Akzo Nobel 2019

490 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omlaag ↓
Brinky68
0
Vraag me af op grond van welke argumenten ze deze adviezen afgeven dan? Kan nooit obv (toekomstige) winstgevendheid zijn lijkt me.
Broer Konijn
0
Obv wat dan wel denk je?

ADVIEZEN
Datum Guru Advies Koersdoel Verw. Stoploss Rendement
10:12 Sanford C. Bernstein & Co kopen 92,00 0,00 0,00%
08:30 Cfra kopen 76,00 0,00 0,00%
08:25 Deutsche Bank kopen 90,00 0,00 0,00%
Broer Konijn
0
Nico PR Bakker/BNPP Markets NL? @TheDailyTurbo

Meer Nico PR Bakker/BNPP Markets NL heeft geretweet A Hansen
AKZO in daily breakout en weekly correctie. Vanaf 76 is een rebound mogelijk tot aan 79...dan wordt het spannend....Nico PR Bakker/BNPP Markets NL heeft toegevoegd,
A Hansen

@AHansen43260675
@TheDailyTurbo Nico Akzo heeft gisteren een flinke klap gekregen ondanks een 9% hogere winst. Is het tijd voor een rebound? Gaarne uw visie. bvd
06:16 - 25 apr. 2019
voda
0
Jaarvergadering AkzoNobel keurt alle agendapunten goed

FONDS KOERS VERSCHIL VERSCHIL % BEURS
Akzo Nobel -split-
74,58 0,00 0,00 % Euronext Amsterdam

(ABM FN-Dow Jones) De aandeelhouders van AkzoNobel hebben donderdag tijdens de jaarvergadering van het verf- en chemiebedrijf alle agendapunten goedgekeurd. Dit meldde AkzoNobel na afloop van de bijeenkomst.

Aandeelhouders stemden onder andere in met een slotdividend van 1,43 euro per aandeel.

Daarnaast werd Jolanda Poots-Bijl benoemd tot lid van de raad van commissarissen. Dick Sluimers werd voor een tweede termijn van vier jaar herbenoemd als commissaris, terwijl Peggy Bruzelius na twaalf jaar haar functie neerlegde.

Het aandeel AkzoNobel noteerde donderdag op een rood Damrak 0,5 procent hoger op 77,08 euro.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
Brinky68
0
Geen idee Broer Konijn. Enige dat ik kan verzinnen is obv een overname. Inkoop aandelen doet vooralsnog niets (of heeft er voor gezorgd dat deze lang rond de €80 heeft gebungeld?). Torenhoge K/W verhouding...en het is geen groei aandeel...integendeel. Kortom: ik weet het echt niet
Brinky68
0
Zijn jullie ook zo blij met al die "kadootjes" van Akzo tot nu toe? Wat een drama
Broer Konijn
0
Nico PR Bakker/BNPP Markets NL
?

@TheDailyTurbo
Volgen @TheDailyTurbo volgen
Meer Nico PR Bakker/BNPP Markets NL heeft geretweet Rob
AKZO stabiliseert rond 75, spelers weten het even niet, weekly in correctiemodus, ik zou even aan de zijlijn wachten....Nico PR Bakker/BNPP Markets NL heeft toegevoegd,
Rob

@Robbnp
@TheDailyTurbo Graag AKZO korte termijn.
03:31 - 30 apr. 2019
Broer Konijn
0
FD vandaag:

Beursgenoteerde ondernemingen hebben hun aandeelhouders het afgelopen kwartaal een recordbedrag aan dividend uitgekeerd. Uit cijfers van de Britse vermogensbeheerder Janus Henderson blijkt dat het wereldwijd uitgekeerde dividend steeg naar $263,3 mrd in het eerste kwartaal van dit jaar. Dat is 7,8% meer dan in dezelfde periode vorig jaar.

Vooral in de Verenigde Staten en Canada werd een recordbedrag aan dividend uitgekeerd. In de VS keerden negen van de tien bedrijven meer dividend uit.

Shell en AkzoNobel in top tien

Maar ook Nederlandse bedrijven dragen hun steentje bij aan deze wereldwijde hausse: Shell en AkzoNobel staan in de wereldwijde top tien. De winst van Shell overtrof in het eerste kwartaal de analistenverwachtingen. Het bedrijf beloonde daarop zijn aandeelhouders met een versnelling in het programma voor aandeleninkoop en een dividend van $0,47 per aandeel.

Akzo heeft afgelopen kwartaal een speciale kapitaaluitkering gedaan. Het betaalde in januari €8,78 per aandeel aan zijn aandeelhouders, om in februari nog eens €1 mrd in totaal uit te keren.

Niet overal in Europa wordt er zo uitgepakt. Terwijl in Nederland, Denemarken, België en Zwitserland de dividenden meer dan verdubbelden, zijn ze in Spanje, Italië en Portugal nog steeds lager zijn dan tien jaar terug.

Volgens Jorik van den Bos, hoofd van het dividendteam van Kempen Capital, zijn de hogere wereldwijde dividenduitkeringen een direct gevolg van de hogere winsten die bedrijven de afgelopen jaren hebben gemaakt.

De analisten van Janus Henderson, die het dividend-rapport hebben opgesteld, verwachten wel dat de groei van de dividenden de komende maanden zal afnemen. 'De marktverwachtingen voor bedrijfswinsten zijn de laatste maanden iets naar beneden bijgesteld', zegt Ben Lofthouse van Janus Henderson. 'Veranderingen in dividendpercentages lopen gewoonlijk wat achter op de actuele schommelingen in het economische klimaat. Dus dat is een logisch gevolg.' Van een neerwaartse bijstelling van het totale uitgekeerde dividend over 2019 wil hij echter nog niets weten. Voor het hele jaar verwacht hij een record aan dividendbetalingen: €1,43 biljoen wereldwijd.

Minder groeikansen

Dat zijn duizelingwekkende bedragen. Maar de vraag is of zo'n bedrag niet voortkomt uit ideeënarmoede bij de beursgenoteerde bedrijven. Want op het moment dat dividendbetalingen recordhoogtes bereiken, meldt de Wall Street Journal dat investeringen in Amerikaanse kapitaalgoederen minder snel stijgen dan voorheen.

Volgens cijfers van dataleverancier Calcbench stegen de uitgaven aan fabrieken, machines en overige productiemiddelen het afgelopen kwartaal met 3%. Vorig jaar was dat in dezelfde periode nog 20%. Als de investeringen in kapitaalgoederen niet zo snel meer stijgen, zouden kunnen komen doordat bedrijven minder groeikansen zien. Zou dat een reden kunnen zijn om meer winst terug te laten naar hun aandeelhouders?

Volgens Van den Bos is dat niet het geval, want dan zouden ze ook een groter deel van de winst via dividend moeten uitkeren aan hun aandeelhouders. 'Dat doen ze nu niet', zegt hij. 'Je ziet zelfs dat ze een kleiner gedeelte van de winst uitbetalen dan in 2016. De 'payout-ratio' zoals dat genoemd wordt is sindsdien gedaald.'

Geen gebrek aan ideeën

Ook Lofthouse ziet geen gebrek aan investeringsideeën. 'De afweging om nieuwe investeringen te doen is niet zomaar te koppelen aan de beslissing om dividend te verhogen of te verlagen', zegt hij. 'Investeren doen ze voor de lange termijn, dividend uitbetalen op korte termijn. Bedrijven moeten hun aandeelhouders nu én later tevreden zien te houden.'

Toch worden de investeringen in kapitaalgoederen door bedrijven scherp in de gaten gehouden door beleggers en analisten. Dit omdat het weliswaar grove, maar goede indicatoren zouden zijn voor toekomstige economische groei. Het idee is dat deze investeringen, investeringen van handelspartners kunnen initiëren en op de lange termijn de arbeidsproductiviteit kunnen verhogen.

Lofthouse kan zich in deze redenering wel vinden, maar volgens hem geven de dividendcijfers juist aan dat bedrijven vertrouwen hebben in de toekomst. 'We hebben misschien een klein dipje gezien in de groeicijfers', zegt hij. 'Maar er zijn altijd schommelingen in dit soort cijfers. Bedrijven hadden ook aan kunnen geven dat ze dividenden gaan verlagen. Dat doen ze niet omdat ze de huidige marktschommelingen als tijdelijk bestempelen.'
SDV70
1
mooi verhaal broer konijn, maar als de koers ver achter blijft, dan compenseert het hoge dividend niet echt. Er zijn zat aandelen die amper dividend hebben,maar geweldige koerswinsten hebben gerealiseerd.
Maar goed met het dividend heeft Akzo wel netjes rendement gehaald de afgelopen jaren, maar echt spannend is dit aandeel ook weer niet
W-0803
0
Broer Konijn
0
Ja, grappige beweging vandaag.
Helaas niet zo veel volume. Anders zou je er nog iets van gaan denken.
Zou mooi zijn als de daily 50 SMA opwaarts doorbroken kan worden. www.nicoprbakker.nl/chart-service/aex...

Recht zo die gaat en op naar de €80....
Broer Konijn
0
Hmmmmmmmmmm, AKZO loopt verdacht lekker op. China optimisme, inkoopprogramma, koersdoel verhoging?
Weerstandjes €78,56 en €78,94 komen in beeld.
Ik word er blij van :-)

www.nicoprbakker.nl/chart-service/aex...
Broer Konijn
0
Goeiendag wat gaat dit lekker.
Ben verbaasd over de snelheid vd stijging....
Nu sluiten boven de €78,94.....
Op naar de €80,94.....erg prettig...

www.nicoprbakker.nl/chart-service/aex...
KaPeeN63
0
datum 11-6-2019

(ABM FN-Dow Jones) Credit Suisse heeft zijn koersdoel voor AkzoNobel licht verhoogd, nu de bank langzamerhand het prijsklimaat ziet verbeteren voor de verffabrikant, hoewel beleggers nog steeds geduldig moeten zijn.
De analist zag Akzo Nobel zijn prijzen in het eerste kwartaal verder verhogen, wat de marges de rest van het jaar steunt, terwijl de grondstofprijzen dalen, hoewel dit pas later zichtbaar wordt in het resultaat.
Beleggers moeten dus nog even geduldig zijn, meent de analist. Hij merkt op dat analisten vooralsnog uitgaan van een EBIT-marge van 13,6 procent, ruim onder de 15 procent waar Akzo Nobel zelf op mikt voor 2020.
Credit Suisse is optimistisch dat Akzo Nobel de komende vier jaar 1 miljard euro aan aandelen per jaar kan inkopen.
Het koersdoel gaat omhoog van 85,08 naar 85,30 euro en het advies blijft Outperform.
Het aandeel Unilever stond dinsdag 0,2 procent hoger op 79,89.
Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl

Spectaculaire stijging koersdoel door Credit Suisse; laat me niet lachen; adviseurs/experts van niets!!!
Broer Konijn
0
Nico PR Bakker/BNPP Markets NL
@TheDailyTurbo
#AKZONOBEL Weerstand nabij op krap 81. Thans lichte signalen van verkoopdruk. Wellicht wat winsten afromen....
Tweet citeren

paul haertjens
@pbsak
· 3 u
@TheDailyTurbo Goede morgen Nico, hoe staat het met Akzo nobel?
Broer Konijn
0
Vandaag op IEX, hulde:

Akzo Nobel richting all time high
Het is maar goed dat het bod van PPG op Akzo Nobel (+1,5%) niet is doorgegaan. De Amerikanen waren in april 2017 bereid €90 per aandeel te betalen voor het Nederlandse verfbedrijf. Dat is weliswaar meer dan dat er nu op het bord staat, maar inmiddels heeft Akzo Nobel al meerdere keren een superdividend uitgekeerd.

Daar komt bij dat een aanzienlijk deel van de overname betaald zou worden met aandelen PPG. Sinds de lente van 2017 heeft Akzo Nobel zijn belager ruimschoots verslagen op de beurs.

Meestal zien we de koers dalen na een mislukte overname, maar daar is bij Akzo Nobel geen sprake van. Het aandeel is sindsdien met ruim 20% gestegen.

490 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 7 apr 2020 17:35
Koers 63,160
Verschil +2,840 (+4,71%)
Hoog 64,000
Laag 61,000
Volume 1.221.914
Volume gemiddeld 1.332.130
Volume gisteren 1.716.241