8 aandelen die het waarschijnlijk beter doen dan verwacht

Door Belegger.nl op 17 oktober 2019 09:45 | Views: 15.071

8 aandelen die het waarschijnlijk beter doen dan verwacht

Het cijferseizoen over het derde kwartaal is begonnen en ervaren beleggers weten dat de bedrijfswinst een van de beste katalysatoren van de markt is. De winstgroei van de S&P 500-index was in het tweede kwartaal echter de zwakste sinds 2016. En ook voor het derde kwartaal zijn de verwachtingen niet al te best.

Bank of America voorspelt voor het derde kwartaal een daling van de winst van 2% per aandeel van de S&P 500. Maar het analistenteam van de bank verwacht indrukwekkende resultaten van deze acht aandelen die de marktverwachtingen zullen overtreffen, schrijft US News.

1. Apple

Apple nam een grote gok met zijn marges toen het bedrijf de prijs van zijn iPhone 11 verlaagde ten opzichte van de modellen van vorig jaar. De indicaties voor de iPhone-verkopen zijn echter positief, dus het lijkt erop dat de gok goed uitpakt.

Analist Wamsi Mohan van Bank of America stelt dat de prijsverlaging van de iPhone vooral nuttig kan zijn bij het stimuleren van upgrades in China. Volgens de analist is het aandeel geprijsd tegen een redelijke waardering. Bank of America geeft Apple een koopadvies met een koersdoel van 250 dollar.

2. Church & Dwight

Church & Dwight produceert huishoudelijke en persoonlijke verzorgingsproducten, waaronder producten van de merken Arm & Hammer, OxyClean en Trojan. Analist Olivia Tong van Bank of America verhoogde het advies voor het aandeel voorafgaand aan de presentatie van de derdekwartaalcijfers. De recente zwakte biedt volgens de analist een uitstekende koopmogelijkheid voor de lange termijn.

Volgens haar is Church & Dwight een van de meest consistente bedrijven in de groep dagelijkse consumentengoederen vanwege de op waarde gerichte portfolio, de kostendiscipline en de indrukwekkende stroom van nieuwe producten. Veel van de producten van Church & Dwight zijn ook relatief recessiebestendig. Het koersdoel bedraagt 83 dollar.

3. IQVIA Holdings

IQVIA is een medisch-specialistisch bedrijf. De onderneming verzamelt een enorme hoeveelheid gegevens over medicatiegebruik en versloeg in het tweede kwartaal de verwachtingen met een omzetgroei van 7%. Analist Derik de Bruin van Bank of America denkt dat het bedrijf dit kwartaal opnieuw beter zal presteren dan verwacht. De eindmarkten van het bedrijf zijn volgens hem gezond en hij voorziet verdere groeikansen voor IQVIA. 

Bank of America hanteert een koopadvies en een koersdoel van 175 dollar voor het aandeel.

4. Kimberly-Clark

Kimberly-Clark maakt producten voor persoonlijke verzorging en gezondheidszorg, onder meer voor Huggies, Kotex en Kleenex. Analist Tong schroefde het advies voor Kimberly-Clark op naar Kopen voorafgaand aan de publicatie van de derdekwartaalcijfers. De analist verwacht dat de indrukwekkende organische omzetgroei, de verbetering van de marges en dalende grondstofkosten de winst en de waardering van het aandeel omhoog zullen stuwen. 

Kimberly-Clark heeft een belangrijk marktaandeel in duurzame consumentencategorieën zoals zakdoekjes, luiers en papieren handdoeken die zelfs tijdens een economische neergang solide zouden moeten blijven. Bovendien is het dividendrendement van 3% van het aandeel het hoogste van de sector. Het koersdoel bedraagt 155 dollar. 

5. Lowe's

Al jaren blijft Lowe's achter bij Home Depot op het gebied van zakelijke prestaties en koerswinst. Analist Elizabeth Suzuki van Bank of America denkt echter dat de jaren van achterblijvende prestaties nu voorbij zijn. In het tweede kwartaal liet Lowe's voor het eerst in de recente geschiedenis zien dat het Home Depot kan verslaan in termen van omzetgroei.

Ook bouwt Lowe's volgens de analist loyaliteit op bij professionele klanten. Zelfs na de sterke opmars dit jaar wordt Lowe's nog steeds verhandeld tegen een aanzienlijke waarderingskorting ten opzichte van Home Depot. Bank of America geeft het aandeel een koopadvies met een koersdoel van 135 dollar.

6. Marathon Oil

Marathon is een middelgroot olie- en gasexploratie- en productiebedrijf met activa die voornamelijk zijn gericht op de VS, Libië, Equatoriaal Guinea, het Verenigd Koninkrijk en Irak. Analist Doug Leggate stelt dat Marathon Oil de verwachtingen van analisten in het tweede kwartaal heeft overtroffen en dat in het derde kwartaal waarschijnlijk opnieuw doet.

De duurzame vrije kasstroom van het bedrijf is volgens hem ondergewaardeerd bij de huidige marktwaardering, en het bedrijf heeft ook een van de sterkste balansen in de sector. Bank of America hanteert een koopadvies met een koersdoel van 18 dollar voor het aandeel.

7. Twitter

De afgelopen jaren was Twitter een van de meest volatiele en onvoorspelbare aandelen tijdens cijferseizoenen. Analist Justin Post stelt echter dat Twitter eindelijk op de goede weg is om geld te verdienen met zijn enorme gebruikersbestand, en dat het bedrijf zou moeten profiteren van een conjunctuuronafhankelijke groei in online en mobiele video.

Twitter heeft nog steeds groeimogelijkheden in gebruikersaantallen, gebruikersbetrokkenheid en advertenties. Post denkt dat een sterke afsluiting van het jaar de basis zou kunnen vormen voor een nieuwe versnelling van de omzetgroei in 2020. Hij geeft het aandeel een koopadvies met een koersdoel van 46 dollar.

8. United Rentals

United Rentals is het grootste verhuurbedrijf voor bouwapparatuur ter wereld. Het bedrijf rapporteerde in het tweede kwartaal een zeldzame misser met een lager dan verwachte winst, maar volgens analist Ross Gilardi kunnen beleggers ervan uitgaan dat United Rentals weer op schema zal liggen bij de presentatie van de derdekwartaalcijfers.

Het bedrijf profiteert volgens hem van de conjunctuuronafhankelijke trend waarbij steeds meer mensen apparatuur en gereedschap huren in plaats van kopen. Bovendien creëert de balans van het bedrijf extra potentieel voor fusieovereenkomsten. Bank of America heeft een koopadvies en een koersdoel van 150 dollar voor het aandeel.

Lees meer: 10 winnaars om te kopen en lang vast te houden

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.