Kooplijst 2016: Jos Versteeg

Door Redactie op 15 december 2015 08:13 | Views: 29.428

Kooplijst 2016: Jos Versteeg

Het jaar is bijna om en dat houdt in dat het weer tijd is voor de kooplijstjes voor het nieuwe jaar. We vragen verschillende beursexperts wat volgens hen de meest kansrijke aandelen voor het aankomende beleggingsjaar zijn. Vandaag deelt Jos Versteeg, aandelenanalist bij Theodoor Gilissen, zijn tips.

Jos Versteeg tipte de volgende aandelen:

SBM Offshore

"Het is niet de eerste keer dat ik dit aandeel noem. Ik ben ervan overtuigd dat volgend jaar een mooi jaar wordt voor SBM; de laatste restjes ellende in Brazilië worden opgeruimd en de boetes afgehandeld. Dat is mijns inziens een hele opluchting."

"Bovendien heeft Petrobras aangegeven dat SBM weer mee mag tenderen. Het gaat om twee zogenaamde FPSO’s, ofwel Floating Production, Storage and Offloading Vessels. Dat zijn een soort drijvende opslagsystemen, waarmee olie gewonnen kan worden zonder dat er pijpleidingen nodig zijn. Zij zullen die dan verhuren aan Petrobras. De afgelopen jaren had SBM Offshore vooral kleinere opdrachten, maar hier zullen ze volgend jaar echt de vruchten van gaan plukken."

ASML 

"ASML heeft een matig jaar achter de rug. De geheugenmarkt was relatief zwak en de bestelling van enkele peperdure EUV-machines is uitgesteld. De ontwikkeling van EUV is nu eenmaal ontzettend ingewikkeld. We zien dat ook klanten moeite hebben om chips te bouwen met lijntjes van 10 nanometer. Nu moet dat nog met de oude ARF-technologie en dat betekent dat je veel vaker moet belichten en dus veel meer ARF-machines nodig hebt. Dit kan ASML volgend jaar in de kaart spelen."

TKH

"TKH is een mooi voorbeeld van Hollands glorie. Dit bedrijf produceert onder andere camera’s om productieprocessen te controleren, maar zit ook in de beveiliging. Dat past bij de trend van vergrijzing en ouderen die zich graag veilig voelen."

"TKH heeft de winstgevendheid steeds verder verstevigd en profiteert van schaalvoordelen. Ze maken zeer klantspecifieke apparaten, wat niemand ze snel nadoet. Ze hebben dus een sterke concurrentiepositie. Het gaat ze echt voor de wind en ik denk dat ze de winstmargedoelstellingen nog verder kunnen verhogen."

Zie ook de kooplijsten van andere beursexperts:

Meld u aan voor de Belegger.nl dagelijkse nieuwsbrief

en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op de beurs!

 

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.