Forum: Koffiekamer » Dow Jones vanavond (deel 12) » Pagina: 735 | Belegger.nl

Dow Jones vanavond (deel 12)

14.717 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 730 731 732 733 734 735 736 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omlaag ↓
voda
0
Prudential dit jaar nog gesplitst
FONDS KOERS VERSCHIL VERSCHIL % BEURS
Prudential PLC
£ 14,60 -0,355 -2,37 % London Stock Exchange
(ABM FN-Dow Jones) Prudential verwacht de afsplitsing van zijn divisie M&G Prudential nog dit jaar af te ronden. Dat maakte de verzekeraar en beleggingsinstelling woensdag bekend bij de halfjaarcijfers.

Verder zijn de voorbereidingen voltooid voor de overgang van de groep naar toezicht door de verzekeringsautoriteit in Hongkong.

Prudential meldde in maart vorig jaar dat het de internationale spaar- en beleggingstak M&G Prudential wilde afsplitsen. Deze tak ontstond uit de fusie van de vermogensbeheerder M&G en de Britse en Europese verzekeringsbedrijven van Prudential.

In het eerste halfjaar werd een operationele winst geboekt uit voortgezette activiteiten van 2,02 miljard pond, tegen 1,67 miljard pond een jaar eerder. Daarin zitten niet de resultaten van M&G Prudential.

Het operationele resultaat in Azië steeg met 14 procent. Dat van M&G Prudential daalde juist 7 procent tot 687 miljoen pond.

Het bestuur stelt een verhoging van het dividend voor van 15,67 naar 16,45 Britse pence.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Amerikaanse importprijzen onverwacht omhoog

(ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse importprijzen zijn in juli onverwacht gestegen. Dit bleek woensdag uit cijfers van het Amerikaanse ministerie van Arbeid.

De importprijzen stegen vorige maand op maandbasis met 0,2 procent, na een afname van 1,1 procent in juni. Het cijfer voor juni werd neerwaarts bijgesteld. Er was door economen voor juli gerekend op een daling met 0,1 procent.

Op jaarbasis was er sprake van een prijsdaling van 1,8 procent.

De exportprijzen stegen in juli eveneens met 0,2 procent, na een neerwaarts bijgestelde daling van 0,9 procent een maand eerder. Op jaarbasis namen de exportprijzen met 0,9 procent af.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Macy's ziet winst bijna halveren

Gepubliceerd op 14 aug 2019 om 14:57 | Views: 46

NEW YORK (AFN/RTR) - De Amerikaanse warenhuisketen Macy's heeft in het tweede kwartaal een aanzienlijk lagere winst behaald. Het bedrijf zat met grote voorraden opgescheept die niet werden verkocht. Volgens topman Jeff Gennette komt dat onder andere doordat sportkleding van Macy's huismerk uit de mode was.

Naast de "modemisser" kampte Macy's volgens Gennette ook met een teruggang van internationaal toerisme. Daarnaast zat het bedrijf nog langer dan verwacht opgescheept met warme winterkleding. Het bedrijf zag zich daardoor genoodzaakt veel producten tegen kortingen te verkopen.

Al met al daalde de nettowinst tot 86 miljoen dollar. Dat is bijna een halvering ten opzichte van een jaar eerder, toen er onder de streep nog 166 miljoen dollar resteerde. De omzet daalde licht tot circa 5,5 miljard dollar. Op vergelijkbare basis stegen de verkopen nog wel licht.

Macy's noemt de kwartaalresultaten beneden verwachting. Het bedrijf heeft zijn vooruitzichten voor de aangepaste winst per aandeel voor heel het jaar dan ook naar beneden bijgesteld.
voda
0
Inverse rentecurve trekt banken VS omlaag

(ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse aandelenbeurzen gaan woensdag een fors lagere opening tegemoet, nadat de staatsobligatiemarkt een verontrustend signaal afgaf.

Futures op de toonaangevende S&P 500 index noteren een half uur voor opening van de aandelenmarkten tot 1,3 procent in het rood.

Het rendement op tienjarige Amerikaanse staatsleningen zakte woensdag onder dat van de tweejarige leningen. Het is voor het eerst sinds 2007 dat deze veel gevolgde maatstaf voor de rentecurve een inversie doormaakt. Een geïnverteerde rendementscurve wordt gezien als een betrouwbare voorspeller van een economische recessie.

Het tienjarige rendement daalde 5,9 basispunten tot 1,6174 procent, terwijl het tweejarige rendement 4,1 basispunten zakte tot 1,6278 procent.

Aandelen van banken op Wall Street gingen woensdag onderuit in de elektronische handel voorbeurs. De inverse rentecurve voedde de vrees voor een aanstaande verkrapping van de kredietverstrekking. Het standaard verdienmodel van banken, om zelf geld te lenen met een korte looptijd en dit uit te lenen met een langere looptijd, is bij een omgekeerde rentecurve niet meer winstgevend.

Dinsdag schoot de aandelenmarkt nog omhoog na een onverwachte versoepeling van de regering-Trump in het handelsconflict met China. Woensdagochtend bleek hoezeer de spanningen in de handelsrelatie de industriële productie van China treffen. Die groeide in juli met 4,8 procent, fors minder dan de 6,3 procent van juni en ook lager dan de verwachte 5,9 procent.

Olie noteerde woensdag lager, na een sterke stijging op dinsdag. Een september-future West Texas Intermediate daalde 3 procent tot 55,32 dollar, terwijl een future Brent voor dezelfde maand 2,8 procent goedkoper was op 59,60 dollar.

De euro/dollar noteerde op 1,1182. Bij aanvang van de handelsdag in Europa bewoog het muntpaar nog op 1,1172 en bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op dinsdag stond er 1,1175 op de borden.

Bedrijfsnieuws

Aandelen van banken trokken de beurs omlaag. Citigroup en Bank of America stonden voorbeurs ruim 3 procent lager, en JPMorgan Chase en Goldman Sachs presteerden niet veel beter.

Canada Goose stond 5,6 procent lager in de handel voorbeurs, na een koerswinst van 2,7 procent dinsdag. Het kledingbedrijf, bekend om zijn jassen, meldde een groter verlies in het eerste kwartaal, maar overtrof de omzetverwachtingen, waardoor de koers aanvankelijk opliep. Het aangepaste verlies per aandeel van 0,21 Canadese dollar was conform de analistenconsensus.

CBS en Viacom komen weer samen, meldden de bedrijven dinsdagavond, in een fusie die door een aandelenruil wordt gerealiseerd. Het fusiebedrijf, ViacomCBS krijgt meer dan 28 miljard dollar omzet. De aandelen sloten dinsdag hoger en noteerden voorbeurs weer ruim een procent lager.

Apple, dat dinsdag sterk profiteerde van de ontspanning in het handelsconflict met China, leverde een deel van de koerswinst van 4 procent weer in. In de handel voorbeurs ging het aandeel 2,3 procent lager. Best Buy, een andere grote winnaar van gisteren, staat op een verlies van 2,5 procent.

Slotstanden

Wall Street sloot dinsdag fors hoger, nadat het Witte Huis een deel van de aangekondigde importheffingen op Chinese goederen uitstelde. De S&P 500 index eindigde 1,48 procent hoger op 2.924,97 punten. De Dow Jones index steeg 1,44 procent tot 26.275,24 punten en technologiebeurs Nasdaq klom 1,95 procent naar 8.016,36 punten.


Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Wall Street opent lager

Gepubliceerd op 14 aug 2019 om 15:48 | Views: 547

NEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York zijn woensdag met stevige minnen geopend. Tegenvallende cijfers over de staat van de Duitse en Chinese economie drukten op het sentiment. Ook wordt de vrees voor recessies gevoed door de ontwikkeling van rentes op de markt. Op bedrijfsgebied kwam warenhuisketen Macy's met kwartaalcijfers.

De Dow-Jonesindex stond na enkele minuten handelen 1,3 procent lager op 25.922 punten. De breed samengestelde S&P 500 leverde 1,4 procent in tot 2886 punten en techbeurs Nasdaq werd 1,5 procent lager gezet op 7892 punten.

De Duitse economie kromp in het tweede kwartaal ten opzichte van de voorgaande drie maanden, waarbij vooral de buitenlandse handel op de prestaties drukte. Onder andere de handelsvete tussen de Verenigde Staten en China speelde de grootste economie van Europa parten. China meldde een afzwakking van de industriële productie. Dinsdag waren de beurzen juist flink gestegen toen de handelsvrees enigszins werd verlicht door een gedeeltelijk uitstel van nieuwe Amerikaanse heffingen op Chinese producten.

Macy's

Dat beleggers nog altijd niet gerust zijn, bleek op de obligatiemarkten. De rente voor Amerikaanse tienjarige obligaties doken voor het eerst tijdelijk onder die van tweejaars schuldpapier. Die zogenoemde omgekeerde rentecurve wordt gezien als een teken dat mogelijk een recessie op komst is.

Winkelbedrijf Macy's zag de winst over het voorbije kwartaal flink lager uitvallen. Het bedrijf, dat daarmee onder andere de eigen verwachtingen niet waarmaakte, is nu ook negatiever over de aangepaste winst per aandeel. Het aandeel Macy's werd bijna 17 procent lager gezet.
voda
0
Trump haalt uit naar Fed

(ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse president Donald Trump heeft woensdag op Twitter opnieuw uitgehaald naar de Federal Reserve vanwege het rentebeleid, en verdedigde intussen zijn eigen handelsbeleid, terwijl de Amerikaanse aandelenmarkten fors daalden door groeiende vrees voor een economische recessie.

In een tweetal tweets zei Trump dat de Fed "erg, erg laat is", met het verlagen van de rente, in een herhaling van zijn aanhoudende kritiek op de Amerikaanse centrale bank.

Hij citeerde goedkeurend een presentator van Fox Business News die zei dat de Amerikaanse tarieven op Chinese importgoederen de economie geen schade hebben berokkend. Trump voegde eraan toe: "en we halen miljarden dollars binnen!".

Wall Street staat woensdag fors onder druk nadat de Amerikaanse markt voor staatsleningen een recessiesignaal blies dat niet meer werd gehoord sinds de kredietcrisis van 2008.

Het verontrustende signaal was een zogeheten inversie van de rentecurve voor Amerikaanse staatsleningen. De tienjarige rente, die normaal gesproken hoger is dan de de tweejarige, zakte daar woensdag onder. Dat gebeurde voor het laatst in 2007. Een omgekeerde rentecurve zet het verdienmodel van banken op zijn kop en wordt gezien als een heraut van recessie.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Correctie: Wall Street koerst af op fors lager slot

(ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse beurzen noteerden woensdag pakweg anderhalf uur voor de slotbel lager.

De toonaangevende S&P 500 index daalde 2,4 procent tot 2.855,75 punten, de Dow Jones index verloor 2,5 procent op 25.625,13 punten en de Nasdaq noteerde 2,7 procent lager op 7.804,86 punten.

De zorgen over een dreigende recessie escaleerden woensdag, nadat de tienjarige rente woensdag tussentijds onder de tweejarige rente uitkwam. Deze zogenaamde omgekeerde rentecurve wordt over het algemeen als een signaal gezien dat er een recessie op komst is. Het was voor het eerst sinds 2007 dat de tienjaarsrente onder de tweejaarsrente uitkwam.

Daarnaast is de markt sceptisch over de positieve wending in het handelsconflict, nadat de Amerikaanse regering dinsdag aankondigde de extra heffingen op Chinese goederen, die op 1 september zouden ingaan, uit te stellen tot 15 december.

"Er is niemand zoals president Trump die zoveel volatiliteit op de financiële markten heeft gebracht sinds hij in november 2016 het Witte Huis betrok. Het kostte hem één tweet om een biljoen dollar aan marktkapitalisatie weg te vagen en één telefoontje om het te herstellen. De vraag is nu hoe de huidige opluchtingsrally zal gaan?", zei marktanalist Margaret Yang Yan van CMC Markets.

Ook donderdag deed hij van zich spreken. Trump haalde opnieuw uit naar de Fed en verdedigde zijn handelstarieven. In een tweetal tweets zei Trump dat de Fed "erg, erg laat is", met het verlagen van de rente en hij citeerde goedkeurend een presentator van Fox Business News die zei dat de Amerikaanse tarieven op Chinese importgoederen de economie geen schade hebben berokkend. Trump voegde eraan toe: "en we halen miljarden dollars binnen!".

Op macro-economisch vlak werd bekend dat de Amerikaanse importprijzen in juli op maandbasis zijn gestegen met 0,2 procent, evenals de exportprijzen. Op jaarbasis daalden de importprijzen met 1,8 procent, terwijl de exportprijzen met 0,9 procent afnamen.

Het aantal hypotheekaanvragen in de Verenigde Staten is vorige week gestegen met 21,7 procent. De marktindex steeg van 509,8 naar 620,4.

Uit de meest recente data van de Amerikaanse Energy Information Administration bleek woensdag dat de voorraden ruwe olie in de Verenigde Staten in de week eindigend op 9 augustus zijn gestegen met 1,6 miljoen vaten tot 440,5 miljoen vaten.

Olie noteerde woensdag tot 4,2 procent lager.

De euro/dollar noteerde op 1,1140. Bij aanvang van de handelsdag in New York bewoog het muntpaar nog op 1,1179 en rond het sluiten van de Amerikaanse beurzen op dinsdag stond er een stand van 1,1169 op de borden.

Op macro-economisch vlak staan donderdag voorbeurs de wekelijkse steunaanvragen, de detailhandelsverkopen, arbeidskosten, de Philadelphia Fed index en de NY Empire State index geagendeerd. Later op de dag verschijnen industriële productiedata, vertrouwensdata van huizenbouwers en de bedrijfsvoorraden geagendeerd.

Bedrijfsnieuws

JP Morgan Chase en Goldman Sachs waren de sterkste dalers van de Dow met verliezen van achtereenvolgens 3,9 procent en 3,8 procent.

Macy's verloor 11,8 procent, nadat de tetailer over het tweede kwartaal teleurstellende resultaten rapporteerde en zijn verwachtingen voor het hele boekjaar verlaagde.

Wayfair daalde 6,8 procent, nadat woninginrichter dinsdag nabeurs meldde 750 miljoen dollar te willen ophalen met de uitgifte van converteerbare obligaties.

Canada Goose daalde 7,9 procent. De fabrikant van luxe kleding rapporteerde over het fiscale eerste kwartaal een groter dan verwacht verlies, hoewel de omzet omzetgroei de verwachtingen overtrof.

Cisco publiceert nabeurs kwartaalcijfers en noteerde in aanloop naar de publicatie 3,5 procent lager.

Correctie: om 1ste alinea aan te passen.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Wall Street fors lager gesloten

(ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse beurzen zijn woensdag fors lager gesloten.

De toonaangevende S&P 500 index daalde 2,9 procent tot 2.840,59 punten, de Dow Jones index verloor 3,1 procent op 25.479,42 punten en de Nasdaq sloot 3,0 procent lager op 7.773,94 punten.

De zorgen over een dreigende recessie escaleerden woensdag, nadat de tienjarige rente woensdag tussentijds onder de tweejarige rente uitkwam. Deze zogenaamde omgekeerde rentecurve wordt over het algemeen als een signaal gezien dat er een recessie op komst is. Het was voor het eerst sinds 2007 dat de tienjaarsrente onder de tweejaarsrente uitkwam.

Daarnaast is de markt sceptisch over de positieve wending in het handelsconflict, nadat de Amerikaanse regering dinsdag aankondigde de extra heffingen op Chinese goederen, die op 1 september zouden ingaan, uit te stellen tot 15 december.

"Er is niemand zoals president Trump die zoveel volatiliteit op de financiële markten heeft gebracht sinds hij in november 2016 het Witte Huis betrok. Het kostte hem één tweet om een biljoen dollar aan marktkapitalisatie weg te vagen en één telefoontje om het te herstellen. De vraag is nu hoe de huidige opluchtingsrally zal gaan?", zei marktanalist Margaret Yang Yan van CMC Markets.

Ook donderdag deed Trump van zich spreken. Trump haalde opnieuw uit naar de Fed en verdedigde zijn handelstarieven. In een tweetal tweets zei Trump dat de Fed "erg, erg laat is", met het verlagen van de rente en hij citeerde goedkeurend een presentator van Fox Business News die zei dat de Amerikaanse tarieven op Chinese importgoederen de economie geen schade hebben berokkend. Trump voegde eraan toe: "en we halen miljarden dollars binnen! Ons probleem is de Fed en niet China".

Op macro-economisch vlak werd bekend dat de Amerikaanse importprijzen in juli op maandbasis zijn gestegen met 0,2 procent, evenals de exportprijzen. Op jaarbasis daalden de importprijzen met 1,8 procent, terwijl de exportprijzen met 0,9 procent afnamen.

Het aantal hypotheekaanvragen in de Verenigde Staten is vorige week gestegen met 21,7 procent. De marktindex steeg van 509,8 naar 620,4.

Uit de meest recente data van de Amerikaanse Energy Information Administration bleek woensdag dat de voorraden ruwe olie in de Verenigde Staten in de week eindigend op 9 augustus zijn gestegen met 1,6 miljoen vaten tot 440,5 miljoen vaten.

De september-future voor een vat ruwe olie daalde woensdag 3,3 procent, ofwel 1,87 dollar, op de New York Mercantile Exchange, tot 55,23 dollar.

De euro/dollar noteerde op 1,1137. Bij aanvang van de handelsdag in New York bewoog het muntpaar nog op 1,1179 en rond het sluiten van de Amerikaanse beurzen op dinsdag stond er een stand van 1,1169 op de borden.

Op macro-economisch vlak staan donderdag voorbeurs de wekelijkse steunaanvragen, de detailhandelsverkopen, arbeidskosten, de Philadelphia Fed index en de NY Empire State index geagendeerd. Later op de dag verschijnen industriële productiedata, vertrouwensdata van huizenbouwers en de bedrijfsvoorraden geagendeerd.

Bedrijfsnieuws

JP Morgan Chase en Goldman Sachs waren de sterkste dalers van de Dow met verliezen van achtereenvolgens ruim 4,0 procent en circa 3,9 procent.

Macy's verloor circa 12,4 procent, nadat de tetailer over het tweede kwartaal teleurstellende resultaten rapporteerde en zijn verwachtingen voor het hele boekjaar verlaagde.

Wayfair daalde bijna 10,0 procent, nadat woninginrichter dinsdag nabeurs meldde 750 miljoen dollar te willen ophalen met de uitgifte van converteerbare obligaties.

Canada Goose daalde ruim 8,0 procent. De fabrikant van luxe kleding rapporteerde over het fiscale eerste kwartaal een groter dan verwacht verlies, hoewel de omzet omzetgroei de verwachtingen overtrof.

Cisco publiceert nabeurs kwartaalcijfers en noteerde in aanloop naar de publicatie circa 4,0 procent lager.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Cisco Systems presteert iets beter dan verwacht

(ABM FN-Dow Jones) Cisco Systems heeft het afgelopen kwartaal een licht hoger dan verwachte aangepaste nettowinst geboekt, terwijl de omzet in lijn was met de verwachtingen. Dat bleek woensdag na het sluiten van de Amerikaanse aandelenbeurzen.

"Onze resultaten in het vierde kwartaal markeren een sterk einde van een geweldig jaar", zei CEO Chuck Robbins. "We zijn goed gepositioneerd om te profiteren van de toekomstige groeimogelijkheden", voegde hij toe.

Het netwerkbedrijf boekte een nettowinst van 2,2 miljard dollar over zijn vierde fiscale kwartaal, ofwel 0,51 dollar per aandeel, in vergelijking met 3,8 miljard dollar, ofwel 0,81 dollar per aandeel, in dezelfde periode een jaar eerder.

De aangepaste winst bedroeg 0,83 dollar per aandeel, tegenover 0,70 dollar per aandeel een jaar eerder.

De omzet steeg van 12,8 miljard dollar in het fiscale vierde kwartaal van 2018 naar 13,4 miljard dollar het afgelopen kwartaal.

Vooraf door FactSet Research geraadpleegde analisten rekenden op een aangepaste nettowinst van 0,81 dollar per aandeel op een omzet van 13,4 miljard dollar.

Outlook

Voor het huidige kwartaal, het fiscale eerste kwartaal van zijn gebroken boekjaar, voorziet het netwerkbedrijf een groei van de omzet op jaarbasis van 0 procent tot 2 procent, terwijl een winst per aandeel wordt voorzien variërend van 0,64 dollar tot 0,69 dollar per aandeel. Analisten reageerden teleurgesteld op de "lichte" verwachtingen.

Het aandeel Cisco Systems noteerde in de elektronische handel nabeurs 6,3 procent lager.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Pershing stapt in bij Berkshire Hathaway

Gepubliceerd op 14 aug 2019 om 22:56 | Views: 1.017

Pershing Square Holdings 14 aug
17,40 -0,16 (-0,91%)

NEW YORK (AFN/BLOOMBERG) - Het in Amsterdam genoteerde Amerikaanse investeringsbedrijf Pershing Square heeft een belang genomen in Berkshire Hathaway, het investeringsfonds van investeerder Warren Buffett. Dat bleek uit bij de Amerikaanse beurswaakhond SEC gedeponeerde documenten.

Pershing Square maakte vorige week bekend de investeringen in United Technologies en ADP van de hand te hebben gedaan. Daarbij kondigde het fonds van miljardair Bill Ackman al aan dat het ook een nieuwe investering had gedaan. Bij het halfjaarbericht zou het fonds daarover meer duidelijkheid geven.

Pershing heeft volgens de documenten ruim 3,5 miljoen aandelen Berkshire Hathaway gekocht. Die zijn volgens de slotkoers van woensdag goed voor een waarde van 686 miljoen dollar.
voda
0
Futures wijzen op licht lagere opening Wall Street

(ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse beurzen gaan donderdag een licht lagere opening tegemoet. Futures op de toonaangevende S&P 500 index noteerden rond lunchtijd tot 0,1 procent in het rood.

De futures zagen voorbeurs eerdere winsten vervliegen, nadat China zei tegenmaatregelen te overwegen in antwoord op de Amerikaanse verhogingen van importtarieven op Chinese producten.

Wall Street boekte woensdag forse verliezen, nadat de tienjarige rente woensdag tussentijds onder de tweejarige rente uitkwam. Deze zogenaamde omgekeerde rentecurve wordt over het algemeen als een signaal gezien dat er een recessie op komst is. Het was voor het eerst sinds 2007 dat de tienjaarsrente onder de tweejaarsrente uitkwam.

Trump haalde woensdag opnieuw uit naar de Federal Reserve omdat de Amerikaanse centrale bank de rentetarieven niet agressiever verlaagd, nadat de vrees voor een vertraging van de wereldwijde groei woensdag de financiële markten in zijn greep kreeg.

Trump twitterde dat niet zijn patstelling met China, maar de Fed de schuld is van de recente tekenen van zwakte. "We winnen enorm, tegen China....Ons probleem ligt bij de Fed", twitterde hij, eraan toevoegend dat Fed-voorzitter Jerome Powell "geen idee heeft".

Analisten stellen echter dat het onvoorspelbare handelsbeleid van Trump bedrijven ertoe zou kunnen aanzetten investeringen en het inhuren van nieuw personeel zou kunnen remmen, wat de economie verder zou vertragen.

"Wereldwijd reageren markten op deze onzekerheid. De handelsoorlog drukt een betekenisvolle stempel achter op handels- en bedrijfsinvesteringen in Duitsland en China, zei econoom Nathan Sheets van PGIM Fixed Income.

Donald Trump suggereerde een "persoonlijk ontmoeting" met de Chinese president Xi Jinping om de escalerende crisis in Hong Kong te bespreken en waarschuwde dat Beijing "humaan' moet reageren op de protesten als het een handelsovereenkomst wil sluiten. "Ik ken president Xi van China heel goed", zei Trump. "Hij is een geweldige leider die veel respect heeft voor zijn mensen. Hij is een goede man met een moeilijke zaak. Ik heb geen enkele twijfel dat als president Xi de kwestie Hong Kong snel en menselijk wil oplossen hij dat kan", aldus Trump.

Op macro-economisch vlak staan donderdag voorbeurs de wekelijkse steunaanvragen, de detailhandelsverkopen, arbeidskosten, de Philadelphia Fed index en de NY Empire State index geagendeerd. Later op de dag verschijnen industriële productiedata, vertrouwensdata van huizenbouwers en de bedrijfsvoorraden geagendeerd.

De euro/dollar noteerde op 1,1154. Bij aanvang van de handelsdag in Europa bewoog het muntpaar nog op 1,1144 en bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op woensdag stond er een stand van 1,1138 op de borden.

Olie noteerde donderdag tot 1,5 procent lager op 53,83 euro.

Bedrijfsnieuws

Cisco Systems noteerde in de elektronische handel voorbeurs 8,4 procent lager, nadat het netwerkbedrijf woensdag nabeurs een licht hoger dan verwachte aangepaste nettowinst rapporteerde, terwijl de omzet het afgelopen kwartaal in lijn met de verwachtingen was. De verwachtingen voor het huidige kwartaal vielen licht tegen.

Walmart komt donderdag voorbeurs met kwartaalcijfers, terwijl NVIDIA nabeurs zijn kwartaalpublicatie publiceert. Walmart noteerde voorbeurs vlak procent. NVIDIA daalde voorbeurs 1,1 procent.

Slotstanden

De toonaangevende S&P 500 index sloot woensdag 2,9 procent lager op 2.840,60 punten. De Dow Jones index eindigde 3,1 procent in het rood op 25.479,42 punten en technologiebeurs Nasdaq daalde 3,0 procent tot 7.773,94 punten.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Investeringen Walmart betalen zich uit

Gepubliceerd op 15 aug 2019 om 13:32 | Views: 65

BENTONVILLE (AFN/BLOOMBERG) - De Amerikaanse supermarktketen Walmart spint duidelijk garen bij de verbeteringen die recent zijn doorgevoerd in zijn winkels. De keten zag winst en omzet in het tweede kwartaal stijgen. Bij winkels die langer dan een jaar open zijn werd in doorsnee 2,8 procent meer verdiend. De beter dan verwachte resultaten waren reden voor Walmart de prognoses opwaarts bij te stellen.

De omzet van de supermarktreus steeg op jaarbasis met 1,8 procent tot ruim 130 miljard dollar. De omzet bij de webshop steeg met 37 procent. Onder de streep bleef 3,6 miljard dollar over, waar een jaar eerder een verlies van 861 miljoen dollar resteerde.

Topman Doug McMillon zei in een toelichting dat klanten positief reageren op de aanpassingen. Verder betaalt een eerder ingezette productiviteitsslag zich uit. Ook wees hij er op dat Walmart aan marktaandeel wint.
voda
0
Bedrijvigheid in regio Philadelphia daalt

(ABM FN) De bedrijvigheid in de regio rond Philadelphia daalde in augustus. Dit meldde de Federal Reserve Bank of Philadelphia donderdag.

De zogenoemde Philly Fed index daalde van 21,8 in juli naar 16,8 in augustus.

Een positief cijfer betekent dat een meerderheid van de ondernemers een groei van de bedrijvigheid verwacht. Een negatieve stand wijst op een krimp.

Economen gebruiken dikwijls de eerder bekendgemaakte regionale economische onderzoeken, zoals de Philadelphia Fed index, als een indicator voor de ontwikkeling van de nationale cijfers, die met een grotere vertraging bekend worden gemaakt.

Door: ABM Financial News.
pers@abmfn.be
Redactie: +32(0)78 486 481

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Amerikaanse detailhandelsverkopen omhoog

(ABM FN-Dow Jones) De verkopen in de Amerikaanse detailhandel zijn in juli harder gestegen dan verwacht. Dit bleek donderdag uit cijfers van de Amerikaanse overheid.

De detailhandelsverkopen stegen in juli op maandbasis met 0,7 procent.

Economen rekenden voor juli gemiddeld op een stijging van 0,3 procent in vergelijking met een maand eerder.

Op jaarbasis was er in juli sprake van een toename van 3,4 procent.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Amerikaanse arbeidskosten omhoog

(ABM FN-Dow Jones) De arbeidskosten in Amerika zijn in het tweede kwartaal van dit jaar gestegen, evenals de productiviteit. Dit bleek donderdag uit cijfers van het Amerikaanse Bureau of Labor Statistics.

De arbeidskosten namen gecorrigeerd voor seizoensinvloeden met 2,4 procent op kwartaalbasis toe. De verwachting hier was een stijging van 2,0 procent.

De productiviteit steeg met 2,3 procent in het afgelopen kwartaal. De verwachting van analisten was 1,7 procent.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Steunaanvragen VS gestegen

(ABM FN-Dow Jones) Het aantal eerste aanvragen voor een werkloosheidsuitkering in de Verenigde Staten is in de week eindigend op 10 augustus gestegen. Dit meldde het Amerikaanse ministerie van Arbeid donderdag.

Het aantal nieuwe aanvragen voor een werkloosheidsuitkering kwam uit op 220.000 banen. Een week eerder stond de teller op 211.000, een opwaartse bijstelling van de eerder gerapporteerde 209.000. Er was gerekend op 214.000 aanvragen.

Het vierweeks voortschrijdend gemiddelde voor de eerste steunaanvragen, dat minder volatiel is, bedroeg 213.750, aanvragen, een toename van 1.000 ten opzichte van de voorgaande week.

Het aantal verlengde steunaanvragen in de week eindigend op 3 augustus kwam uit op 1.726.000 aanvragen, een stijging met 39.000.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Wall Street beweegt richting hogere opening

(ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse beurzen stevenen donderdag af op een hogere opening. Futures op de toonaangevende S&P 500 index noteerden ruim een half uur voor de openingsbel tot 0,4 procent in het groen.

De futures zagen voorbeurs eerdere winsten vervliegen, nadat China zei tegenmaatregelen te overwegen in antwoord op de Amerikaanse verhogingen van importtarieven op Chinese producten. Beter dan verwachte resultaten van retailreus WalMart trokken de futures terug in positief territorium.

Wall Street boekte woensdag forse verliezen, nadat de tienjarige rente woensdag tussentijds onder de tweejarige rente uitkwam. Deze zogenaamde omgekeerde rentecurve wordt over het algemeen als een signaal gezien dat er een recessie op komst is. Het was voor het eerst sinds 2007 dat de tienjaarsrente onder de tweejaarsrente uitkwam.

Trump haalde woensdag opnieuw uit naar de Federal Reserve omdat de Amerikaanse centrale bank de rentetarieven niet agressiever verlaagd, nadat de vrees voor een vertraging van de wereldwijde groei woensdag de financiële markten in zijn greep kreeg.

Trump twitterde dat niet zijn patstelling met China, maar de Fed de schuld is van de recente tekenen van zwakte. "We winnen enorm, tegen China....Ons probleem ligt bij de Fed", twitterde hij, eraan toevoegend dat Fed-voorzitter Jerome Powell "geen idee heeft".

Analisten stellen echter dat het onvoorspelbare handelsbeleid van Trump bedrijven ertoe zou kunnen aanzetten investeringen en het inhuren van nieuw personeel zou kunnen remmen, wat de economie verder zou vertragen.

"Wereldwijd reageren markten op deze onzekerheid. De handelsoorlog drukt een betekenisvolle stempel achter op handels- en bedrijfsinvesteringen in Duitsland en China, zei econoom Nathan Sheets van PGIM Fixed Income.

Donald Trump suggereerde een "persoonlijk ontmoeting" met de Chinese president Xi Jinping om de escalerende crisis in Hong Kong te bespreken en waarschuwde dat Beijing "humaan' moet reageren op de protesten als het een handelsovereenkomst wil sluiten. "Ik ken president Xi van China heel goed", zei Trump. "Hij is een geweldige leider die veel respect heeft voor zijn mensen. Hij is een goede man met een moeilijke zaak. Ik heb geen enkele twijfel dat als president Xi de kwestie Hong Kong snel en menselijk wil oplossen hij dat kan", aldus Trump.

Op macro-economisch vlak werd voorbeurs bekend dat de detailhandeslverkopen in juli op maand- en jaarbasis zijn gestegen met achtereenvolgens 0,7 procent en 3,4 procent.

De arbeidskosten in Amerika zijn in het tweede kwartaal ten opzichte van het voorgaande kwartaal gestegen met 2,4 procent, terwijl de productiviteit met 2,3 procent steeg.

Het aantal eerste aanvragen voor een werkloosheidsuitkering in de Verenigde Staten steeg in de week eindigend op 10 augustus met 9.000 aanvragen tot 220.000 eerste steunaanvragen.

De bedrijvigheid in de regio rond Philadelphia daalde in augustus. De zogenoemde Philly Fed index daalde van 21,8 in juli naar 16,8 in augustus.

De New York Fed index voor de industrie in de regio New York is in augustus, na een herstel in juli, weer hersteld. De index steeg van 4,3 in juli naar een stand van 4,8 in deze maand.

Later op de dag verschijnen industriële productiedata, vertrouwensdata van huizenbouwers en de bedrijfsvoorraden geagendeerd.

De euro/dollar noteerde op 1,1138. Bij aanvang van de handelsdag in Europa bewoog het muntpaar nog op 1,1144 en bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op woensdag stond er een stand van 1,1138 op de borden.

Olie noteerde donderdag tot 0,8 procent lager op 54,21 euro.

Bedrijfsnieuws

WalMart steeg voorbeurs 6,8 procent, na beter dan verwachte tweedekwartaalresultaten. Voor het fiscale boekjaar 2020 voorziet de retailgigant een licht lagere tot licht hogere aangepaste winst per aandeel.

Cisco Systems noteerde in de elektronische handel voorbeurs 7,4 procent lager, nadat het netwerkbedrijf woensdag nabeurs een licht hoger dan verwachte aangepaste nettowinst rapporteerde, terwijl de omzet het afgelopen kwartaal in lijn met de verwachtingen was. De verwachtingen voor het huidige kwartaal vielen licht tegen.

NVIDIA publiceert nabeurs kwartaalcijfers en noteerde voorbeurs 0,5 procent hoger.

Alibaba steeg voorbeurs 3,4 procent. De Chinese e-commerce gigant rapporteerde vooreurs over zijn fiscale eerste kwartaal beter dan verwachte resultaten.

JCPenney heeft het afgelopen kwartaal een verlies geboekt van 0,18 dollar per aandeel op een omzet van 2,51 miljard dollar, terwijl analisten rekenden op een verlies van 0,31 dollar per aandeel op een omzet van 2,64 miljard dollar. Het aandeel steeg voorbeurs 16,7 procent.

Amazon.com steeg 0,8 procent, na het nieuws dat Berkshire Hathaway, het investeringsvekikel van Warren Buffett, zijn belang in de online retailer heeft vergroot.

Slotstanden

De toonaangevende S&P 500 index sloot woensdag 2,9 procent lager op 2.840,60 punten. De Dow Jones index eindigde 3,1 procent in het rood op 25.479,42 punten en technologiebeurs Nasdaq daalde 3,0 procent tot 7.773,94 punten.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Industriele productie VS onverwacht gedaald

(ABM FN-Dow Jones) De industriële productie in de Verenigde Staten is in juli onverwacht gedaald ten opzichte van juni. Dit bleek donderdag uit cijfers van de Amerikaanse Federal Reserve.

De index voor productie van de maakindustrie, mijnbouw en nutsbedrijven daalde vorige maand van 109,4 naar 109,2.

In juli daalde de productie met 0,2 procent, terwijl werd gerekend op een stijging van 0,1 procent.

De bezettingsgraad daalde in juli van 77,8 naar 77,5 procent.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Wall Street licht omhoog bij opening

Gepubliceerd op 15 aug 2019 om 15:50 | Views: 1

NEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York zijn donderdag licht hoger geopend, na de forse verliezen van een dag eerder. Beleggers houden de handelsspanningen tussen China en de Verenigde Staten in de gaten. China dreigde met tegenmaatregelen in reactie op de Amerikaanse invoerheffingen die in september ingaan. Verder sprak Peking de wens uit tot een compromis te komen. Daarnaast geven betere macro-economische cijfers en goede resultaten van retailgigant Walmart beleggers het nodige vertrouwen.

De toonaangevende Dow-Jonesindex stond in de openingsminuten 0,1 procent hoger op 25.513 punten. De breder samengestelde S&P 500-index steeg ook 0,1 procent tot 2842 punten. Technologiebeurs Nasdaq dikte eveneens 0,1 procent aan tot 7770 punten.

China hield zich op de vlakte over hoe de vergelding eruit zou zien. Het land liet weten het instellen van handelssancties in september als "een schending" van de eerdere afspraken met de VS te zien. De Amerikaanse president Donald Trump kondigde begin deze maand extra invoerheffingen van 10 procent aan op 300 miljard dollar aan Chinese producten, maar liet later weten de invoerheffingen op producten als laptops en computermonitors uit te stellen tot december.

Winkelbedrijven staan in de aandacht na beter dan verwachte detailhandelsverkopen in juli. Walmart deed bovendien goede zaken in het afgelopen kwartaal. De keten zette een hogere winst en omzet in de boeken mede dankzij verbeteringen die het recent in zijn winkels doorvoerde en het winnen van marktaandeel. Ook stelde Walmart zijn prognoses opwaarts bij. Het aandeel steeg 5,5 procent. Warenhuisketen JC Penney won 5,6 procent na een handelsupdate.
voda
0
Vertrouwen Amerikaanse huizenbouwers stijgt

(ABM FN-Dow Jones) Het vertrouwen onder Amerikaanse huizenbouwers is in augustus weer wat gestegen. Dit bleek dinsdag uit data van de National Association of Home Builders.

De NAHB-huizenindex steeg deze maand naar 66, van 65 in juli.

Indien de index boven de 50 noteert, dan beschouwen huizenbouwers de verkoopomstandigheden als positief.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
14.717 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 730 731 732 733 734 735 736 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Markt vandaag

AEX 541,94 +7,10 +1,33% 16 aug
AMS25-24h 543,36 +1,42 +0,26% 16 aug
AMX 788,07 +11,57 +1,49% 16 aug
ASCX 935,34 +10,66 +1,15% 16 aug
BEL 20 3.498,39 +55,05 +1,60% 16 aug
BRX20-24h 3.504,59 +6,20 +0,18% 16 aug
Germany30^ 11.572,40 +159,73 +1,40% 13:39
Dutch15-index 15.374,21 +239,67 +1,58% 16 aug
Euro30-index 17.038,31 +225,76 +1,34% 16 aug
US30# 25.919,27 +22,07 +0,09% 16 aug
US500# 2.890,63 +0,42 +0,01% 16 aug
Nasd100# 7.602,91 -1,20 -0,02% 16 aug
Japan225# 20.615,81 +197,00 +0,96% 16 aug
New York WTI spot 56,22 +0,59 +1,06% 22 jul
Gold World Spo... 1.513,56 -10,34 -0,68% 16 aug
EUR/USD 1,1090 0,0000 0,00% 16 aug

Stijgers & Dalers

Stijgers Laatst +/- % tijd
Ahold Delhaize 20,985 +0,790 +3,91% 16 aug
ING 8,583 +0,248 +2,98% 16 aug
ArcelorMittal 11,778 +0,336 +2,94% 16 aug
Dalers Laatst +/- % tijd
IMCD 62,000 -11,050 -15,13% 16 aug
DSM 107,500 0,000 0,00% 16 aug
Royal Dutch Shell A 24,890 +0,060 +0,24% 16 aug

Nieuws Forum

'NIBC richt zich op niches'
Leeser1959 op 18-aug-19 13:19
1
Meer stakingen bij Transavia France o...
ljjls op 18-aug-19 13:18
2
Rentes in VS en VK voeden recessievrees
morgen1 op 18-aug-19 10:15
36
Payroller TCP krijgt uitstel van beta...
rryn op 18-aug-19 10:11
4
Turks pensioenfonds wil British Steel...
Japio_ op 18-aug-19 09:44
8