Morgan Stanley selecteert 2 Nederlandse picks

Door Belegger.nl op 10 januari 2020 08:20 | Views: 8.199

Morgan Stanley selecteert 2 Nederlandse picks

In de outlook voor 2020 heeft de Amerikaanse bank Morgan Stanley een lijst opgesteld van aandelen wereldwijd die het naar verwachting goed gaan doen. De bank belicht verschillende sectoren en selecteert daarbij interessante bedrijven.

Bij de Europese sectie in Morgan Stanley Equity Sales: Global Thoughts, Themes and Ideas vinden we ook twee Nederlandse bedrijven: Adyen en KPN.

Adyen

Het Morgan Stanley EU Tech-team denkt dat het potentieel voor disintermediatie (het leveren van financiële diensten zonder tussenkomst van banken) in de markt voor betalingen onderschat wordt.

"Er zijn steeds meer verschillende soorten betalingsmogelijkheden en we denken dat bepaalde techspelers kunnen profiteren, gezien de steeds complexere vraag vanuit winkeliers wat betreft betalingen. Adyen is onze favoriete play in de betalingssector.”

KPN

“In de telecomsector worden kostenbesparingen steeds belangrijker. Het Morgan Stanley Telco-team denkt dat onder andere KPN goed gepositioneerd is. De Ebitda groeit dankzij verdergaande digitalisering, minder personeel en vereenvoudiging van het netwerk.”

Mijden

Er is ook een Nederlands aandeel waar de bank minder over te spreken is, en dat is Unibail-Rodamco. Volgens Morgan Stanley zijn vastgoedbedrijven, waaronder dus Unibail, kwetsbaar voor een correctie in 2020.

Bedrijven hebben bijvoorbeeld te maken met de verkoop van activa tegen flinke kortingen op de boekwaarde en onafhankelijke makelaars die de taxaties aanpassen aan de nieuwe verhuurrealiteit.

Lees meer: Experts tippen Adyen voor 2020

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.