ING Maart 2019

1.487 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 67 68 69 70 71 72 73 74 75 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omlaag ↓
Longshortercc
0
Wat een equilibrium zo. Dubbeltje van de day low, dubbeltje van de day high. Zzzz....

Goed; verder geen geklaag. Het is in ieder geval niet meer het geneuzel rond de 10,50! Hopelijk wel binnenkort wat opwaartse actie, maar het sentiment is er niet echt naar.
Jeroentje-2018
0
quote:

Stockchick schreef op 28 maart 2019 15:26:ING dreigt weggestuurd te worden als huisbankier Rijk vanwege witwasaffaireING moet mogelijk het veld ruimen als huisbankier van het Rijk vanwege de witwasaffaire. Minister van Financiën Wopke Hoekstra gaat het betalingsverkeer van het Rijk, waarin ING nu als huisbankier optreedt, opnieuw aanbesteden.


Het is zelfs nog de vraag of ING vanwege nieuwe, strengere regels dan opnieuw kan meedingen naar het prestigieuze contract, dat alle ministeries en agentschappen zoals het Centraal Justitieel Incasso Bureau en DUO (studiebeurzen) omvat.

Een nieuwe huisbankier moet aan strengere eisen voldoen. Hoekstra wil gedrag dat aanleiding geeft voor justitiële transacties, zoals de grootste schikking ooit van €775 mln die ING vorig jaar trof in de witwasaffaire, niet alleen tot opzeggingsgrond maken maar ook tot uitsluitingsgrond.

Ernstige beroepsfout

Daarvoor doet hij een beroep op een EU-regel die zegt dat lidstaten mogen besluiten om een inschrijver uit te sluiten die 'een ernstige beroepsfout' heeft gemaakt in de drie jaar voorafgaand aan de aanbesteding. waardoor 'zijn integriteit in twijfel kan worden getrokken'.

Om toch in aanmerking te komen moet ING examen doen. De grootste bank van Nederland wordt dan 'in de gelegenheid gesteld te bewijzen dat hij voldoende maatregelen heeft genomen om zijn betrouwbaarheid aan te tonen'.

De nieuwe aanbesteding heeft een aanlooptijd van een jaar. Op 1 mei moet een nieuw contract ingaan. Normaal gesproken had het Rijk het lopende contract, dat op 1 januari 2016 in ging, stilzwijgend twee keer met twee jaar kunnen verlengen. Hoekstra doet dat niet vanwege de witwasaffaire.

Belastingdienst in 2022

Die is op zichzelf nu geen grond voor opzegging. Daarom kan Hoekstra ook nog niet af van ING als huisbankier van de Belastingdienst dat nog tot 1 mei 2022 loopt en het buitenlandse betalingsverkeer het ministerie van Buitenlandse Zaken (2021).

Wel wil hij met de bank overleggen over een tussentijdse aanscherping van die contractvoorwaarden. 'Onherroepelijke rechtelijke veroordelingen' moeten wat hem betreft alsnog in de bestaande overeenkomsten als extra opzeggingsgrond worden opgenomen.

Of dat in de bestaande contracten ook kan met justitiële transacties voor bijvoorbeeld corruptie of fraude, 'verkent' de CDA-minister nog.

Beperkte keuze

Hoekstra benadrukt integriteit en betrouwbaarheid niet de enige criteria zijn die hij hanteert in de keuze voor een huisbankier. hij waarschuwt alvast dat er niet veel banken zijn die kunnen voldoen aan alle eisen die het Rijk stelt aan zijn huisbankier.

Er moet een 'solide betaalinfrastructuur' zijn voor de veertig miljoen transacties die via de huisbankier Rijk lopen. Ook duurzaamheid, innovatieve diensten en informatiebeveiliging en dienstverlening tellen zwaar voordat uiteindelijk de partij wordt gekozen die de 'economisch meest voordelige inschrijving' doet.

Als de overheid met deze maatregel kenbaar maakt om ING niet mee te laten dingen als huisbankier, dan geeft dat stof tot nadenken.

ING wordt achtervolgt en geplaagd door misstanden en hieruit voortvloeiende gevolgen. De reden is bij iedereen wel bekend.

Mijn 'stop' is gehaald: Ik heb mijn positie in ING verkocht. Good luck,
Koos-2018
0
Er wordt elke dag wel iets geschreven over ING.Hebben ze niets beter te doen met andere banken
Optiefan
0
AEX wordt omlaag gedrukt zou me niets verbazen als we flink moeten inleveren in de eindveiling en we op daylow de dag uitgaan...
Stephan010
2
Diezelfde overheid heeft ING uitgekleed (boete) en trapt nu na.
Beter was het om CEO Ralp achter tralies te zetten en geen boete.
snuf13
0
ING!!!!! Een waardeloze onderneming....... maar er zijn er meer.
Veel corruptie en dat bederft de hele sfeer......

Hele bankensector krijgt op zijn........k...l...
snuf13
0
De Staat opent de inschrijving voor
een huisbankier.Het staat niet vast dat
de huidige,ING,al het betalingsverkeer
van het Rijk blijft verzorgen,vanwege
de witwasaffaire en de daaropvolgende
boete van 775 miljoen euro.Minister Hoekstra van Financiën zegt
dat in het nieuwe contract met een
huisbankier strengere voorwaarden komen
te staan en meer gronden worden genoemd
om het contract op te zeggen.

De Tweede Kamer had om aanscherping van
het contract gevraagd en gepleit voor
een brandschone huisbankier.ING doet
sinds 2016 het Rijks-betalingsverkeer,
zo'n 40 miljoen transacties per jaar.
TegenBeterWetenIn
0
quote:

snuf13 schreef op 28 maart 2019 20:24:


Welterusten ING, slaap lekker !!!!Ik wilde schrijven emo-ijs, maar da's iets anders, ik mis de emojis.
Dit is :') schaterlachen plus traantjes. Wat ben jij hyper hé
@monkeytail
0
Weinig rationele afwegingen als basis voor de daling mijns inziens. Dan ben ik vandaag goedkoper uit geweest. Prijs aandeel staat behoorlijk lager dan de boekwaarde. Mijns inziens is dit een diamantje. Negatieve publiciteit is soms koopkans als het bedrijf orde op zaken heeft gesteld. Volgende week mogelijk weer up.
tmaster
0
Net zo als bij particulieren is een pain in the ass om van bank te wisselen. Nu heb je als particulier een aantal leveranciers die je het nieuwe banknummer moet doorgegeven maar bij een overheid is dat wel anders. Het zal zo'n vaart niet lopen. Tuurlijk komt er een aanbesteding/tender en daar mag ING gewoon weer aan meedoen. Ze hebben een streepje voor omdat ze al zaken doen met de overheid. Als er een andere bank vergelijkbare tarieven op Tafel legt wordt ING gewoon weer opnieuw de preferred bank van de overheid.
Het wisselen van banknummers gaat echt klauwen met geld kosten. Denk alleen al aan alle voorgedrukte à4 papieren/pakbonnen waar het rekening nummer al op staat.
Tijdje geleden hebben ze het zelfde gedaan met een simpele naams wijziging. Ministerie van Veiligheid en justitie moest ineens Justitie en Veiligheid gaan heten. Web certificaten, naam tags, gebouwen, logos, briefpapier alles moest aangepast worden en alleen dat heeft al tientallen miljoenen gekost.

Nee, dit is een goedkoop scoren bij het publiek. Straks lees je in een klein artikeltje in de krant dat ING opnieuw verkozen is tot huisbank van de overheid.
snuf13
0
quote:

DoetOokMaarWat schreef op 28 maart 2019 20:30:


[...]


Ik wilde schrijven emo-ijs, maar da's iets anders, ik mis de emojis.
Dit is :') schaterlachen plus traantjes. Wat ben jij hyper hé


Je mist de emojis.......

Tja je kunt niet alles hebben.

Ik ben niet hyper, ik vertel de waarheid en dat is heel wat anders.

Moeilijk om dat onder ogen te zien he??
stoeltje
0
Met verbazing gelezen dat Hamers pleit voor soepeler regels voor bonussen bij banken. Er gaat gepraat worden met de politiek heb ik begrepen.
Nu is Hamers toch echt de laatste die zich in deze discussie zou moeten mengen. Kennelijk heeft niemand bij ING het aangedurfd hem dit te beletten. Probeert hij nu zijn gelijk te halen? Ook na de enorme afgang die hij heeft geleden lijkt me dat een verkeerde strategie. Het wordt van kwaad tot erger.
Hamers toont hiermee aan een zeer slechte antenne te hebben voor iets wat we publieke opinie noemen. Hij diskwalificeert zich hiermee. Dus tijd voor een nieuwe CEO, liefst een die zowel financieel als politiek kan manoevreren.
Lang Parkeren
0
Hamers is niet het probleem. Het probleem is dat de NL politiek zich buiten het EU speelveld opstelt en als braafste jongetje 20 % toelaat, ipv 100 % bij de andere landen. Daarmee kiezen financials niet voor Nederland. Iemand moet dat zeggen. DIt heeft niets met graai-cultuur te maken, maar met verdienmodellen in de handel; dus ook bij financials... Straks krijgen wij hoorzittingen waarom wij de business hebben laten liggen. En dan vindt men dat iemand dat had moeten roepen. Freek de Jonge stond op en gaf aan dat Wetenschappers zeker WEL gehoord mogen worden… Freek als boodschapper van mogelijke missers in de politiek wordt gekielhaald. Hamers als boodschapper nu ook. Jammer dat mensen de zaak niet op zichzelf kunnen en willen bekijken maar alleen uit vooroordeel blijven wijzen naar "schuldigen". Is al meer gedaan in onze geschiedenis.
cees-10
0
quote:

stoeltje schreef op 29 maart 2019 07:22:


Met verbazing gelezen dat Hamers pleit voor soepeler regels voor bonussen bij banken. Er gaat gepraat worden met de politiek heb ik begrepen.
Nu is Hamers toch echt de laatste die zich in deze discussie zou moeten mengen. Kennelijk heeft niemand bij ING het aangedurfd hem dit te beletten. Probeert hij nu zijn gelijk te halen? Ook na de enorme afgang die hij heeft geleden lijkt me dat een verkeerde strategie. Het wordt van kwaad tot erger.
Hamers toont hiermee aan een zeer slechte antenne te hebben voor iets wat we publieke opinie noemen. Hij diskwalificeert zich hiermee. Dus tijd voor een nieuwe CEO, liefst een die zowel financieel als politiek kan manoevreren.


Hamers is niet gek. Dit lijkt me een bewust gepland interview.

Ing is de Nederlandse staat als klant kennelijk liever kwijt dan rijk. Het gros van die onbenullen die de 2e Kamer bevolken, roept maar wat, goedkope kiezersrethoriek, waar Hoekstra zich graag onder schaart.

Ben benieuwd of Hamers Ing wel laat meedingen in nieuwe aanbesteding. Hoop van niet. Mijn zegen heeft hij.

Lang Parkeren
0
Betalingsverkeer is een bleeder... Marge op retail (consumenten) is veel interessanter dan een uitgekleed staatspakket. Wel goed voor de massa, natuurlijk. Size matters... Maar het is geen issue op marge. Eerder meer hands-free voor nieuwe groei en acquisitie. Ik denk dat ING niet eens zal gaan meebieden. Overheid moet ook om de zoveel jaar opnieuw aanbesteden… (wet). Dus dit kwam zo uit... en men draait het nu naar Hamers of Witwassen… pfff
stoeltje
0
Bij ING heb ik echt het gevoel dat er een soort hetze gevoerd wordt. Waarschijnlijk is ING niet de enige bank die een serieus probleem met witwassen heeft (gehad). Feit blijft dat de bank al weken te lijden heeft onder negatieve publiciteit. Dan vind ik de reactie van Hamers er 1 in de categorie "olie op het vuur" en dus onverstandig.
Zelf erger ik me kapot aan de CEO's van bijvoorbeeld ASR en andere verzekeraars die menen dat ze recht hebben op 15% verhoging van hun toch al riante salarissen.
Ik vind het stuitend als iemand 230.000 euro extra bonus probeert binnen te harken . EXTRA wel te verstaan.
Het is niet te verkopen. Ook niet aan de aandeelhouders.
B.Legger
0
400miljoen mutaties betekent voor een bank een omzet van enkele tientallen miljoenen. Ten opzichte van de winst van ruim € 4 miljard is dit geen substantïeel bedrag. De reactie van de koers op dit bericht is daarom wel heel erg heftig.
4finance
0
ING... bij dat staats pakket moet geld bij.... weg er mee... ga maar lekker een andere bank rippen. Politiek gevoel bij NL bedrijven is 0,0 :-) Ik hou mijn ING aandelen pakket stevig vast.... Op naar het dividend.

1.487 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 67 68 69 70 71 72 73 74 75 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 9 apr 2020 17:37
Koers 5,411
Verschil +0,120 (+2,27%)
Hoog 5,590
Laag 5,186
Volume 38.568.448
Volume gemiddeld 32.109.188
Volume gisteren 26.748.013