'Tech blijft achter en financials favoriet in 2018'

Door Redactie op 19 december 2017 08:30 | Views: 4.452

'Tech blijft achter en financials favoriet in 2018'

Opnieuw voorspelt een grote Amerikaanse bank dat de stierenmarkt volgend jaar zal worden voortgezet. Maar dat zal niet te danken zijn aan technologieaandelen, meldt Bloomberg.

JPMorgan Chase is de derde grote bank die voorspelt dat de S&P 500 index eind 2018 zal oplopen tot 3.000 punten. Ook Oppenheimer en Evercore ISI kwamen met dezelfde verwachting voor volgend jaar. Als de S&P 500 die doelstelling haalt, zal de brede index met 13% stijgen ten opzichte van het huidige niveau.

"De expansieve fase van de conjunctuurcyclus, het gesynchroniseerde mondiaal winstmomentum en de Amerikaanse belastinghervorming zullen steun blijven geven aan de verdere rotatie in waardeaandelen, terwijl het risico blijft bestaan ??voor aandelen met een laag volume en groei", schreef aandelenstrateeg Dubravko Lakos-Bujas van JPMorgan in een rapport.

Technologiebedrijven blijven achter

De strateeg verwacht dat de grote technologiebedrijven, die het zware werk hebben gedaan in de rally van dit jaar, volgend jaar achter zullen blijven. De grote technologieaandelen uit de S&P 500 zijn dit jaar tot nu toe met 37% gestegen, waardoor de waarderingen naar het hoogste niveau in acht jaar zijn getild. De technologieaandelen zijn goed voor bijna een kwart van de weging in de S&P 500, die dit jaar met 18% is gestegen.

"Sterke fundamenten maar rijke waarderingen, een drukke positionering en rotatie door de belastinghervormingen zijn een aanzienlijke potentiële tegenwind" voor de grote technologiebedrijven, aldus Lakos-Bujas.

Financials favoriet in 2018

Financials zullen als de 'belangrijkste belastingontvanger' favoriet zijn, schreef hij. Soepelere regelgeving en het potentieel van hogere rentetarieven zullen de financiële sector ook helpen. De strateeg adviseert daarnaast om overwogenposities in te nemen in de sectoren industrie, energie en materialen.

De strategen John Stoltzfus van Oppenheimer en Dennis DeBusschere van Evercore ISI denken ook dat de S&P 500 volgend jaar het niveau van 3000 punten zal bereiken. Ze zijn daarmee samen met JPMorgan de drie meest optimistische marktkenners die worden gevolgd door Bloomberg. Het gemiddelde van alle voorspellingen voor de S&P 500 voor volgend jaar staat nu op 2.838 punten, waarbij de meerderheid een koop- of neutraal beeld heeft op technologieaandelen.

Lees ook: Drie aandelen die elke maand inkomsten opleveren

Meld u aan voor de Belegger.nl dagelijkse nieuwsbrief

en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op de beurs!

 

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.