Forum: Philips » PB | Belegger.nl

PB

1.635 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 77 78 79 80 81 82 | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omlaag ↓
voda
0
'Connected Care stuwt groei Philips'

Gepubliceerd op 22 jul 2019 om 09:01 | Views: 111

AMSTERDAM (AFN) - Philips heeft zijn omzetgroei in het tweede kwartaal voor een groot deel te danken aan zijn divisie Connected Care. Die tak presteerde eerder juist zwak, schrijven analisten van ING.

Het zorgtechnologiebedrijf kon de groei versnellen van het eerste naar het tweede kwartaal. De hoeveelheid nieuwe orders was ook "gezond" na een "zwak" eerste kwartaal. De marktvorsers van ING verwachten dat het aangepaste bedrijfsresultaat in de lopende periode nog iets hoger uit kan vallen dan wat analisten in doorsnee verwachten.

ING heeft een hold-advies met een koersdoel van 37 euro. Het aandeel Philips sloot vrijdag op 38,94 euro.
voda
0
Beursblik: behoorlijk goede resultaten Philips

FONDS KOERS VERSCHIL VERSCHIL % BEURS
Philips NV
40,625 1,685 4,33 % Euronext Amsterdam
Philips NV
40,525 0,925 2,34 % Gruppo Borsa Italiana

(ABM FN-Dow Jones) De resultaten van Philips in het tweede kwartaal zijn behoorlijk goed. Dit zei analist Jos Versteeg van InsingerGilissen in reactie op de resultaten van het concern.

De vergelijkbare omzetgroei bedroeg het afgelopen kwartaal 6 procent. "Dit is aan de bovenkant van de door het concern zelf afgegeven bandbreedte", zei Versteeg.

Daarnaast steeg de aangepaste EBITA marge van 11,2 procent in het tweede kwartaal van 2018 naar 11,8 procent het afgelopen kwartaal, gedreven door de divisie Diagnosis & Treatment, waar Versteeg vanwege alle ontwikkelingen en zorgen in de gezondheidszorg de potentie ziet voor een verdere verbetering van de marge. De marge steeg bij Diagnosis & Treatment businesses van 10,4 naar 12,3 procent.

Versteeg merkte echter ook op dat de marges bij de divisies Connected Care en Personal Health het afgelopen kwartaal daalden. Bij de Connected Care divisie daalde de marge van 14,4 procent naar 12,1 procent en bij de Personal Health divisie daalde de aangepaste EBITA-marge van 14,1 procent naar 13,4 procent.

Tot slot gaf de analist aan dat het eerste en tweede kwartaal er bij Philips over het algemeen het minst toe doen en het concern het met name moet hebben van de tweede helft van het jaar. "We blijven verwachten dat het prestatiemomentum in de tweede helft van het jaar verder zal verbeteren, ondersteund door omzetgroei en onze productiviteitsprogramma's", stelde Philips vanochtend.

InsingerGilissen hanteert een Aanbevolen advies en koersdoel van 44,00 euro voor Philips. Het aandeel Philips sloot vrijdag op 38,94 euro.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Mede mogelijk gemaakt door uw tandenborstel

Philips heeft zich naar eigen zeggen bijna volledig toegelegd op medische technologie. Maar de harde werkelijkheid is dat het concern zijn geld afgelopen jaren vooral verdiende met scheerapparaten, stofzuigers en elektrische tandenborstels. De verantwoordelijke divisie Personal Health is de laatste jaren de meest winstgevende geweest.

Hoe lang houdt Philips dat vol, zoveel geld verdienen met tandenborstels?

Die vraag is van belang. Want de R&D-kosten van de ziekenhuisdivisie zijn veel hoger (€756 mln in 2018) dan die van de Personal Health-divisie (€425 mln). Tot nu toe kan Philips alleen zoveel investeren in de ontwikkeling van ziekenhuisapparatuur dankzij de winsten uit tandenborstels en koffiezetapparaten.

De vraag is ook actueel, gezien de nieuwste kwartaalcijfers van Philips. Die zijn maandag op de beurs met gejuich ontvangen. Door het geknal van de champagnekurken zou bijna onopgemerkt blijven dat de winstgevendheid van Personal Health terugloopt.

De winstmarge in het tweede kwartaal van dit jaar kwam bij de belangrijke divisie uit op 13,4%. Dat is laag voor Philips-begrippen. Terugzoekend blijkt dat de marge afgelopen twaalf kwartalen altijd hoger was.

grafiek

De terugloop is onmiskenbaar. Als we alleen de tweede kwartalen vergelijken gaat het winstpercentage van Persoonlijke Gezondheidszorg eerst omhoog van 14,1% in 2016 naar 15,3% in 2017 en vervolgens weer naar beneden naar 14,1% in 2018 en dus 13,4% in het tweede kwartaal van dit jaar.

Philips meldde maandag dat de winstmarge terugloopt door hogere uitgaven aan advertenties. Het wijst erop dat de concurrentie bij de verkoop van elektrische tandenborstels is toegenomen.

Kan de divisie voor ziekenhuisapparatuur de teruggang bij de tandenborstels en scheerapparaten opvangen?

Daar ziet het wel naar uit, en dat is natuurlijk het goede nieuws. De zogenoemde divisie Diagnosis & Treatment kwam in het tweede kwartaal uit op een winstmarge van 12,3%. Helemaal niet slecht. Afgelopen jaren liep het winstpercentage in het tweede kwartaal gestaag op van 8,2% in 2016, naar 9,0% in 2017 en 10,4% in 2018. De marge is afgelopen twaalf maanden met 1,9%-punt nog het meest verbeterd.

Maar de verkopers van MRI-scanners en slimme katheters zijn er nog niet. Ze moet de tandenborstels uiteindelijk overtreffen, willen ze aanspraak blijven maken op zo'n groot deel van het R&D-budget.

Reageren? Bartjens@fd.nl

fd.nl/ondernemen/1309618/mede-mogelij...
Bijlage:
voda
0
Philips klaagt Fitbit en Garmin aan

Gepubliceerd op 23 jul 2019 om 10:14 | Views: 91

AMSTERDAM (AFN) - Zorgtechnologieconcern Philips heeft de Amerikaanse technologiebedrijven Garmin en Fitbit voor de rechter gesleept. Die bedrijven gebruiken in hun producten technologie van Philips zonder daarvoor te betalen, stelt het Nederlandse bedrijf in rechtbankdocumenten.

Het gaat in de twee patentzaken om technologie die is verwerkt in meerdere apparaten waaronder zogeheten wearables, accessoires zoals smartwatches en fitnesstrackers. Garmin en Fitbit verdienen beide honderden miljoenen dollars per jaar met dit soort gadgets. Philips stelt dat de apparaten niet goed zouden werken zonder de technologie van het Nederlandse bedrijf. Het gaat onder andere om kennis rond GPS, beveiliging van persoonlijke data en internetverbindingen voor wearables.

Philips wil nu bij rechters in Boston en Californië afdwingen dat de twee bedrijven alsnog een licentie kopen voor zijn patenten. Daarnaast eist het bedrijf een schadevergoeding voor de patentinbreuken.
voda
0
Uitgelicht: Philips favoriet na kwartaalcijfers

FONDS KOERS VERSCHIL VERSCHIL % BEURS
Philips NV
42,20 0,395 0,94 % Euronext Amsterdam
Philips NV
42,04 0,215 0,51 % Gruppo Borsa Italiana

(ABM FN-Dow Jones) Philips rapporteerde maandag de resultaten over het tweede kwartaal, die met gejuich door de markt werden ontvangen, resulterend in een forse winst voor het aandeel. Het bedrijf dat zich tegenwoordig met name richt op medische apparatuur sloot de handelsweek dan ook af als stijger van de week.

Philips boekte in het tweede kwartaal een bedrijfsresultaat (EBITA) van 440 miljoen euro, in vergelijking met 430 miljoen euro in dezelfde periode een jaar eerder. Aangepast voor bijzondere posten liep de EBITA op van 482 miljoen naar 549 miljoen euro, zoals analisten ook hadden voorzien.

Onder de streep resteerde een nettowinst van 246 miljoen euro, tegenover een nettowinst van 2 miljoen euro een jaar eerder. Analisten rekenden op een nettowinst van 243 miljoen euro. De omzet steeg van 4.288 miljoen euro in het tweede kwartaal van 2018 naar 4.671 miljoen euro het afgelopen kwartaal, terwijl de ramingen van analisten bleven steken op 4.580 miljoen euro.

"We blijven verwachten dat het prestatiemomentum in de tweede helft van het jaar verder zal verbeteren, ondersteund door omzetgroei en onze productiviteitsprogramma's", zei CEO Frans van Houten maandag in een toelichting. Philips handhaafde de doelstelling van een vergelijkbare omzetgroei van 4 tot 6 procent per jaar en een verbetering van de EBITA-marge van gemiddeld 100 basispunten per jaar in de periode 2017 - 2020.

Analist Jos Versteeg van InsingerGilissen sprak van behoorlijk goede resultaten en was met name te spreken over het feit dat de vergelijkbare omzetgroei het afgelopen kwartaal 6 procent bedroeg. "Dit is aan de bovenkant van de door het concern zelf afgegeven bandbreedte", zei Versteeg.

Tweede wapenfeit was volgens Versteeg de stijging van aangepaste EBITA-marge van 11,2 procent in het tweede kwartaal van 2018 naar 11,8 procent het afgelopen kwartaal, aangejaagd door de divisie Diagnosis & Treatment, waar de analist vanwege de ontwikkelingen en zorgen in de gezondheidszorg potentie ziet voor een verdere verbetering van de marge. De marge steeg bij Diagnosis & Treatment businesses van 10,4 naar 12,3 procent.

Tot slot gaf de analist van InsingerGilissen aan dat het eerste en tweede kwartaal er bij Philips over het algemeen het minst toe doen en het concern het vooral moet hebben van de tweede helft van het jaar. InsingerGilissen hanteert een Aanbevolen advies en koersdoel van 44,00 euro voor Philips.

Analist Marc Hesselink van ING reageerde iets ingetogener op de cijfers van de healthcarereus. "Redelijk", oordeelde hij, hoewel ook hij te spreken was over de vergelijkbare omzetgroei, wat "een versnelling betekende ten opzichte van de 2 procent in het eerste kwartaal van 2019". De orderinstroom was volgens Hesselink met een groei van 8 procent gezond, terwijl de vrije kasstroom van 174 miljoen euro naar zijn oordeel "erg sterk" was. ING hanteert een koersdoel van 37,00 euro met een Houden advies.

Het aandeel Philips sloot maandag al 5,7 procent hoger.

Gedurende de rest van de week kreeg het aandeel steun van een reeks koersdoelverhogingen. UBS verhoogde het koersdoel van 41,00 euro naar 45,00 euro met een ongewijzigde koopadvies, waarna Credit Suisse volgde met een verhoging van 35,00 naar 42,00 euro bij een ongewijzigd Neutraal advies.

UBS motiveerde de koersdoelverhoging op basis van het groeipotentieel voor de divisie Personal Health.

Volgens de analist van Credit Suisse zijn de huidige positieve groeitrends een bevestiging dat Philips blootstelling heeft aan interessante groeisectoren als bijvoorbeeld mondverzorging, beeldgeleide therapie en slaap en ademhaling. Zwakte in valuta van opkomende markten en prijsdruk bij Imaging blijven volgens de Zwitserse bank een risico voor het bedrijf.

Donderdag volgde tot slot Berenberg met een koersdoelverhoging van 44,00 naar 48,00 euro met een onveranderd koopadvies. De cijfers over het tweede kwartaal toonden volgens de analisten duidelijk aan dat Philips weer terug in het zadel is.

Het aandeel Philips sloot vrijdag 0,9 procent hoger op 42,20 euro. Op weekbasis steeg het aandeel meer dan 8 procent.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Citi ziet kansen bij Philips

Gepubliceerd op 30 jul 2019 om 08:21 | Views: 26

Gerelateerde instrumenten
Philips Koninklijke 29 jul
42,52 0,00 (0,00%)

AMSTERDAM (AFN) - Citi gaat medisch technologiebedrijf Philips volgen met een buy-advies. De analisten van de Amerikaanse bank hebben vertrouwen dat de huidige sterke resultaten in de afdelingen diagnose en behandeling voortgezet kunnen worden. Ook voorzien ze een verbetering in de healthcare-tak.

Citi plakt een koersdoel van 49 euro op het aandeel, het hoogste van alle analisten die persbureau Bloomberg volgt. De marktvorsers denken dan ook dat de medische technologiesector te sterk ondergewaardeerd is, ondanks dat er eerder problemen waren om de kosten in de hand te houden.

De analisten van Citi denken dat Philips de winstmarge de komende jaren met 9 procent omhoog kan krikken. Ook dat is veel positiever dan andere analisten.

Het aandeel Philips sloot maandag op 42,52 euro.
Hans Klok
0
Zouden jullie, als eerste aankoop van aandelen, voor Philips of ASML kiezen?
Zelf durf ik (nog) niet te kiezen. Hebben jullie hier inzichten over?
voda
0
Consumentenbond sleept Philips voor de rechter

Gepubliceerd op 1 aug 2019 om 07:51 | Views: 26

Philips Koninklijke 31 jul
42,49 0,00 (0,00%)

AMSTERDAM (AFN) - De Consumentenbond is een bodemprocedure gestart tegen Philips. De consumentenorganisatie wil compensatie voor consumenten die in het verleden de dupe waren van verboden prijsafspraken voor beeldbuizen. Een eerdere juridische procedure en pogingen om tot een schikking te komen liepen op niets uit, aldus de organisatie.

"Philips en een aantal andere beeldbuisfabrikanten hebben zich jarenlang verrijkt over de rug van consumenten, die zo’n 10 procent teveel betaalden voor hun televisies en computermonitors. We hebben geprobeerd om met Philips tot een snelle oplossing te komen, maar dat is niet gelukt. Maar linksom of rechtsom, dat geld moet terug naar de consument. Daarom stappen we nu naar de rechter", licht directeur van de Consumentenbond Sandra Molenaar de situatie toe. De bond vraagt de rechter vast te stellen dat Philips aansprakelijk is voor de volledige schade die het kartel veroorzaakte.

Philips maakte tussen 1996 en 2006 verboden prijsafspraken met zijn branchegenoten als Samsung en LG. Het Nederlandse concern heeft eerder al 509 miljoen euro aan boetes opgelegd gekregen in deze zaak.
voda
0
Philips: voortgang bij overname Carestream

Gepubliceerd op 1 aug 2019 om 16:25 | Views: 324

Philips Koninklijke 16:50
43,60 +1,11 (+2,61%)

AMSTERDAM (AFN) - Philips heeft de overname van de gezondheidsinformatietak van het Amerikaanse Carestream Health in de "meeste relevante landen" afgerond. Volgens het medisch technologiebedrijf is dat nu in 26 van de 38 landen waar Carestream Health actief was gebeurd. De overname wordt in de resterende landen nog dit jaar afgerond, verwacht Philips.

Philips kondigde de overname in maart aan. De overgenomen activiteiten van Carestream Helth verstevigden volgens Philips het portfolio op het gebied van radiologie-informatica. De betreffende activiteiten van Carestream Health zijn gevestigd in Latijns-Amerika, Europa en Azië.
voda
0
Philips komt niet met tegenbod voor Corindus

Gepubliceerd op 12 aug 2019 om 15:32 | Views: 494

Philips Koninklijke 15:47
41,39 +0,09 (+0,22%)

AMSTERDAM (AFN/BLOOMBERG) - Philips is niet van plan om met een tegenbod te komen op de Amerikaanse beursgenoteerde robotica-onderneming Corindus Vascular Robotics. Volgens een woordvoerder van Philips waren er überhaupt geen plannen om dat bedrijf helemaal over te nemen.

Corindus maakt onder meer robots die ondersteuning bieden in operatiekamers bij vaatprocedures. Philips heeft een belang van bijna 13 procent in het bedrijf. Vorige week werd bekend dat medisch technologiebedrijf Siemens Healthineers, een branchegenoot van Philips, Corindus inlijft. De transactie door Healthineers wordt waarschijnlijk aan het einde van het jaar afgerond. Met de deal is circa 1,1 miljard dollar gemoeid.
voda
0
'Philips wist al lang van omkoping Brazilië'

Gepubliceerd op 21 aug 2019 om 08:54 | Views: 0

Philips Koninklijke 20 aug
42,01 0,00 (0,00%)

AMSTERDAM (AFN) - Medisch technologiebedrijf Philips wist al jaren van dubieuze verkopen aan de Braziliaanse regering voordat vorig jaar een omkopingsschandaal bij zijn Braziliaanse tak aan het licht kwam. Dat schrijft persbureau Reuters dat interne e-mails inzag die door de Braziliaanse aanklagers als bewijs worden ingediend. De werknemer die de zaak in 2010 aankaartte werd later ontslagen.

Een bij Philips-dochter Dixtal werkzame klokkenluider merkte in 2010 onregelmatigheden op bij drie overheidsopdrachten voor producten van Philips en Dixtal via een obscure tussenpersoon. Hij vermoedde dat die tussenpersoon steekpenningen had gebruikt om overheidscontracten in de wacht te slepen en trok intern aan de bel. De klokkenluider mailde onder andere met toenmalig baas van Philips Healthcare Steve Rusckowski over zijn vermoedens. Ondanks de waarschuwingen zette Philips de deals gewoon door.

Midden vorig jaar deed de Braziliaanse justitie een inval bij Philips. Ook andere medische bedrijven worden verdacht van het betalen van steekpenningen om lucratieve overheidscontracten in de wacht te slepen.
Ritageld
0
quote:

voda schreef op 21 aug 2019 om 08:59:


'Philips wist al lang van omkoping Brazilië'

Gepubliceerd op 21 aug 2019 om 08:54 | Views: 0

Philips Koninklijke 20 aug
42,01 0,00 (0,00%)

AMSTERDAM (AFN) - Medisch technologiebedrijf Philips wist al jaren van dubieuze verkopen aan de Braziliaanse regering voordat vorig jaar een omkopingsschandaal bij zijn Braziliaanse tak aan het licht kwam. Dat schrijft persbureau Reuters dat interne e-mails inzag die door de Braziliaanse aanklagers als bewijs worden ingediend. De werknemer die de zaak in 2010 aankaartte werd later ontslagen.

Een bij Philips-dochter Dixtal werkzame klokkenluider merkte in 2010 onregelmatigheden op bij drie overheidsopdrachten voor producten van Philips en Dixtal via een obscure tussenpersoon. Hij vermoedde dat die tussenpersoon steekpenningen had gebruikt om overheidscontracten in de wacht te slepen en trok intern aan de bel. De klokkenluider mailde onder andere met toenmalig baas van Philips Healthcare Steve Rusckowski over zijn vermoedens. Ondanks de waarschuwingen zette Philips de deals gewoon door.

Midden vorig jaar deed de Braziliaanse justitie een inval bij Philips. Ook andere medische bedrijven worden verdacht van het betalen van steekpenningen om lucratieve overheidscontracten in de wacht te slepen.

Interessant om te zien hoe de Nederlandse justitie hiermee omgaat. Krijgt Philips ook de behandeling a la SBM?
voda
0
Ex-werknemer Philips zag al in 2010 onregelmatigheden in Brazilie - media

FONDS KOERS VERSCHIL VERSCHIL % BEURS
Philips NV
42,01 0,00 0,00 % Euronext Amsterdam
Philips NV
42,00 0,00 0,00 % Gruppo Borsa Italiana

(ABM FN-Dow Jones) Een voormalige directeur van een aanvoerketen bij Dixtal Biomedia, onderdeel van Philips in Brazilië, heeft al in 2010 gewaarschuwd voor onregelmatigheden bij de verkoop van medische apparatuur in drie transacties aan een t ussenpersoon. Dat meldde persbureau Reuters woensdag.

De tussenpersoon had opdrachten verworven van het ministerie van gezondheid in het land. Philips bleef zakendoen met de tussenpersoon. De Philips-directeur, Jose Israel Masiero Filho, werd in 2011 ontslagen.

Philips zei tegen Reuters dat het een intern onderzoek heeft ingesteld in 2010 in reactie op een "anonieme klacht". Het bedrijf vond naar eigen zeggen geen direct bewijs van overtredingen.

Het bedrijf werkt mee aan het onderzoek van de Braziliaanse autoriteiten naar de sector medische apparaten en heeft zijn interne controleprocedures aangescherpt, aldus het persbureau.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Philips aan de slag in Taiwan

FONDS KOERS VERSCHIL VERSCHIL % BEURS
Philips NV
42,47 0,12 0,28 % Euronext Amsterdam
Philips NV
42,00 0,00 0,00 % Gruppo Borsa Italiana

(ABM FN-Dow Jones) Philips heeft een overeenkomst getekend met Taipei Veterans General Hospital voor de oprichting van de eerste volledig gedigitaliseerde pathologieafdeling in Taiwan. Dit meldde het technisch gezondheidszorgbedrijf donderdag.

De financiële details van de overeenkomst werden niet vermeld. Taipei Veterans General Hospital zal daarbij gebruik maken van de Philips IntelliSite Pathology Solution, "met als doel het verbeteren van de patiëntveiligheid en het verbeteren van de kwaliteit van diagnoses, wat leidt tot betere patiëntresultaten", aldus Philips.

Het aandeel Philips noteerde donderdag op een rood Damrak 0,1 procent lager op 42,32 euro.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
1.635 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 77 78 79 80 81 82 | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 23-aug-19 10:43
Koers 42,490
Verschil +0,310 (+0,73%)
Hoog 42,585
Laag 42,335
Volume 144.488
Volume gemiddeld 1.922.255
Volume gisteren 2.254.925