Nationale Nederlanden « Terug naar discussie overzicht

NN 2015

53 Posts, Pagina: 1 2 3 » | Laatste
[verwijderd]
0
Ben erg benieuwd naar de huidige visie van jullie betreft NN group (AEX).

De indruk die ik krijg is dat de koers vrij stabiel is en je het bij NN moet hebben van het hoge jaarlijkse dividend.
voda
0
NN kwartaalwinst wordt positieve uitschieter - Preview

AMSTERDAM (Dow Jones)--NN Group (NN.AE) zal woensdag goede operationele resultaten bekendmaken over het tweede kwartaal, verwacht Rabobank. Dit komt omdat de verzekeraar het afgelopen kwartaal de dividenden zag binnenstromen in zijn aandelenportefeuille, terwijl er zo'n EUR26 miljoen aan voorzieningen voor beleggingsverzekeringen konden worden teruggeboekt dankzij de hogere marktrente. Goed weer betekende bovendien goede resultaten voor het schadebedrijf. Analist Cor Kluis van Rabobank verwacht dus een positieve uitschieter van het netto operationele resultaat, op EUR339 miljoen, tegen EUR258 miljoen een jaar eerder. Ruim de helft daarvan - EUR197 miljoen - komt uit het Nederlandse levensverzekeringenbedrijf: een optelsom van EUR174 miljoen beleggingswinst, EUR91 miljoen provisies en premies en EUR55 miljoen technische marge, verminderd met EUR110 miljoen beheerkosten. Het netto operationele resultaat van de verzekeringsgroep na belastingen, exclusief boekwinsten, herwaarderingen en bijzondere posten, valt naar verwachting ook bovengemiddeld uit op EUR272 miljoen, tegen EUR196 miljoen een jaar eerder en een bandbreedte van EUR191-228 miljoen in de vijf voorgaande kwartalen. Kluis ziet meer kostenbesparingen in het verschiet, nadat het bestaande besparingsprogramma twee keer zo snel verloopt als verwacht. Na teruggave van EUR343 miljoen kapitaal aan aandeelhouders via dividenduitkering en aandeleninkoop is de kaspositie in de holding relatief licht gedaald in het afgelopen kwartaal, tot EUR1,37 miljard van EUR1,44 miljard, verwacht de analist. Rabobank heeft een buy-advies voor NN, met een koersdoel van EUR32. Het aandeel NN noteert dinsdag rond 17.15 uur 1,2% lager op EUR27,80 in een licht lagere AEX. (archie.vanriemsdijk@wsj.com)


Dow Jones Nieuwsdienst: +31-20-5715200; amsterdam@dowjones.com

voda
0
NN kwartaalcijfers sterk - Market Talk

AMSTERDAM (Dow Jones)--De cijfers van NN Group over het tweede kwartaal zijn sterk, stelt analist Cor Kluis van Rabobank, een operationeel resultaat voor belastingen van EUR488 miljoen, waar de analist had gerekend op EUR339 miljoen (en tegen een consensusverwachting van EUR298 miljoen). Met name het dividend van private equity-beleggingen was EUR50 miljoen hoger dan verwacht, maar ook zonder bijzondere posten was was het resultaat sterk met EUR363 miljoen, stelt Kluis. NN sluisde EUR480 miljoen door naar de holding in het tweede kwartaal, nog exclusief het EUR125 miljoen dividend van het Nederlandse levenbedrijf dat in het derde kwartaal viel. Rabobank heeft een buy-advies en koersdoel van EUR32. NN noteert woensdsg rond 12.00 uur 1,3% hoger op EUR28,1. De AEX wint 0,4%. (archie.vanriemsdijk@wsj.com)


Dow Jones Nieuwsdienst: +31-20-5715200; amsterdam@dowjones.com

voda
0
NN ziet ruimte voor verbetering na sterk kwartaal

Door Archie van Riemsdijk

Van DOW JONES NIEUWSDIENST


AMSTERDAM (Dow Jones)--NN Group (NN.AE) heeft in het tweede kwartaal bijna een verdubbeling van het operationele resultaat geboekt bij de voortgezette activiteiten, dankzij een dividend van de private equity-beleggingen en de vrijval van technische voorzieningen in Nederland.

De verzekeraar zegt ruimte te zien voor verdere verbetering, nu het kostenbesparingsdoel ruim binnen de gestelde periode is bereikt.

Het netto operationele resultaat van de voortgezette activiteiten steeg met 90% tot EUR488 miljoen, van EUR257 miljoen een jaar eerder.

De nettowinst steeg met 56% tot EUR392 miljoen, van EUR252 miljoen een jaar eerder.

De Solvency 1-solvabiliteitsratio daalde tot 306%, van 335% in het eerste kwartaal, maar bleef ruim boven de 272% van een jaar eerder.

De contanten in de holding stegen naar EUR1,6 miljard.

De verzekeraar heeft zijn kostenbesparingsdoel in de helft van de geplande tijd nagenoeg bereikt, met een besparing van EUR198 miljoen ten opzichte van 2013, en zegt ruimte te zien voor verdere verbetering op het gebied van efficientie, de kosten-en-claims-ratio van het schadebedrijf, bij het vermogensbeheer en de winstgevendheid van het internationale verzekeringsbedrijf.

NN wil EUR0,46 per aandeel uitkeren aan interimdividend, of in totaal EUR156 miljoen.


Door Archie van Riemsdijk; Dow Jones Nieuwsdienst, +31-20-5715200 ; archie.vanriemsdijk@wsj.com

voda
0
NN kasstroom sterk, investeert minder - Market Talk

AMSTERDAM (Dow Jones)--De kwartaalcijfers van NN Group (NN.AE) zijn veel beter dan verwacht, stelt analist Matthias de Wit van KBC Securities, met het operationeel resultaat van EUR488 miljoen, waar analisten gemiddeld rekenden op EUR298 miljoen. De kaspositie van de holding werd meer gespekt dan verwacht, tot EUR1,6 miljard, waar De Wit EUR1,4 miljard had ingevuld. De schadedivisie profiteerde van een private equity-dividend van EUR9 miljoen, hoewel de kosten-claims-ratio iets verslechterde. Ook exclusief die EUR9 miljoen en de vrijval van technische voorzieningen bij het Nederlandse levenbedrijf was het resultaat boven verwachting, meent De Wit, mede dankzij sterke kostenbesparingen: 13% lagere kosten op jaarbasis. De solvabiliteitsratio was met 306% iets lager dan verwacht - KBC rekende op 321% - maar blijft sterk. KBC heeft een buy-advies en koersdoel van EUR32. Het aandeel NN noteert woensdag rond 9.15 uur 2,0% hoger op EUR28,29. De AEX stijgt 0,4%. (archie.vanriemsdijk@wsj.com)


Dow Jones Nieuwsdienst: +31-20-5715200; amsterdam@dowjones.com

voda
0
Sterke resultaten NN al ingeprijsd - Market Talk

AMSTERDAM (Dow Jones)--Ook na weglating van meevallers blijven de resultaten van verzekeraar NN nog 22% hoger dan verwacht, stelt analist Hadley Cohen van Deutsche Bank in een rapport. Ook het doorsluizen van geld naar de holding verliep sneller, waardoor de analist nu rekent op een aandeleninkoop van EUR150 miljoen later dit jaar. Hij voorziet ook extra kostenbesparingen van EUR50-100 miljoen en verhoogt zijn koersdoel van EUR27,40 tot EUR29,50. Omdat de koers weinig ruimte omhoog biedt, handhaaft Deutsche Bank het hold-advies. Het aandeel NN noteert donderdag rond 16.45 uur 2,0% hoger op EUR28,34. De AEX daalt 0,3%. (archie.vanriemsdijk@wsj.com)


Dow Jones Nieuwsdienst: +31-20-5715200; amsterdam@dowjones.com

voda
0
NN Group geeft 8-9% per jaar cash terug - Market Talk

AMSTERDAM (Dow Jones)--Ondanks een wat tegenvallend interimdividend zal NN Group (NN.AE) de komende vier jaar meer kapitaal aan aandeelhouders teruggeven dan de meeste Europese verzekeraars, verwachten analisten van Credit Suisse: 8,3% tot 9,1% per jaar, mede dankzij een jaarlijkse aandeleninkoop van zo'n 4% van het aandelenkapitaal. Daarbij biedt de sterke solvabiliteit veel zekerheid dat NN de instromende cash kan doorsluizen naar de holding, vergeleken met bijvoorbeeld Delta Lloyd. Ook heeft NN nog relatief veel ruimte voor kostenbesparingen bij de Nederlandse levensverzekeringen, denken de analisten. De korting van EUR750 miljoen voor woekerpolisclaims zal tenslotte de komende jaren dalen, denkt de Zwitserse bank, die zijn advies verhoogt naar outperform van neutral en het koersdoel naar EUR32 van EUR26,30. Het aandeel NN noteert maandag rond 10.25 uur 1,1% hoger op EUR28,45. De AEX daalt 0,6%. (archie.vanriemsdijk@wsj.com)


Dow Jones Nieuwsdienst: +31-20-5715200; amsterdam@dowjones.com

voda
0
NN Group koersdoel naar EUR32,00 van EUR28,18 bij JP Morgan Cazenove
NN Group advies blijft overweight bij JP Morgan Cazenove

(MORE TO FOLLOW) Dow Jones Newswires
voda
0
NN koersdoel omhoog naar EUR32 van EUR28,18 - JP Morgan
NN advies blijft overweight - JP Morgan

(MORE TO FOLLOW) Dow Jones Newswires
voda
0
NN Group koersdoel omhoog bij Citi - Market Talk

AMSTERDAM (Dow Jones)--Citigroup verhoogt het koersdoel voor NN Group (NN.AE), omdat de analisten de kosten om kapitaal aan te trekken lager inschatten, vanwege de relatief sterke kapitaalpositie van de verzekeraar. De bank handhaaft zijn neutral-advies, vanwege de aanzienlijke premie ten opzichte van Nederlandse sectorgenoten waartegen het aandeel wordt verhandeld. Die premie lijkt verdiend, stellen de analisten, maar betekent ook dat het potentiele rendement relatief beperkt is, afgezet tegen het risico. Het koersdoel wordt verhoogd naar EUR30,50 van EUR28. Het aandeel NN noteert dinsdag rond 13.25 uur 0,8% hoger op EUR28,48. De AEX stijgt 1,4%. (archie.vanriemsdijk@wsj.com)


Dow Jones Nieuwsdienst: +31-20-5715200; amsterdam@dowjones.com

voda
0
NN stelt benoemingen RVC voor met oog op terugtrekking ING

AMSTERDAM (Dow Jones)--NN Group (NN.AE) wil drie nieuwe commissarissen benoemen, nu ING Groep zijn belang in de verzekeraar steeds verder afbouwt.

De verzekeraar is voornemens Helene Vletter-van Dort, Dick Harryvan en Robert Jenkins tot nieuwe leden van de raad van commissarissen (RVC) te benoemen. De benoeming wordt gedurende de buitengewone vergadering van aandeelhouders (bava) op 6 oktober voorgelegd aan aandeelhouders.

NN anticipeert hiermee op een verdere reductie van ING's belang in NN, aangezien de bank de intentie heeft om zijn resterende belang in de loop van de tijd te desinvesteringen.

ING, dat momenteel een 37,6%-belang in NN heeft, heeft het recht om twee leden in de Raad van Commissarissen van NN Group te hebben, wanneer ING's belang in NN Groep daalt tot onder 35%. Het recht van ING voor leden in de RVC van NN vervalt als het aandelenbelang tot onder de 15% daalt.

De benoeming van de hoogleraar financieel recht Vletter-van Dort, die is voorgedragen door de ondernemingsraad van NN, wordt effectief op de dag van de aandeelhoudersvergadering of zodra ING's aandelenbelang tot onder de 35% is gedaald.

De sanstellingen van Dick Harryvan en Robert Jenkins worden effectief op de dag van de bava, of wanneer ING's aandelenbelang tot onder de 15% daalt, afhankelijk van welke gebeurtenis eerder plaatsvindt.

Harryvan is voormalig CEO van ING Direct en Jenkins was recentelijk lid van een tijdelijke commissie van de Bank of England voor financieel beleid, na eerder te hebben gewerkt voor Citigroup, Credit Suisse en F&C Asset Management.

De benoemingen zijn goedgekeurd door De Nederlandsche Bank.


Door Ellen Proper; Dow Jones Nieuwsdienst: +31-20-5715200; ellen.proper@wsj.com

bc-14
0
DE NN Group NV 4,5% FRN 2014- ISIN XS10289502
4,5% is nu wel een goede belegging, tot 2026 vast en daarna 10 jaars rente + 4 %
weet iemand of de obligatie cumulatief is?
voda
0
NN koopt aandelen terug om verwaterend effect stockdividend tegen te gaan

AMSTERDAM (Dow Jones)--NN Group nv (NN.AE) gaat aandelen inkopen om het verwaterend effect van uitgekeerd stockdividend te compenseren.

Aandeelhouders kregen de optie om een interimdividend van EUR0,46 per aandeel te ontvangen of voor iedere 58,21 aandelen 1 nieuw aandeel NN te krijgen. Ongeveer 29% heeft gekozen voor het stockdividend.

Dat betekent dat 1.674.470 nieuwe aandelen worden uitgegeven. Om het verwaterend effect tegen te gaan koopt NN Group een gelijk aantal aandelen terug van ING Group, tegen een volumegewogen gemiddelde koers van EUR26,778.

Als gevolg hiervan daalt het belang van ING in NN tot 37,1%.


Door Levien de Feijter; Dow Jones Nieuwsdienst: +31-20-5715200; levien.defeijter@wsj.com

voda
0
Temasek verkleint belang in NN Group

Gepubliceerd op 2 sep 2015 om 08:17 | Views: 2.220

AMSTERDAM (AFN) - Temasek Holdings heeft zijn belang in NN Group verkleind naar 4,97 procent, met een evenredig stemrecht.. Dat bleek woensdag uit een melding van de Autoriteit Financiële Markten (AFM).

Temasek meldde in juni een belang van 5,19 procent in de verzekeraar en vermogensbeheerder.
voda
0
Beursblik: SNS Securities start volgen NN Group met Accumuleren

•ABM Financial News

Vandaag, 08:23 Update: vandaag, 08:50

SNS Securities is dinsdag gestart met het volgen van NN Group met een Accumuleren advies en een koersdoel van €?30.

Volgens analist Marcell Houben bezit NN Group één van de beste kapitaalposities onder de Europese levensverzekeraars, met een hoge vrije kasstroom en een 'hoog niveau' van zowel het dividend als de inkoop van eigen aandelen.

De sterke balans van NN geeft volgens de marktvorser verder voldoende flexibiliteit om te voldoen aan de nieuwe Solvency II eisen en eventuele boetes vanwege verkochte producten in het verleden, welke mogelijk uitkomen op het 'onwaarschijnlijke' bedrag van circa €2 mrd en daarmee circa 15% van het kapitaal kunnen verdampen. SNS Securities zet met 523 miljoen euro aan boetes evenwel flink lager in.
voda
0
ING verkleint belang in NN

Gepubliceerd op 30 sep 2015 om 17:56 | Views: 26

AMSTERDAM (AFN) - ING gaat 40 miljoen aandelen in NN (Nationale-Nederlanden) van de hand doen. Met de verkoop brengt het financiële concern zijn belang in NN terug van 37,1 procent naar 25,8 procent.

De aandelen worden via een versneld proces verkocht aan institutionele beleggers. Met NN is afgesproken dat die voor 150 miljoen euro aan eigen stukken terugkoopt van ING.
voda
0
NN-bava benoemt drie nieuwe RvC-leden

AMSTERDAM (Dow Jones)--Tijdens de buitengewone algemene vergadering van aandeelhouders (bava) van NN Group nv (NN.AE) zijn drie nieuwe leden van de Raad van commissarissen (RvC) benoemd, zo meldt het concern dinsdag.

Helene Vletter-van Dort, Dick Harryvan en Robert Jenkins werden benoemd tot commissaris.


- Door Patrick Buis; Dow Jones Nieuwsdienst; +31 20 571 52 00; patrick.buis@wsj.com

voda
0
Lagere UFR kan ook Nederlandse verzekeraars raken - Market Talk

AMSTERDAM (Dow Jones)--De Solvency 2-ratio's van Nederlandse levensverzekeraars kunnen verder onder druk komen, stelt Morgan Stanley donderdag in een rapport, als de UFR-rente waarmee de verplichtingen moeten worden berekend zou worden verlaagd van 4,2% tot een meer realistische 3,3%. Dat deed toezichthouder DNB in juli namelijk voor Nederlandse pensioenfondsen. Voor de verzekeraars wordt de UFR bepaald door de Europese instantie EIOPA. Analist Nadine van der Meulen wijst er verder op dat het stabiliteitsrapport van DNB blijft waarschuwen voor de zorgelijke toestand van de sector, die kampt met de extreem lage rente en dalende omzet in levensverzekeringen. Een lichtpuntje is de stijging van de huizenprijs met 6% ten opzichte van het dieptepunt, wat gunstig is voor de hypothekenportefeuilles van Aegon (AGN.AE) en Delta Lloyd (DL.AE). Aegon noteert donderdag rond 13.00 uur 0,6% hoger, NN Groep (NN.AE) stijgt 0,5% en Delta Lloyd wint 1,5%, in een vlakke AEX. (archie.vanriemsdijk@wsj.com)


Dow Jones Nieuwsdienst: +31-20-5715200; amsterdam@dowjones.com

53 Posts, Pagina: 1 2 3 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 29 mei 2024 17:07
Koers 42,290
Verschil -0,630 (-1,47%)
Hoog 42,970
Laag 42,260
Volume 488.514
Volume gemiddeld 859.988
Volume gisteren 1.339.633

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront