Nationale Nederlanden « Terug naar discussie overzicht

NN Group 2017

864 Posts, Pagina: 1 2 3 4 5 6 ... 40 41 42 43 44 » | Laatste
[verwijderd]
0
Ik wens alle aandeelhouders van NN Group een goed, spetterend en succesvol 2017 toe. Hiermee starten we het topic voor 2017!
voda
0
NN rondt verkoop Mandema & Partners af

Geen financiele details.

(ABM FN-Dow Jones) NN Group heeft de verkoop van Mandema & Partners aan Van Lanschot Chabot afgerond. Dit meldde de verzekeraar maandag voorbeurs.

De verkoopplannen werden in juli van 2016 aangekondigd, zonder financiële details te vermelden. Mandema & Partners, dat verzekeringsoplossingen biedt voor risicomanagement en werknemersvoorzieningen, is gevestigd in Den Haag en heeft 145 werknemers.

Volgens NN zal de verkoop geen materiële impact hebben op de kapitaalpositie en het operationele resultaat.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires
Warm Buffet 1
0
Lijkt me ook niet zo gek. Conservatieve schatting hieronder.

Basic earnings
2016 1.240 miljoen euro
2017 1.460 miljoen euro

NN + Delta Lloyd
2016 1.460 miljoen euro
2017 1760 miljoen euro

Ivm inkoopprogramma aan de start van het jaar aantal uitstaande aandelen 326 miljoen.

WPA
2016 3.80 euro
2017 4.48 euro

NN + Delta Lloyd
2016 4.48 euro
2017 5.40 euro

Zonder overname van Delta Lloyd is NN Group volgend jaar makkelijk 44 euro waard. Met overname komt de 54 al in zicht. Onderwerpen die ik dan nog niet eens in acht heb genomen zijn:

1) Huidige kostenbesparingsprogramma bij NN Group
2) Hervatting inkoopprogramma NN Group 2017 (nog 340 miljoen te gaan)
3) Kosten reductie programma Delta Lloyd dat in 2017 tot uitwerking komt
4) Verdere kosten reductie van 150 tot 200 miljoen per jaar als gevolg van overname
5) Stijgende rente

Mijn koersdoel voor 2017 is 60 euro +
A3aan
0
60 euro? Dat lijkt wel erg optimistisch. 40 is wel mogelijk en daar zal ik al heel blij mee zijn
Warm Buffet 1
0
Ik weet het, grote koers sprong die niet per definitie dit jaar hoeft plaats te vinden. Kan ook een jaartje later worden ;) Maar als je de cijfers doorneemt en naar de WPA kijkt dan is NN Group nog steeds zwaar ondergewaardeerd.
De koerscorrectie die bij meeste verzekeraars inmiddels heeft plaatsgevonden is bij NN minimaal geweest ivm overname Delta Lloyd. Ik verwacht dat zodra de overname rond is en de cijfers met outlook 2017 voor NN group bekend zijn gemaakt er een mooie sprong aan komt.
[verwijderd]
0
Koersdoelen NN Group van het moment: ABN AMRO 36.50 euro 3 januari, KBC securities 41 euro 23 december.
Warm Buffet 1
0
Reken er maar op dat die koersdoelen flink worden bijgesteld na jaarcijfers 2016 en afgeven outlook 2017. Zeker wanneer de DL overname zeker is en mee word genomen in de outlook.
Warm Buffet 1
0
[verwijderd]
1
quote:

Warm Buffet 1 schreef op 6 januari 2017 10:04:

En daar is de volgende verhoging:

NN: naar 36,8 van 32 euro (buy) - HSBC
Inderdaad positief weer bron koersdoel HSBC verhoogd naar 36,80: www.iex.nl/Column/260296/IEXLiveblog-...

Het moet pas beginnen!
Guus_Geluk
0
’Weggezet als oud vuil’
De Telegraaf7 Jan 2017door Thijs Rösken en Edwin van der Schoot
FOTO RENE OUDSHOORN
Delta Lloyds vormalige bestuursvoorzitter Hans Eric Jansen gaat zijn aandelen in de verzekeraar niet aanbieden na het bod van NN Group.
’Heineken hield Amstel toch ook?’
Na 48 jaar verdwijnt met Delta Lloyd een toonaangevend verzekeringsmerk als aandeelhouders akkoord gaan met het NN-bod. Oud-ceo Hans Eric Jansen ziet op de overname vingerafdrukken van toezichthouder DNB. Hij vindt dat het Delta Lloyd-bestuur steken liet vallen en dat niemand opkomt voor de verzekeraar: „Je mag niet ten grave gedragen worden zonder dat iemand iets zegt.”
J ansen, 79, is nog zo fit als een hoentje. Het is het gevolg van driemaal per week een halve dag sporten met een personal trainer. Hij maakt er geen geheim van bevriend te zijn met Niek Hoek, de gevallen topman die botste met DNB en de huidige ceo Hans van der Noordaa voorging. Hoek was cfo in vier van de bijna tien jaar dat Jansen ceo was, van 1991 tot 2001. „Niemand komt op voor het merk Delta Lloyd, voor de mensen die er werken en voor de klanten. Daarom doe ik het,” zegt hij in een gesprek in zijn huis in Wassenaar.
U heeft zelf enkele aandelen Delta Lloyd. Gaat u akkoord met het overnamebod van €5,40 per aandeel?
„Uit principe bied ik m’n aandelen niet aan. Delta Lloyd kan prima op eigen benen blijven staan. Als je Delta Lloyd toch verkoopt, dan krijg je als aandeelhouder nu een veel te lage prijs voor de synergievoordelen. Aandeelhouders moeten een hogere prijs vragen of het bod weigeren. Dit lijkt vooral een mooie deal te worden voor NN. Die krijgen voor heel weinig geld een erg mooi bedrijf.”
Wat maakt dat u de prijs veel te laag vindt?
„Ik was heel erg verbaasd over de prijs. Er kwam na twee maanden onderhandelen slechts 10 cent bij het eerste, als vijandig bestem- pelde bod, van €5,30, terwijl de markt ook nog steeg. Als je al met synergievoordelen van €150 miljoen per jaar rekent - ik denk dat het meer is - lijkt me €2,5 miljard niet voldoende.” Verbaast u zich er ook over dat er geen andere gegadigden waren die een hoger bedrag konden bieden?
„Nee, dat is niet gek. Voor buitenlandse partijen is veel minder synergie te halen en in Nederland waren andere verzekeraars niet in staat mee te doen.” NN wil het merk Delta Lloyd schrappen na de overname. Ohra (direct writer, online) en Be Frank (pensioenverzekeringen) blijven wel bestaan.
„Er wordt onrecht gedaan aan een sterk merk dat er ontzettend goed op stond bij klanten, en ook lange tijd de lieveling was van tussenpersonen. Door zo’n merk te schrappen, vernietig je omzet. Verder vrees ik dat de ’blauwe cultuur’ verdwijnt als Delta Lloyd opgaat in de NN-organisatie. We hebben bij Delta Lloyd altijd geweldige mensen gehad die erg goed met klanten omgingen. Delta Lloyd was nog niet lang geleden €1 miljard waard. Ik vind het zonde. We hebben zo’n sterke blauwe corporate culture, 5000 man sterk. Ik vrees dat er, over de duim, zo maar 1500 van hen uitvliegen.” Kunnen die merken naast elkaar bestaan dan?
,,Heineken kocht Amstel en heeft dat merk succesvol gehandhaafd?’’ Waardoor is Delta Lloyd in de armen van NN gedreven, een toezichthouder die voorstander is van consolidatie of hard gedaalde rentetarieven?
„Allebei hebben veel invloed gehad. Maar ik heb wel de idee dat er op de overname een erg grote stempel van DNB zit. Ik begrijp de roep om consolidatie wel. Veel kleine verzekeraars zijn in de laatste decennia langzaam opgegaan in een vijftal grote spelers. Maar dat met Delta Lloyd een van de grotere verdwijnt, is niet goed. Met vijf of zes grote verzekeraars valt er nog goed te concurreren, met drie niet meer. Kijk maar naar het Nederlandse bankenlandschap.” Hoe ziet u de rol van DNB?
,,Vijf jaar geleden toen DNB ING Groep verplichtte €6 miljard mee te geven bij de afsplitsing van NN, om de verzekeraar goed te kapitaliseren, legde ze al een fundament. NN heeft nu erg veel geld en dan is het logisch dat ze daarmee rond gaan kijken. Het is echter ironisch dat de verzekeraar die onderdeel was van een concern dat staatssteun nodig had, een verzekeraar overneemt die juist geen staatssteun bliefde. In 2009 had DNB geen enkel probleem met de beursgang van Delta Lloyd.’’ Mede onder druk van DNB vertrokken bij Delta Lloyd de ceo en cfo in 2015.
,,In gesprek met de toezichthouder moet je enige nederigheid tonen. Chapeau bas! (Hoed in de hand,
red.). Je moet je niet te dwars op te stellen. Je moet wel in gesprek gaan, maar niet klakkeloos toegeven en naar de pijpen van de toezichthouder dansen. Van der Noordaa heeft in anderhalf jaar tijd het rendement op de beleggingsportefeuille gehalveerd door alle aandelen, vastgoed, private equity beleggingen en hoogrentende bedrijfsobligaties in te ruilen voor veilige staatobligaties, zoals DNB het graag zag. Het belang in Van Lanschot is voor een onnodig laag bedrag verkocht. Zeker, als je ziet dat de AEXindex weer richting de 500 punten gaat en Van Lanschot weer veel meer waard is geworden.” Nazomer 2015, toen Delta Lloyds problemen met de solvabiliteit aan de oppervlakte kwamen, pleitte u ervoor om de positie van de ceo te heroverwegen.
,,Met een sterke ceo kan Delta Lloyd zeker zelfstandig voortbestaan. Bovendien, als de aandelenkoers in één jaar - 2015 - met 75% afneemt, kun je als ceo niet zeggen dat je niet verantwoordelijk bent. Van der Noordaa verspeelde het vertrouwen bij analisten, beleggers en werknemers. Mede daarom zijn ook veel goede werknemers vertrokken. Van der Noordaa was vanaf het begin af aan niet betrokken en niet communicatief. Zo is het gebruikelijk om bij de start langs te gaan bij oude ceo’s, maar hij deed dat niet. Ik ga me dan niet opdringen, heb hem een keer aangeboden om te praten, maar als daar niks op terugkomt...’’ Van der Noordaa flikte wel een huzarenstukje door dit voorjaar op de valreep een claimemissie te laten slagen.
„Oké, die deal met Fubon (een gebrouilleerde Taiwanese aandeelhouder die te elfder ure bijdraaide en de emissie alsnog steunde, red.) vlak voor de aandeelhoudersstemming over de claimemissie in maart 2016 was knap. Maar heeft uiteindelijk weinig betekent. Kijk, ik stond laatst op de golfbaan. Ik kan totaal niet golfen. Zegt iemand die het wel kan tegen me: ’Maar je hebt wel mooie golfkleding.’ Klopt misschien, maar daardoor kan ik nog steeds niet golfen.” Denkt u dat het bod slaagt?
„Ik vrees dat de aandeelhouders niet zo loyaal zijn, er zijn natuurlijk al veel wisselingen geweest dit voorjaar. Ik hoor dat klanten het jammer vinden als Delta Lloyd verdwijnt. Ik denk helaas dat veel aandeelhouders wel wat zien in verkoop van hun belang. Eigenlijk is Fubon de grote verliezer. Maar wat zij gaan doen? Geen idee.”
[verwijderd]
0
ABN Amro en meer analisten hebben al voorspeld dat aandeelhouders Delta Lloyd wel akkoord gaan met 5,40 euro. Alles valt voor beiden partijen positief uit. Gaat Delta Lloyd zelfstandig verder is het qua buffer minder sterk. Zie cijfers. Dan kan men weer in de problemen komen en begint het verhaal opnieuw.

Nationale Nederlanden heeft een hoge solvabiliteit dus kan de koop hebben met de synergievoordelen erbij genomen gaat dit heel postief uitvallen voor Nationale Nederlanden. Geen andere verzekeraar dan NN had interesse in DL. Fubon zie persberichten, Vivat niet, zie persberichten die zouden voor de kleinere bedrijven gaan omdat NN ermee bezig was.

KBC securities koersdoel 41 euro raadde aan om Delta Lloyd aandelen te verkopen en in NN Group te stappen. Zeggen ze niet voor niks.

Bron: www.beurs.nl/nieuws/binnenland/418516...
Slnc
0
Guus_Geluk
0
quote:

Slnc schreef op 8 januari 2017 20:26:

ach ja er zijn nog een paar dwazen die meer willen maar die hebben pech
Op het moment dat er een andere partij met een hoger bod op DL zal komen, zal de koers van NN drastisch in elkaar storten. Dat zal m.i. binnen max. 9 beursdagen gaan gebeuren.
[verwijderd]
0
quote:

Guus_Geluk schreef op 9 januari 2017 10:40:

[...]

Op het moment dat er een andere partij met een hoger bod op DL zal komen, zal de koers van NN drastisch in elkaar storten. Dat zal m.i. binnen max. 9 beursdagen gaan gebeuren.
Dat zal wel meevallen, denk ik. Ook als het Delta Lloyd verhaal niet doorgaat, zal NN het prima redden. Koers zal misschien wat dalen, maar instorten zeker niet. Bij definitieve doorgang van de overname voorzie ik nog wel een goede stijging van NN.
[verwijderd]
0
quote:

Guus_Geluk schreef op 9 januari 2017 10:40:

[...]

Op het moment dat er een andere partij met een hoger bod op DL zal komen, zal de koers van NN drastisch in elkaar storten. Dat zal m.i. binnen max. 9 beursdagen gaan gebeuren.
Echte onzin. De aankoop DL was in het begint licht ingeprijst, als het doorgaat en die kans is op veel hogere koersstijging inzicht. Zie koersdoel 41 euro al van KBC securities. De kans dat DL een andere partij vind is nihil, geen een verzekeraar in Nederland wilde meer bieden dan NN. De cijfers van DL waren tegen gevallen vooral de solvabiliteit. Als het niet doorgaat voor DL is het dramatisch voor hen niet voor NN Group. Een aandeleninkoop heeft het zelfde effect en ze houden dan gewoon hun geld. Niks aan de hand.
864 Posts, Pagina: 1 2 3 4 5 6 ... 40 41 42 43 44 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 17 mei 2024 17:35
Koers 45,470
Verschil -0,280 (-0,61%)
Hoog 45,840
Laag 45,340
Volume 534.581
Volume gemiddeld 846.676
Volume gisteren 629.453

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront