Vervolg uptrend aanstaande bij Takeaway.com | Belegger.nl

Vervolg uptrend aanstaande bij Takeaway.com

Door Nico Bakker op 13 apr 2018 om 12:40 | Views: 1.561

Vervolg uptrend aanstaande bij Takeaway.com

Het sterke trendmatige koersverloop kan een vervolg krijgen nu de correctie in het aandeel is afgerond en de koers sterk opveert. Een uitgelezen kans voor trendvolgende beleggers om de bulls een handje te helpen.

Ik zal de technische conditie nader voor u duiden. 

Correctie vooralsnog afgerond

De korte koershistorie van Takeaway.com laat sinds de herfst van 2016 een sterk trendmatig verloop zien. Hogere toppen en hogere bodems hebben het aandeel een sterke start gegeven. Tot voor kort was er geen noemenswaardige correctie zichtbaar, maar recent moest dit fonds er toch aan geloven. Vanaf de top op 55,10 bracht verkoopdruk de koers terug richting het stijgende koersgemiddelde op krap 41.

De SMA deed daarbij keurig dienst als dynamische steunlijn. De bulls tonen nu hun dominante positie op het veld en klimmen sterk op met een relatief lange witte candle. Daardoor springt de swingteller op +1 en is de UP conditie valide. Tel daarbij op de RSI die vanuit oversold gebied de 50-lijn opwaarts doorkruist en de EL (enter long) coaching conditie verschijnt tevens op het dashboard.

Met een exit onder de SMA zone en een koersdoel op 55 is de Risk/Reward verhouding prima en de trendvolgende belegger kan derhalve koopposities overwegen. Voor nu zijn dus alle ingrediënten aanwezig voor een bullenparade richting 55+. Onder circa 40 is het positieve scenario van tafel. 

UP conditie en Enter Long coaching aanbeveling

U heeft in voorgaande alinea kunnen lezen dat er een onderscheid wordt gemaakt tussen enerzijds een UP conditie en anderzijds een EL coaching aanbeveling. Dit is een verbetering die we hebben doorgevoerd in onze Dashboard Beleggen methodiek.

De UP/EL combi is hierbij een van de mogelijke setups. Ik zal maandag 16 april om 19:30 uur in mijn Bakker’s Bull & Bear webinar hier extra aandacht aan besteden. Inschrijven kan op www.onlineseminar.nl/bnpparibas/

Op de hoogte blijven? Wij volgen Takeaway.com dagelijks en geven via Twitter @TheDailyTurbo regelmatig updates.

Nico Bakker (nicoprbakker.nl) Nico P.R. Bakker (1957) is directeur/eigenaar van BTAC Visuele Analyse en als zelfstandig consultant gelieerd aan BNP Paribas SA. Hij houdt zich bezig met research, training en coaching op het gebied van technische analyse ten behoeve van actieve beleggers. Diverse publicaties verschijnen regelmatig van zijn hand op bekende websites in binnen- en buitenland. Ook spreekt hij op seminars en congressen en verzorgt hij TA workshops.

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.