Koffiekamer « Terug naar discussie overzicht

Coronavirus echt gevaar?

jonas
1
FF -rel met respect dat overzicht is mij te globaal.

In algemene zin erger ik me er trouwens aan we nog zo weinig weten van verspreiding van het virus ondanks al dat getoeter van zgn deskundigen zoals Van Dissel. Net zoals ik me wild kan ergeren aan die De Jonge met het verstand meer in zijn kleurtjesschoenen dan in doortastend leiding geven.

Neem die goedkeuring eindelijk van dat lakse EMAE of hoe dat Europese octrooiburo ook moge heten. Kwam eindelijk die goedkeuring voor Astra die er langer elders was, ging het nog weer zo sloom en zonder gevoel van urgentie. In Frankrijk gingen ze dezelfde dag nog weer prikken, maar in Nederland kostte dat weer een week!

Blijkbaar is het allemaal niet echt zo urgent voor de Ruttekliek en telt het wegwerken van onwelgevallige Kamerleden meer. Schande! Grote schande!

Groet, Jonas
ff_relativeren
1
Over de Europese tegenstellingen mbt Coronavaccins, en de ontdekte opslag van 29 miljoen doses AstraZeneca vaccins : edition.cnn.com/2021/03/27/europe/eur... .
jonas
3
Ach ff-rel even simpel redeneren.

Waarom hebben we dat inkopen via die trage volkomen incompetente EU moeten doen?

En dan waarom niet meteen op meerdere paarden ingezet met orders van 100den miljoenen?
Gezien de kosten van lockdown doen die paar extra penny voor een dosis er niet veel toe. En stel je had er 2 mld gekocht en je houd er wat over, Nou dan zet je die weg in de armere landen als hulp.

Zijn er productieproblemen? Nou dan als de sodemieter extra capaciteit zonder burocratie bij voorrang inzetten en hier direct alles wegprikken met niet 30, 40 , 50 lousy duizend per dag.
De zgn slimme mannetjes bij RIVM blijken volkomen ongeschikt voor een directe doortastende daadkrachtige aanpak.

Komt bij dat afschuifgedrag van gladde geweten- en visieloze Rutte met dat poldergedoe en de werkverschaffing aan allerlei leden van de polderelite dan moet die advies geven en dan die raad weer daarover. Vaak zijn bijvoorbeeld uit buitenlands onderzoek zaken al lang al bekend, maar ja bijvoorbeeld het gezien Rouvoet bij de Ghor moet ook eten.

Jammer dat draaitol Rutte niet wordt doorzien. Het begrip democratie kent deze persoon echt niet met afschaffen referenda, klimaat akkoorden volkomen buiten de lastige burger en het doordrammen via de EU van zaken die de overgrote meerderheid helemaal niet wil.

Laatste streek van deze glibber is nu weer afschaffing vetorecht binnen de EU. Weer verdere overgave aan de verschrikkelijke Brusselse volgevreten en bezopen ongekozen elite.

Groet, Jonas
rationeel
1

Wybren van Haga
@WybrenvanHaga

Klinisch psycholoog en bijzonder hoogleraar Geestelijke Gezondheidszorg van der Heiden: ‘Uitspraken Hugo de Jonge Levensgevaarlijk’

www.lnnmedia.nl/corona/klinisch-psych...
rationeel
1
Tot 2023 zijn de vaccins Experimenteel
Het European Medicine Agency (EMA) heeft de vaccins voorlopig goed gekeurd tot 2023. Pas dan zijn de onderzoeken afgerond. Dit werd ook al eerder door Viruswaarheid genoemd in rechtszaken.

“Herhaaldelijk stellig beweren dat de vaccins ‘uit en te na onderzocht zijn’ en dat ‘vaccins dus veilig zijn’, zoals De Jonge doet, strookt dus niet met de feiten. Het lijkt er dus op dat De Jonge een dubbele moraal hanteert. Want onjuiste informatie verspreiden met als doel de publieke opinie te beïnvloeden, en in dit geval de vaccinatiebereidheid te vergroten, is per definitie ‘desinformatie’. En dat is een minister onwaardig. Zeker een minister die dat zijn opponenten verwijt”.

Nepnieuws verspreiden is “levensgevaarlijk”
Van der Heiden concludeert: “Burgers hebben het recht om juist en volledig geïnformeerd te worden door hun minister van volksgezondheid. Ook als hem dat niet goed uitkomt, omdat het de vaccinatiebereidheid misschien niet bevordert. Maar de V in VWS staat niet voor vaccinatiebereidheid, maar voor volksgezondheid. En het toedienen van vaccins, een medische handeling, valt daar ook onder.
rationeel
1
jonas
0
Rationeel Ik vind dit paniekzaaierij. Welke wetenschappelijke kwalificaties heeft deze meneer?

In de wetenschap leg je toch eerst zaken voor aan collega"s? Hij heeft ze blijkbaar niet kunnen overtuigen.

Weet je Rationeel in Afrika waren er bij de Ebola en Aid- uitbraken dorpse tovenaars die de bevolking vaccinatie met duivelsgedoe bang maakte . En ja die zijn er nu nog steeds aldaar bij bang maken voor Coronavaccins.

En zo een tovenaar ben jij nu dus,, Alhans zo gedraag je je. Ben beter meer verstandig van je gewend.

Groet, Jonas
[verwijderd]
2
quote:

jonas schreef op 28 maart 2021 00:49:

Weet je Rationeel in Afrika waren er bij de Ebola en Aid- uitbraken dorpse tovenaars die de bevolking vaccinatie met duivelsgedoe bang maakte . En ja die zijn er nu nog steeds aldaar bij bang maken voor Coronavaccins.

En zo een tovenaar ben jij nu dus,, Alhans zo gedraag je je. Ben beter meer verstandig van je gewend.

Groet, Jonas

Kostelijk Jonas, je VRINDJE rationeel een sjamaan!
ff_relativeren
1
quote:

rationeel schreef op 28 maart 2021 00:30:

Open brief aan de WHO: stop onmiddellijk alle Covid-19 massale vaccinaties – Geert Vanden Bossche, DMV, PhD

www.lnnmedia.nl/corona/open-brief-aan...
Die Geert van den Bossche laat een paar dingen (nogal) onvermeld :

De kans dat het Corona-virus zo muteert dat het wel zeer besmettelijk is maar minder ernstig, wordt niet besproken. Terwijl de sterftepercentages in Europa er op duiden dat we langzaam door schuiven naar een futloos virus. Hoogbesmettelijk, maar iedere maand iets minder gevaarlijk.

Geert doet een boude uitspraak in zijn artikel : "Tenzij ik mijn eigen ongelijk bewijs, heb ik zeker gelijk."
Duhhh ? Wie trapt daar nog in ? Het is niet meer dan retoriek.

Geert pleit aan het slot alleen voor toepassing van Natural Killer Cells. Maar vertelt er niet bij of hij stapels aandelen heeft van een bedrijf dat Natural Killer Cells aan het ontwikkelen is.

Hij schrijft over een ramp die zich zeer binnenkort ontvouwt, maar hij vertelt er niet bij dat de herbesmettingen die voor die ramp moeten zorgen, op dit moment wereldwijd zo zeldzaam zijn dat het een non-issue is.

In 1 ding heeft Geert zeker gelijk, wanneer hij schrijft dat hij zijn hele geloofwaardigheid op het spel zet met het artikel. We moeten het inderdaad over zijn geloofwaardigheid hebben als dergelijke belangrijke punten door hem niet besproken worden ..
asti
0
quote:

josti5 schreef op 27 maart 2021 18:19:

[...]

Het vervelende is, dat 'sommige krachten' óns niet met rust laten.
Dus zul je ze moeten (her)kennen en ontmaskeren.
En vervolgens niet 'ach en wee' roepen en er tegenin gaan (want die strijd verlies je per definitie, zoals ook Omtzigt weer moet ervaren), maar je verworven kennis gebruiken ten behoeve van je naasten en jezelf.
Kwestie van sociaal/economisch overleven, zeg maar.

Dat jij het allemaal 'wartaal' vindt, is jouw probleem.
Enne: je bent door niemand verplicht, mijn bijdragen te lezen.
Sla ze lekker over.
Fijn voor jou, én voor mij.
Als die 'krachten' waarover je spreekt, zo insidieus en gevaarlijk zijn, waarom zouden ze dan accepteren dat jij ze hier op een openbaar forum gaat zitten ontmaskeren?
josti5
0
quote:

asti schreef op 28 maart 2021 08:09:

[...]
Als die 'krachten' waarover je spreekt, zo insidieus en gevaarlijk zijn, waarom zouden ze dan accepteren dat jij ze hier op een openbaar forum gaat zitten ontmaskeren?
Omdat die krachten de macht vast in handen hebben, slechts indirect (via pionnen, die zogenaamd aan de top staan) forceren, de tijd nemen en vooral niet in de openbaarheid willen treden.
Waarbij een al te grote lastpak simpelweg wordt (op)geruimd.
Een forumpje als dit stelt niks voor, dus hier schrijven is redelijk veilig.

Hoe dan ook: één Europa komt er, 'de Europeaan' komt er, één wereldregering komt er, 'de wereldburger' komt er.
Maxima is indertijd al opgeleid met 'dé Nederlander' bestaat niet.
Stapje voor stapje.
De demografische ontwikkeling is er al naar, het onderwijs is er al naar, de 'correcte' politiek is er al naar - zich voor het overgrote deel onbewust van aan welk 'Grote Doel' men meewerkt.

Tik...tik...tik...
Doelen worden 'als vanzelf' bereikt: generaties komen, en gaan...

Regelmatig een uitprobeersel in vaak één, soms meerdere landen, een 'template', zoals Dijsselbloem zich per ongeluk liet ontvallen: Cyprus, Griekenland, CO2, aanpak covid 19, contant geld ontmoedigen, inzicht in steeds lagere transacties (nu al 3000 euro), controle op privébezit van goud en zilver, me-too, nog een aantal van die onsamenhangend lijkende dingen, en wat ons verder nog te wachten staat.

En er voor zorgen, dat tegenhangers worden verketterd, geridiculariseerd of kalltgestellt (voor dit laatste zijn met name wetenschappers doodsbang): 'populist', 'racist' en zo.
Anyway: persoonlijk beschadigen, ausradieren.

Kwestie van combineren en deduceren, astinix!

Hopelijk leef je nog lang genoeg, om je oogjes open te laten gaan - zo niet, dan is er voor de krachten al helemáál niets aan de hand: Moeder Natuur hélpt een handje...

Niets is, wat het lijkt.
[verwijderd]
1
Het praktijk experiment loopt nu al een paar dagen, nog steeds geen afwijkingen van de grote getallen.

Enkele Duitse deelstaten die zelf hun regels maken zijn al een paar dagen open, de horeca, de winkels, geen avondklok, back to normal dus!

Mogelijk scenario: Duitse besmetting cijfers blijven stijgen, alleen niet in de Duitse deelstaten waar alles open is.

Conclusie: de cijfers kloppen niet, manipulatie, nepotisme, dubbele agenda, dubieuze krachten uit Berlijn.

In ons landje hebben wij de deelstaten Volendam en Urk met soortgelijke (illegale) experimenten, de Grotere kerken gaan over 10 minuten de deuren openen in Urk.

Over twee weken de landkaart van Nederland oranje/rood gekleurd op Volendam en Urk na die wit/lichtgrijs doen.

De krachten op totale opening economie zullen enorm aandikken, de politiek zal daarna simpelweg massaal genegeerd worden, en toen was de crisis afgelopen en werd het gewoon geschiedenis.

Het meeste in de haag is nepperij en de wil om het volk te knechten, het kan de aanzet worden tot een voorjaars revolutie en een compleet nieuw democratisch systeem.
[verwijderd]
1
Besmettingen in de wereld stijgen "vrolijk" verder.
Effect van vaccinaties is nog niet waarneembaar, maar dat kan ook nog niet.
Bijlage:
josti5
1
quote:

gokker schreef op 28 maart 2021 10:19:

Besmettingen in de wereld stijgen "vrolijk" verder.
Effect van vaccinaties is nog niet waarneembaar, maar dat kan ook nog niet.

Waarom zou dat effect nog (stééds) niet waarneembaar kunnen zijn?
Met 10% gevaccineerd, zou je immers 10% minder besmettingen kunnen/moeten verwachten, toch???
Of werken die vaccins niet zo effectief, als beloofd???
Daarnaast: maart, einde van de winter, traditioneel de maand van de laagste weerstand.
Nu nog ap - R - il, voorlopig de laatste 'R' in de maand, waarna politici en OMT zich op de borst kunnen gaan slaan.
Of de lockdown én de avondklok én alle andere maatregelen daadwerkelijk effect hebben gehad, zullen we nooit weten.
Feit is, dat na vele weken avondklok het aantal 'besmettingen' nog niet is gedaald - integendeel!

Anyway, Haarlemmermeer (ca. 150.000 inwoners), 10 tot en met 23 maart: maar liefst 796 'besmettingen', en... lees ik het goed, RIVM?, 2 ziekenhuisopnames, 1 overleden...

[verwijderd]
0
www.ad.nl/binnenland/kerkgangers-op-u...

Ook weer een experiment, dat de HH specialisten hier dit wel willen volgen.

De kerk bleek uiteindelijk Het Breekijzer te zijn waar iedereen naar op zoek was?

Bovenstaande maakt veel meer indruk dan dat "koffie drinken op het Museumplein", geen ME, geen water kanonnen, geen verveelde peletons, geen agenten, geen wappies.

Ben wel benieuw waar de voorganger over gaat preken in de boven besproken kerken.

"Beste parochianen, fijn u allen hier weer tezamen te zien zitten precies zoals Jezus dat bedoeld heeft. Niets of niemand kan ons daarin stoppen, ook niet die heidense figuren uit de haag waar Satan heerst als Judas weten wij sinds vorige week....."
[verwijderd]
4
quote:

josti5 schreef op 28 maart 2021 11:19:

[...]

Waarom zou dat effect nog (stééds) niet waarneembaar kunnen zijn?
Met 10% gevaccineerd, zou je immers 10% minder besmettingen kunnen/moeten verwachten, toch???
Of werken die vaccins niet zo effectief, als beloofd???
Daarnaast: maart, einde van de winter, traditioneel de maand van de laagste weerstand.
Nu nog ap - R - il, voorlopig de laatste 'R' in de maand, waarna politici en OMT zich op de borst kunnen gaan slaan.
Of de lockdown én de avondklok én alle andere maatregelen daadwerkelijk effect hebben gehad, zullen we nooit weten.
Feit is, dat na vele weken avondklok het aantal 'besmettingen' nog niet is gedaald - integendeel!

Anyway, Haarlemmermeer (ca. 150.000 inwoners), 10 tot en met 23 maart: maar liefst 796 'besmettingen', en... lees ik het goed, RIVM?, 2 ziekenhuisopnames, 1 overleden...

Hoe kun je toch zoveel tijd spenderen met praten over Covid-19 en er nog steeds niets van begrijpen?
[verwijderd]
1
quote:

josti5 schreef op 28 maart 2021 11:19:

[...]

Waarom zou dat effect nog (stééds) niet waarneembaar kunnen zijn?

Vaccinatiegraad is op dit moment 7% in de wereld. ourworldindata.org/covid-vaccinations
Zoveel zou het effect dus ongeveer moeten zijn, maar dat is te weinig om in de vorm van de curve aan te kunnen tonen.
Rowi62
2
quote:

gokker schreef op 28 maart 2021 11:53:

[...]
Vaccinatiegraad is op dit moment 7% in de wereld. ourworldindata.org/covid-vaccinations
Zoveel zou het effect dus ongeveer moeten zijn, maar dat is te weinig om in de vorm van de curve aan te kunnen tonen.
KIjk even in de UK voor het positieve effect van vaccinatie. De groep boven 60 telt onevenredig zwaar mee in de ziekenhuizen en doden en het effect is dus enorm als je juist die vaccineert.
Ziekenhuizen stromen leeg en doden zijn er niet meer.

"Kapitslisme en greed" aldus Johnson hebben dat even gerealiseerd.

59.685 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 1402 1403 1404 1405 1406 1407 1408 1409 1410 1411 1412 ... 2981 2982 2983 2984 2985 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Markt vandaag

AEX 880,02 +9,75 +1,12% 13:18
AMX 916,48 -0,06 -0,01% 13:18
ASCX 1.194,00 +3,21 +0,27% 13:03
BEL 20 3.864,46 +6,52 +0,17% 13:18
Germany40^ 18.065,60 +148,32 +0,83% 13:18
US30^ 38.121,66 -2,47 -0,01% 13:18
US500^ 5.086,54 +41,60 +0,82% 13:18
Nasd100^ 17.617,02 +188,47 +1,08% 13:18
Japan225^ 37.925,55 +200,41 +0,53% 13:18
WTI 84,12 +0,37 +0,44% 13:18
Brent 88,30 +0,39 +0,44% 13:18
EUR/USD 1,0733 +0,0004 +0,04% 13:18
BTC/USD 64.303,10 +323,24 +0,51% 02:59
Gold spot 2.347,56 +15,52 +0,67% 13:18
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer
HOGE RENDEMENTEN OP DE IEX-MODELPORTEFEUILLES > WORD NU ABONNEE EN PROFITEER VAN MAAR LIEFST 67% KORTING!

Stijgers & Dalers

Stijgers Laatst +/- % tijd
ASMI 624,000 +42,400 +7,29% 13:01
PROSUS 31,730 +0,920 +2,99% 13:01
ADYEN NV 1.186,800 +29,800 +2,58% 13:00
Dalers Laatst +/- % tijd
IMCD 137,150 -11,850 -7,95% 13:01
BESI 129,800 -6,200 -4,56% 13:01
ABN AMRO BANK N.V. 15,270 -0,605 -3,81% 13:00

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront