BAM, we gaan nu kopen! | Belegger.nl

BAM, we gaan nu kopen!

Door John Beijer op 21 feb 2018 om 13:33 | Views: 21.615

BAM, we gaan nu kopen!

De wereldwijde financiële markten komen langzaam maar zeker tot rust. Het merendeel van de bedrijven hebben hun kwartaal- en jaarcijfers inmiddels gerapporteerd en deze vielen absoluut niet tegen, ondanks de hooggespannen verwachtingen. Een record aantal bedrijven heeft voor 2018 een positieve winstverwachting uitgesproken en dit geeft aan hoe goed de wereldwijde economieën draaien. 

Wat opvalt is dat, ondanks de hoge koers/winstverhoudingen, er nog steeds zeer grote vraag is naar Amerikaanse aandelen ten opzichte van Europa. Ondanks het feit dat de rente in de VS wordt verhoogd en er hier en daar toch wat inflatie-angst aanwezig is, blijft Wall Street het toch uitzonderlijk goed doen. 

Verdeeld

Analisten in de VS hebben nog steeds het idee dat Europa verdeeld is en dat er nog steeds landen hervormd moeten worden. Immers, met name de Zuid-Europese landen gaan nog steeds gebukt onder een enorme schuldenberg. De Italiaanse verkiezingen zijn in aantocht en die kunnen op rentegebied nog wel een impact hebben. 

De Bundfuture is de afgelopen dagen weer behoorlijk aan het aantrekken en dat zorgt ervoor dat de rente in de Eurozone weer iets terugloopt. Voor de Bundfuture is het belangrijk dat we boven de 158.00 blijven. In de langere termijn grafiek ligt daar wat steun en onder de 158.00 mag er een verdere verzwakking van de Bundfuture verwacht worden. Lagere Bundfutures geven hogere rentes.

AEX

De AEX zit de afgelopen dagen in een tradingrange waarbij de 528 als eerste steun fungeert en daaronder is er steun op 523 en 518 punten. Onder 518 sluiten, geeft een koersdoel op 505 punten. Weerstand zien we op 532 en 538 punten. De 538 is belangrijk, want die werd recent na de hevige dip, even als weerstand reeds getest. 

Ik heb u al een aantal keren het tennisbaleffect uitgelegd. Als je een bal hard op de grond gooit, stuitert deze ook weer hard omhoog, om vervolgens nog wat na te stuiteren en dat is wat we nu de afgelopen dagen zien. De afgelopen dagen zien we dat de VIX-index ook weer terugvalt en zodra we onder de 12 staan, moeten we weer alert zijn, want ik verwacht in 2018 veel beweging.

BAM

De bouwsector zat de afgelopen jaren in de hoek waar de klappen vielen en 2017 stond in het teken van het herstel van deze sector. BAM was de negatieve uitschieter hierin. Allereerst had men te maken met het instorten van de parkeergarage op Eindhoven Airport en vervolgens komt daar de vertraging van de nieuwe zeesluis in IJmuiden overheen. 

De cijfers die vanochtend bekend werden gemaakt, zijn dan ook teleurstellend en het fonds staat vandaag 6,5% lager op 3,70 euro. De vertraging van de sluis in IJmuiden leverde een tegenvaller op van bijna 70 miljoen euro. Ondanks deze tegenvaller spreekt BAM zelf van een solide financiële positie en durft men het aan de aandeelhouders te belonen met een hoger dividend. 

De orderportefeuille heeft momenteel een waarde van 11,6 miljard euro. Als we kijken naar de koersdoelen van diverse banken, kom je al snel uit op 6 á 7 euro en biedt de huidige dip een mooie koopkans. Natuurlijk heeft BAM de beleggers de afgelopen twaalf maanden meerdere keren teleurgesteld, maar ik denk dat het meeste nu wel in de koers verdisconteerd zit en BAM mag gekocht worden. (Bekijk hier de actuele koers van het aandeel BAM.)

Beijer heeft zakelijk positie in Altice, BAM, VIX en de AEX. Privé heeft hij longposities in Ahold, PostNL en Aegon.

John Beijer is directeur van Beursfoon en heeft twintig jaar ervaring met de handel in opties en futures. Beursfoon geeft handelssignalen voor een breed scala aan beleggers, van daghandel tot lagere termijn. De handelssignalen van Beursfoon worden gegenereerd door een exclusief computersysteem dat door veel professionele beleggers in de VS wordt gebruikt. In zijn columns combineert John Beijer deze kwantitatieve signalen met fundamentele analyse en een grote dosis eigen visie. De columns zijn dus niet per definitie gelijk aan de signalen van het Beursfoon-systeem. De informatie in deze column is niet bedoeld als individueel beleggingsadvies of als individuele aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Beleggers wordt geadviseerd bij elke beleggingsbeslissing contact op te nemen met zijn of haar financiële adviseur. John Beijer heeft geen posities in individuele aandelen en beleggingsfondsen. Als posities worden ingenomen in de aandelen of fondsen waarover wordt geschreven zal dit onder aan de column worden vermeld.

Reacties

2 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omlaag ↓
dage
0
Als je het technische plaatje bekijkt over de laatste 25 jaar, kun je een uitstekende SHS -grafiek bekijken, nog nooit zo mooi geweest. Dus ze staan even ver als 25 jaar geleden. Waarom zou de grafiek dan ook niet eens negatief hoofd kunnen bieden en naar centjesaandeel gaan
2 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.