4 tips bij het beleggen in biotechnologie

Door Belegger.nl op 24 november 2020 08:30 | Views: 12.871

4 tips bij het beleggen in biotechnologie

Het einde van de coronacrisis is mogelijk in zicht, en dat hebben we aan de biotechnologie te danken. Moderna, Pfizer en AstraZeneca staan namelijk alledrie op het punt om vaccins te produceren tegen het coronavirus, na positieve resultaten in wereldwijde klinische onderzoeken.

De komst van de vaccins zou het einde kunnen inluiden van de pandemie, die veel economieën in een recessie heeft gestort en volgens Johns Hopkins University & Medicine in de VS wereldwijd bijna 1,4 miljoen doden heeft gekost. 

De koersen van een groot aantal biotechaandelen is de afgelopen maanden flink aangetrokken in de hoop dat de sector een succesvolle behandeling of een vaccin zou uitvinden tegen Covid-19.  

Bezint voor u begint

Maar voordat u zich en masse op biotechnologische aandelen stort, zijn er een aantal dingen die u als belegger moet weten.

Barron’s zette vier vragen op een rij die relevant zijn bij de selectie van biotechaandelen. 

1. Wat zit er in de pijplijn?

Biotechnologische bedrijven ontwikkelen geneesmiddelen of vaccins die afkomstig zijn van levende organismen zoals bacteria, enzymen en celmaterialen, zoals DNA en RNA. Dit proces kost veel tijd en geld, en het kan jaren duren voordat een biotechbedrijf groen licht krijgt van de autoriteiten om het middel of vaccin op de markt te brengen.

De koersen van veel biotechbedrijven zijn dan ook gebaseerd op de toekomst. Mocht een bepaald middel succesvol blijken in klinische onderzoeken, dan zal de koers van het bedrijf in kwestie waarschijnlijk omhoog schieten en daar lopen koersen vaak op vooruit. Het is dan ook niet ongewoon om hoge koersen te zien voor biotechbedrijven die nog nooit een middel op de markt hebben gebracht.

2. Is het bedrijf een mogelijke overnamekandidaat? 

Een biotechbedrijf met een veelbelovende pijplijn van mogelijke producten of technologieën is een aantrekkelijke overnamekandidaat voor een groot farmaceutisch bedrijf met veel geld in kas. Een overname zou veel geld in het laatje kunnen brengen voor de aandeelhouders van het biotechbedrijf in kwestie.

3. Staar u niet blind op de producten, let op de technologie

Naast de producten van een biotechnologisch bedrijf is het belangrijk om te kijken naar de technologie die gebruikt wordt. Dit staat ook wel bekend als een platform, en kan de sleutel zijn tot lange termijngroei van een bedrijf.

Neem de huidige vaccinrace. Als een biotechbedrijf kan aantonen dat zijn vaccin werkt, is dat een krachtige bevestiging dat zijn technologie kan worden gebruikt om andere  potentiële geneesmiddelen mee te ontwikkelen. En dat zou tot grote koersstijgingen kunnen leiden.   

4. Wat zijn de kansen op succes?

Let wel, investeren in biotechnologie is vooral geschikt voor beleggers met engelengeduld die niet bang om wat risico te nemen. De meeste kandidaatgeneesmiddelen en -vaccins redden het namelijk niet. De Amerikaanse Food and Drug Administration schat dat slechts ongeveer één op de drie geneesmiddelen of vaccins die worden ontwikkeld de beginfase van klinisch onderzoek doorkomt.

Het is dus zaak om u als belegger goed op de hoogte te stellen van de verschillende fases van het goedkeuringsproces. Alleen dan zult u in staat zijn de aandelen van een biotechbedrijf op waarde te schatten.

Bekijk ook: De 7 beste biotechaandelen om in te beleggen

Reacties

2 Posts
Commenter01
0
Het beleggen in biotech is denk ik een enorm slimme stap. het beleggen in de medische wereld is naar mijn mening de beste manier om je geld te beleggen. Letterlijk iedereen in Nederland (misschien wel de wereld) is elke dag bezig met zijn gezondheid en al helemaal sinds corona trending is geworden. De gemiddelde mens wordt ook steeds ouder en zullen er dus ook meer menen zorg nodig hebben. Ik zelf wordt ook steeds wat ouder en merk dat ik toch wat last krijg van wat rare jeukende plekjes. Ik ben wat onderzoek gaan doen met de hulp van mijn zoon die een medische studie doet en zoals hij wel vaker doet verwees hij me door naar www.mijngezondheidsgids.nl/constituti... . hier was een artikel te vinden over wat ik nou had. Ook zijn deze mensen sinds kort begonnen met een podcast en uit ervaring weet ik dat het kopen van de benodigde apparatuur niet goedkoop is, ook weer een teken dat er veel potentie licht in de medische wereld! Heeft u tips waarin het handig is om in te beleggen/investeren, zoals verschillende soorten biotechnologie? ik hoor het graag van u!
2 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.