Randstad « Terug naar discussie overzicht

Randstad overtreft RUIM de verwachtingen

59 Posts, Pagina: « 1 2 3 | Laatste
luuk4
0
Dus Shell heeft slechte cijfers en staat + 4 En Randstad dik in de min na mooie cijfers
Beleggen lijkt steeds meer op gokken
Nel
0
puur omdat men in Nederland heeft geslapen en marktaandeel heeft verloren(MKB)

andere landen waren prima
botter88
0
Zelfde gebeurde bij Arcelor,
Goede cijfers, koers in het rood

Er is vandaag toch nog een koopadvies afgegeven

(Trivano.com) - Op 30 april 2014 brengen de analisten van Independent Research het beleggingsadvies "kopen" uit voor Randstad (RAND; ISIN: NL0000379121).

Het koersdoel wordt door de analisten vastgelegd op 58,00 EUR.

Op 30 april 2014 publiceerde Randstad kwartaalcijfers. Vanaf 2 mei 2014 zal Randstad zijn dividend uitbetalen.
Nel
0
Rabobank: groei in vrijwel alle bedrijfssectoren

Er is een onverwacht snel herstel van de economie. Voor vrijwel alle sectoren neemt de bedrijvigheid toe. Vooral de uitzendbureaus en de ICT dienstverleners profiteren daarvan.
Voor alle sectoren behalve de gezondheidszorg zijn de afzetverwachtingen beter dan een halfjaar geleden. De Rabobank heeft daarom de sectorprognoses voor 2014 tussentijds bijgesteld.
Niet alleen het uitvoervolume neemt toe, maar ook de binnenlandse bestedingen stijgen weer licht. De Rabobank verwacht dat het private investeringsvolume in 2014 met 4,75 % toeneemt. De particuliere consumptie krimpt in 2014 met 1%. Dat is minder dan voorgaande jaren en minder dan eerder verwacht.

Economisch herstel zet door
'Eind vorig jaar waren we voorzichtig optimistisch over 2014. De verwachting is nu gerechtvaardigd dat het economisch herstel doorzet. In navolging van de exportgerichte sectoren industrie, groothandel en transport zien we dat ook voor de zakelijke dienstverlening, horeca en recreatie en de bouw de seinen steeds meer op groen staan', aldus Paul Dirken, directeur Bedrijven bij Rabobank Nederland, in een toelichting.

Industrie, groothandel en transport
De uitvoer profiteert van de terugkeer van economische groei in de eurozone en hogere groei in het Verenigd Koninkrijk en de VS. In de exportgerichte maakindustrie zal de afzet sterker aantrekken dan eerder verwacht. De voedingsmiddelenindustrie presteert in 2014 naar verwachting gemiddeld. Ook de groothandel profiteert van de aantrekkende buitenlandse vraag. In de transportsector is er geen eenduidig beeld. In het wegtransport lijken vraag en aanbod in 2014 meer in evenwicht; maar de binnenvaart blijft kampen met een overcapaciteit.

Bouw, horeca en zakelijke dienstverlening
Bouwgerelateerde en consumentgerichte bedrijven, die meer afhankelijk zijn van de binnenlandse markt, hebben dit jaar nog te maken met een relatief zwakke vraag.Voor de bouw is 2014 naar verwachting een overgangsjaar naar groei. In 2015 zal de bouwproductie weer aantrekken, maar productieniveaus van voor de financiële crisis lijken niet realistisch.
Na een aantal mindere jaren groeit de vraag in de horeca en recreatie licht. De opkomst van e-commercie biedt meer groeikansen voor logistieke dienstverleners en koeriersbedrijven.
De zakelijke dienstverlening profiteert van de toename van bedrijvigheid in andere sectoren. Vooral de uitzendbureaus en de ICT dienstverleners plukken hier al de vruchten van.

Automotive, detailhandel en gezondheidszorg
De groeivooruitzichten voor de detailhandel-food in 2014 zijn stabiel. In tegenstelling tot de detailhandel non-food, waar veranderend consumentengedrag en verregaande technologische ontwikkelingen hebben gezorgd voor fundamentele veranderingen. Het verminderde pessimisme onder consumenten de afgelopen maanden kan hoopgevend zijn voor de ondernemers in de detailhandel.
Na een zeer forse daling in 2013 zal de automotive sector in de tweede helft van dit jaar een bescheiden herstel laten zien. In de gezondheidszorg zal de volumegroei in 2014 afvlakken richting nul. De vraag naar zorg neemt wel toe, maar verschuift naar goedkopere oplossingen. Dit betekent minder relatief dure 2e lijnszorg en meer goedkopere 1e lijnszorg.

Bron: Rabobank Cijfers & Trends Sectorprognose 2014

30 april
voda
0
Randstad houdt vertrouwen in geleidelijk herstel - Update
(Update van bericht 'Randstad vertrouwt op aanhouden geleidelijk herstel, besparingen betalen zich uit' om meer informatie, het commentaar van het management en analisten en de actuele koers weer te geven.)

Door Andre Sterk

Van DOW JONES NIEUWSDIENST

AMSTERDAM (Dow Jones)--Randstad Holding nv (RAND.AE) zegt bij de cijfers over het eerste kwartaal van dit jaar er vertrouwen in te hebben dat het geleidelijke herstel in de uitzendmarkt doorzet.

Verder dan deze uitspraak gaat het bedrijf niet. Het bedrijf reageert op wat het in de markten waarin het opereert, ziet gebeuren. Zo ziet het bedrijf in Nederland het midden- en kleinbedrijf aantrekken en heeft het zijn inspanningen voor die sector versterkt met een beloperatie waarin oude en nieuwe klanten worden benaderd. In een eerder stadium was Randstad in Nederland al succesvol bij grote klanten aan zich te binden, waarbij het accent lag op winstgevendheid. Volgens het management gaat het Randstad drie tot vier kwartalen kosten op marktniveau te komen.

De omzet per werkdag in maart steeg 3,5%, in januari was dat nog 3,2%. De omzet bedroeg EUR3,970 miljard tegen EUR3,832 miljard, en dat was fractioneel boven verwachting. De trend in april komt overeen met de trend in maart. Over het gehele kwartaal bedroeg de autonome omzetgroei 3,6% tegen 2,2% in het eerste kwartaal van 2013.

De omzet in Nederland daalde autonoom 1%, op jaarbasis een verbetering met 2 procentpunt. Het EBITA steeg in deze regio met 6% en de desbetreffende marge kwam uit op 5,0% tegen 4,7%. Uitzendlabel Tempo Team is bezig het gat met de markt in lichte mate te dichten.

Duitsland liet een autonome plus van 11% op omzetniveau zien.

Noord-Amerika verbeterde aan het eind van het kwartaal. Daar had Randstad te maken met twee effecten: streng winterweer en een negatief valuta-effect. Valuta-effecten hadden op omzetniveau in totaal een negatief effect van EUR100 miljoen, aldus Randstad in een presentatie voor analisten.

In maart daalde de omzet per werkdag voor Nederland en Frankrijk met 2%, steeg deze in Noord-Amerika, waar Canada relatief achterblijft bij de resultaten in de VS, met 1%, steeg deze in Duitsland met 9%, in het Verenigd Koninkrijk met 1% en in Belgie met 3%.

De winst voor aftrek van rente, belastingen en afschrijving van goodwill (EBITA) en voor eenmalige posten van Randstad kwam uit op EU123 miljoen tegen EUR91,5 miljoen een verwachting van 19 analisten van EUR115 miljoen. De marge voor deze post steeg naar 3,1% van 2,4% vorig jaar. De brutomarge kwam uit op 18,1% tegen 17,8% en een verwachting van 18,0%.

Het bedrijf heeft de afgelopen jaren behoorlijk in de kosten gesneden. Een omzetstijging leidt in dat geval tot een flinke stijging van de winstgevendheid: de nettowinst, zoals deze aan de aandeelhouders van de vennootschap toekomt steeg naar EUR54,9 miljoen tegen EUR29,7 miljoen een jaar eerder.

SNS Securities, dat Randstad op accumulate heeft staan, signaleert globaal een redelijk gunstig beeld, maar onderliggend nog wel de nodige verschillen. SNS onderscheidt in Inhouse, goed voor een autonome stijging van de omzet met 17% op jaarbasis, een substantiele waardevertegenwoordiging van het bedrijf, omdat het kostenrationeel, controle gedreven, op omzetniveau relatief stabiel en aanzienlijk is en daarmee een hoger dan gemiddeld rendement heeft. De EBITA-marge voor Inhouse kwam in het eerste kwartaal uit op 4,6% tegen 3,7% een jaar eerder.

Bij Inhouse, doorgaans en hoofdzakelijk een blue collar-activiteit, werkt Randstad intern bij een grote opdrachtgever. Inmiddels verschuift het bedrijf de Inhouse-activiteiten ook naar professionals zoals call-centres, zoals in de VS.

Het aandeel Randstad noteert woensdag waarop het aandeel nog wel stevig hoger opende, inmiddels 1,8% lager op EUR42,52 bij een AEX die 0,4% oploopt, vooral dankzij de koerswinst bij Shell.

Door Andre Sterk; Dow Jones Nieuwsdienst; andre.sterk@wsj.com; +31-20-571 5201


Porscheknakker
0
quote:

geen pechvogel schreef op 30 april 2014 13:29:

mensen stappen over in usg let maar op!
Lijkt me niet slim. USG staat veel te hoog.
Porscheknakker
0
quote:

botter88 schreef op 30 april 2014 12:56:

Zelfde gebeurde bij Arcelor,
Goede cijfers, koers in het rood

Er is vandaag toch nog een koopadvies afgegeven

(Trivano.com) - Op 30 april 2014 brengen de analisten van Independent Research het beleggingsadvies "kopen" uit voor Randstad (RAND; ISIN: NL0000379121).

Het koersdoel wordt door de analisten vastgelegd op 58,00 EUR.

Op 30 april 2014 publiceerde Randstad kwartaalcijfers. Vanaf 2 mei 2014 zal Randstad zijn dividend uitbetalen.

Klopt!
Arcelor staat veel te Laag.
Dicall69
0
quote:

330ix schreef op 30 april 2014 16:37:

[...]

Lijkt me niet slim. USG staat veel te hoog.
USG staat te hoog ???
Dicall69
0
quote:

330ix schreef op 30 april 2014 16:37:

[...]

Klopt!
Arcelor staat veel te Laag.
Duidelijk op de verkeerde paarden gewed Randstad omlaag, USG omhoog wen er maar aan voor de komende tijd.
Porscheknakker
0
quote:

Dicall69 schreef op 30 april 2014 16:40:

[...]

USG staat te hoog ???
De koers van USG is te ver doorgeschoten en de mogelijkheid bestaat dat op de dag van de cijfers hetzelfde gebeurt als nu bij Randstad.
M.a.w. veel goed nieuws zit al in de koers verwerkt.
Dat is mijn mening en uiteraard kan die helemaal verkeerd zijn.
25GTi
0
quote:

330ix schreef op 30 april 2014 17:17:

[...]

De koers van USG is te ver doorgeschoten en de mogelijkheid bestaat dat op de dag van de cijfers hetzelfde gebeurt als nu bij Randstad.
M.a.w. veel goed nieuws zit al in de koers verwerkt.
Dat is mijn mening en uiteraard kan die helemaal verkeerd zijn.

Wanneer je de bijdragen van RickBreda volgt op het USG forum lijkt het mij niet dat USG veel te hoog staat.
Dicall69
0
quote:

330ix schreef op 30 april 2014 17:17:

[...]

De koers van USG is te ver doorgeschoten en de mogelijkheid bestaat dat op de dag van de cijfers hetzelfde gebeurt als nu bij Randstad.
M.a.w. veel goed nieuws zit al in de koers verwerkt.
Dat is mijn mening en uiteraard kan die helemaal verkeerd zijn.

De fundamenten van de uitzendsector zijn duidelijk aan de beterende hand en daar profiteert voornamelijk USG van Randstad verliest hierbij marktaandeel en daarom wordt de koers gecorrigeerd, maar ook met Randstad komt het weer goed richting het eind van het jaar.
Porscheknakker
0
quote:

25GTi schreef op 30 april 2014 17:21:

[...]

Wanneer je de bijdragen van RickBreda volgt op het USG forum lijkt het mij niet dat USG veel te hoog staat.
RickBreda zal wel een prachtige kerel zijn, echter ik word af en toe niet goed van hem. Hij is m.i. erg verliefd op USG.
[verwijderd]
0
quote:

330ix schreef op 30 april 2014 16:37:

[...]

Lijkt me niet slim. USG staat veel te hoog.
Mee eens. USG heeft een K/W dat richting de 100 gaat. Dat terzijde.

USG had mooie Q4 cijfers dankzij saneringen en een positieve outlook (aantrekkende economie).
Vandaag hebben we allemaal gezien dat Europese economie aantrekt, maar dat de Nederlandse economie achterblijft. Werkloosheid neemt nog steeds toe.

USG is voor 50% afhankelijk van Nederlandse markt.

Dus die positieve outlook zal worden bijgesteld. De verwachting wordt niet waargemaakt.
En het saneren houdt ook een keer op.

Ik denk dat USG weinig vooruitgang heeft geboekt laatste kwartaal.

Wel een mooi aandeel voor de lange termijn, maar voor vrijdag voorzie ik een daling. Het is nog te vroeg!
Hoe je het ook wend of keert, ook USG heeft groei van NL economie nodig om mooie cijfers te laten zien.
[verwijderd]
0
K/W van bijna 100 ALS het winst zou maken.
De huidige koers is pas gerechtvaardigd bij een EPS van 1,00
59 Posts, Pagina: « 1 2 3 | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 6 mei 2024 14:05
Koers 47,230
Verschil +0,530 (+1,13%)
Hoog 47,250
Laag 46,870
Volume 35.054
Volume gemiddeld 443.124
Volume gisteren 436.738

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront