Galapagos « Terug naar discussie overzicht

Galapagos april 2018

5.349 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 ... 264 265 266 267 268 » | Laatste
NielsjeB
9
quote:

Maeseke1 schreef op 10 april 2018 09:51:

[..]
Zolang die domme idioten geen nieuws melden en alles windstil blijft zijn shorts "gewoon" aan zet en kun je als particulier lekker gefrustreerd achter blijven, en dat in samengang met onrust op de beurzen... tja...
Werkelijk beneden alle peil deze reactie. Als je niet gelooft in het bedrijf of het management ervan verkoop je gewoon je aandelen of gaat short. Dit soort reacties heeft toch geen enkele zin?

Uiteraard is het vervelend dat nieuws uitblijft en de koers laag staat in onze ogen, maar dat is geen reden m.i. om zulke reacties te plaatsen.
de tuinman
1
quote:

Maeseke1 schreef op 10 april 2018 11:22:

[...]

ik let goed op... en je opmerking is volledig correct enkel... "als" is heel belangrijk in je zinnetje.. je beseft toch als filgo faalt we 30% dalen? ik ga daar NIET van uit, laat me dat even duidelijk zijn... FDA goedkeuring komt trouwens pas ten vroegste eind volgend jaar... als de shorters zo lang hun werk mogen doen kan er nog eens €20 af... eens kijken of je dan nog zo positief bent... je beseft toch trouwens als een koers van de top 50% daalt het nadien 100% moet stijgen om terug op de waarde te geraken (ik geef gewoon een voorbeeld)..

Nee, dat besef ik niet. 30%?
Ik denk dat het dan nog veel harder naar beneden gaat.

Als je het zo bekijkt is Galapagos een soort one-trick pony op dit moment.
Eigenlijk houd ik daar niet zo van. Maar met die grote fase 2 studies heb ik ook wel vertrouwen in een goede afloop van de fase 3.

Maar ik verwacht koersherstel als bv IPF-programma meer aandacht gaat krijgen.
(In tegenstelling tot Filgotinib is de fase 2 studie 1690 wel heel klein en is het risico op een flop dus ook groter)

Nogmaals, de koek is helemaal niet op.
Pokerface
2
50 berichten gelezen en ik ben er wel weer klaar mee. Man, man, man, wat een niveau. En maar klagen dat de koers niet stijgt en dat Galapagos niet aan z'n aandeelhouders denkt. Wat een onzin. Dit is biotech, daar is het wachten op onderzoeksresultaten. Die onderzoeken vinden op de achtergrond plaats en daar kan pas wat over gemeld worden als hij afgerond is (of soms ook tussentijds). Er gaat nog heel veel nieuws volgen dit jaar, maar daar moet je even op wachten en soms zelfs iets langer dan gepland. Als je dat niet snapt, heb je je niet goed verdiept in je belegging.
Persoonlijk zit ik al jaren in Galapagos. Het ene jaar gebeurt er op koersniveau niet veel, het andere jaar vind er meer dan een verdubbeling plaats. Wil je daar niet op wachten? Koop dan geen biotech. Maar ga niet zitten klagen dat Onno geen aandeelhouderswaarde creëert.
Maeseke1
2
quote:

Sparrow2 schreef op 10 april 2018 11:27:

[...]

Jij belegt nog niet lang he. Waarschijnlijk de daling in 2017 niet meegemaakt ? Van 84 naar 62 he. Alles gaat mis ? Wie zegt dat ? Ik denk dat jij biotech niet begrijpt en voor wat het waard, investeer in dingen die je begrijpt.

Er is helemaal NIKS aan de hand bij de Galapagos en alles loopt zoals gepland behalve de CF wat ook wel ergens te verwachten was.

Jij komt steeds aandralen met een vergelijking tussen Tesla en GLPG maar ik heb het je al gezegd en ik blijf het ad infinitum herhalen indien nodig.

Tesla heeft al een product in de MARKT dat problemen geeft en waarbij 'recurrent sales' of 'potential sales' een probleem worden als Elon Musk niet ingreep. Niemand koopt namelijk een auto met fouten in. Begrijp je dat niet ? Bij GLPG is er GEEN product in de markt. De studies lopen en er zijn geen volledige datasets. Wat moet Onno dan doen volgens jou ? Zeg het mij ? Komen zeggen dat de zon schijnt terwijl iedereen ziet dat de zon schijnt ?

Ik was aandeelhouder van Tigenix, Ablynx (voor de overname). Al die bedrijven teren op tijd en R&D. Je kan een organisme nu eenmaal niet forceren om een versnelde werking te krijgen - er zijn wel potentiators hiervoor - maar in casu moet je wachten op de werking in het lichaam en hopen dat er geen abnormaliteiten zich voordoen. Dat is een enorme hoeveelheid werk want elke persoon reageert anders op medicijnen. Kijk maar eens naar de bijsluiter van een Ibuprofen. Wat denk je dat er dan op de bijsluiter van Filgotinib zal staan ?

Trouwens, de verwachte royalties liggen op 1,6 miljard per jaar bij peak sales voor Filgotinib. GLPG werkt aan een roadmap om de grootste biotech speler te worden van Europa met een distributiecentra in gedachten.

Ik heb tijd, jij blijkbaar niet.

Ik beleg nog niet lang... leuk dat jij die veronderstelling maakt, helaas niet waar.. kan ik ook van jou zeggen bv maar ga geen valse uitspraken doen waar ik geen weet van heb, dus sws al een trieste uitspraak. Ik zat heel zwaar in Ablynx, en dat vanaf 16,5 average na goedkeuring van laatste fase... zo'n 3000 stuks die ik netjes verkocht heb op 44,58. De vergelijking met Tesla maak ik niet omdat er een vergelijk in aandeel zit maar wel dat je als CEO moet/kan optreden om de rust in de tent te krijgen, of mag dat niet na een 20€ daling? Ik heb de daling van 60 naar 30 meegemaakt trouwens, en dat vond ik minder erg dan nu... dus ga aub niet van die praatjes maken over "je doet t nog niet lang, dit dat..." wil je eens afspreken en de portefeuilles + aankoopdata naast mekaar leggen? Is goed voor me...

Waarom mag er geen kritiek zijn? leg me dat eens uit... er is vertraging CF maar komt geen bericht van, geen meldingen + onrust algemeen op beurzen, wat kweek je dan? AQR blijft short posities uitbreiden, en ze laten alles gewoon begaan.... hoe je dit oplost? simpel, publiceer de vertraging en vermeld de goede vooruitzichten, hoe gaat de koers daarop reageren denk je? vertrouwen winnen + shorts die genoodzaakt zijn om hoogstwss deel te coveren of alleszins niet tegen de stroom in bij te gaan duwen... het is héél duidelijk wie hier al het langst meedraait.. Mijn eerste aankoop is onder de €20 geweest trouwens. succes verder... en ja blijf alles maar omhoog praten en verliefd worden, tijd om eens serieus te zijn en objectief naar laatste maanden te kijken...

Beetje blind voor realiteit dat ben jij... en ik herhaal t nog maar eens, ik verkoop geen sikkepit, klagen doe ik zoveel ik zelf wil. Net zoals jij positief bent elke keer opnieuw ondanks de 20€ daling... of mensen die praten over "een gezonde correctie"... dikke bullshit..

Straks moeten we nog tevreden zijn dat de koers in de lage 80s terugkomt... AQR lacht zich kreupel en dumpt elke opstoot met een brede glimlach en wij particulieren betalen(tijdelijk, maar betalen het wel) de prijs. Als je dit niet wil inzien, fine...
maxen
8
quote:

Mrs. Jones schreef op 10 april 2018 10:32:

[...]Als het bestuur van de onderneming er niet in slaagt zelfstandig meerwaarde te creëren voor haar aandeelhouders, dan is vanuit aandeelhoudersperspectief gezien verkoop een logische stap. Vergeet niet dat een jaar geleden er nog een emissie plaats vond tegen $90,-. Deze aandeelhouders hebben tot nu toe een rendement van 5%. Daar worden ze niet blij van. Trust me.
Met de eerste zin ben ik het helemaal eens. Als het bestuur van Galapagos er niet meer in zou slagen om meerwaarde te creëren, zou ik na veel jaren aandeelhouderschap overgaan tot verkoop.

Een verschil van mening zit er wellicht daarin dat ik denk dat Galapagos jaar in jaar uit, maand in, maand uit, dag in, dag uit bezig is met het creëren van meerwaarde. Door hun fantastische platform dat nieuwe en succesvolle moleculen ontdekt, door hun goede financiële strategie, en uiteindelijk door hun vele clinical trials is er en wordt er ELKE dag waarde gecreëerd. De laatste jaren lijkt de success rate van Galapagos' moleuculen ongekend (Disclaimer: lijkt, want nog geen enkel molecuul heeft alle trials succesvol doorlopen).

Helaas is er geen direct verband tussen die fundamentele meerwaarde en de actuele beurswaarde. Door diverse oorzaken, zoals de staat van de economie, overnamespeculatie, de natuurlijke golven van het sentiment in het algemeen en voor Galapagos in het bijzonder. Dit laatste sentiment kan leiden tot overenthousiaste koersen bij goed nieuws, en tot overdreven lage koersen bij slecht nieuws, en, zo blijkt nu, tot negatief sentiment bij koersdippen in combinatie met tijdelijk nieuwsdippen.

Om echt goed bewust te worden van de meerwaarde die Galapagos ELKE DAG creëert, kun je beter kijken naar bv. het 300 daags gemiddelde in de 10 jaars grafiek (zie bijlage). DAT is meerwaarde.

Wie op een kortere termijn van maanden naar Galapagos wil kijken: Prima. Soms zul je enorme koersstijgingen zien, soms periodes van dalende koersen, zoals nu. Beide hebben niet direct te maken met de meerwaarde die Galapagos ELKE DAG creëert middels nieuwe R&D resultaten en lopende trials.

Voorspellen zal ik niet. Ik kan slechts er op wijzen dat in de 2e helft van 2018 en vooral in 2019 vele resultaten van trials worden gepresenteerd, waarin duidelijk zal worden hoe groot de meerwaarde is, die Galapagos ELKE DAG creëert.
Bijlage:
[verwijderd]
0
ooievaar49
0
Maeseke1
1
quote:

Sparrow2 schreef op 10 april 2018 12:00:

Je hebt de daling van 60 naar 30 meegemaakt maar vond dit minder erg. Vreemd.
helemaal niet vreemd... er was een reden waarom het ineenklapte... nu laten ze maar begaan. Maar ik begrijp volkomen dat je dat niet snapt, merk ik aan je posts... verliefd op een aandeel, geen kritiek verdragen en verder hoef ik daar zelf niets aan toe te voegen...
Maeseke1
0
quote:

ooievaar49 schreef op 10 april 2018 12:01:

Zou er achter de schermen niet gesproken kunnen worden over een spitsing bij Gala?
Geef mij 1 goede reden waarom ze dat zouden doen. Lijkt me 99% zeker van niet.
BigMoepf
0
quote:

Maeseke1 schreef op 10 april 2018 12:03:

[...]

helemaal niet vreemd... er was een reden waarom het ineenklapte... nu laten ze maar begaan. Maar ik begrijp volkomen dat je dat niet snapt, merk ik aan je posts... verliefd op een aandeel, geen kritiek verdragen en verder hoef ik daar zelf niets aan toe te voegen...
Even puur uit de duim gezogen. Stel dat er vanavond een bericht komt dat CF van start is gegaan. Is het dan niet compleet nutteloos, van dit verleden week als vertraging te melden?
ooievaar49
0
quote:

Maeseke1 schreef op 10 april 2018 12:03:

[...]

Geef mij 1 goede reden waarom ze dat zouden doen. Lijkt me 99% zeker van niet.
De reden? Daar vissen wij naar om onze tijd door te komen:) Plots komt dat bericht.
Maeseke1
0
quote:

maxen schreef op 10 april 2018 11:58:

[...]

Met de eerste zin ben ik het helemaal eens. Als het bestuur van Galapagos er niet meer in zou slagen om meerwaarde te creëren, zou ik na veel jaren aandeelhouderschap overgaan tot verkoop.

Een verschil van mening zit er wellicht daarin dat ik denk dat Galapagos jaar in jaar uit, maand in, maand uit, dag in, dag uit bezig is met het creëren van meerwaarde. Door hun fantastische platform dat nieuwe en succesvolle moleculen ontdekt, door hun goede financiële strategie, en uiteindelijk door hun vele clinical trials is er en wordt er ELKE dag waarde gecreëerd. De laatste jaren lijkt de success rate van Galapagos' moleuculen ongekend (Disclaimer: lijkt, want nog geen enkel molecuul heeft alle trials succesvol doorlopen).

Helaas is er geen direct verband tussen die fundamentele meerwaarde en de actuele beurswaarde. Door diverse oorzaken, zoals de staat van de economie, overnamespeculatie, de natuurlijke golven van het sentiment in het algemeen en voor Galapagos in het bijzonder. Dit laatste sentiment kan leiden tot overenthousiaste koersen bij goed nieuws, en tot overdreven lage koersen bij slecht nieuws, en, zo blijkt nu, tot negatief sentiment bij koersdippen in combinatie met tijdelijk nieuwsdippen.

Om echt goed bewust te worden van de meerwaarde die Galapagos ELKE DAG creëert, kun je beter kijken naar bv. het 300 daags gemiddelde in de 10 jaars grafiek (zie bijlage). DAT is meerwaarde.

Wie op een kortere termijn van maanden naar Galapagos wil kijken: Prima. Soms zul je enorme koersstijgingen zien, soms periodes van dalende koersen, zoals nu. Beide hebben niet direct te maken met de meerwaarde die Galapagos ELKE DAG creëert middels nieuwe R&D resultaten en lopende trials.

Voorspellen zal ik niet. Ik kan slechts er op wijzen dat in de 2e helft van 2018 en vooral in 2019 vele resultaten van trials worden gepresenteerd, waarin duidelijk zal worden hoe groot de meerwaarde is, die Galapagos ELKE DAG creëert.
Leuk plaatje, alleen jammer dat je op dag van vandaag helemaal niet meer naar het verleden mag kijken... Ik zit er ook al erg lang in maar dat doet er nu toch helemaal niet meer toe? Alles kan veranderen en wat ben je dan met je grafiekjes? zoek VRX maar eens op... op dag van vandaag, als je nog steeds long bent, kijk je naar voren, niet naar koersprestaties uit het verleden want die zijn ofwel gecasht ofwel blijf je zitten... je hebt winst en verliesposities, verleden is verleden en dat interesseert me geen zak meer ook al heb ik met GLPG al aardig wat binnen en een beperkt deel ingecasht, verwaarloosbaar tov huidige positie.

Als je wil blijven groeien in waarde moet je ook op de dag van vandaag nieuwe mensen laten instappen, wat hebben zij met de boodschap dat de koers laatste jaren al flink gestegen is, idd helemaal niets...
Maeseke1
0
quote:

BigMoepf schreef op 10 april 2018 12:06:

[...]

Even puur uit de duim gezogen. Stel dat er vanavond een bericht komt dat CF van start is gegaan. Is het dan niet compleet nutteloos, van dit verleden week als vertraging te melden?
Neen, een snelle en correctie berichtgeving geeft beleggers informatie. 't is maar hoe je alles bekijkt/aanprijst... stel je zou een vertraging melden maar benadrukt de positieve vooruitzichten... resultaat = ? vul zelf maar in.

Zet daar nu naast wat er nu al weken/maanden aan het gebeuren is... windstil en geen meldingen, niks nada noppes... is dit zo moeilijk te begrijpen?

Regel 1, waarom dalen beurzen meestal snel en hard? onrust en paniek, of denk je dat we laatste weken fundamentele correctie gezien hebben met die prachtige outlooks en guidance presentaties overall? tja...

[verwijderd]
0
Deze bagger reacties zie je bij elk aandeel dat in een dip zit. Er wordt meteen moord en brand geschreeuwd en dat het bestuur op moet rotten.
Kijk bijvoorbeeld naar ahold, AM en nu galapagos.
[verwijderd]
0
quote:

Mippert schreef op 10 april 2018 10:00:

Tingelingeling!!!!
Uhmmm 1 vanille en 1 aardbei graag.
[verwijderd]
0
quote:

MrTrumpHimself schreef op 10 april 2018 12:24:

Deze bagger reacties zie je bij elk aandeel dat in een dip zit. Er wordt meteen moord en brand geschreeuwd en dat het bestuur op moet rotten.
Kijk bijvoorbeeld naar ahold, AM en nu galapagos.
Kijk wie de trol is in Altice en AMC en Gal.
[verwijderd]
0
quote:

ooievaar49 schreef op 10 april 2018 12:01:

Zou er achter de schermen niet gesproken kunnen worden over een spitsing bij Gala?
Zou kunnen Gilead koopt alleen Filgotinib .
maxen
0
quote:

Maeseke1 schreef op 10 april 2018 12:07:

[...]

Leuk plaatje, alleen jammer dat je op dag van vandaag helemaal niet meer naar het verleden mag kijken... Ik zit er ook al erg lang in maar dat doet er nu toch helemaal niet meer toe?
...
Het grappige is dat de doemdenkers/wanhopers van nu veel nadrukkelijker naar het verleden kijken dan ik....ze vergelijken de koers van nu met die van januari 2018. Niet zinvol, kijk liever naar de koers van eind 2019!

Mijn post legde de nadruk op het creeren van lt meerwaarde versus blindstaren op de kt beurskoers. Dat kan ik dan slechts illustreren met achteromkijken naar de lt koersontwikkeling.
Voor de rest keek ik in mijn post uitdrukkelijk in de toekomst, en naar de meerwaarde die daarin m.i. gecreeerd gaat worden. DAT is natuurlijk de primaire reden dat nieuwe beleggers in gaan stappen, de fundamentele vooruitzichten op meerwaarde, die uiteindelijk gaan resulteren in positieve cash-flows, winsten en oplopende koersen.

Wat zie jij als je vooruitkijkt naar eind 2019?

Maeseke1
0
quote:

maxen schreef op 10 april 2018 12:55:

[...]
Het grappige is dat de doemdenkers/wanhopers van nu veel nadrukkelijker naar het verleden kijken dan ik....ze vergelijken de koers van nu met die van januari 2018. Niet zinvol, kijk liever naar de koers van eind 2019!

Mijn post legde de nadruk op het creeren van lt meerwaarde versus blindstaren op de kt beurskoers. Dat kan ik dan slechts illustreren met achteromkijken naar de lt koersontwikkeling.
Voor de rest keek ik in mijn post uitdrukkelijk in de toekomst, en naar de meerwaarde die daarin m.i. gecreeerd gaat worden. DAT is natuurlijk de primaire reden dat nieuwe beleggers in gaan stappen, de fundamentele vooruitzichten op meerwaarde, die uiteindelijk gaan resulteren in positieve cash-flows, winsten en oplopende koersen.

Wat zie jij als je vooruitkijkt naar eind 2019?

eind 2019 bestaat GLPG niet meer... alleszins niet meer zelfstandig.

Na de goedkeuring op filgo duurt het max 2-3 maand en er ligt een bod... en daarom zijn de koers nu zo alvast aan het drukken (AQR is grootaandeelhouder van Gilead en helpt ze een handje...; een bod doen bovenop koers die 120 staat of eentje die je lang genoeg laag kan houden scheelt al snel 1-2 Bil)

Zelfde scenario als bij Ablynx, enige nadeel is dat een biedstrijd wss moeilijker ligt aangezien Gilead al 13,3% belang heeft..(was 15 maar deels verwaterd)
5.349 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 ... 264 265 266 267 268 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 3 mei 2024 17:35
Koers 26,980
Verschil -0,360 (-1,32%)
Hoog 27,500
Laag 26,740
Volume 101.776
Volume gemiddeld 84.536
Volume gisteren 123.771

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront