'Galapagos bulkt van het geld'

Door Belegger.nl op 8 mei 2020 10:45 | Views: 15.665

'Galapagos bulkt van het geld'

Het Nederlands/Belgische biotechbedrijf Galapagos maakte gisteravond nabeurs de eerstekwartaalresultaten bekend. Het wordt een spannend jaar voor Onno van der Stolpe en zijn medewerkers, zo verwacht Nico Inberg van IEX.

"Later dit jaar wordt namelijk het eindoordeel inzake de reumapil, filgotinib, verwacht van toezichthouders in de VS, Europa en Japan", zegt hij. 

Gelukkig is dat niet het enige ijzer dat Gala in het vuur heeft. "Filgotinib is voor meerdere ziektes een oplossing: als medicijn tegen CU (colitus ulcerosa) bijvoorbeeld is het al in fase-3 aanbeland en daarvan worden de resultaten in dit kwartaal al verwacht."

IJzersterke kaspositie

Ondertussen is de kaspositie nog steeds ijzersterk, zo zegt de analist. Het bedrijf heeft 5,72 euro miljard op de bankrekening staan.

"Dit jaar zal Galapagos wat minder cash verbruiken dan men eerst had ingeschat (400 á 430 miljoen euro in plaats van 420 tot 450 miljoen euro) omdat de recrutering van patiënten tijdelijk is stopgezet, dan wel vertraging oploopt voor enkele studies. Dat heeft natuurlijk alles te maken met de gevolgen van het coronavirus."

Spannend

"Het wordt dus spannend later dit jaar, wanneer de reumapil de vereiste goedkeuring van de toezichthouders moet verkrijgen. De riante kaspositie en de pijplijn met andere geneesmiddelen dempen het risico op tegenslag enigszins maar blijf alert: het blijft een biotechaandeel en dus afhankelijk van beslissingen van toezichthouders."

Zie ook: Deze 8 bedrijven speuren naar een coronavaccin of -medicijn

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.