Kooplijst 2023: Cees Smit

Door Redactie op 27 december 2022 08:30 | Views: 42.590

Kooplijst 2023: Cees Smit

De kerstdagen liggen alweer achter ons en het nieuwe jaar nadert met rasse schreden. Maar niet voordat Cees Smit van Today’s Group zijn drie aandelentips voor zijn Kooplijst van 2023 met ons heeft gedeeld.

"Om eerst even terug te komen op mijn tips van vorig jaar: mijn verwachtingen voor Atos en Galapagos zijn niet uitgekomen, maar AMG heeft het per saldo wel goed gedaan. Ik gaf nog een bonustip in de vorm van een short op Tesla, en die heeft dit jaar ook zeker goed uitgepakt”, aldus Smit. 

Aandeel Tesla koers


"Ook had ik aangegeven dat ik verwachtte dat de rente aanzienlijk zou stijgen en dat vooral techfondsen daar last van zouden hebben. Dat is uitgekomen. Ik dacht verder dat de vraag naar chips zou afnemen. De vraag is niet afgenomen, maar chipbedrijven zijn wel onderuit gegaan."

Rente Europa Duitsland


Smit tipt Atos en Galapagos opnieuw, maar in plaats van AMG kiest hij deze keer voor Meta.

Atos

De eerste tip was het Franse Atos, dat actief is in de markt voor beveiligingssoftware en clouddiensten. "Het idee achter deze tip was dat iedereen naar kantoor zou terugkeren na de pandemie, en dat cybersecurity en privacy een steeds belangrijkere rol zouden gaan spelen. Dat laatste is zeker waar, maar koersmatig is het er niet helemaal uit gekomen. Ik had verwacht dat er herstel zou komen, maar de koers is blijven dalen."

"Toch tip ik Atos nu weer, omdat het bedrijf aankomend jaar zal gaan opsplitsen. Verschillende onderdelen gaan verkocht worden en ik ben er van overtuigd dat de som der delen meer waard is dan de 1 miljard euro marketcap van het bedrijf op dit moment."

Aandeel Atos koers


Galapagos

"De stijgende rente is mijns inziens positief voor een bedrijf als Galapagos, dat nog altijd beschikt over veel cash. Ik geloof in hun strategie om kleinere biotechbedrijven over te nemen die geld nodig hebben; die komen immers in tijden van hogere rente lastiger aan financiering."

"Het gaat weliswaar niet om bedrijven met Fase lll-studies - die worden vooral gekocht door de echt grote spelers en daar komt Galapagos niet tussen - maar bedrijven met Fase II- en Fase I-studies zijn goed haalbaar. Als er dan weer een beetje fantasie in het aandeel komt, kan dat volgend jaar goed uitpakken."

Aandeel Galapagos koers


Meta 

"Meta is enorm hard afgestraft dit jaar. Het is nu een techbedrijf met een koerswinstverhouding van iets meer dan 11 - wie had dat gedacht? Ik ben ervan overtuigd dat het metaverse-verhaal heel kansrijk is. Daar is veel in geïnvesteerd."

"En vergeet ook niet de kroonjuwelen Facebook, Instagram en Whatsapp. Uit Whatsapp is nog veel meer te halen. Stel dat ze van iedereen een eurootje per jaar vragen voor het gebruik van de app, dan denk ik dat je zult schrikken van het bedrag dat er binnenkomt. En klanten zullen bij zo’n laag bedrag niet snel overstappen."

"Over het algemeen denk ik dat Meta een leuke turnaround-kandidaat is, als je verwacht dat tech volgend jaar weer gaat herstellen."

Aandel Meta Facebook koers


AEX terug naar 630 punten

"Wat betreft de beurs in het algemeen denk ik dat we nog een negatief jaar tegemoet gaan. Bepaalde stock picks zullen het wel goed doen, maar de brede index houdt het moeilijk. Ik denk dat de AEX opnieuw de 630 punten zal gaan zien."


Meer Kooplijsten 2023

Lees ook: Kooplijst 2023: Nico Bakker

Lees ook: Kooplijst 2023: Niels Koerts

Lees ook: Kooplijst 2023: Martine Hafkamp

Lees ook: Kooplijst 2023: Janneke Willemse

Lees ook: Kooplijst 2023: Jaap Steur

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront