ING Groep « Terug naar discussie overzicht

ING - 2022

11.765 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 174 175 176 177 178 179 180 181 182 183 184 ... 585 586 587 588 589 » | Laatste
Bon Bini
0
Weet iemand en of de gereserveerde bedragen/dividend van 2019 die uitgekeerd in 2020 zouden worden en door Corona de banken dat niet mochten , wanneer deze nog worden uitgekeerd ??
Leefloon
2
quote:

KoersSprong schreef op 10 mei 2022 17:35:

Om 9:02 uur stond de koers gewoon in het rood. (om wat precieser te zijn: in de min. Lager dan de slotkoers, Gezakt).
Je bent niet precies. Of je kunt niet rekenen, of je weet niet hoe je het moet uitrekenen. Ik veronderstel het laatste. Slotkoers? 100% Eens. Koers van nu? 100% eens. Gaat het allemaal niet om.

Alleen je inferieure, secundaire gegevensbronnen zijn te slordig of te goedkoop om alleen vandaag te rekenen ken met een gecorrigeerde slotkoers in plaats van met een onaangepaste slotkoers. De primaire gegevensbron doiet het niet altijd goed, maar vandaag wel. Groen, en laat dat nou in lijn zijn met alle meldingen hier van aandeelhouders die vandaag een groen in plaats van rood resultaat rapporteren.

En anders veel succes met het uitdragen van je mening, maar wanneer een ander verwijst naar een (geverifieerde) primaire gevevensbron heeft het weinig zin om die bron te gaan negeren en een inferieure, secundaire te gaan noemen. Desgevraagd corrigeert VWD het via IEX overigens soms wel, wanneer klanten erover klagen dat hun aandeel gezakt zou zijn terwijl ze er rijker op geworden zijn.

De correctie is een kwestie van 2 slotkoersen in de database. Als je nu eens wat minder eigenwijs vasthoud aan je inferieure, secundaire gegevensbron, dan kun je bij een toevallig betere secundaire gegevensbron ook hetzelfde zien:

uk.finance.yahoo.com/quote/INGA.AS/hi...

Niet helemaal hetzelfde, maar daar een zichtbare "Adj. close" waarmee correct gerekend wordt. De logica "koers onder slotkoers, dus rood" is echt iets te simpel. Appels en peren. Niet in overeenstemming met de primaire gegevensbron, en niet in lijn met rapporteren van aandeel- of optiehouders die een groene dag hadden. Mara het staat je vrij om aan de verwarring over dividenden bij te dragen, door toch stug vol te houden aan "koers onder slotkoers, dus rood". Je niets toevoegdnde gegevensbron vergelijkt appels met peren, maar dat wist ik al. Toch weer dank voor de moeite van het screenshot, dat een vergelijking tussen appels met peren laat zien. De beurs corrigeert ook vandaag niet alles feilloos (ratiomethode bij de opties), maar het berekende percentage koerswinst is daar vandaag feilloos. En groen, Door de genomen moeite om met een gecorrigeerde slotkoers te rekenen.

Zou je anders misschien zelf even voor kunnen rekenen hoe aandeelhouders ING er vandaag op achteruit, jouw "Rood dus", zijn gegaan? Zij hebben het over groen, tot richting +5%. Met een iets minder simpele, correcte berekening.
Ikke
2
Kan iemand mij even uitleggen?

Ik heb 1000 aandelen ING met 10 geschreven calls voor komende mei-expiratie. Begrijp ik nou goed dat ik door de aanpassing van de optieseries van vandaag nou evt. per optie 103 aandelen moet leveren ipv 100? Lekker dan! Dan moet ik dus evt. 30 aandelen gaan bijkopen? Hoe gaat dat in de praktijk qua kosten dan? (ik kan natuurlijk de opties terugkopen op laatste moment, maar als ik goed begrijp kan iemand ook al eerder zijn kooprecht uitoefenen voor expiratiedatum. Gaat DeGiro dan voor mij eerst 30 aandelen aankopen (tegen gebruikelijke transactiekosten) en dan leveren (in fictieve geval dat ik voor alle 10 word aangewezen)?

in ergste geval kan ik ook meerdere keren worden aangewezen op verschillende momenten en moet ik elke keer per optie 3 aandelen bijkopen? Ik vind het maar een gekloot met dat speciaal dividend. Ik wil gewoon aandelen altijd in honderdtallen
Ikke
2
Sowieso snap ik die aanpassing naar 103 aandelen per optiecontract niet. Iemand die nog niet in ING zat en die hele aanpassing van de optieseries heeft gemist, die weet toch niet dat een optiecontract nu opeens 103 aandelen betreft. Als ik een order inleg bij De Giro, dan zie je dat toch helemaal niet? Waarom niet gewoon op 100 houden en oneerlijkheden door speciaaldividend cash verrekenen? Of begrijp ik het nou verkeerd dat een alle optiecontracten ING nu 103 aandelen betreffen? En wat als ING nou ipv speciaal dividend extra aandeleninkoop had gedaan? Dan waren de optieseries toch ook niet aangepast? Ik vind eigenlijk die hele aanpassing flauwekul. Dat een bedrijf extra dividend kan uitkeren is toch gewoon een mogelijkheid waar je op moet anticiperen? Als ze opeens met een briljante nieuwe bedrijfsstrategie of kostenbesparing oid komen is dat toch ook een onverwacht "voordeel" voor beleggers en gaan we toch ook niet de optiecontracten aanpassen omdat het anders oneerlijk is? Rekenkundig zal het allemaal wel kloppen en eerlijk zijn, maar ik had dan toch graag gezien dat de verschillen cash verrekend zouden worden en de contracten gewoon op 100aandelen gelaten... Als ik goed begrijp komt er sowieso nog een cashverrekening van afrondingsverschillen
4finance
0
quote:

Ikke schreef op 10 mei 2022 19:23:

gebeurt dit vaker???
Niet vaak, mag van mij wel vaker zo'n dividend met optie aanpassing in mijn voordeel.
Op mijn 400 optie contracten ING C9.73 19DEC25 is het "in the money" verschil groot.
Die contacten lopen direct flink op als het in de buurt komt. De waarde was vandaag al groter.
Ik kocht de dag er voor nog bij voor €1,37 en ze opende vandaag direct op €1,50
Kortom; ik klaag niet ;-)
4finance
1
quote:

wins schreef op 10 mei 2022 20:07:

ING gaat flink in de plus in de USA, +2,5% nu
Ja, dat ziet er goed uit. Hoop dat het ook zo blijft. ING zal de komende weken wel aardig gaan oplopen.
Rente gaat heel stevig oplopen en de ECB kan niet achter blijven. Dat dringt inmiddels wel door in de markt.
N audio
1
quote:

beunenco schreef op 10 mei 2022 17:37:

Mooi dagje zo, 3,11% stijging met de dividend mee! De dividend van vandaag zal morgen in je portefeuille staan als reservering.
Inderdaad mooi meegenomen. Ex dividend, en desondanks stijgen. Helemaal goed.
Kees Jeroen
0
quote:

wins schreef op 10 mei 2022 20:07:

ING gaat flink in de plus in de USA, +2,5% nu
8,965
21:08:10
+0,237
+2,71%
Stefinstocks
0
quote:

wins schreef op 10 mei 2022 20:07:

ING gaat flink in de plus in de USA, +2,5% nu
Als 't meezit gaat ze daar nog even door de €9 :)
4finance
3
quote:

JM14 schreef op 10 mei 2022 22:05:

$ 9,44 = € 8,96
VS slotakkoord
Netjes toch met dit beurs sentiment vanavond? Nu hopen op een mooie start morgenochtend.
De financiële waarden gaan de kar trekken de komende tijd.
Ron-tron system
0
quote:

4finance schreef op 10 mei 2022 22:09:

[...]

Netjes toch met dit beurs sentiment vanavond? Nu hopen op een mooie start morgenochtend.
De financiële waarden gaan de kar trekken de komende tijd.
De hobbelkar dan:)
Laat ons hopen een plus 4-6% hersteldag morgen dat zou pas mooi zijn voor de opties.
Het kan maar dan moeten de hedgies hun zinnen op de financials zetten.
Hoe lager de olie hoe hoger ing dus laat de olieprijs maar verder dalen morgen.
Kees Jeroen
0
quote:

Stefinstocks schreef op 10 mei 2022 21:25:

[...]
Als 't meezit gaat ze daar nog even door de €9 :)
Eindstand

8,965
22:00:06
+0,232
+2,66%
cash is king
2
quote:

Carl 2-8 schreef op 10 mei 2022 22:17:

[...]
De hobbelkar dan:)
Laat ons hopen een plus 4-6% hersteldag morgen dat zou pas mooi zijn voor de opties.
Het kan maar dan moeten de hedgies hun zinnen op de financials zetten.
Hoe lager de olie hoe hoger ing dus laat de olieprijs maar verder dalen morgen.
Je hebt inmiddels zeker 3 partijen/groeperingen op de markt met verschillende doelstellingen:

1. Hedge funds met short en long posities en soms/vaak beide in één porto. De short- financieren de longposities. Hedgefunds willen geld verdienen op de markt en dat bepaalt hun insteek. Geld verdienen kun je alleen maar, wanneer je bent ingevoerd in de .
markt, of in ieder geval in een aantal sectoren/fondsen. Hedge funds lopen vaak voorop en zetten de trend. Dus in de gaten houden

2 Vermogensbeheerder met vrijwel uitsluitend longposities. Vermogensbeheerders willen geen geld verliezen voor hun cliënten en dat bepaalt hun insteek. Vermogensbeheerders lopen zeker niet voorop, maar wanneer er één in een fonds stapt, of juist uit een fonds stapt, dan volgen ze allemaal. Want niemand wil het verwijt krijgen, dat hij/zij de markt verkeerd heeft ingeschat. Vermogensbeheerders versterken de trend, omhoog of omlaag.

3 Trackers. Hun expertise, voor zover noodzakelijk, ligt bij de samenstelling van de ETF. Welke aandelen komen erin, welke niet. Soms is dat heel eenvoudig: de hele AEX. Trackers willen geen geld verdienen, of geld verliezen. Zij hoeven alleen de formule van hun fund ter bewaken. Waar ze mee kunnen spelen is de verhouding cash vs. belegd vermogen. Wanneer de markt omlaag gaat versterken trackers de trend. aandelen worden in mandjes tegelijk verkocht. De hele beurs kleurt rood. Fundamentals doen er even niet toe.

4. Particulieren. Velen hebben helemaal geen strategie, weten helemaal niet waarom zij in aandelen beleggen, anders dan dat iedereen roept, dat het stom is om je geld op een spaarrekening te laten staan. Particulieren versterken de trends. Als een bepaald aandeel populair is, dan willen zij er ook in - en dan zijn ze voor echte winst veelal te laat - en als de beurs daalt, dan gaan ze verkopen, want iedereen doet het, dus er zal wel een reden voor zijn. Hoog inkopen en laag verkopen is het kenmerk van de doorsnee particulier.

Goed, en dan hoopt Carl op de hedgies en gelijk heeft ie, want de rest zijn allemaal trendvolgers en die hobbelen er slaafs achteraan.
De paar beleggers die er hier op het forum op een meer fundamentele manier naar kijken - ING dan/dus - hebben wellicht gelijk, wanneer ze zeggen, dat ING op basis van de cijfers en de vooruitzichten toch zeker naar 12-13 euro moet doorstijgen en liefst voor het weekend al 10 euro moet doen. Maar ze krijgen pas gelijk, wanneer het grote geld erin stapt, te beginnen met de hedge funds. Of ING zelf met zijn aandeleninkoop. De koers van het aandeel Shell ging ook pas een beetje lopen, toen Shell voor miljarden aan eigen aandelen ging inkopen. Particulieren, hoe gelijk ze ook hebben, zetten met hun aan- en verkopen nu eenmaal weinig zoden aan de dijk.

Tenslotte een vraag aan Carl: kun jij mij de relatie tussen een dalende olieprijs en de koers (hoger in jouw optiek) van het aandeel ING uitleggen/toelichten. Persoonlijk zou ik denken: hoe lager de olieprijs, hoe lager de inflatie en hoe minder noodzaak tot renteverhogingen en dus een lagere koers van ING, of in ieder geval om deze reden geen hogere koers van ING.

N.B. Vandaag dividend ontvangen + een lagere uitoefenprijs van mijn geschreven puts. Van mij mag ING nog vaker dit soort acties doen. Later in het jaar volgt Randstad nog met een speciaal dividend. Kan iedereen dus op dezelfde wijze van profiteren.
Ron-tron system
1
quote:

cash is king schreef op 10 mei 2022 23:12:

[...]
Je hebt inmiddels zeker 3 partijen/groeperingen op de markt met verschillende doelstellingen:

1. Hedge funds met short en long posities en soms/vaak beide in één porto. De short- financieren de longposities. Hedgefunds willen geld verdienen op de markt en dat bepaalt hun insteek. Geld verdienen kun je alleen maar, wanneer je bent ingevoerd in de .
markt, of in ieder geval in een aantal sectoren/fondsen. Hedge funds lopen vaak voorop en zetten de trend. Dus in de gaten houden

2 Vermogensbeheerder met vrijwel uitsluitend longposities. Vermogensbeheerders willen geen geld verliezen voor hun cliënten en dat bepaalt hun insteek. Vermogensbeheerders lopen zeker niet voorop, maar wanneer er één in een fonds stapt, of juist uit een fonds stapt, dan volgen ze allemaal. Want niemand wil het verwijt krijgen, dat hij/zij de markt verkeerd heeft ingeschat. Vermogensbeheerders versterken de trend, omhoog of omlaag.

3 Trackers. Hun expertise, voor zover noodzakelijk, ligt bij de samenstelling van de ETF. Welke aandelen komen erin, welke niet. Soms is dat heel eenvoudig: de hele AEX. Trackers willen geen geld verdienen, of geld verliezen. Zij hoeven alleen de formule van hun fund ter bewaken. Waar ze mee kunnen spelen is de verhouding cash vs. belegd vermogen. Wanneer de markt omlaag gaat versterken trackers de trend. aandelen worden in mandjes tegelijk verkocht. De hele beurs kleurt rood. Fundamentals doen er even niet toe.

4. Particulieren. Velen hebben helemaal geen strategie, weten helemaal niet waarom zij in aandelen beleggen, anders dan dat iedereen roept, dat het stom is om je geld op een spaarrekening te laten staan. Particulieren versterken de trends. Als een bepaald aandeel populair is, dan willen zij er ook in - en dan zijn ze voor echte winst veelal te laat - en als de beurs daalt, dan gaan ze verkopen, want iedereen doet het, dus er zal wel een reden voor zijn. Hoog inkopen en laag verkopen is het kenmerk van de doorsnee particulier.

Goed, en dan hoopt Carl op de hedgies en gelijk heeft ie, want de rest zijn allemaal trendvolgers en die hobbelen er slaafs achteraan.
De paar beleggers die er hier op het forum op een meer fundamentele manier naar kijken - ING dan/dus - hebben wellicht gelijk, wanneer ze zeggen, dat ING op basis van de cijfers en de vooruitzichten toch zeker naar 12-13 euro moet doorstijgen en liefst voor het weekend al 10 euro moet doen. Maar ze krijgen pas gelijk, wanneer het grote geld erin stapt, te beginnen met de hedge funds. Of ING zelf met zijn aandeleninkoop. De koers van het aandeel Shell ging ook pas een beetje lopen, toen Shell voor miljarden aan eigen aandelen ging inkopen. Particulieren, hoe gelijk ze ook hebben, zetten met hun aan- en verkopen nu eenmaal weinig zoden aan de dijk.

Tenslotte een vraag aan Carl: kun jij mij de relatie tussen een dalende olieprijs en de koers (hoger in jouw optiek) van het aandeel ING uitleggen/toelichten. Persoonlijk zou ik denken: hoe lager de olieprijs, hoe lager de inflatie en hoe minder noodzaak tot renteverhogingen en dus een lagere koers van ING, of in ieder geval om deze reden geen hogere koers van ING.

N.B. Vandaag dividend ontvangen + een lagere uitoefenprijs van mijn geschreven puts. Van mij mag ING nog vaker dit soort acties doen. Later in het jaar volgt Randstad nog met een speciaal dividend. Kan iedereen dus op dezelfde wijze van profiteren.
I.v.m met je vraag over de olie en ing.
Normaal heb je gelijk maar nu zitten we in een scenario waar maar 1 factor bepalend is voor het sentiment en dat is een aankomende recessie.
Hoe hoger de olieprijs hoe meer kans en hoe sneller er een recessie komt en dan daalt alles.
Dus bij dalende olieprijs verwacht men dat een recessie kan vermeden worden en dan daalt het risico op faillissementen aanzienlijk en dat is goed nieuws voor de banken.
Nu zijn banken en Goudaandelen samen lager gezet en dat houd nooit lang aan dus grote kans morgen met inflatiecijfers gaan de hedgies hun shorts omzetten in longs bovenop hun al lopende longs en dan zie je ineens een 4-6% plus dag of in banken of op Goudaandelen.
Alles kwijt
0
Dat extra dividend kwam op mijn dak.. Volgens mij is er van te voren ook niet over gerept op dit draadje. Alleen achteraf summier.

-------
Leefloon
0
quote:

Alles kwijt schreef op 11 mei 2022 00:39:

Volgens mij is er van te voren ook niet over gerept op dit draadje. Alleen achteraf summier.
Volgens mij doe je dan o.a, DeWalt en Wiegel onrecht aan. Niet dat een draadje hier maatgevend is, maar zij schreven er met elkaar vooraf over (verder niet gezocht, het eerste de beste gevonden "iets" bestrijdt al het "niets").
Wiegel
3
Klopt als een zwerende vinger, ing heeft in Q1 resultaat vorige wk direct de “extra” dividend uitkering gemeld en dat is ook direct op dit draadje besproken. Mooie meevaller voor iedereen toch ! En vandaag een mooie start verwacht , op naar de 10 !
11.765 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 174 175 176 177 178 179 180 181 182 183 184 ... 585 586 587 588 589 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 26 apr 2024 17:35
Koers 14,910
Verschil +0,216 (+1,47%)
Hoog 14,940
Laag 14,732
Volume 8.028.532
Volume gemiddeld 11.308.674
Volume gisteren 8.552.536

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront