Drie koopwaardige largecap-aandelen

Door Redactie op 1 juni 2017 15:11 | Views: 11.219

Drie koopwaardige largecap-aandelen

De wereldwijde aandelenmarkt is nog altijd iets overgewaardeerd, maar er zijn wel degelijk nog aantrekkelijke kansen te vinden. We lichten drie interessante bedrijven uit, afkomstig van de Morningstar Large Cap Global Core Pick List.

De Large Cap Global Core Pick List legt de nadruk op Amerikaanse aandelen en wereldwijde aandelen die op de Amerikaanse aandelenbeurzen verhandelbaar zijn.

De lijst bevat bedrijven die niet alleen over concurrentievoordelen beschikken, maar ook ondergewaardeerd zijn. Maandelijks wordt de lijst door Morningstar herzien; aandelen die niet meer ondergewaardeerd zijn verdwijnen en hun plek wordt ingenomen door ondernemingen waarbij nog wel ruimte zit tussen de actuele koers en de door Morningstar berekende fair value.

Procter & Gamble

In de sector defensieve consumentengoederen moet Wal-Mart deze maand plaatsmaken voor Procter & Gamble. 

Morningstar-analist Erin Lash: “Procter & Gamble heeft een wide moat (brede gracht)-rating vanwege de kracht van de merken, en het kostenvoordeel door de schaalgrootte. Ze hebben een leidende positie in huishoudelijke en persoonlijke verzorging en zijn daarmee een aantrekkelijke partner voor retailerbedrijven. Relaties daarmee zijn langlopend en solide. Tegelijkertijd houdt het bedrijf zijn investeringen in R&D hoog, op 3% van de jaaromzet, ofwel 2 miljard dollar.”

Synchrony Financial

In de sector financials verdwijnen drie aandelen: Lloyds Banking Group, Affiliated Managers en Invesco. Daarvoor in de plaats komen: Synchrony Financial, BlackRock en Citigroup.

Analist Colin Plunkett gaat wat dieper op Synchrony in. “'De Narrow Moat-rating kan verklaard worden uit de belemmeringen die komen kijken bij het overstappen van Synchrony's retailkaarten naar die van een andere aanbieder.” 

“Met die kaarten kunnen retailers veel informatie over hun klanten verzamelen en daarmee gerichte aanbiedingen doen. Een ander belangrijk voordeel is dat Synchrony boven een bepaalde omzetgrens een deel van die extra omzet deelt met de retailer, die daarmee een aantrekkelijke extra inkomstenbron heeft. In 2016 kwam deze extra omzet voor retailers in totaal op 2,9 miljard dollar uit.”

Delta Airlines 

Bij industrie vallen deze maand Union Pacific, United Technologies en TransDesign Goup van de lijst  af. In hun plaats komen W.W. Grainger, Delta Airlines en General Electric. Analist Chris Higgins legt uit waarom Delta toegevoegd is.

“Delta's strategie van het aanhouden van een iets oudere vloot, wat voor lagere kapitaalkosten, maar voor hogere onderhouds- en brandstofkosten zorgt, past goed in het huidige klimaat van lage brandstofprijzen. Tegelijk blijven de onderhoudskosten, die doorgaans zo'n 10% van de kostenbasis bedragen, goed binnen de perken, ondanks de ouderdom van de vloot. Slim inkopen van gebruikte onderdelen en gebruikte vliegtuigen helpt daarbij flink.”

Lees ook: 'Redenen om optimistisch te blijven over aandelen'

Meld u aan voor de Belegger.nl dagelijkse nieuwsbrief

en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op de beurs!

 

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.