Philips « Terug naar discussie overzicht

Philips 2023

5.557 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 256 257 258 259 260 261 262 263 264 265 266 ... 274 275 276 277 278 » | Laatste
Fender bass
0
Ik vind het maar vreemd, het aandeel staat 50 procent hoger dan het koersdoel. Waarom dan geen sell advies door Jeffries? Als je er zo zeker van bent, verkoop je toch om geen risico te lopen dat het koersdoel bereikt wordt?
€URO-Trader
0
Dan gaat de winst van €90 miljoen/ jaar dus op aan schadeclaims en herstructureringskosten, dan houdt men tzt weinig tot niks over agv rechtszaken.
Ben
4
Dat gaat nog knokken worden voor belanghebbenden om de koers laag te houden, tenslotte is nog niet iedere belegger er uit gevlucht. Jefferies deed meteen weer een opvallend belachelijke poging... :-)
Ben
0
Ben
0
Fantastische onzin dit; wat is onze beurs toch bestuurbaar.....
Men blijft er in trappen.
Ben
0
Ben benieuwd of Philips nog in het groen eindigt vandaag; OK, toe de koers bij opening omhoog ging heeft men snel in paniek ingegrepen, en, weer waren er brave kleine beleggertjes met stop loss ordertjes de klos / zo vriendelijk om te helpen, maar, of men het ook vol kan houden?
kooning
0
quote:

Ben schreef op 23 oktober 2023 09:46:

Ben benieuwd of Philips nog in het groen eindigt vandaag; OK, toe de koers bij opening omhoog ging heeft men snel in paniek ingegrepen, en, weer waren er brave kleine beleggertjes met stop loss ordertjes de klos / zo vriendelijk om te helpen, maar, of men het ook vol kan houden?
Tuurlijk gaan we stijgen BEN. 4% min nu. Ik moet je 100% gelijk geven....beleggen in Philips is niet zo moeilijk. Je zakt altijd als een plumpudding.
Vandaag nog door de 16€ vrees ik. Anders morgen wel. De shorters ruiken bloed.
nine_inch_nerd
0
Ter info.

Philips moet aan orderboek werken

Bij Philips zien we in de reguliere gang van zaken een verdere normalisatie. Hoewel de orderintake duidelijk afzwakt (-9% jaar op jaar terwijl in Q3-2022 de orderintake al met 6% daalde) is de uitvoering van het orderboek goed op stoom gekomen.

Het apneuprobleem ligt even stil: Philips moet meer bewijs aanleveren bij de FDA om te bewijzen dat het probleem opgelost is.

Weer outlookverhoging

Philips verhoogt voor de tweede keer dit jaar de outlook. Na een voorzichtige opening bij de jaarcijfers waarin Philips aangaf te mikken op een 2-4% vergelijkbare groei met een 7-9% ebitdamarge, werd bij de halfjaarcijfers de bar al wat hoger gelegd (5% groei en 9% marge).

Nu, terwijl er ook meer cijfers bekend zijn natuurlijk verder in het jaar, verhoogt Philips opnieuw de outlook naar 6-7% groei en 10-11% ebitdamarge.

Orderintake matig

Minpunt is dat de orderintake afzwakt. In 2021 kreeg Philips veel orders binnen waardoor het orderboek sterk opliep. Philips kon dat door de supply chain problemen (veel onderdelen moesten uit China komen) niet goed uitvoeren.

Inmiddels is de doorlooptijd stukken verbeterd waardoor ook de winstmarges weer verder normaliseren.

De lagere orderintake is wel een teken aan de wand dat de (Europese) economie wat voorzichtiger wordt. Niettemin zijn de dalingen in orderintake ook een gevolg van de forse stijging van de orderintake in 2021.

In het derde kwartaal van 2021 steeg de orderintake met 17%. Zelfs met 47% als we die doldwaze order van de Amerikaanse regering meerekenen voor ventilators die later gecancelled werd omdat ze veel te duur waren verkocht.

Inmiddels zit de orderintake weer exact op het niveau van Q3-2020, maar daalt de orderintake wel vijf kwartalen op rij. Philips houdt zich vast aan het sterke orderboek, maar eens zullen er toch nieuwe orders binnen moeten komen om het orderboek weer aan te vullen.

Het verhaal van Philips de afgelopen jaren, even afgezien van het apneu-probleem, was dat ze het sterke orderboek niet voldoende kon executeren.

Veel problemen in de toeleveringsketen, al in een vroeg stadium omdat veel onderdelen uit China kwamen, leidden ertoe dat Philips wel een sterk orderboek had, maar onvoldoende kon uitleveren.

En net als bij veel bedrijven ga je dan op de inkoopafdeling zoveel mogelijk hamsteren, om maar voldoende onderdelen in huis te hebben. Ook al kost dat extra geld. Dat leidde tot een enorme toename van het werkkapitaal, van iets onder de 12% eind 2019 naar meer dan 18% in 2022.

Werkkapitaal omlaag

Inmiddels normaliseert het werkkapitaal echter weer. Philips heeft in een jaar tijd al 3% van de omzet aan werkkapitaal teruggehaald, van 18.3% in 2022 naar 14.9% nu. Gewoon orders uitleveren en minder inkopen.

Het is al een hele verbetering, met een effect van een half miljard op de totale schuld, maar we zijn er nog lang niet, dit moet terug naar niveau 2019. Verbetert dit verder dan kan de schuld met nog een half miljard omlaag.

Totale schuld nu 7 miljard euro

De totale schuld staat nu op 7 miljard euro, terwijl er de komende twee jaar maar weinig afgelost hoeft te worden. Hieronder zie je het aflossingsschema voor de uitstaande schuld.

Dat is iets lager dan drie maanden geleden (7.3 miljard euro) en een jaar geleden (7.5 miljard euro).

Hier gaan we enigszins de goede kant op. Een verder versoepelende supply chain moet Philips aan een lagere schuld helpen.

Orderintake moet omhoog

In het kwartaalrapport besteedt Philips veel aandacht aan de orderintake. Die lag gevoelig lager dan een jaar geleden, met een 9% daling.

Een verdere versoepeling van de toeleveringsketen moet zorgen voor een kortere doorlooptijd. Als je tussen de regels door leest lijkt het erop dat Philips orders heeft gemist omdat ze een te lange levertijd hanteerden.

Conclusie

Voor wat betreft de apneu-problematiek zit Philips nog steeds in het FDA-web gevangen. De door Philips en een aantal onafhankelijke laboratoria uitgevoerde testen zijn door de FDA geaccepteerd, maar tegelijkertijd wil de Amerikaanse toezichthouder meer bewijs zien.

Voor wat betreft de reguliere gang van zaken komt de executie van het riante orderboek goed op gang. Dat resulteert in een voor nu wat hogere omzet en winst.

De afgelopen periode hield het sterke orderboek Philips op de been.

Voor de kwartaalcijferfetisjisten: de tegenvallende orderintake zal vandaag wel wat op de koers drukken. Hoewel de orderintake niet alleszeggend is (40% van de omzet) maar na vijf kwartalen van dalingen op een rij wordt het nu wel eens tijd voor wat groei.

Voor de wat langere termijn ligt hier een prachtig innovatief bedrijf voor het oprapen. Exor's John Elkann kon zich niet langer beheersen en kocht 15%, met het oog op die lange termijn. Het gaat echter nog wel even duren voor het eruit komt. Daarom heet het ook lange termijn....
EQ140
0
€URO-Trader
0
Eerst maar weer naar de €13, rente VS 10jaar is reeds 5%. Tzt herkapitaliseren wordt 8%. Daarnaast komt er wederom een verwatering middels uitgave nieuwe aandelen. Anders gaat het consortium failliet. Kortom, geen LT belegging voor de particulier, hoe zuur het ook is.
pmepme
1
Ach als je negatieve punten wil vinden zijn die er altijd. Het negatieve sentiment wordt in de loop van de dag wel minder als er meer realiseren de cijfers hebben bestudeerd, Morgen zit er weer een flinke koersstijging in het aandeel. Let maar op! Grosso modo blijven tussen 18 en 20 euro dansen.
voda
0
Beursblik: ING wijst op vooruitzichten Philips voor 2024

Cijfers derde kwartaal sterk.

(ABM FN-Dow Jones) Philips heeft meevallende kwartaalcijfers gepresenteerd en verhoogde ook de outlook voor 2023, maar de vooruitzichten voor 2024 zijn minder duidelijk. Dit stelde ING maandag in een reactie op de rapportage van het healthtechbedrijf.

"Philips rapporteerde een goede update over het derde kwartaal", aldus analist Marc Hesselink van ING. Dat de cijfers hoger uitvielen dan voorzien, schreef de analist toe aan de divisies Diagnosis & Treatment en Personal Health. Connected Care viel de analist wat tegen.

Op basis van de nieuwe outlook die Philips maandag afgaf, denkt Hesselink dat de analistenconsensus voor de aangepaste EBITA met 5 procent zal worden verhoogd.

"De belangrijkste zorg is dat de verhoogde outlook een veel bescheidener prestatie in het vierde kwartaal lijkt te impliceren", aldus Hesselink. Hij denkt aan een lage enkelcijferige groei en een vlakke marge op jaarbasis.

"Samen met een daling van 9 procent van de orderinstroom, kan dit wijzen op een meer bescheiden verbetering in 2024", waarschuwde Hesselink maandag.

ING heeft een Houden advies op Philips met een koersdoel van 18,00 euro. Het aandeel daalde maandag met 4,4 procent naar 16,64 euro.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999
Hopper58
1
Op de blog van De Tijd:

10:06
Philips onderuit na verhoging winstprognose
Trok het aandeel Philips bij opening nog tot 1,6 procent hoger na een verhoging van de jaarprognose (post 8u42), dan gaat het nu 4,5 procent onderuit. Analisten plaatsen kanttekeningen bij het kwartaalrapport. 'De bestellingen zakken voor het vijfde kwartaal op rij, dit kan de omzet onder druk zetten in de komende 12 à 18 maanden', zegt het beurshuis Jefferies.
Hopper58
1
Op boerse.de:

ANALYSE-FLASH: JPMorgan belässt Philips auf 'Underweight' - Ziel 15,50 Euro
Montag, 23.10.23 09:35

NEW YORK (dpa-AFX Broker) - Die US-Bank JPMorgan hat Philips nach Zahlen auf "Underweight" mit einem Kursziel von 15,50 Euro belassen. Der Medizintechnikkonzern habe zwar nach einem vor allem ergebnisseitig erfreulichen Quartal seinen Ausblick angehoben, schrieb Analyst David Adlington am Montag in einer ersten Reaktion. Letzteres sei angesichts des Wachstums seit Jahresbeginn aber unvermeidbar gewesen. Zudem habe der Markt ohnehin schon mehr erwartet. Die Pessimisten dürften sich auf die nachlassende Auftragsdynamik fokussieren. Er rechne ähnlich wie nach den Zahlen zum zweiten Quartal, als Philips ebenfalls die schwachen Erwartungen übertroffen habe, mit einer klar negativen Kursreaktion./gl/la

Veröffentlichung der Original-Studie: 23.10.2023 / 06:54 / BST
De Zwarte kat
0
RoLaNd1953
1
? Hoe ver kan Philips nog zakken?
Nederlands sterbedrijf is door mismanagement en risico's jaar na jaar de berg aan het afdalen...
Expertise van gezondheid van het menselijk lichaam en samengaande risico's is niet te hetzelfde als de risico's en kennis van techniek...
5.557 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 256 257 258 259 260 261 262 263 264 265 266 ... 274 275 276 277 278 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 26 apr 2024 17:35
Koers 19,745
Verschil +0,480 (+2,49%)
Hoog 19,835
Laag 19,225
Volume 2.855.045
Volume gemiddeld 2.044.958
Volume gisteren 2.604.223

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront