3 aantrekkelijk geprijsde reisaandelen

Door Redactie op 22 maart 2024 08:00 | Views: 5.227

3 aantrekkelijk geprijsde reisaandelen
Beeld: iStock

Deze 3 aandelen in de reisbranche worden ondergewaardeerd en bieden daarom aantrekkelijke kansen, zelfs als de reissector geen zachte landing maakt. Dat schrijft InvestorPlace. Booking is zo’n voorbeeld waarbij de aandelenkoers niet in lijn is met de waarde van de onderneming.

Ondanks de zorgen over een recessie zijn consumenten opmerkelijk veerkrachtig en blijven ze reizen belangrijker vinden dan het verzamelen van spullen. Het is dan niet eenvoudig om aantrekkelijk geprijsde reisaandelen te vinden.

De kracht van de sector bleek ook uit het banenrapport van februari 2024. De reis- en vrijetijdssector was goed voor 57.000 nieuwe banen. Markoch gaat op zoek naar drie ondergewaardeerde reisaandelen. Daarbij tipt hij Booking, Avis en Marriott.

Booking Holdings 

Mogelijk wekt de eerste keuze van Markoch wat verbazing. Een aandeel van $3.500 lijkt niet echt ondergewaardeerd. Maar er is volgens hem bij Booking duidelijk sprake van een verschil is tussen prijs en waarde.

Booking wordt verhandeld tegen 20,2 keer de verwachte winst, wat precies rond het sectorgemiddelde ligt. Bij de laatste resultaten presenteerde Booking een stijging van 16% op jaarbasis in de kwartaalboekingen. Daarmee kan het een sterke vrije kasstroom genereren. Het aandeel heeft ook een gemiddelde vijfjaars return on invested capital van zo’n 18%.

Analisten geven Booking een gemiddeld koersdoel van $3.943,40, gepaard met een koopadvies. Het bedrijf blijft innoveren en lanceerde onlangs een AI-reisplanner. 

Avis Budget Group 

Kiezen consumenten eerder voor de auto dan voor het vliegtuig? Boeing ligt onder vuur. De kwaliteits- en veiligheidscontroles laten nogal te wensen over. Leveringen van toestellen zijn vertraagd. Mogelijk vergaat consumenten de lust om te vliegen. Dan kan het een alternatief zijn om wat kapitaal te parkeren in Avis Budget Group.

Het is redelijk om te geloven dat reisplannen kunnen verschuiven van vliegen naar rijden. Met een short interest van meer dan 9% is er niet veel nodig om het aandeel flink te laten bewegen. Het aandeel is de afgelopen twaalf maanden met 40% gedaald. De laatste winstcijfers duwden het aandeel nog verder omlaag, want Avis heeft last van de hogere rentetarieven. Volgens Markoch is Avis wel een contraire belegging.

Marriott 

Bij de keuze voor Marriott past een voetnoot. Dit aandeel valt alleen in de categorie ondergewaardeerde reisaandelen als de winst aan de hoge kant van de verwachtingen uitkomt. Momenteel koerst het aandeel tegen een 26 keer voorwaartse koerswinstverhouding. Daarmee betalen beleggers al een premie ten opzichte van het sectorgemiddelde.

Marriott heeft veel kamers toegevoegd om te voldoen aan de behoeften van reizigers in het middensegment. Het bedrijf heeft ook een wereldwijde portefeuille van all-inclusive resorts en merkwoningen. Is er een katalysator, waardoor Marriott de verwachtingen kan overtreffen?

Markoch ziet een mogelijkheid in de reuring rond Airbnb. Het verhuurplatform verbiedt huiseigenaren om beveiligingscamera's te installeren in verband met de privacy. Dit kan ertoe leiden dat aanbieders hun huizen van de markt halen. En het kan reizigers ertoe aanzetten om voor een verblijf in een hotel te kiezen, vooral tijdens de piek van het zomerseizoen. De keuze voor Marriott is opnieuw een contraire.

Lees ook: Wat was de geheime aankoop van Warren Buffett?

Meld u aan voor de Belegger.nl dagelijkse nieuwsbrief

en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op de beurs!