'Basis Galapagos blijft solide'

Door Belegger.nl op 22 mei 2020 13:45 | Views: 16.301

'Basis Galapagos blijft solide'

Deze week kreeg de koers van biotechaandeel Galapagos een knauw, vanwege gedeeltelijk wat tegenvallende testresultaten van medicijn filgotinib. Volgens analist Nico Inberg was de koersreactie aan de felle kant en staat het verhaal van Galapagos nog steeds als een huis.

In een update legt hij uit wat er precies aan de hand is. 

“Reumapil filgotinib ligt momenteel ter goedkeuring bij de Amerikaanse toezichthouder FDA. Maar ondertussen wordt het middel ook getest bij andere aandoeningen, zoals de ziekte van Crohn en colitis ulcerosa, een ziekte waarbij de dikke darm en/of endeldarm ontstoken raakt.”

Tegenvaller bij lagere dosering

En van een onderzoek naar deze laatste ziekte zijn afgelopen woensdag de resultaten bekend geworden. Inberg: “Het onderzoek naar colitis ulcerosa (CU) werd uitgevoerd op 1348 patiënten met matig tot zware actieve CU. Twee verschillende doseringen werden getest: 200 mg en 100 mg. De tegenvaller zit ‘m bij de lagere dosering.”

“Daarmee werd geen statistisch significante klinische remissie werd bereikt na de tiende week. Dat lukte wel met de hogere dosering. Biotechanalisten geven aan dat de veiligheid van filgotinib een pré is, maar dat er meer onderzoek nodig is om aan te tonen dat filgotinib ook bij UC significant beter is dan andere middelen.”

Uitgebreide pijplijn en enorme kaspositie

Het lijkt dus toch mee te vallen als we op deze experts afgaan, schrijft Inberg. “Grosso modo zijn de resultaten bij 200 mg goed, en de slagingskans van filgotinib voor CU is nog altijd reëel.” 

Ook het grotere plaatje bij Galapagos ziet er nog prima uit, zo kunnen we uit de woorden van Inberg opmaken. “De onderneming heeft, zoals we altijd hebben gezegd, een solide basis op twee fronten: een uitgebreide pijplijn met veel medicijnen in verschillende fases, en een enorme kaspositie (5,7 miljard euro), die een bodem leggen onder de koers.

Lees meer: 'Galapagos bulkt van het geld'

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.