McDonalds nu koopwaardig? | Belegger.nl

McDonalds nu koopwaardig?

Door Belegger.nl op 7 dec 2018 om 08:05 | Views: 2.943

McDonalds nu koopwaardig?

Stephanie Link, fondsmanager bij vermogensbeheerder Nuveen, heeft haar oog laten vallen op  fastfoodgigant McDonald's. Ze heeft het aandeel aan haar portefeuille toegevoegd omdat ze denkt dat de hervormingen die het bedrijf heeft doorgevoerd de aandelen naar nieuwe hoogtes zullen duwen. 

Afgelopen week schroefde Morgan Stanley ook al het advies op voor McDonald's, meldt Cnbc. 

De sector defensieve consumptiegoederen begon grillig aan het jaar, maar de recente koersdalingen van de aandelen - vooral de hoogvliegende technologienamen - heeft beleggers in meer defensieve handelsposities gedreven. De zogenoemde Consumer Staples is een van de drie sectoren die in het groen staan voor het kwartaal met een winst van 2% ten opzichte van een daling van 7% voor de S&P 500-index.

Link heeft nu haar oog laten vallen op een zo'n Consumer Staples-aandeel in het bijzonder: McDonald's. Ze wijst op een aantal redenen om het bedrijf te bezitten. "Je hebt een hervormingsverhaal, je hebt een capex-reductieverhaal in de komende jaren, je hebt een marge-uitbreidingsverhaal ... Daarbij ik zie een betere vrije cashflow in de toekomst en een hoger rendement op geïnvesteerd kapitaal."

Waardering gerechtvaardigd

Ze merkte wel op dat de waardering van 23 keer de toekomstige winst aan de hoge kant is, maar ze gelooft dat dit enigszins gerechtvaardigd is omdat het bedrijf betere groei biedt in vergelijking met andere consumentenaandelen.

McDonald's bereikte vorige week de hoogste koers ooit nadat Morgan Stanley het advies verhoogde naar 'overweight'. Analist John Glass schroefde ook zijn koersdoel op van 173 dollar naar 210 dollar. Dat is volgens FactSet het hoogste koersdoel onder de Wall Street-analisten. 

Modernisering restaurants

Glass stelde positiever over McDonald's te zijn geworden vanwege het feit dat "de enorme inspanningen voor modernisering van de restaurants hun vruchten beginnen af te werpen in 2019 en in de komende jaren de beste resultaten ooit zullen opleveren."

Joe Terranova van Virtus Investment Partners gelooft ook dat de moderniseringsinspanningen van het bedrijf en de hernieuwde focus op klantbeleving de aandelen naar een nieuw hoogtepunt zullen tillen.

Mobiel bestellen

"Ik denk dat het momentum voortduurt in 2019. Het is de ervaring van de toekomst, ik denk dat CEO Steve Easterbrook fantastisch werk heeft geleverd door een heleboel dingen uit te rollen, zoals mobiel bestellen, en veel van de franchises te renoveren."

McDonald's heeft in de afgelopen zes maanden veel beter gepresteerd dan de bredere markt - met een stijging van 16% ten opzichte van een daling van 1,7% voor de S&P 500. In de afgelopen drie maanden is het aandeel met 13,4% gestegen. 

Te ver doorgeschoten

Sommige beleggers geloven echter dat de aandelenkoers van McDonald's te ver is doorgeschoten en dat er meer waarde is te vinden in andere fastfoodbedrijven. "Het is een zeer concurrerende industrie en beleggers moeten niet teveel waarde hechten aan technologische vooruitgang, aangezien veel fastfoodbedrijven moderniseren", zei Jim Lebenthal van HPM Partners. 

Sarat Sethi, partner bij Douglas C. Lane & Associates, is het eens met Lebenthal. Hij voert aan dat beleggers hun geld op basis van de waardering beter kunnen beleggen in andere bedrijven met goedkopere waarderingen en betere groeipercentage.

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.