8 defensieaandelen om nu te kopen

Door Redactie op 12 oktober 2023 08:30 | Views: 13.093

8 defensieaandelen om nu te kopen

De kijk op beleggen in de defensie-industrie is sterk gewijzigd sinds Rusland buurland Oekraïne binnenviel in februari 2022, schrijft U.S.News. Door deze invasie zijn de defensie-uitgaven van NAVO-landen gestegen. Het ziet ernaar uit dat landen komende jaren eerder meer dan minder budget vrijmaken voor defensie. 

Het Rusland-Oekraïneconflict is bovendien lang niet de enige reden voor toenemende uitgaven aan het leger. Zo zijn er spanningen tussen China en Taiwan en is het conflict in het Midden-Oosten recentelijk opgelaaid door een verrassingsaanval van Hamas op Israël. 

Het conflict heeft de regio op scherp gezet. Defensieanalist Ian Bremmers van the Eurasia Group voorspelde bij CNBC dat de oorlog maanden gaat voortduren, mogelijk zelfs jaren. 

De VS, belangrijkste bondgenoot van Israël, geeft in fiscaal jaar 2024 liefst 886,3 miljard dollar uit aan defensie, een stijging van 3,3% op jaarbasis. Ronald Epstein, analist voor Bank of America, voorziet dat de VS in 2026 de grens van 1 biljoen dollar passeert voor defensieuitgaven. Defensiebedrijven profiteren.

Daarnaast zijn defensiebedrijven aantrekkelijke beleggingen in economisch onzekere tijden omdat de inkomsten overheidscontracten langdurig voorspelbaar zijn. 

Hier zijn acht defensieaandelen met opwaarts potentieel volgens Bank of America. 

Boeing Co.

Boeing is een van de twee grootste leveranciers van commerciële vliegtuigen. Daarnaast is het concern een van de grootste Amerikaanse defensieaannemers. Het bedrijf produceert militaire vliegtuigen, ruimtesystemen en ander materieel voor het Amerikaanse ministerie van Defensie.

Epstein vindt dat beleggers terecht voorzichtig zijn als het gaat om Boeing, gezien de lange lijst van productieproblemen met de 737 Max-vliegtuigen, maar hij vermoedt dat de ergste kwaliteitsproblemen achter de rug zijn. 

Bank of America geeft Boeing een koopadvies, met een koersdoel van 300 dollar. 

Northrop Grumman Corp.

Northrop Grumman is een van 's werelds grootste producenten van wapens en militaire technologie. De aandelen van Northrop reageerden negatief op het recente nieuws dat het bedrijf niet van plan is om als hoofdaannemer in te schrijven voor het Next Generation Air Dominance-programma van de Amerikaanse luchtmacht, maar Epstein wijst erop dat Northrop een lange geschiedenis heeft als succesvolle onderaannemer. 

Het bedrijf heeft volgens hem een sterk managementteam, een gezonde balans en een indrukwekkend kapitaaluitkeringsprogramma. 

Bank of America geeft northrop Grumman een koopadvies, met een koersdoel van $615. 

General Dynamics Corp.

General Dynamics produceert een breed scala aan voertuigen en systemen voor het Amerikaanse leger. Epstein ziet dat de vraag naar de gevechtssystemen van het bedrijf is toegenomen, en hij verwacht dat krachtige omzetgroei het bedrijf zal helpen om margedruk als gevolg van uitdagingen in de toeleveringsketen en de lancering van nieuwe programma's te compenseren. 

Tevens is de portefeuille van gevechtssystemen van het bedrijf goed gepositioneerd om de Amerikaanse voorraden van Oekraïense wapens aan te vullen. De “book-to-bill ratio” - die de verhouding weergeeft tussen nieuwe bestellingen die het bedrijf heeft ontvangen (book) en de omzet die het heeft gegenereerd (bill) – ligt op een indrukwekkend niveau van 1,4. 

De wapenspecialist genereert bovendien een aanzienlijke vrije kasstroom. Bank of America geeft daarom dan ook een koopadvies voor General Dynamics, met een koersdoel van 305 dollar.

Leidos Holdings Inc.

Leidos biedt technologische diensten en oplossingen aan de defensie- en inlichtingenindustrie en krijgt veel mee van de uitgaven van de Amerikaanse overheid aan cybersecurity. 

Analist Mariana Perez Mora heeft recentelijk contact gehad met het management van Leidos. Uit die gesprekken kwam naar voren dat de productportfolio van Leidos goed aansluit bij de vraag van de Amerikaanse overheid. 

Mora meldt dat Leidos meerdere contracten heeft binnengehaald van het ministerie van Defensie en dat de marktpositie van het bedrijf relatief veilig is. Daarnaast investeert het al in projecten voor op de middelange termijn. 

Bank of America raadt aan de stukken van Leidos te kopen en geeft een koersdoel van 120 dollar af. 

KBR 

KBR levert technologische oplossingen voor overheids- en commerciële klanten. Het bedrijf is bijzonder goed gepositioneerd om te profiteren van uitgaven van het ministerie van Defensie op het gebied van ruimte en cybersecurity. 

Mora ziet dat het bedrijfsonderdeel Sustainable Technology Solutions (STS) van KBR de verwachtingen heeft overtroffen, en de vraag naar duurzame oplossingen in de lift zit. STS omvat werkzaamheden op het gebied van onder andere waterstof, recycling en duurzame moderniseringsoplossingen.

Bank of America geeft KBR een koopadvies met een koersdoel van 75 dollar. 

CACI International 

CACI levert softwarediensten aan de Amerikaanse overheid en is een andere uitstekende manier om te profiteren van uitgaven van het ministerie van Defensie aan ruimte en cybersecurity. 

CACI heeft onlangs drie belangrijke contracten getekend die de groei van het bedrijf op middellange termijn een impuls gaan geven. Ook de productportfolio van CACI laat zien dat het bedrijf uitstekend is afgestemd op de behoeften van de Amerikaanse overheid. 

Het management verwacht voor 2024 ongeveer 4,5% omzetgroei, en Bank of America geeft een koopadvies met een koersdoel van 385 dollar voor CACI. 

BWX Technologies 

BWX Technologies levert nucleaire reactoren, brandstof en gerelateerde diensten aan Amerikaanse onderzeeërs en vliegdekschepen. BMX is voor beleggers een uitstekende manier om te profiteren van de toenemende uitgaven van de VS aan de marine en tegelijkertijd blootstelling te hebben aan duurzame eindmarkten zoals kernenergie. 

Epstein merkt op dat zowel de Democraten als de Republieken voor extra uitgaven aan de marine zijn om meer grip op China te krijgen. Bank of America beveelt om deze redenen aan BMX te kopen, en hanteert een koersdoel van 85 dollar. 

Rocket Lab

Rocket Lab is een lucht- en ruimtevaartbedrijf dat gespecialiseerd is in lancering, ruimtevaartuigtechniek en -ontwerp, fabricage van componenten en andere oplossingen voor de ruimtevaart.

Op 19 september had Rocket zijn eerste mislukte lancering in twee jaar, maar Epstein denkt dat de mislukte Capella-missie nog steeds voor omzet zorgt voor Rocket omdat het bedrijf wordt betaald voor de poging, en niet voor een succesvolle missie. 

Vooruitkijkend lijkt het Epstein onwaarschijnlijk dat Rocket Labs zijn doelstelling voor het aantal lanceringen in 2023 gaat halen. Toch geeft Bank of America een koopadvies voor het aandeel af, met een koersdoel van 14 dollar.

Lees ook: 7 blue chip-aandelen om op de dip te kopen

Meld u aan voor de Belegger.nl dagelijkse nieuwsbrief

en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op de beurs!

 

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.