. Veel mensen zullen het dossier letterlijk en figuurlijk al dichtgegooid hebben of zich niet eens bewust zijn van het feit dat ze kans maken op vergoeding.

Van de 5 miljoen woekerpolissen die in Nederland zijn afgesloten hebben slechts 150 duizend mensen zich aangemeld bij belangenorganisaties. Dat komt neer op 3%. Op een claim van 3,2 miljard is dat nog geen 100 miljoen wanneer iedereen in het gelijk gesteld wordt.

Desondanks is het voor NN geen goed nieuws. Los van de grotere kans dat het bedrijf kosten zal maken voor de vergoeding in zaken die wel worden aangemeld, is het ook niet goed voor de reputatie van het bedrijf. NN zegt zelf ook niet goed in te kunnen schatten wat de kosten van deze uitspraak zullen zijn en heeft hier geen voorziening voor.

NN noteert momenteel 5,5% lager terwijl de AEX 0,5% inlevert. Met een marktwaarde van zo’n 11 miljard euro betekent dit een waardedaling van 550 miljoen euro. Blijkbaar denkt de markt niet dat de collectieve claim van Wakkerpolis volledig wordt toegewezen.

Andere Nederlandse verzekeraars

ASR kreeg vlak voor de beursgang vorig jaar een soortgelijke claim van 5 miljard euro (meer dan de beurswaarde(!)) aan zijn broek. Aegon schikte, net als het door NN overgenomen Delta Lloyd, al eerder in een aantal zaken, maar ook hier loopt nog het één en ander. In deze zaak wordt, net als die tegen Reaal, later dit jaar een uitspraak verwacht waartegen nog in beroep kan worden gegaan.

Het blijft onzeker hoeveel er uiteindelijk door de verschillende verzekeraars uitgekeerd gaat en moet worden. Ze kunnen de zaak lang rekken en hoe langer het duurt, hoe meer claimanten er afhaken. Een blik op de koersen van Nederlandse verzekeraars leert dat beleggers niet blij zijn met de hernieuwde onzekerheid vandaag. Het zou goed zijn als de verzekeraars er zelf wat opener over zouden zijn.

voda 23 jun 2017 om 14:39

Beursblik: beperkte impact Kifid-uitspraak op NN

Focus op uitspraak Rechtbank Rotterdam.

(ABM FN-Dow Jones) De uitspraak van het Kifid, waarin Nationale-Nederlanden ten onrechte zogenoemde 'eerste kosten' heeft ingehouden voor beleggingsverzekeringen, zal vooralsnog een beperkte impact hebben op de verzekeraar. Dit stelde analist Cor Kluis van ABN AMRO vrijdag tegenover ABM Financial News.

NN moet volgens een oordeel van het Kifi deze kosten die zijn ingehouden voor beleggingsverzekeringen terugbetalen. Op grond van de uitspraak kan iedereen die vanaf 1990 een beleggingsverzekering bij Nationale-Nederlanden heeft gesloten, die kosten nu terugclaimen. Per klant gaat het volgens Wakkerpolis om 5.500 euro en totaal om 500.000 NN-klanten.

Volgens Kluis van ABN AMRO heeft de uitspraak door het Kifid vooralsnog een beperkte impact op de verzekeraar, omdat al eerder een soortgelijke uitspraak werd gedaan. Bovendien richt het oordeel van het Kifid zich op een specifiek geval en op een specifieke klant.

De analist kijkt vooral uit naar het oordeel van de rechtbank in Rotterdam rond 19 juli, dat een stuk relevanter is en waarin meerdere zaken worden meegewogen. Evengoed kan het volgens Kluis nog jaren duren voordat NN daadwerkelijk moet betalen, ook omdat de verzekeraar nog in hoger beroep kan gaan op het vonnis van de rechtbank in Rotterdam.

ABN AMRO heeft een koopadvies op NN Group. Op een rood Damrak koerste het aandeel NN Group vrijdagochtend 5,4 procent lager.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires

[verwijderd]
0
quote:

2012 dewegomhoog schreef op 27 juni 2017 17:18:

[...]

Wie heeft dit artikel nou weer geschreven.
Wat een gezever.
Kun je een inhoudelijke onderbouwing geven waarom dit gezever is? Dan kunnen we allemaal weer wat van je leren en ons voordeel er mee doen. Daarvoor is dit forum toch bedoeld?
[verwijderd]
0
quote:

DirkH schreef op 27 juni 2017 19:04:

[...]

Kun je een inhoudelijke onderbouwing geven waarom dit gezever is? Dan kunnen we allemaal weer wat van je leren en ons voordeel er mee doen. Daarvoor is dit forum toch bedoeld?
Ach, het is louter en alleen gezever omdat het niet in zijn straatje past.
Aegon hoort op € 12, vindt-ie.
FairValue
0
quote:

Peentje, vriend van ..... schreef op 27 juni 2017 18:45:

[...]
Wat jij wil, joh, maar vertel dan eens hoe die 336 miljard over is te halen om WEL te gaan beleggen.
Als je naar school was gegaan of je had wat meer opgelet bij economie lessen dan had je die vraag niet hoeven stellen. En dat gejoh van jou getuigt ook niet echt van goed gedrag. Snappie?
Peett
1
ECB voorzitter Draghi gaf eerste aanzet te geven tot monetaire verkrapping.

(ABM FN-Dow Jones) De aandelenmarkten in Europa zijn dinsdag lager gesloten. De Stoxx Europe 600 index verloor 0,8 procent tot 385,98 punten. De Duitse DAX leverde 0,8 procent in op een slotstand van 12.671,02 punten, de Franse CAC eindigde 0,7 procent in het rood op een slot van 5.258,58 punten en de Britse FTSE 100 moest bij een stand van 7.434,36 punten, 0,2 procent laten gaan.

"De mondiale aandelenmarkten vertoonden dinsdag een verdeeld beeld met een drukke handelssessie die werd gedomineerd door zwaargewichten als Draghi, Carney en Yellen", volgens marktanalist Lukman Otunuga van FXTM. Marktanalist David Madden van CMC Markets zei verder dat beleggers in Europa wat winst pakten na de stijgingen van maandag.

De voorzitter van de Europese Centrale bank, Mario Draghi, hield dinsdag een toespraak tijdens het jaarlijkse ECB Forum in Portugal en liet zich daar positief uit over de economie van de eurozone en en het weer aantrekken van de zwakke inflatie. Die boodschap werd door de markt gezien als een verkapte aankondiging dat de ECB mogelijk in het najaar bekend zal maken dat het de geldkraan langzaamaan dichtdraait, hoewel Draghi benadrukte dat er nog een aanzienlijke mate van stimulering nodig is.

Volgens marktanalist Chris Beauchamp van IG was het niet die belofte, maar vooral de verandering van de omschrijving van "zeer substantiële" naar "aanzienlijke" monetaire verruiming waar de markt het over had.

"Tenzij er iets onverwachts gebeurt, komt een formele taper-aankondiging waarschijnlijk bij de vergadering in september", verwacht UniCredit-econoom Marco Valli. Hij schat in dat de ECB in 2018 langzaamaan begint met het afbouwen van de stimuleringsmaatregelen, naar 40 miljard euro aan obligatie-opkopen per maand in de eerste helft van het jaar naar 20 miljard euro per maand in de tweede helft van 2018.

De euro werd dinsdag duurder ten opzichte van de dollar na een toespraak van Draghi. Het muntpaar verhandelde bij het Europese slot op 1,1293, tegen 1,1188 dinsdagochtend en 1,1181 maandagavond.

Later op de avond zal de voorzitter van de Federal Reserve Janet Yellen nog een toespraak houden in Londen. Woensdag verschijnt de gouverneur van de Bank of England, Mark Carney ten tonele op het ECB Forum in Portugal om zijn zegje te doen.

Dinsdag liet de Bank of England in zijn halfjaarlijkse Financial Stability Report al weten dat banken in het Verenigd Koninkrijk hun kapitaalbuffers moeten versterken in de komende maanden om het Britse financiële systeem te beschermen tegen de mogelijke risico's van bijvoorbeeld Brexit.

Olie herstelde dinsdag. Dat de prijs tegen het slot van de beurshandel harder opliep, zou te maken hebben met een serie cyberaanvallen in Europa, onder andere op de computerservers van het Russische oliebedrijf Rosneft, de containeroverslagbedrijven van reder Maersk, de Oekraiense overheid en de luchthaven van Kiev. De augustus-future op een vat West Texas Intermediate steeg 2,3 procent naar 44,37 dollar en de september-future op een vat Brent werd 2,4 procent duurder op 49,94 dollar.

Bedrijfsnieuws

Financials gingen voor de tweede dag op rij hoger, gesteund door het idee dat de ECB zijn monetaire verruiming mogelijk gaat afbouwen volgend jaar. Deutsche Bank won 3,3 procent, Société Générale steeg 1,6 procent en ING Groep won 1,0 procent. Barclays zag de beurswaarde met 1,5 procent toenemen en Banco Santander en UniCredit stegen achtereenvolgens 0,7 en 0,6 procent.

Automakers stonden onder druk in Europa nadat General Motors zich negatiever uitliet over de ontwikkelingen binnen de auto-industrie. Renault verloor 0,7 procent, Peugeot leverde 1,4 procent in en Fiat Chrysler daalde 1,2 procent.

Britse retailers stonden onder druk, nadat warenhuisketen Debenhams een winstwaarschuwing afgaf. Het aandeel verloor 2,3 procent. Sectorgenoten Marks & Spencer en Next daalden respectievelijk 2,0 en 1,1 procent.

Deutsche Telekom verloor ruim 2,0 procent in Frankfurt. The Wall Street Journal meldde dat Sprint exclusieve fusiegesprekken voert met Charter Communications en Comcast, waardoor de gesprekken met Deutsche Telekom's Amerikaanse divisie T-Mobile US stil zijn komen te liggen.

Stada Arzneimittel daalde 3,0 procent nadat maandagavond bekend werd dat een overnamebod op het farmaceutische concern door twee private investeerders is afgeketst. In april werd bekend dat Bain Capital en Cinven samen 66,00 euro per aandeel boden voor de producent van onder andere hoestdrankjes en zonnebrandcrème uit Bad Vilbel maar uiteindelijk werden onder het bod niet voldoende aandelen aangeboden. Volgens analisten van Jefferies komt het stuklopen van de overname als een verrassing.

Een opvallende daler was verder het Duitse Schaeffler, dat bijna 13 procent verloor, nadat de leverancier van auto-onderdelen met een winstwaarschuwing kwam.

Tussenstand Wall Street

Rond het sluiten van de beurzen in Europa stond Wall Street verdeeld. De S&P 500 index en de Dow Jones index stegen een fractie en de Nasdaq leverde 0,4 procent in, onder andere vanwege de daling van de zogenoemde FAANG aandelen, die werd ingegeven door de Europese miljardenboete voor Google.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires

June 27, 2017 13:10 ET (17:10 GMT)
[verwijderd]
0
quote:

FairValue schreef op 27 juni 2017 19:35:

[...]

Als je naar school was gegaan of je had wat meer opgelet bij economie lessen dan had je die vraag niet hoeven stellen. En dat gejoh van jou getuigt ook niet echt van goed gedrag. Snappie?
Geef toch gewoon antwoord op de vraag i.p.v. anderen telkens de maat proberen te nemen.
Je lijkt ruud45 met je 'school'
noobienoob
0
First Trust Advisors Lp increased Aegon N V (AEG) stake by 784.09% reported in 2016Q4 SEC filing. First Trust Advisors Lp acquired 247,426 shares as Aegon N V (AEG)’s stock declined 8.36%. The First Trust Advisors Lp holds 278,982 shares with $1.54 million value, up from 31,556 last quarter. Aegon N V now has $10.18 billion valuation. The stock declined 0.51% or $0.03 reaching $4.88 on the news. About 200,498 shares traded. AEGON N.V. (ADR) (NYSE:AEG) has declined 1.40% since June 27, 2016 and is downtrending. It has underperformed by 18.10% the S&P500.
FairValue
0
Ik doe dat niet 'telkens'. Weer een foutieve uitspraak :( Verder geen zin meer in de onzin.
Atari
0
Met 100 mln kom je niet thuis met een enorme verbetering van solvency 2 maar ze krikken t op met 5%. Er vervallen ook wat eisen waardoor de ratio ook met 2% toeneemt. Aegon zal waarschijnlijk kiezen voor meerdere kleinere strategische oplossingen. Ben benieuwd naar de verdere berichten
Dondefjam
0
Hallo,

Dan maar hopen op een kort ritje Aegon opgepikt voor €4,33 dus hopen op morgen een beetje winst.

Succes iedereen

Houdoe

Gr Dondefjam
[verwijderd]
0
quote:

FairValue schreef op 27 juni 2017 20:05:

Ik doe dat niet 'telkens'. Weer een foutieve uitspraak :( Verder geen zin meer in de onzin.
Haha, ja, geef je bek maar een douw en als je dan wordt gevraagd het toe te lichten heb je 'geen zin meer in onzin'.
Uitermate zwak.
$euri
0
quote:

Peentje, vriend van ..... schreef op 27 juni 2017 18:45:

[...]
Wat jij wil, joh, maar vertel dan eens hoe die 336 miljard over is te halen om WEL te gaan beleggen.
Misschien door negatieve rente op spaarrekening , volgens mij was er bij de Duitsers een tijdje geleden sprake van ( weet het niet zeker)
noobienoob
1
Drie redenen van Aegon waarom je in hun moet investeren.


1. Positioned to benefit from global trends

2. Delivering shareholder value

Between 2012 and 2016 Aegon paid out approximately EUR 2.3 billion in dividends to shareholders.

Our operations around the world are expected to generate EUR 4.2 billion of capital between 2016 and 2018, of which EUR 3.9 billion is expected to be paid to our holding company. After head office expenses of EUR 900 million, we aim to have EUR 3 billion of capital available for redeployment.

It is our intention to return 70% of this capital (over EUR 2.0 billion), to shareholders. This will be in the form of dividends of EUR 1.7 billion over a three-year period and a EUR 400 million share buyback that was completed in the first half of 2016.

Share buyback
Share buybacks, like the one we completed in the first half of 2016, add shareholder value in a couple of ways. First, it reduces the number of shares outstanding, which increases our earnings per share (EPS). EPS is one metric used when valuing companies, a higher EPS correlates to a higher market value for the remaining shares. Second, repurchasing shares reduces our equity, which improves our return on equity.

In our latest share buyback we repurchased shares using our cash buffer at the Holding. We aim to maintain a cash buffer at the Holding of EUR 1.0–1.5 billion, which gives us the financial flexibility to continue pursuing activities to increase shareholder value.

3. Financially stable

Aegon is dedicated to meeting its long-term commitments to shareholders by delivering sustainable financial results and maintaining a strong and stable balance sheet.

Return on Investment
The continued optimization of our portfolio, together with cost savings programs and a wide range of management actions, will enable us to increase our return on equity. Our objective is to increase our return on equity to 10% by 2018.

Our target return on equity will be achieved by:

- organically growing our business in our largest markets profitably;
- reducing expenses by a total of EUR 350 million in the Netherlands and Americas;
- further investment in the digital transformation of our businesses;
- reaching scale in our emerging markets (including Asia and CEE);
- paying attractive and growing dividends of EUR 550 million in 2016; and
- a EUR 400 million share buyback completed in the first half of 2016.

Solid capital position
Since January 2016, European insurance companies have been required to comply with the new capital adequacy framework, Solvency II, which was introduced to protect policyholders. The framework ensures insurers and supervisors identify risks to capital levels at an earlier stage and take action where needed.

Under the new framework, the level of funds an insurer has to cover its level of risk is expressed as a Solvency II ratio. This means that insurers with higher-risk investments, such as equities, must hold more capital than those investing in lower-risk assets, such as government bonds.

The statutory supervisory standard under Solvency II is 100%, which means that an insurer's capital is such that it would still be able to meet its obligations in the event of a severe shock expected to occur only once every 200 years.

3.441 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 141 ... 169 170 171 172 173 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 3 mei 2024 17:35
Koers 5,882
Verschil +0,024 (+0,41%)
Hoog 5,940
Laag 5,854
Volume 4.842.031
Volume gemiddeld 6.569.966
Volume gisteren 5.366.703

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront