3 aandelen om lang vast te houden

Door Redactie op 17 februari 2022 11:50 | Views: 27.177

3 aandelen om lang vast te houden

De geschiedenis wijst uit dat juist tijdens bearmarkten beleggers hoge rendementen kunnen behalen, en het is goed mogelijk dat er een correctie in het verschiet ligt.

InvestorPlace tipt drie aandelen om nu op te pikken die het waard zijn om lang in portefeuille te houden.

Inflatie en rotatie

Ondanks de hoge inflatie is de Amerikaanse economie nog steeds sterk. Weliswaar zijn de consumentenprijzen in januari met meer dan 7% gestegen - het hoogste inflatiepercentage sinds februari 1982 - maar er zijn nog steeds aandelen die aantrekkelijk zijn.

De geluiden dat de Fed moet ingrijpen en snel tot renteverhogingen moet overgaan, worden steeds sterker. Dan valt te verwachten dat beleggers uit risicovolle activa stappen, wat voor geduldige contraire beleggers kansen biedt in goede aandelen.

Haalt de Fed zich met renteverhogingen de woede van Wall Street op de hals? De inflatie kan juist nog erger uitpakken als de Fed niet een paar zeepbellen doorprikt, aangezien veel bedrijven de prijsstijgingen zelf absorberen uit angst voor hun concurrentiepositie. Dat kan leiden tot koersdalingen.

Het normaliseren van consumentenprijzen is noodzakelijk. InvestorPlace houdt rekening met een daling van de markt, wat op lange termijn voor sommige aandelen gunstig kan zijn.

Onzekerheid troef

De toekomst is onzeker. De Fed staat voor een beleidswijziging, maar ook de geopolitieke spanningen tussen de VS, Rusland en China lopen op. Zorgvuldige selectie van aandelen is belangrijk. Dit is de top drie van InvestorPlace:

  • ASML
  • Microsoft
  • Ford

Loeren op een correctie in ASML

De hoogwaardige lithografiemachines van ASML maken het bedrijf uiterst relevant. De pandemie zette ASML extra in de schijnwerpers: sinds 2020 is de koers bijna verdrievoudigd tot zo’n 572 euro.

Daarbij moet niet vergeten worden dat ASML dit jaar met zo’n 18% is gedaald. Deels is dat te wijten aan de rotatie uit risicovolle activa. Anderzijds komt het door de mogelijkheid dat de wereldwijde schaarste aan halfgeleiders omslaat in een overschot. Dan zou de halfgeleiderzeepbel knappen, wat jammer zou zijn voor beleggers in ASML.

Topman Peter Wennink van het Nederlandse halfgeleiderbedrijf ziet geen onmiddellijk gevaar voor een overaanbod; ASML werkt juist aan voorzichtige uitbreiding van de capaciteit. Voorlopig heeft het bedrijf uit Veldhoven moeite om de productie uit te breiden om aan de vraag van grote klanten te voldoen, constateerde Reuters onlangs.

InvestorPlace denkt dat de koers van het aandeel ASML nog wel wat kan dalen. En in dat geval hoort ASML bovenaan het kooplijstje.

Niemand kan om Microsoft heen

U gaat niet rijk worden met aandelen Microsoft - die tijd is allang voorbij. Maar niemand kan om het bedrijf heen; Microsoft-producten maken integraal onderdeel uit van het dagelijks leven, en dat maakt het aandeel aantrekkelijk.

Bovendien blijft het bedrijf innoveren. Er gaan geruchten dat Microsoft een Xbox-winkel wil openen, wat een radicale verandering van het bedrijfsmodel zou inhouden. Bovendien wil de software- en cloudreus relevant blijven in het Metaverse.

De elektrische hit van Ford

De elektrische SUV Mustang Mach-E is een schot in de roos - eindelijk een aantrekkelijk alternatief voor een Tesla. Ford bereikt er een nieuwe generatie mee, en de enorme vraag naar de Gran Turismo-versie heeft Ford met productieproblemen opgezadeld. Uiteindelijk is dat niet het slechtste probleem om te hebben.

Lees ook: Wordt Europa wereldleider in de chipmarkt?

Meld u aan voor de Belegger.nl dagelijkse nieuwsbrief

en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op de beurs!

 

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.