3 techaandelen voor dividendbeleggers

Door Belegger.nl op 1 mei 2019 08:10 | Views: 7.984

3 techaandelen voor dividendbeleggers

Technologieaandelen zullen waarschijnlijk in trek blijven ondanks de recente volatiliteit in de sector. Maar beleggers die naar inkomsten zoeken kunnen zich ook richten op technologiebedrijven met solide dividenden.

Beleggers die willen investeren in de technologiesector hoeven niet alleen te zoeken naar hoogvliegende groeiaandelen.

Het vinden van een techaandeel met een sterk dividend is echter niet eenvoudig. Zacks zocht drie dividendbetalende techaandelen uit die beleggers nu kunnen kopen.

1. Cisco Systems

Het aandeel Cisco is in 2019 ongeveer 27% gestegen tot een nieuw hoogste punt in 52 weken. De directie van de netwerk- en technologiegigant verklaarde een kwartaaldividend van 0,35 dollar uit te keren waarmee het dividend voor het volledige jaar komt op 1,40 dollar per aandeel.

Cisco's nieuwe kwartaaldividend houdt een stijging van 6% in ten opzichte van de 0,33 dollar per aandeel die het bedrijf het afgelopen jaar heeft betaald, en een verbetering van 20% ten opzichte van twee jaar geleden. Zacks adviseert Cisco, met een dividendrendement van zo'n 2,5%, te kopen. 

De consensus bij Zacks is dat de gecorrigeerde fiscale winst in het derde kwartaal van het gebroken boekjaar van Cisco, waarvan de cijfers op 15 mei worden gepubliceerd, met 16,7% zal stijgen tot 0,77 dollar per aandeel.

De winst voor het volledige jaar van het bedrijf ziet Zachs ongeveer 18% stijgen. Bovendien wordt voorzien dat de winstgevendheid van het bedrijf nog 10,5% verder zal stijgen in het fiscale boekjaar 2020. Cisco wordt op 18,8 keer de verwachte winst in de komende twaalf maanden verhandeld, net onder de gemiddelde verwachte winst per aandeel van de bedrijfstak. De winsttaxaties van analisten zijn de laatste tijd positiever geworden.

2. Verizon Communications

Veel beleggers nemen telecom niet op in hun technologiemandje, maar voor Verizon zouden ze zeker een uitzondering kunnen maken gezien de innovatie in 5G-netwerken en investeringen in digitale media. Het bedrijf maakte beter dan verwachte resultaten bekend over het eerste kwartaal dankzij de sterke groei in wireless.

Verizon betaalt momenteel een driemaandelijks dividend van 0,6025 dollar per aandeel en een dividend over het gehele jaar van 2,41 dollar per aandeel. Bovendien ligt het dividendrendement van het bedrijf op ongeveer een indrukwekkende 4,2%. Sinds de rapportage van de kwartaalresultaten op 23 april zijn veel winstschattingen op langere termijn omhoog bijgesteld.

Het aandeel Verizon is de afgelopen twaalf maanden met 16% gestegen, tegen een gemiddelde stijging in die markt van 4,5%. Desondanks wordt het aandeel verhandeld tegen slechts 11,8 keer de verwachte winst: goedkoper dan de S&P 500 en redelijk in vergelijking met concurrenten als AT&T.

3. Microsoft

Het aandeel Microsoft is in 2019 met 28% gestegen en bereikte zijn hoogste koers ooit. Ondanks de opmars is het aandeel consequent goedkoper dan gemiddeld in zijn segment, terwijl het sterker is gestegen.

Microsoft maakte met zijn kwartaalresultaten afgelopen week de verwachtingen ook ruimschoots waar. Wall Street was vooral tevreden over de bedrijfsactiviteiten van Intelligent Cloud. De omzet van de eenheid steeg met 22% en Azure, Microsofts belangrijkste onderdeel, zette 73% meer om.

Ook Microsoft staat bij Zacks op de kooplijst. Sinds de publicatie van de resultaten op 24 april hebben analisten hun winsttaxaties verder opgeschroefd. De winst voor het volledige jaar zal naar verwachting meer dan 17% stijgen, bij een omzetgroei van ongeveer 13%. Microsoft is ook een dividendbetaler, die in het fiscale boekjaar 2019 een dividend van 0,46 dollar per aandeel per kwartaal heeft uitgekeerd. Dat is een stijging van 9,5% ten opzichte van het voorgaande jaar en 18% meer dan twee jaar geleden. Het rendement van het bedrijf ligt momenteel op ongeveer 1,4%.

Lees ook: 8 dividendaandelen voor als de inkoopmanie afneemt

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.