Galapagos « Terug naar discussie overzicht

Galapagos augustus 2020

9.775 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 344 345 346 347 348 349 350 351 352 353 354 ... 485 486 487 488 489 » | Laatste
de tuinman
0
quote:

aossa schreef op 20 augustus 2020 17:44:

[...]
Heeft iemand nog iets zinnigs gehoord van ABLYNX na de overname?
Nope, de rest van de pipeline is geflopt.
objectief
0
RW1963
0
quote:

Sentiment schreef op 20 augustus 2020 17:47:

[...]nee......
Dat merk je toch wel aan m'n reacties :-)
Echt niet? Ook niet voor een deel? Als je er niet meer inzit dan heeft dat soort reacties ook geen zin. Je wilt toch zeker niet voor een trol uitgemaakt worden? Daarvoor ben je te lang een (te) optimistische believer geweest.
[verwijderd]
1
quote:

VeniVidi schreef op 20 augustus 2020 17:45:

Zij die spreken over een overname door Gilead, bedenk het volgende:

Gilead heeft meer dan 4 miljard betaald om inzage te krijgen in de interne keuken en opties te kunnen verkrijgen op veelbelovende middelen om te vermarkten. Als zij nu, 1 jaar later, de boel over willen nemen moeten ze een prijs betalen waar hun eigen 4 miljard in verwerkt zit, dus geld geven aan anderen om je eigen centen te recupereren. Denk dat dit wishfull thinking is.
En toevallig staat dat geld nog op de bankrekening van Galapagos. Daarom zegt Paniekvogel: snel handelen Gilead ivm cashburn. Van Herck zit er ook heel diep in, vergeet dat niet. Ik kan me voorstellen dat hij én met de onzekerheid van Covid19 op de ontwikkelingen van de pijplijn (vertragingen) van Galapagos (volledige uitrol POC studies in meerdere indicaties Toledo 3970 tweede helft dit jaar, is ook lang niet zeker imo met Covid19) én de afkeuring in de US ook op safe wil spelen en zeker wel open zal staan voor een overname. In deze onzekere tijden kan hij het heft in handen nemen om een zeer mooie winst te behalen op korte termijn door een overname af te dwingen of te bevorderen.

Ben niet werkzaam in de sector, wel afgestudeerd in pharma M&A. Ik acht een overname reeël.
HaBe
0
quote:

VeniVidi schreef op 20 augustus 2020 17:45:

Zij die spreken over een overname door Gilead, bedenk het volgende:

Gilead heeft meer dan 4 miljard betaald om inzage te krijgen in de interne keuken en opties te kunnen verkrijgen op veelbelovende middelen om te vermarkten. Als zij nu, 1 jaar later, de boel over willen nemen moeten ze een prijs betalen waar hun eigen 4 miljard in verwerkt zit, dus geld geven aan anderen om je eigen centen te recupereren. Denk dat dit wishfull thinking is.
Of ik begrijp je niet goed, maar bij een overname komt de netto kas positie weer retour naar de overnemende partij. 65 miljoen aandelen tegen nu Euro 120,- komt uit op 7,8 miljard minus 5,7 miljard cash komt uit op 2,1 miljard. Omdat GLD een kwart van GLPG bezit te investeren in de overname 0,75x 2,1 - 1,575 miljard. Komt een premie bij van zeg maar €40 pa maal 65 miljoen x 0,75 = 1,950 miljard. Dus te investeren som zeg maar 3,5 miljard en dan heb je alles. Dit kan bij een paar succesvolle programma's binnen enkele jaren worden terug verdiend. Ja zij moeten de doorontwikkelingskosten wel betalen. Maar ik zie dit wel als een gezonde business case voor GLD
Putschrijvert
0
quote:

Beurskingpin schreef op 20 augustus 2020 18:05:

Wel vermoeiend dit overnamegezeik, of bedoeld als grap?
Er zijn een paar beleggers (gokkers) die dusdanig scheef zitten, dat ze met een paar tientjes overnamepremie bovenop de 120 heel blij zijn nu.
durobinet
0
Ik vind bijna alles hier wel reëel.
Behalve de namen van Van Herk (Van Herck?) en Walid (Wallid?).
Verder ga ik maar niet want het is droevig genoeg.
HaBe
0
quote:

Beurskingpin schreef op 20 augustus 2020 18:05:

Wel vermoeiend dit overnamegezeik, of bedoeld als grap?
Deze opmerking intrigeert mij; wat zijn volgens jou nu de opties. Ik ben benieuwd?
[verwijderd]
0
quote:

Paniekvogel schreef op 20 augustus 2020 17:57:

[...] Of ik begrijp je niet goed, maar bij een overname komt de netto kas positie weer retour naar de overnemende partij. 65 miljoen aandelen tegen nu Euro 120,- komt uit op 7,8 miljard minus 5,7 miljard cash komt uit op 2,1 miljard. Omdat GLD een kwart van GLPG bezit te investeren in de overname 0,75x 2,1 - 1,575 miljard. Komt een premie bij van zeg maar €40 pa maal 65 miljoen x 0,75 = 1,950 miljard. Dus te investeren som zeg maar 3,5 miljard en dan heb je alles. Dit kan bij een paar succesvolle programma's binnen enkele jaren worden terug verdiend. Ja zij moeten de doorontwikkelingskosten wel betalen. Maar ik zie dit wel als een gezonde business case voor GLD
Geef je gelijk in je berekening.

Maar dit is tegen de huidige prijs van 120 EUR gerekend. Per 10 EUR extra op de prijs betalen ze wel vlot 650M meer bovenop uw uitgerekende prijs. Zo een deal is ook niet op 1-2-3 beklonken en ondertussen loopt de rest wel verder.
Dacht dat er naast de beslissing FDA ook aangehaald werd bij de laatste cijfers dat er ook ander nieuws naar buiten ging gebracht worden? Ga het nu even niet opsnorren, indien niet correct zit het gewoon verkeerd in mijn gedachten. Tegen dat zo een deal beklonken is zal ook de beslissing voor Europa en eventueel Japan gevallen zijn en kan er meer info zijn omtrent de nog lopende onderzoeken (naast filgo).

Naar mijn gevoel zal Gilead kosten/baten technisch de deal houden zoals ze is, filgo in USA eventueel laten vallen en inzetten op Toledo of andere moleculen waar ze toch al voor betaald heeft.
Ook van Herk zal zich niet zomaar laten uitkopen hoor. Toch niet aan 120 EUR indien hij nog gelooft in de resterende pijplijn.
Stultis
2
(Ook gepost op het GLPG0634 forum)

Enkele van de meest serieuze posters op de Galapagos fora hebben inmiddels uiteengezet hoe ze tegen de nieuwe situatie aankijken. Als ik het goed samengevat is de mening over het algemeen: dit is een enorme dreun met zeer grote gevolgen voor het bedrijf, maar het is niet zo dat alles nu verloren is; er blijft veel over dat de moeite waard is: op de eerste plaats filgotinib in RA en UC voor Europa en Japan (NB: een misschien domme vraag van een niet-kenner: hoe zit het eigenlijk met andere delen van de wereld, die toch groter is dan Europa, Japan en de VS?); vervolgens zijn er redelijk goede kansen in IPF en AO; voor de langere termijn zijn Toledo en meer in het algemeen het ontdekkingsplatform van belang; en er is de solide berg cash. Op grond daarvan lijkt het fundament toch nog steeds stevig en is er misschien sprake van een overreactie en doet de huidige koers de mogelijkheden op korte en langere termijn geen goed recht.

Voor mij zijn op dit moment twee dingen van groot belang om de situatie nog beter te beoordelen en te beslissen of het bovenstaande klopt, of dat de gevolgen toch nog ernstiger zijn; en daarmee te beslissen of ik wel of niet in Gala blijf zitten. Ten eerste is dat de reactie van het management, die tot nu toe teleurstelt omdat er eigenlijk geen echte toelichting wordt gegeven. Ik heb op op het 'Bericht van de CEO' forum enkele vragen aan @beagle06 gesteld, die ik ook aan ir@glpg.com heb gemaild; de laatste antwoordt met een weinig zeggend bericht dat verwijst naar het statement van Onno op de website. Ik blijf hopen op een echte toelichting van het GLPG en/of GILD management: hoe heeft dit kunnen gebeuren; waarom heeft men dit kennelijk niet aan zien komen; wat betekent dit voor filgotinib en voor de samenwerking; hoe beoordelen jullie de nieuwe situatie; zegt Onno nog steeds volmondig 'Blijf bij ons' of niet?

Daarnaast hoop ik zeer op een van de doorwrochte analyses van @Reykus. Tevens zou het geweldig zijn als ook @aston.martin en @niet_meer_actief een reactie zouden kunnen geven. Weliswaar posten zij beiden niet meer, maar ze volgen het forum wel dagelijks en zien dit bericht wellicht. Aston.martin, pe26/Wic32/niet_meer_actief en Reykus: het is voor een belangrijk deel door jullie dat ik door dik en dun in Galapagos ben blijven zitten, en ik hoop dat jullie in deze barre tijden ook je expertise met ons willen delen; ik zou daar in elk geval erg blij mee zijn.
Sentiment
0
quote:

RW1963 schreef op 20 augustus 2020 17:52:

[...]

Echt niet? Ook niet voor een deel? Als je er niet meer inzit dan heeft dat soort reacties ook geen zin. Je wilt toch zeker niet voor een trol uitgemaakt worden? Daarvoor ben je te lang een (te) optimistische believer geweest.
OK, je heb dus liever dat ik hier nooit meer komt?
ook goed, tabee, fijne forumlid ben je.....
ABCM
7
quote:

Niet meer actief32 schreef op 31 juli 2020 11:32:

Ten zeerste ben ik altijd overtuigd geweest van de kwaliteiten van Filgotinib. Zeker van de hoogste dosis.
De EMA heeft een goedkeurend adviesoordeel afgegeven. Nu ligt het in de eindfase van beoordeling bij FDA/Europese commissie/Japan.
We kunnen overziend concluderen dat Gilead veel geld en research heeft besteed om JAK/STAT pathway te definiëren. Daarnaast is een vooraanstaand reumatoloog aangesteld; tijdig voor de discussies met FDA.

De conservatieve rol van gezondheidsautoriteiten is gekend. De MANTA-studie was niet de beperkende factor voor NDA-filing Filgotinib. Dit is aangegeven door Gilead & Galapagos. Je zou veronderstellen, dat het nu ook niet beperkend kan zijn voor FDA beslissing voor hoogste dosis. Immers is er een open label arm binnen de MANTA studie, kan de vruchtbaarheids--onzekerheid op de bijsluiter worden vermeld (lees: MTX), en daarbij zijn het hoofdzakelijk vrouwen +40 jaar die reuma artritis als ontstekingsziekte onder de leden hebben. De mannelijke minderheid is daarbij ook met name 40+. Dus tja, een waarschuwing hieromtrent is dan meer dan voldoende. Pacino verwoordde het goed:

'De FDA kent na een goedkeuring (al dan niet met Black Box warning) ook een zgn post -market surveillance. Mocht tijdens gebruik van het medicijn danwel uit nader onderzoek blijken dat er een aanvullend label dient te komen dan gebeurt dat achteraf. Zo'n revision label zou dus indien er aanleiding toe bestaat na de uitkomsten van de Manta studie (eerste H 21) kunnen worden toegepast'.

De koersontwikkeling van de laatste 8 dagen heeft mij verwonderd. Voor CHMP-adviesoordeel de maandag bij uitkomen agenda sterke stijging, dagen daarna sterke daling, en na goedkeurend adviesoordeel weer een veeg uit de pan. Vervolgens analistenrapporten die verder de hoogste dosis nog aanhalen als 'geen ABC'tje en dat maakt mij wat voorzichtiger. Ook UBS haalt in zijn rapport wederom de MANTA-problematiek aan. Het kan een bijsluiter issue worden. Blijft het daar dan bij. Nogmaals die koersontwikkeling is echt een vreemde geweest.

De rol van een medewerker AbbVie als niet stemmend adviescomité-lid van FDA heb ik gisteren belicht (in het GLPG0634 draadje).
Gilead heeft mij gisteren ook niet kunnen overtuigen in hun spreektaal; weinig over Filgotinb en over discussies met FDA sprak niet echt super veel vertrouwen. Snel afkappen. Hoogste dosis niks genoemd. Waar is de mooie slide gebleven met approvals van 5 indicaties in 5 jaar? De mooie safety analyse van 7 RA-studies is wel aangehaald, daar bleef het bij.

Ik ben altijd super positief geweest, maar de enorme belangen en restricties omtrent MANTA maken het beeld wat troebel. Blijft triest dat ze MANTA niet eerder van de grond hebben gekregen. Tezamen ging het om 250 patiënten rekruteren. Nu heb je die data pas Q1 2021, en dat blijft Filgotinib 200mg maar achtervolgen. Zeker met dat klote AbbVie en haar te grote belangen. Niet gezond wat die onderneming allemaal klaarspeelt omtrent HUMIRA, en nu weer in de JAK-ontwikkeling.

Ook bij mij steeg de spanning de afgelopen dagen. Niet gek als we zomaar €30 dalen in en rondom een verwacht en goedkeurend CHMP-advies. Wetenschappelijk heeft de 200mg zich fantastisch bewezen, en er is geen dose depense toename in safety issues 200 mg versus 100mg. Ondanks mijn gekleurde bril wilde ik derhalve deze kanttekeningen wel graag plaatsen. Vele scenario's blijven tot op het laatst op tafel liggen.
Justice will prevail, is altijd mijn gedachtegang; een FDA heeft haar eigen afwegingen. Het is een team van ervaren reumatologen die hun stem/advies gaan uitbrengen. En hoe worden zij beïnvloed.
Iedereen moet daarin zijn eigen afweging maken. Dit is hoe ik het nu zie, en eerlijk wil zijn naar een ieder die eerder mijn positieve berichten heeft gelezen. Ikzelf heb ook een jewelste opdoffer gekregen in mijn portefeuille de laatste 2 weken. Had niet gedacht dat dit allemaal nog in deze mate opkwam voor NDA-uitspraak. Volgende week halfjaarcijfers Galapagos. Dan interessant hoe Q & A zal gaan.

Achteraf is deze analyse van WIC spot-on geweest, geplaatst op 31 juli 2020. Bizar hoe iemand die altijd zo positief is geweest met een kritische analyse komt die vervolgens ook nog helemaal blijkt te kloppen. Blijkbaar hing dit uitstel al even in de lucht maar hebben wij dit niet opgepikt, voor mij kwam het in ieder geval totaal onverwachts. Uit deze analyse maak ik in het stukje over Gilead ook op dat het bericht dat er aanvullende gegevens nodig zijn helemaal niet zo'n méga verrassing is geweest voor Gilead en Galápagos, zoals zij nu wel doen voorkomen.

Ik heb gisteren al mijn aandelen met groot verlies verkocht omdat er fundamenteel veel is veranderd. Filgotinib was de basis en bouwsteen van Galápagos en dat is op hele losse schroeven komen te staan. Zeker 1,5 jaar vertraging en dan nog maar de vraag of 200mg wordt toegelaten. De combinatie van 100 en 200mg was juist de troef van Galápagos. Ondertussen kan AbbVie 1,5 jaar extra ongestoord haar gang gaan en genereert Galápagos geen opbrengsten uit de verkoop van Filgotinib. Het hele best in class praatje kan de prullenbak in.

Ik hoop voor iedereen die blijft zitten dat de overige lopende onderzoeken een succes gaan worden en dat er snel meer informatie over Toledo komt. Dat verdienen de trouwe aandeelhouders. Helaas hoor ik daar niet meer bij. Het risico zonder lancering van Filgotinib dit jaar is voor mij te groot.
Sentiment
0
quote:

ABCM schreef op 20 augustus 2020 18:15:

[...]

Achteraf is deze analyse van WIC spot-on geweest, geplaatst op 31 juli 2020. Bizar hoe iemand die altijd zo positief is geweest met een kritische analyse komt die vervolgens ook nog helemaal blijkt te kloppen. Blijkbaar hing dit uitstel al even in de lucht maar hebben wij dit niet opgepikt, voor mij kwam het in ieder geval totaal onverwachts. Uit deze analyse maak ik in het stukje over Gilead ook op dat het bericht dat er aanvullende gegevens nodig zijn helemaal niet zo'n méga verrassing is geweest voor Gilead en Galápagos zoals zij nu wel doen voorkomen.

Ik heb gisteren al mijn aandelen met groot verlies verkocht omdat er fundamenteel veel is veranderd. Filgotinib was de basis en bouwsteen van Galápagos en dat is op hele losse schroeven komen te staan. Zeker 1,5 jaar vertraging en dan nog maar de vraag of 200mg wordt toegelaten. 1,5 jaar waarin AbbVie haar gang kan gaan en waarin Galápagos geen opbrengsten uit Filgotinib genereert. Het hele best in class praatje kan de prullenbak in.

Ik hoop voor iedereen die blijft zitten dat de overige lopende onderzoeken een succes gaat worden en dat er snel meer informatie over Toledo komt. Dat verdienen de trouwe aandeelhouders. Helaas hoor ik daar niet meer bij. Het risico zonder lancering van Filgotinib is voor mij te groot.
Pas op, dan mag je hier niet meer posten..... ( van sommigen)
Beurskingpin
2
quote:

Paniekvogel schreef op 20 augustus 2020 18:10:

[...] Deze opmerking intrigeert mij; wat zijn volgens jou nu de opties. Ik ben benieuwd?
Gewoon voortdoen met wat ze bezig waren..how about that..of niet dramatisch genoeg voor jou? Misschien niet als je jezelf paniekvogel noemt..

Fermín Romero de Torres III
4
quote:

durobinet schreef op 20 augustus 2020 18:07:

Ik vind bijna alles hier wel reëel.
Behalve de namen van Van Herk (Van Herck?) en Walid (Wallid?).
Verder ga ik maar niet want het is droevig genoeg.
Heb je nou echt niks beters te doen dan het voortdurend corrigeren van anderen? Het lijkt wel alsof je een of andere superieure status ontleent aan het melden van die door jou vastgestelde spellingsfouten. Is helaas een illusie, je blijft gewoon die gepensioneerde ambtenaar. Accepteer dit nou maar.
HaBe
0
quote:

VeniVidi schreef op 20 augustus 2020 18:13:

[...]

Geef je gelijk in je berekening.

Maar dit is tegen de huidige prijs van 120 EUR gerekend. Per 10 EUR extra op de prijs betalen ze wel vlot 650M meer bovenop uw uitgerekende prijs. Zo een deal is ook niet op 1-2-3 beklonken en ondertussen loopt de rest wel verder.
Dacht dat er naast de beslissing FDA ook aangehaald werd bij de laatste cijfers dat er ook ander nieuws naar buiten ging gebracht worden? Ga het nu even niet opsnorren, indien niet correct zit het gewoon verkeerd in mijn gedachten. Tegen dat zo een deal beklonken is zal ook de beslissing voor Europa en eventueel Japan gevallen zijn en kan er meer info zijn omtrent de nog lopende onderzoeken (naast filgo).

Naar mijn gevoel zal Gilead kosten/baten technisch de deal houden zoals ze is, filgo in USA eventueel laten vallen en inzetten op Toledo of andere moleculen waar ze toch al voor betaald heeft.
Ook van Herk zal zich niet zomaar laten uitkopen hoor. Toch niet aan 120 EUR indien hij nog gelooft in de resterende pijplijn.
Per 10 Euro extra betalen ze 0,75x 10x 65M. Dus 488M, omdat zij al 25% in bezit hebben maar dat terzijde. Juist omdat er een aantal positieve uitslagen te verwachten zijn kan deze deal aantrekkelijk zijn voor GLD. Het ijzer smeden als het heet is. Nu heeft GLPG nog een interessante propositie. Maar als dit te lang duurt daalt de cash en worden zij minder aantrekkelijk. Ik ben ervan overtuigd dat de grote aandeelhouders zo rekenen en de deal ondersteunen bij een bod van circa Euro 150 - 160.

Mocht dit niet plaatsvinden binnen enkele maanden dan verkoop ik alles want dan durf ik niet meer in Galapagos te zitten.
ABCM
1
quote:

Sentiment schreef op 20 augustus 2020 18:17:

[...]Pas op, dan mag je hier niet meer posten..... ( van sommigen)
O... nou ik vond dat iedereen die analyse van WIC nog maar eens moest lezen. Zéér interessant en hopelijk een eye-opener dat een zeer gerespecteerd forumlid als WIC al bijna 3 weken geleden zijn twijfels had.

Helaas heb ik niks met de waarschuwing gedaan. Wel een bevestiging voor mij dat Galápagos en Gilead al langer onraad moeten hebben geroken. Het kan niet als een totale verrassing zijn gekomen zoals Onno doet voorkomen.
RW1963
0
quote:

Sentiment schreef op 20 augustus 2020 18:14:

[...]OK, je heb dus liever dat ik hier nooit meer komt?
ook goed, tabee, fijne forumlid ben je.....
ho, ho, ho, dat heb ik dus niet gezegd.
Ik zei dat ik hoop dat je nu geen negatieve dingen post nu je eruit bent. Jij was tenslotte altijd één en al positiviteit.
HaBe
1
quote:

Beurskingpin schreef op 20 augustus 2020 18:18:

[...]

Gewoon voortdoen met wat ze bezig waren..how about that..of niet dramatisch genoeg voor jou? Misschien niet als je jezelf paniekvogel noemt..

Okay duidelijk, visieloos en op de persoon spelen. Zeker veel gepest vroeger op het schoolplein.
9.775 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 344 345 346 347 348 349 350 351 352 353 354 ... 485 486 487 488 489 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 26 apr 2024 11:45
Koers 26,640
Verschil +0,080 (+0,30%)
Hoog 26,800
Laag 26,600
Volume 5.798
Volume gemiddeld 81.657
Volume gisteren 112.312

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront