Opgeladen bulls in Basic Fit | Belegger.nl

Opgeladen bulls in Basic Fit

Door Nico Bakker op 16 nov 2018 om 12:30 | Views: 2.430

Opgeladen bulls in Basic Fit

Een flinke uptrend siert de chart van Basic Fit. Na het gekwakkel van de voorgaande jaren wist de koers vanaf eind 2017 flink te stijgen. Nadat de afgelopen maanden vanaf de top op 33+ een correctiefase zichtbaar werd, lijkt het tij zich nu te keren. 

We bekijken derhalve de weekgrafiek om te bepalen of alle signalen op groen staan en een nieuwe koopkans zich aandient.

Verdubbelen

Vanaf september 2017 werd een uptrend gestart nadat de koers lange tijd rond circa 16 euro fluctueerde. In een patroon van hogere toppen en hogere bodems werd in een jaar tijd een koers gerealiseerd van 33,15; een ruime verdubbeling dus.

Het neerzetten van de top op 33,15 ging gepaard met een hoge volatiliteit waarna het trendritme werd verbroken en het aandeel rap wegzakte richting de SMA lijn.

Toeval

Toeval of niet, het koersgemiddelde fungeerde enkele weken geleden als ultieme trendbegeleider en rond de 55 SMA lijn wist te koers te bodemen op 24,70. Met een sterke witte candle veerde de markt vervolgens op. Een korte pauze volgde maar thans wordt er deze week weer een witte candle neergezet.

Met de swingteller in een nieuwe plusserie en de RSI die bodemt rond de 50 en de dynamische OS lijn, is het plaatje compleet. Op het Dashboard staat dan ook de UP conditie als teken dat beleggers terug keren in het aandeel voor een rit richting 33+.

Met een prima risk/rewardverhouding ligt er dan ook een mooie koopkans voor de actieve belegger. Voor nu dus bezien of de markt de ingezette klim verder kan voortzetten en meer witte candles weet te plaatsen. Onder 24 is de setup niet langer valide en gaat een negatieve overgangsfase van start.

Nico Bakker (nicoprbakker.nl) Nico P.R. Bakker (1957) is directeur/eigenaar van BTAC Visuele Analyse en als zelfstandig consultant gelieerd aan BNP Paribas SA. Hij houdt zich bezig met research, training en coaching op het gebied van technische analyse ten behoeve van actieve beleggers. Diverse publicaties verschijnen regelmatig van zijn hand op bekende websites in binnen- en buitenland. Ook spreekt hij op seminars en congressen en verzorgt hij TA workshops.

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.