Koffiekamer « Terug naar discussie overzicht

corona

162 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 » | Laatste
Happy
0
Nooit zag Riva, die ic-arts is, zulke grote aantallen zieken op de intensive care in zo'n korte tijd. "De laatste dagen zien we dat de gemiddelde leeftijd van patiënten die op de intensive care belanden gigantisch aan het dalen is. Patiënten zonder gezondheidsproblemen van 30, 40 jaar die moeten worden beademd."

Bron: NOS

30 - 40 jaar zonder gezondheidsproblemen vooraf. En mij zeggen ze dat alleen oudere mensen gevaar liepen. Worden we weer kalm gehouden terwijl ze meer weten?
Leefloon
0
quote:

JdeFL schreef op 14 maart 2020 18:49:

Iemand een idee waarom ... doe-het-zelvers e.a. in België in het week-end dicht moeten? Van maandag tot vrijdag zijn ze wel nog gewoon open.
Dat zijn ook de (werk-) dagen waarop professionals er de meeste inkopen doen.
Cézan
1
t Zal niet zo'n vaart lopen, spookte wel door mijn hoofd dacht wel t zelfde toen ik Rutte's speech hoorde. Ook Wilders hoorde het, noemde t zelfs geexperimenteer in het debat en het WHO is het er niet mee eens.
Horror scenario.

'Duizend of honderdduizend doden door corona? Volgende week weten we meer'

www.ad.nl/binnenland/duizend-of-honde...

Nederlandse lockdown ‘light’
Cézan
2
Iets bijzondersll

Social Distancing werkt optimaal op de fiets, zo concludeert de Duitse overheid. Bovendien sterk je je longen en kun je ook anderen niet besmetten.

Gelezen bij spiegel.de
Leefloon
0
Laat, maar toch: gisteren was het aantal noteringen waarin werd gehandeld bij heel Euronext gedaald tot normale proporties (equities directory, exclusief single fixing). Normaal ligt dat aantal rond de 950, en op recente drukke dagen ging dat richting de 1.000 noteringen met handel.
Cézan
1
Over chloroquin

“If you wanted, you can have a prescription. You get a prescription,” he said. “You know the expression, what the hell do you have to lose?”

www.nytimes.com/2020/03/20/health/cor...

Destijds een soort kuur wat je moet opmaken. Weet ik nog.

whammy
0
Als de WHO zegt dat er getest moet worden waarom zorgt de WHO er dan niet voor dat er wereldwijd voldoen testmiddelen zijn. Die zitten daar ook maar in hun glazen kooi in Genève.

Finland queried on Friday (20 March) the World Health Organization's (WHO) call to massively increase coronavirus tests, after the Nordic country run out of testing capacity this week.

"We don't understand the WHO's instructions for testing. We can't fully remove the disease from the world anymore. If someone claims that, they don't understand pandemics," Finland's head of health security, Mika Salminen, told the Finnish newspaper Helsingin Sanomat.

The director-general of WHO, Tedros Adhanom Ghebreyesus, said in New York earlier this week that "we cannot fight this pandemic if we don't know who is infected," calling on countries to test as much as possible.
JdeFL
0
DurianCS
0
quote:

JdeFL schreef op 21 maart 2020 12:02:

Zag net een you tube filmpje waarin een Duitser zegt dat zelf testen hem 250€ kost.
dat is schappelijk, in de VS was het 3000 dollar.
JdeFL
0
Nou...

De Grauwe: ‘Ik krijg elke dag nieuwe info uit China. De ommekeer lijkt spectaculair, met geen extra interne besmettingen meer. Maar je mag de Chinese statistieken nooit 100 procent vertrouwen. We kunnen er wel uit leren dat we onze bedrijven niet zonder meer kunnen heropenen als de piek voorbij is. Je kan geen duizenden arbeiders de metro doen nemen om de fabrieken te gaan bemannen, want dan dreigt een nieuwe uitbraak.’
‘Ik had gehoopt dat de recessie V-vormig zou zijn, met een snelle rebound na de piek. Dat durf ik nu niet meer zeggen. We zullen de maatregelen maar gespreid kunnen versoepelen. We zijn voor even vertrokken. De heropleving zal er maar heel geleidelijk komen. Maar ook hier kan ik mij vergissen.’ (Tijd.be)
daszekerda
0
There are now at least four major diagnostics makers who are producing COVID-19 tests for the U.S., including Abbott ABT, -8.72%, Hologic Inc. HOLX, -2.81%, Roche Holding AG ROG, -4.98%, and Thermo Fisher Scientific Inc. TMO, -0.88%. The Centers for Disease Control and Prevention and the U.S. public health laboratories have conducted at least 37,824 tests so far, the CDC has said.
whammy
1
Nu de lente begint blijft "volledige ophok" niet lang houdbaar.

Het Nationaal Crisiscentrum waarschuwt ook voor de psychosociale gevolgen van de maatregelen die ze nam. Veel mensen zitten thuis, en dat heeft een impact, zo erkent ze. 'We roepen mensen op nieuwe vormen van ontspanning te zoeken, zoals lezen, koken of klussen, en routine in hun dag te blijven inbouwen.'
Geen recreatie, winkelbezoek mag geen familieuitstap zijn
In de marge van de nieuwe cijfers geeft het Nationaal Crisiscentrum nog eens extra verduidelijking bij enkele maatregelen:

Recreatie is niet toegestaan, tenzij het gaat om wandelen, fietsen of joggen in de onmiddellijke nabijheid van de woning.
Het is toegestaan om te winkelen of boodschappen te doen, maar dat mag 'geen familiebezoek worden'. Slechts één persoon per gezin mag naar de winkel.
Info: De Tijd
JdeFL
0
Net gelezen in de Tijd: In de financiële crisis van 2008 werd voor 100.000 man economische werkloosheid aangevraagd (B), nu zitten we al aan 400.000.
Zou toch maar geen bankaandelen kopen....
En de politiek wil 'de bazooka' bovenhalen. Om o.m. Brussels airlines te redden. ??? Wat heeft dat voor zin. Geen enkele. Dat wordt dan een put die elke drie maanden terug gevuld moet worden. Het zal een tijdje duren voor hele kuddes terug in zo'n vliegblikje willen....
Cézan
0
Weer over chloroquine nu in het ad.nl. Tja, je probeert idd van alles..

Volgens de longarts, die zelf werkzaam is in het Rotterdamse Erasmus MC is het middel dat ‘in Nederland verreweg het meest geprobeerd wordt ‘chloroquine’, een medicijn dat ook gebruikt wordt om malaria te voorkomen. ,,Niet alle ziekenhuizen zijn er enthousiast over, maar de in meeste ziekenhuizen wordt het wel gegeven bij de ziekere patiënten.’’ Of er in Nederland mensen gered zijn met dat middel? ,,Zo kun je dat niet zeggen, heel veel weten we er nog niet over’’, erkent de voorman. Bovendien benadrukt hij: ,,Je weet natuurlijk ook niet wat er met die mensen was gebeurd als je het middel níet had toegepast.’’

www.ad.nl/binnenland/longartsen-met-h...

Czn.



Leefloon
0
In ons bestaan hebben wij meer crisissen meegemaakt, waarbij het brengen van nieuws altijd voorop heeft gestaan. Maar door verdampende omzetten van onze adverteerders staat deze lokale nieuwsvoorziening nu ernstig onder druk.

Daarom hebben wij besloten dat wij volgende week geen papieren krant laten verschijnen
JdeFL
1
België, een rasechte communistische staat?
Je hebt geld, maar je kan het niet kopen. Over de grens zou je het kunnen kopen, maar je mag de grens niet over. Zijn die grenzen gesloten om Corona buiten te houden? Begot niet. Om de Belgische bruggers binnen te houden, natuurlijk. Noem mij maar gerust een Albanees uit de vorige eeuw....
Ben op zoek naar potgrond. Niet te pakken te krijgen hier. Dus via een Nederlandse webshop. De Belgische werken in deze queeste ook niet mee. Nada, nergens verkrijgbaar in de webshop. Wat heeft een oproep van ceo's alhier dan nog voor zin? Koop Belgisch? Het gaat gewoonweg niet.
Eigenlijk legt corona toch heel wat pijnpunten in ons weefsel bloot....
JdeFL
1
Volgens viroloog Steven Van Gucht is het virus ook vastgesteld bij een kat die het virus heeft opgelopen door zijn baasje. (vrt)

Was ik mij al de hele tijd aan 't afvragen.... dus toch.
JdeFL
1
quote:

JdeFL schreef op 27 maart 2020 09:46:

....
Ben op zoek naar potgrond. Niet te pakken te krijgen hier....
Pas een dame van Aveve (de oude Belgische Boerenbond, BB) gezien, plantjes te koop, in deze coronatijden interessant tegen de verveling, wat groentjes en zelf zaaien. Mooi.
Mail gisteren naar Aveve: 'Kan ik ook potgrond kopen in de winkel?' (zou toch logisch lijken), antwoord vrij snel (tof):

Beste,
volgens de huidige richtlijnen mag potgrond in onze winkels nog niet verkocht worden.
Met vriendelijke groeten,
Cordialement,
André
AVEVE Servicedesk Retail

Vanochtend gaat mijn vrouw naar de Carrefour, en wat ligt daar? Juist ja potgrond.
Hebbes. Illegaal waarschijnlijk.
Als ze hem maar niet in beslag komen nemen...
Cézan
1
Neen, potgrond no. Hou ik liever zelf..lol.
Maar ff iets anders..what else..
Vond dit verhaal iig interessant genoeg om te plaatsen, omdat..

Het is algemeen bekend dat heel wat besmette mensen geen of weinig symptomen vertonen. Zij worden momenteel niet getest en kunnen onmogelijk weten of ze het coronavirus hadden, dan wel een klassieke verkoudheid. Die mensen zijn nochtans goud waard, want ze zijn - minstens tijdelijk - immuun voor het virus.

Verder lezen..

https://www.ad.nl/dossier-coronavirus/experts-hebben-oplossing-om-economie-te-redden-test-wie-immuun-is-voor-virus~ad67714f/

Czn
Leefloon
0
quote:

Cézan schreef op 28 maart 2020 09:32:

Die mensen zijn nochtans goud waard, want ze zijn - minstens tijdelijk - immuun voor het virus.
Waarschijnlijk een populistisch, theoretisch paper, want in jouw tekst ontbreekt bijv. al de bijkomende voorwaarde dat men dan óók virusvrij moet zijn. Bovendien krijg je dan mogelijk een soort kleine deeleconomie, want contact met anderen zal gevolgen kunnen hebben voor de virusvrije status. Dan vallen de immunen opnieuw buiten de economische boot.

Ik heb niet de moeite genomen om het volledige paper of abstract of artikel te lezen; ik zag wel al "could" staan: voxeu.org/article/rapidly-identifying...
162 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Markt vandaag

AEX 879,72 +9,45 +1,09% 13:11
AMX 916,84 +0,30 +0,03% 13:11
ASCX 1.194,66 +3,87 +0,32% 12:56
BEL 20 3.863,43 +5,49 +0,14% 13:11
Germany40^ 18.062,50 +145,22 +0,81% 13:11
US30^ 38.127,66 +3,53 +0,01% 13:11
US500^ 5.086,79 +41,85 +0,83% 13:11
Nasd100^ 17.615,14 +186,59 +1,07% 13:11
Japan225^ 37.893,05 +167,91 +0,45% 12:47
WTI 84,10 +0,35 +0,42% 13:11
Brent 88,27 +0,36 +0,41% 13:11
EUR/USD 1,0731 +0,0002 +0,02% 13:11
BTC/USD 64.303,10 +323,24 +0,51% 02:59
Gold spot 2.347,80 +15,76 +0,68% 13:11
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer
HOGE RENDEMENTEN OP DE IEX-MODELPORTEFEUILLES > WORD NU ABONNEE EN PROFITEER VAN MAAR LIEFST 67% KORTING!

Stijgers & Dalers

Stijgers Laatst +/- % tijd
ASMI 623,600 +42,000 +7,22% 12:56
PROSUS 31,715 +0,905 +2,94% 12:55
ADYEN NV 1.187,600 +30,600 +2,64% 12:56
Dalers Laatst +/- % tijd
IMCD 136,300 -12,700 -8,52% 12:55
BESI 129,250 -6,750 -4,96% 12:56
ABN AMRO BANK N.V. 15,270 -0,605 -3,81% 12:55

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront