De 9 beste techaandelen om te kopen tijdens een recessie

Door Belegger.nl op 26 oktober 2020 09:40 | Views: 22.034

De 9 beste techaandelen om te kopen tijdens een recessie

De Amerikaanse technologiesector was de afgelopen tien jaar een van de grootste aanjagers van de stijgende beurskoersen.

Hoewel de aandelenmarkten rake klappen kregen tijdens de coronapandemie in maart en april, hebben de meeste beurzen zich mede dankzij de aantrekkende techsector sterk hersteld. Zo staat de S&P 500 index sinds de coronacrash 7,9% hoger, terwijl technologie-aandelen een winst hebben geboekt van maar liefst 33,4%.

US News zette de negen beste techaandelen om te kopen in een recessie op een rij.

Amazon

Deze Amerikaanse e-commercegigant is een van de grote winnaars van dit roerige jaar. In het tweede kwartaal van 2020, een van de moeilijkste periodes voor Amerikaanse bedrijven in de recente geschiedenis, steeg de omzet met 29%, en boekte het bedrijf een omzetgroei van 40% op jaarbasis.

Analisten verwachten dat de inkomsten in de komende vijf jaar met 36% per jaar zullen groeien, mede dankzij de groei van zijn clouddiensten divisie en een groot marktaandeel in de e-commerce.

Cisco Systems

Deze Amerikaanse marktleider op het gebied van netwerktechnologie levert feitelijk een groot deel van de infrastructuur die het internet mogelijk maakt. Maar tegenwoordig haalt Cisco meer dan de helft van zijn inkomsten uit software en diensten, en is het minder afhankelijk van de economische cyclus.

Cisco is mede vanwege zijn verleidelijke dividendrendement van 3,6% een van de beste techaandelen om tijdens een recessie te kopen. Analisten hebben een gemiddelde koersverwachting voor Cisco van 48 dollar per aandeel. Dat is een stijging van zo’n 20% ten opzichte van de huidige koers.

Salesforce.com

Cloudsoftwarebedrijf Salesforce is een van de marktleiders op het gebied van customer relationship management-diensten. Volgens analist Dan Romanoff biedt Salesforce een van de beste groeikansen voor de lange termijn in de softwaresector. Het aandeel is met een stijging van 58% dit jaar bijzonder veerkrachtig gebleken.

Facebook

Facebook is een monopolist die afgelopen kwartaal maar liefst 3,14 miljard actieve gebruikers per maand had op onder meer Facebook, Messenger, Instagram en WhatsApp. Er zijn inmiddels maar weinig adverteerders die nog om Facebook en ook Google heen kunnen.

Hoewel beleggers massaal hun Facebook-aandelen dumpten tijdens de coronacrash in de maand maart, is de koers sindsdien opgelopen tot een nieuwe recordhoogte. Het aandeel, dat dit jaar op bijna 30% winst staat, is een van de beste om te kopen in een recessie.

Microsoft

Net als Amazon is Microsoft inmiddels lid van de trillion dollar club oftwel bedrijven die meer dan een biljoen (1000 miljard) dollar waard zijn. De huidige marktwaarde van de softwaregigant opgericht door Bill Gates is zelfs 1,6 biljoen.

Hoewel het dividendrendement een bescheiden 1% bedraagt, steeg de omzet in het tweede kwartaal met 13%, terwijl de aangepaste winst per aandeel met 7% toenam. De verwachtingen voor de clouddienstenafdeling Azure, die een omzetstijging noteerde van 47% in het afgelopen kwartaal, zijn hooggespannen.

Verizon Communications

Deze Amerikaanse telecomkolos is de gulste dividendbetaler op deze lijst met een dividendrendement van 4,3%. De vrije kasstroom groeide in de eerste helft van dit jaar met 73% tot 13,7 miljard dollar ten opzichte van het jaar ervoor.

Analisten hebben hoge verwachtingen van 5G, dat Verizon in bepaalde steden in een snelle variant aanbiedt waarvan het bedrijf waarschijnlijk jarenlang flink van zal profiteren.

Atlassian Corp.

Toen miljoenen mensen ineens thuis moesten werken vanwege de pandemie, schoot de vraag naar thuiswerksoftware omhoog. Vooral de workflow management software en de samenwerkingssoftware van Atlassian vonden gretig aftrek.

Zo steeg de omzet van het bedrijf in het afgelopen kwartaal met 29%, terwijl analisten een omzetgroei van ongeveer 20% voorspellen voor 2021 en 2022. Geen wonder dat de koers dit jaar met 70% omhoog is geschoten.

Adobe

Adobe is een uniek gepositioneerde creatieve-softwaregigant met trouwe gebruikers en hoge kosten voor abonnees die overwegen om naar een concurrent over te stappen.

Adobe’s Creative Cloud-abonnement, dat bestaat uit een bundel populaire desktop- en mobiele apps, waaronder Photoshop, Adobe Premiere, InDesign en Illustrator, is met een maandtarief van 52,99 dollar niet bepaald goedkoop. Toch heeft Adobe het afgelopen kwartaal nieuwe omzetrecords gevestigd en zag het de winst per aandeel op jaarbasis met 25% toenemen.

Match Group

Deze online-datinggigant is eigenaar van onder meer Match, Tinder (‘s werelds meest gedownloade dating app), Hinge en Plenty of Fish. Vorig kwartaal steeg de omzet met 12% terwijl de jaarlijkse vrije cashflow met 40% toenam.

De aandelenkoets is dit jaar met bijna 40% gestegen, maar analisten verwachten nog meer groei in de toekomst: naarmate de bevolking ouder wordt, zal online dating een steeds grotere rol gaan spelen bij kennismaking en intieme contacten.

Bekijk ook: 'Beleg nu alsof corona al achter de rug is'

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.