3 veelbelovende groeiaandelen onder de $100

Door Redactie op 4 januari 2024 11:30 | Views: 14.006

3 veelbelovende groeiaandelen onder de $100
Beeld: iStock

Beleggen kan al met kleine bedragen. Het lijkt misschien alsof $100 niet veel geld is om te beleggen, maar klein beginnen is een goede manier om langzaam wat blootstelling aan een aandeel te krijgen zonder meteen volledig in te stappen. David Jagielski heeft op The Motley Fool drie bedrijven gevonden met een veelbelovende toekomst op de lange termijn.

Jagielski’s top drie aandelen bestaat uit PayPal, Palantir Technologies en CRISPR Therapeutics. Zij koersen allen ruim onder $100. Hieronder zet hij uiteen waarom dit volgens hem uitstekende beleggingen kunnen zijn in de komende jaren. Kopen en houden luidt daarom het devies.

PayPal

De aandelen van PayPal worden momenteel verhandeld rond $61 per aandeel. Dat is eigenlijk een koopje voor dit fintechbedrijf. Een paar jaar geleden was het bedrijf nog meer dan het dubbele waard. De koers kwam onder druk te staan doordat beleggers zich zorgen maakten over de groeivooruitzichten van het betaalbedrijf, de concurrentie van andere online betaaldiensten neemt immers toe. Maar de markt voor digitale betalingen is enorm. Daar blijft voldoende ruimte voor PayPal. Analisten denken dat deze markt in 2028 een omvang zal hebben van $193,7 miljard (tegenover 111,2 miljard in 2023).

Consumenten besteden online steeds meer geld en zelfs als Apple Pay en andere diensten een groter marktaandeel veroveren, blijft PayPal een van de beste online betaalopties ter wereld. Zolang de sector blijft groeien, zou PayPal dat ook moeten doen. Jagielski vindt het betaalbedrijf ongelooflijk goedkoop. Van 2019 tot 2022 groeide de omzet van het fintechbedrijf van $17,8 miljard naar $27,5 miljard. De forward price-to-earnings (P/E) multiple ligt iets hoger dan 11, terwijl het gemiddelde voor de S&P500 op 21 keer de toekomstige winst ligt.

Palantir Technologies

Een aandeel Palantir koop je vandaag al voor minder dan $18. Daarmee kun je profiteren van de groeiende interesse in kunstmatige intelligentie (AI). Het data-analysebedrijf heeft de afgelopen jaren een indrukwekkende groei gegenereerd. In 2019 lag de omzet nog onder de $743 miljoen, maar deze is bijna verdrievoudigd tot $1,9 miljard in 2022. En de groei houdt niet op, mede dankzij de interesse van bedrijven in AI en dat jaagt de vraag naar de producten en diensten van Palantir aan.

In de eerste negen maanden van 2023 bedroeg de omzet van het bedrijf $1,6 miljard, een stijging van 16% op jaarbasis. Over die periode behaalde Palantir een winst van $120,5 miljoen, terwijl een jaar eerder nog flink verlies werd geleden. Het bedrijf is nu winstgevend en de omzetgroei ziet er nog steeds goed uit.

Jagielski wijst wel op de extreem hoge forward P/E van bijna 60, maar zet die ook in perspectief. De koers-winstgroeiverhouding voor de komende vijf jaar komt rond de 1 uit. Jagielski vindt het daarom niet te laat om Palantir te kopen, volgens hem is het een waardeaandeel dat geschikt is om voor de lange termijn vast te houden.

CRISPR Therapeutics

Een aandeel CRISPR Therapeutics kan momenteel gekocht worden voor zo’n $63. Naar marktkapitalisatie gerekend is CRISPR Therapeutics de kleinste partij op deze lijst. Maar daar kan in de toekomst nog weleens verandering in komen. Het biotechbedrijf heeft de eerste goedkeuring binnen voor de gentherapiebehandeling Casgevy. Daar moeten de inkomsten de komende jaren enorm van kunnen profiteren.

Die inkomsten moet CRISPR wel delen met ontwikkelingspartner Vertex Pharmaceuticals, waarbij CRISPR 40% van de winst van de kostbare behandeling opstrijkt. Hoewel het biotechbedrijf niet winstgevend is en geen omzetgroei wist te realiseren, lijkt de toekomst voor het bedrijf wel heel rooskleurig. Kopen en vasthouden, raadt Jagielski beleggers aan die durven.

Meld u aan voor de Belegger.nl dagelijkse nieuwsbrief

en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op de beurs!