De strategie van miljardair Mark Cuban

Door Redactie op 5 februari 2021 10:40 | Views: 17.980

De strategie van miljardair Mark Cuban

Mark Cuban werd aan het eind van de jaren negentig miljardair na een aantal slimme zakelijke beslissingen. Hij deelde zijn beleggingstips deze week met gebruikers van het socialemediaplatform Reddit.

Cuban verkocht zijn bedrijf, Broadcast.com, in 1999 aan Yahoo voor 5,7 miljard dollar in aandelen op het hoogepunt van de internetbubbel. Cuban’s fortuin bleef behouden tijdens de internetcrash van 2000 omdat hij zijn aandelen-Yahoo had afgedekt tegen een daling. 

Dure lessen

Toch was de miljardair niet altijd een slimme investeerder, weet CNBC.

"Ik heb een aantal dure lessen geleerd toen ik voor het eerst begon met aandelenhandel", zei hij dinsdag tijdens een 'Ask Me Anything'-sessie op Reddit, op een vraag van een belegger die geld had verloren op GameStop. "Het was pijnlijk."

Destijds probeerde Cuban naar eigen zeggen erachter te komen wat hij goed en fout had gedaan. Maar hij wees erop dat de regels van het beleggen nu heel anders zijn dan vroeger.

Geweldig voorbeeld 

Hij noemde beleggers in bitcoin die hun positie in de cryptomunt aanhouden ondanks sterke prijsschommelingen 'een geweldig voorbeeld om te volgen'. 

“Velen kochten tijdens de hoogtepunten van 2017 en zagen het met tweederde dalen,” aldus Cuban. “Maar ze hielden het vast omdat ze geloofden in de belegging.”

Lees ook: 'Bitcoin naar miljoen dollar'

Weet waarom je koopt

Volgens hem geldt dezelfde denkwijze voor aandelen. "Als ik een aandeel koop, zorg ik ervoor dat ik weet waarom ik het koop. Normaal gesproken houd ik het aandeel aan totdat ik erachter kom dat er iets is veranderd.”

"De koers kan stijgen of dalen, maar als ik nog steeds geloof in de logica die me ertoe aanzette om het te kopen, dan verkoop ik niet. Als er iets veranderd is wat ik niet verwacht had, dan pas kijk ik naar verkopen."

Doe je huiswerk

Toch is handelen in aandelen niet makkelijk, erkent hij. "Het is tijdrovend en vereist veel denkwerk. Zoals altijd: Doe je huiswerk!” besluit Cuban.

Lees verder: Miljardair over bullmarkt: Geniet ervan zolang het kan 

Meld u aan voor de Belegger.nl dagelijkse nieuwsbrief

en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op de beurs!

 

Reacties

2 Posts
JBL_0123
0
[verwijderd]
0
2 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.