3 interessant geprijsde Europese aandelen

Door Belegger.nl op 23 januari 2023 08:40 | Views: 21.710

3 interessant geprijsde Europese aandelen

Aan de hand van de Europe Large-Mid Cap Pick List bekijkt Morningstar iedere maand welke Europese aandelen het aantrekkelijkst gewaardeerd zijn. De lijst is niet bedoeld als modelportefeuille, maar meer als ideeëngenerator en ter inspiratie.

De Europe Large-Mid Cap Pick List noteert tegen een korting van gemiddeld 40% ten opzichte van de Fair Value die Morningstar ervoor berekent. De sector energie is momenteel het duurst, cyclische consumentengoederen en de techsector zijn het goedkoopste.

De nieuwkomers op de Europe Large-Mid Cap Pick List zijn onder andere de volgende aandelen:

DSM

Het Nederlandse chemie- en biotechnologieconcern DSM heeft zich gespecialiseerd in voedingsingrediënten voor mens en dier. Volgens Morningstar zal de veevoedertak profiteren van wereldwijde megatrends als toenemende verstedelijking en welvaart, die zullen leiden tot meer vleesconsumptie. DSM speelt een belangrijke rol op ESG-gebied en heeft een innovatiepijplijn vol met ESG-vriendelijke producten die de groei en winstgevendheid kunnen aanjagen. (DSM wordt ook genoemd in het volgende artikel: Deze 3 bedrijven zijn duurzamer dan u denkt).

IEX Beleggersdesk-analist Martin Crum wijst erop dat DSM ongeveer een jaar geleden nog op 200 euro koerste. "Dit werd getriggerd door gezonde groeicijfers, het afscheid van het restant van de cyclische activiteiten tegen een goede prijs en erg lage rente." Inmiddels staat er zo'n 123 euro op de borden; nog steeds aan de stevige kant vindt Crum. Morningstar is iets optimistischer en kent het aandeel een Fair Value van 150 euro toe. Bekijk hier de actuele koers van DSM.

Proximus

De Belgische telecomgroep Proximus is actief op de internationale markten maar is in het thuisland de grootste aanbieder. “Het Belgische telecomlandschap is met de oligopoliestructuur heel anders dan in andere Europese landen”, legt Morningstar uit. “Dat helpt Proximus om de marktpositie te behouden. Tevens heeft het concern als enige in het land volledige dekking met zijn vaste netwerk. Vooral het marktaandeel in het zuiden van het land is sterk en het is voor concurrenten welhaast onmogelijk om daar iets aan te veranderen.” 

Morningstar hanteert een Fair Value van 18 euro voor het aandeel (bekijk hier de actuele koers van Proximus).

Volkswagen 

De Duitse autofabrikant kan dankzij een conservatief gefinancierde kapitaalstructuur goed door de nasleep van de coronapandemie en het chiptekort heen komen, stelt Morningstar. Volkswagen is wereldwijd aanwezig en dat vermindert de afhankelijkheid van bepaalde regio’s. Het biedt ook groeikansen, aangezien emerging markets harder groeien dan de gevestigde. Ook biedt het concern een breed scala aan segmenten, van compacte auto’s tot ultraluxe wagens en ook bedrijfswagens.

Volgens Martin Crum worden traditionele autobouwers zoals Volkswagen, maar ook Mercedes en BMW, uitzonderlijk laag gewaardeerd. "De markt toont zich hierin somber. Dat heeft te maken met de lastige opgave waar zij voor staan: nog een aantal jaar blijven investeren in auto’s met een verbrandingsmotor, en tegelijkertijd omschakelen naar de EV-business, dat ook handenvol geld kost. Wij hebben er echter vertrouwen in dat Volkswagen daarin zal slagen."

De Fair Value van Morningstar voor het aandeel ligt op maar liefst 328 euro. Hier vindt u de actuele koers van Volkswagen.

Lees meer: Deze 5 techaandelen maken kans op een fraai 2023

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront