2 kansrijke Europese aandelen

Door Belegger.nl op 10 januari 2020 12:10 | Views: 18.644

2 kansrijke Europese aandelen

In de outlook ‘Morgan Stanley Equity Sales: Global Thoughts, Themes and Ideas’ heeft de Amerikaanse bank een lijst opgenomen van veelbelovende aandelen voor 2020. 

Waar we eerder al in gingen op 2 Nederlandse namen, is het ook aardig eens een blik te werpen op enkele andere Europese aandelen in de lijst. Dit is wat de analisten van Morgan Stanley over Ericsson en Volkswagen zeggen:

Ericsson

Ericsson heeft een sterk 5G-portfolio en de waardering van het aandeel van 9,5 x is niet hoog, gezien de competitieve voordelen die het bedrijf heeft. De nieuwe strategie werpt zijn vruchten af: de vrije kasstroom is weer toegenomen naar een indrukwekkend niveau, nadat er flink is geherstructureerd. Onder de nieuwe CEO zijn heel wat verbeteringen doorgevoerd. De zakelijke tak is bijvoorbeeld afgeslankt van 3 divisies naar één onderdeel.”

“Verder kan het bedrijf profiteren van uitdagingen bij concurrenten. Nokia worstelt bijvoorbeeld met tech-uitdagingen en Huawei met geopolitieke tegenwind. Door de problemen met Huawei kan Ericsson als Europese aanbieder gunstiger uit de bus komen.”

Volkswagen 

Volkswagen heeft een sterke positie in de markt voor elektrische voertuigen; daar is de afgelopen jaren ook agressief op ingezet. Wij denken zelfs dat het bedrijf een winnaar zal zijn in de markt. Het management heeft de afgelopen jaren een paar goede beslissingen genomen. De focus op de kosten en de cashflow is verbeterd, ondanks de forse investeringen die gedaan zijn.”

“De move richting SUV’s heeft gezorgd voor een mooie productmix en goede prijzen en het ondersteunt de winst per aandeel. Het aandeel Volkswagen is goedkoop (6,5 x), hoewel dat wel in lijn is met de sector.”

Voordeel van dit aandeel voor Nederlandse en Belgische beleggers is dat er geen sprake is van een valutarisico. 

Lees ook: De 10 populairste Duitse aandelen bij Nederlandse beleggers

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.