Randstad « Terug naar discussie overzicht

Randstad: kopen, het mooiste komt er aan!!

311 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 9 10 11 12 13 14 15 16 » | Laatste
[verwijderd]
0
De groei hoeft ook niet super snel te en hard te gaan! Gematigde groei is ook goed!
Porscheknakker
0
quote:

tmt schreef:

De groei hoeft ook niet super snel te en hard te gaan! Gematigde groei is ook goed!
Snelle groei wordt altijd gevolgd door een afzwakkende groei (korte termijn). Gematigde groei wordt meestal gevolgd door een betere groei en dat kan lang duren (lange termijn). Wat is nu beter?

Groet
voda
0
Manpower-CEO: mondiale uitzendmarkt kan 15% groeien in 5 jaar


Door Andre Sterk

Van DOW JONES NIEUWSDIENST


AMSTERDAM (Dow Jones)--Uitzendbedrijf ManpowerGroup (MAN), met een omzet over 2010 van $18,867 miljard nu de nummer twee van de wereld, voorziet dat de omvang van de mondiale uitzendmarkt in minder dan vijf jaar met circa 15% kan groeien.

"De mondiale arbeidsmarkt zit in een dynamische fase, waarin veel verandert, nieuwe werkmodellen worden ontwikkeld, landsgrenzen vervagen, kortom, waarvan de complexiteit alleen maar groeit, maar als uitzendbedrijven daar samen met klanten adequaat op inspelen dan kan de wereldwijde uitzendmarkt met dat percentage groeien", aldus chief executive officer van Manpower Jeffrey Joerres woensdag tijdens een perslunch in Amsterdam.

De International Confederation of Private Employment Agencies (CIETT) heeft de cijfers van 2009 beschikbaar waaruit blijkt dat mondiale omzet in dat jaar EUR203 miljard bedroeg.

Joerres onderstreepte woensdag dat een deel van het antwoord op de vraag naar arbeid dat uitzenders en klanten moeten geven, schuil gaat in de ontwikkeling van werkmodellen die aansluiten op de persoonlijke omstandigheden van kandidaten. "Er is bij veel bedrijven een grote behoefte aan talent en dat zal niet snel veranderen. Een van de oplossingen om dat talent te binden is om werk aan te laten sluiten op andere zaken: kinderen, ouders, de baan van de partner en dergelijke. Want: als werk niet aansluit, gaat talent ergens anders heen, op zoek naar de juiste match", aldus de Amerikaan.

Bij de zoektocht naar talent zullen bedrijven volgens Joerres het punt bereiken dat de eisen omlaag moeten. Het schaap met de vijf poten is er even niet, en dus moet een bedrijf met minder genoegen nemen en een kandidaat zich naar het gewenste niveau laten ontwikkelen.

Een ander antwoord komt voort uit ontwikkelingen die deels al een poos aan de gang zijn en deels voortvloeien uit de crisis en het langzame herstel dat daar op volgde. Zo wordt veel werk, dat voorheen door drie mensen werd gedaan nu verricht door twee.

Maar werkzaamheden worden ook opgeknipt: teksten die vertaald worden door een team van vertalers, wereldwijd verspreid, waarvan vertaler nummer 1 van elke tekst alleen de eerste zin vertaald, nummer 2 de tweede zien, enzovoorts, waarna bundeling via het netwerk de rest doet.

Dit 'opknippen' komt al redelijk veel voor. Een ander model is crowdfunding, dat in zijn aard al zeker een tiental jaar bestaat. Het principe is als volgt: een bedrijf heeft een probleem en initieert bijvoorbeeld op internet een platform waarop iedereen een oplossing voor dat probleem kan aandragen. De aandrager van de beste oplossing krijgt een vergoeding. Dat scheelt een hoop tijd en geld en niet noodzakelijkerwijs kwaliteit.

In weerwil van de snelheid waarmee de arbeidsmarkten veranderen, verwacht Joerres niet dat de werkloosheid snel zal dalen, terwijl bedrijven in de VS, maar ook India wel steeds meer moeite moeten doen om mensen te vinden. "Er tekent zich daar een mismatch af. De economieen herstellen, maar langzaam en de verwachting is dat dit niet snel verandert. Ik verwacht dan ook nog geen looninflatie", aldus Joerres.

Hij schat dat dat laatste inmiddels ook wel op zijn eind loopt in bijvoorbeeld China. "Daar zie je ingenieurs inmiddels op hetzelfde salarisniveau zitten als in het westen."

Joerres heeft voor zijn onderneming e e n ambitie: relevant blijven voor opdrachtgevers. "Die lopen momenteel tegen van alles en nog wat aan. Neem de geografische diversiteit. Vroeger had een bedrijf een veel kleinere spreiding. Nu zit bijvoorbeeld een koffieketen in honderd landen. Daar moeten mensen voor gevonden worden en waar dat vroeger in de regio moest, moet dat nu in honderd landen. Dat doen wij, via ons netwerk en als dat lukt ben je voor die koffieketen relevant."

Op het gebied van regionale spreiding signaleert Joerres een trend om activiteiten die in het verleden werden verhuisd naar 'lagelonenlanden' weer terug te halen naar het westen, zonder de vestiging overzee te sluiten.

Manpower heeft al een stevige footprint in het Midden-Oosten, maar verwacht, mede vanuit zijn langetermijnperspectief, veel van het continent Afrika. "Over twintig jaar is het daar voor uitzenders in mijn optiek heel interessant", aldus Joerres.

Donderdag publiceert Manpower zijn zesde jaarlijkse onderzoek naar het tekort aan talenten.


Door Andre Sterk; Dow Jones Nieuwsdienst; +31-20-5715201; andre.sterk@dowjones.com


(END) Dow Jones Newswires

[verwijderd]
0
Porscheknakker
0
quote:

tmt schreef:

70 -115 koersdoel abn Wie die sneltrein gemist had kan nu weer instappen
We zijn op weg! Nog ff en dan is dit koersdoel bereikt.

Groet
Max1982
0
quote:

330ix schreef op 19 mei 2011 13:01:

[...]

We zijn op weg! Nog ff en dan is dit koersdoel bereikt.

Groet
Haha optimist! Maar het lijkt weer ergens op...
MR74
0
Porscheknakker
0
quote:

MR74 schreef:

Nog even en de koers van Brunel staat hoger dan Randstad :( Bizar.....
Nog even en de koers van USG staat hoger dan Randstad (nog meer bizar.....).
[verwijderd]
0
di 24 mei 2011, 08:38 Sterke groei Duitse economie bevestigd WIESBADEN (AFN) - De Duitse economie is in het eerste kwartaal met 1,5 procent gegroeid ten opzichte van het voorgaande kwartaal. Dat bleek dinsdag uit een tweede raming van het Duitse federale bureau voor de statistiek.

De nieuwe schatting week niet af van de eerste raming die eerder deze maand werd gepubliceerd. Zoals eerder gemeld nam het bruto binnenlands product (bbp) van Duitsland met 5,2 procent toe op jaarbasis.

[verwijderd]
0
viermeiden
0
L.s.,

DEN HAAG (AFN) - Het aantal uitzenduren is in het eerste kwartaal van 2011 met bijna 6 procent gegroeid ten opzichte van het voorgaande kwartaal. Daarmee is het groeitempo, dat in de loop van vorig jaar was afgenomen, weer versneld.

Het gaat om mensen die voor een uitzendorganisatie werken op contractbasis, aldus het Centraal Bureau voor de Statistiek vrijdag.

De afgenomen vraag naar goederen en diensten leidde in de tweede helft van 2008 en in 2009 tot minder werk voor uitzendkrachten. In 2010 en het begin van 2011 is de vraag weer aangetrokken.

viermeiden
[verwijderd]
0
quote:

330ix schreef op 20 mei 2011 22:52:

[...]

Nog even en de koers van USG staat hoger dan Randstad (nog meer bizar.....).

Zijn er hier meer mensen die ook in USG zitten~
Wat is jullie mening over USG~

m.v.g.r.
[verwijderd]
0
*Duitse onaangepaste werkloosheid was totaal 3,078 mln in apr
31-05 9:55
*Duitse onaangepaste werkloosheid mei totaal 2,960 mln
31-05 9:55
*Duitse onaangepaste werkloosheid was 7,3% in apr
31-05 9:55
*Duitse onaangepaste werkloosheid mei 7,0%
31-05 9:55
*Duitse onaangepaste werkloosheid mei verwachting was 7,0%
31-05 9:55
*Duitse aangepaste werkloosheid was 7,1% in apr
31-05 9:55
*Duitse aangepaste werkloosheid mei 7,0%
31-05 9:55
*Duitse werkloosheid mei verwachting was -30.000
31-05 9:55
*Duitse aangepaste werkloosheid was -33.000 in apr
31-05 9:55
*Duitse aangepaste werkloosheid mei -8.000
31-05 9:55
voda
0
quote:

hendrik1985 schreef op 2 juni 2011 16:01:

Waarom is RND één vd twee stijgers vd AEX vandaag?
Misschien hier door?

Arbeidsproductiviteit VS stijgt harder dan verwacht


AMSTERDAM (Dow Jones)--De arbeidsproductiviteit in de Verenigde Staten is in het eerste kwartaal van 2011 iets harder gestegen dan verwacht, blijkt donderdag uit een tweede raming van het Amerikaanse ministerie van Arbeid.

De arbeidsproductiviteit nam ten opzichte van het eerste kwartaal van 2010 toe met 1,8%. Economen rekenden gemiddeld op een stijging van 1,7%. Bij een eerder raming werd nog uitgegaan van een stijging met 1,6%.

De arbeidskosten per eenheid product lagen volgens het ministerie in het eerste kwartaal op jaarbasis 0,7% hoger, waarbij gerekend werd op een stijging met 0,8%. Tijdens de publicatie van een eerder raming werd uitgegaan van een stijging van de arbeidskosten met 1,0%.


Door Patrick Buis; Dow Jones Nieuwsdienst; +31-20-5715200; patrick.buis@dowjones.com
viermeiden
0
L.s.,

NEW YORK (AFN) - De dienstensector in de VS is in mei weer gegroeid. De inkoopmanagersindex kwam in mei uit op een stand van 54,6, zo maakte het Institute for Supply Management (ISM) vrijdag bekend. In april was de stand nog 52,8 en economen verwachtten een stijging tot 54,0.

De inkoopmanagersindex geeft een indruk van de ontwikkeling in een deel van de economie. Een stand boven de 50 duidt op groei, daaronder op krimp. De dienstensector omvat branches als de banken, horeca en luchtvaart en is goed voor circa 80 procent van de Amerikaanse economie.

viermeiden
[verwijderd]
0
Daling werkloosheid dankzij laagopgeleiden
Uitgegeven: 6 juni 2011 10:01
Laatst gewijzigd: 6 juni 2011 14:24

DEN HAAG - De daling van de werkloosheid komt voor het grootste deel voor rekening van laagopgeleiden.

© ThinkstockIn het eerste kwartaal van 2011 lag het aantal laagopgeleide werklozen 33.000 lager dan in hetzelfde kwartaal een jaar eerder.

Daarmee waren zij goed voor twee derde van de totale afname van de werkloosheid in deze periode, zo meldde het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) maandag.

In totaal waren in de eerste drie maanden van dit jaar bijna 140.000 mensen met een laag opleidingsniveau werkloos. Ook het aantal middelbaar opgeleide werklozen nam af; met 15.000. Er zijn daarentegen nauwelijks minder hoogopgeleide werklozen.

Onderstaande grafiek geeft het aantal werklozen per opleidingsniveau weer. De cijfers zijn per kwartaal en afkomstig van het CBS.

Het werkloosheidspercentage lag bij laagopgeleiden op 7,7. In diezelfde periode een jaar eerder was dat nog 9,9 procent. Bij hoogopgeleiden bleef het werkloosheidspercentage in deze periode onveranderd op 3,9.

Onderstaande grafiek geeft het werkloosheidspercentage per opleidingsniveau weer. De cijfers zijn voor het eerste kwartaal van 2006 tot 2011.

(c)NU.nl/Jelle Kamsma

Vergrijzing

De werkloosheid daalt licht in 2011 en 2012 licht en in die periode komen er in totaal 135.000 nieuwe banen bij . Maar voor oudere werkzoekenden blijft het moeilijk werk te vinden. Het werkzoekendenbestand vergrijst steeds meer. Dat concludeert UWV Werkbedrijf in de maandag verschenen Arbeidsmarktprognose 2011-2012.

De werkloosheid daalt in alle leeftijdsgroepen, maar de afname is bij jongeren veel sterker dan bij 45-plussers.

Banen voor hen worden vaak ingevuld door werknemers met een hoger opleidingsniveau. Ook nemen werkgevers relatief weinig ouderen aan. 55-plussers vervullen 2 procent van de vacatures, terwijl zij 20 procent van het werkzoekendenbestand van UWV vormen.

311 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 9 10 11 12 13 14 15 16 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 30 apr 2024 17:35
Koers 47,200
Verschil +0,010 (+0,02%)
Hoog 47,390
Laag 46,930
Volume 356.698
Volume gemiddeld 437.343
Volume gisteren 306.804

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront