'Koersreactie Galapagos overdreven'

Door Redactie op 16 december 2020 14:10 | Views: 24.476

'Koersreactie Galapagos overdreven'

Het nieuws dat de Amerikaanse FDA niet overtuigd kon worden van de werking van filgotinib, althans voor wat betreft bepaalde bijwerkingen, is een zware dobber voor Galapagos. Echter, de koersreactie die daarop volgde, is overdreven. Dat stelt Martin Crum van de IEX Beleggersdesk.

“Galapagos heeft samen met Gilead besloten om de Amerikaanse markt even te laten voor wat het is. In plaats daarvan wordt gefocust op Europa en Japan, waar het reumamedicijn wel toegestaan is”, legt Crum uit in een reactie op het nieuws.

‘Verleg focus naar pijplijn’

“Dit is een serieuze tegenvaller”, benadrukt hij. “Hoewel het middel wel verkocht mag worden in Europa en Japan, is de Amerikaanse markt veel lucratiever.”

Volgens de analist doen beleggers er goed aan de focus te verleggen op de pijplijn van het biotechbedrijf. “Die is redelijk gevuld, net als de nettokaspositie van meer dan 5 miljard euro.”

'Beurswaarde niet reëel'

Daarmee komen we meteen op het punt dat Galapagos volgens Crum veel te weinig waarde toegekend krijgt op de beurs. “De huidige marktcap is momenteel 5,6 miljard euro, amper meer dan de ongeveer 5,2 miljard euro die het concern op de bank heeft staan. Dat zou impliceren dat de pijplijn amper iets waard is, en dat is natuurlijk niet reëel.”

Hij wijst erop dat anderhalf jaar geleden Gilead nog 140 euro per aandeel betaalde om het belang in Galapagos uit te breiden tot 30%. De huidige koers schommelt rond de 83 euro. “Dat is wel een erg schril contrast.”

Het hoort er allemaal bij

De analist blijft positief over het aandeel, maar volgens hem maakt de huidige domper in de VS nog eens duidelijk dat toestemming in een werelddeel niet automatisch betekent dat dit elders ook wel wordt verkregen. "Ook dat hoort bij een risicovolle belegging in biotechaandelen."

Bekijk ook: 'Vertrouwen in Galapagos blijft'

Meld u aan voor de Belegger.nl dagelijkse nieuwsbrief

en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op de beurs!

 

Reacties

2 Posts
georgeramaut
0
Galapagos heeft mss veel geld maar niks om te verkopen zodus geen inkomsten .
Zie naar Acacia Pharma deze hebben in half jaar tijd zelfs twee producten goedgekeurd gekregen
Door de Fda en staan maar aan 2,3€ Spotgoedkoop dus , de verkoop van deze producten is opgestart tijdens het typen van deze tekst , hun fabricagelijn blijft zelfs operationeel tijdens de feestdagen . Daar kan Galapagos nog van leren . Dit is jullie nieuwe raket mensen . Your welcome
Maros1974
0
Ik kende Acacia helemaal niet. Heb me ingelezen en krijg er best een goed gevoel bij. Geen uiterlijke schijn, maar gewoon een pharma bedrijf met potentieel. Goede tip George..... Galapagos is wel uitgebloeid nu verwacht ik met het nieuws. Hoop voor velen dat het bedrijf de draad weer oppakt, ik laat het links liggen nu en kijk naar andere mogelijkheden.
2 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.