5 ondergewaardeerde aandelen om nu te kopen

Door Belegger.nl op 11 februari 2019 10:10 | Views: 32.382

5 ondergewaardeerde aandelen om nu te kopen

De aandelenmarkten zijn redelijk hersteld van de verliezen van het einde van 2018. Maar niet alle aandelen zijn terug in het groen. InvestorPlace heeft vijf ondergewaardeerde aandelen gevonden die in staat zijn om een comeback te maken. 

De aandelenmarkt is begin dit jaar aardig hersteld van de klappen aan het einde van vorig jaar, toen de markten het berengebied betraden. Veel aandelen hebben inmiddels hun verliezen volledig weggewerkt, maar niet alle fondsen hebben die luxe gehad.

Het is lastig om ze te vinden, maar InvestorPlace somt vijf ondergewaardeerde aandelen op die het volgens de beleggingssite in zich hebben om weer op te veren.

1. Sony

Beleggers hadden meer verwacht van het winstrapport van Sony. De omzet van het Japanse technologiebedrijf viel lager uit dan gehoopt. Ook maken beleggers zich zorgen over de zwakkere verkoopvooruitzichten van Sony, waarbij de verkoop van smartphones en camera's achterblijft.

Aan de andere kant zou de PlayStation 4-business nog steeds kunnen opveren. Hoewel de consolecyclus vele jaren oud is, blijven klanten nieuwe games kopen. En op het gebied van smartphones kan een update in de tweede helft van dit jaar klanten een reden geven om opnieuw een Sony-apparaat te kopen.

De recente koersdaling van het aandeel lijkt overdreven, meent InvestorPlace. Het aandeel noteert slechts 4% boven de laagste niveaus van het afgelopen jaar en maar liefst 24% onder het hoogste punt in de afgelopen 52 weken, dat slechts enkele maanden geleden werd bereikt.

2. Celestica

Celestica rapporteerde een omzet in het vierde kwartaal van 1,73 miljard dollar, een stijging van 10% ten opzichte van vorig jaar. Het nettoresultaat steeg naar 60,1 miljoen dollar, wat een winst van 44 dollarcent per aandeel opleverde. Beleggers waren echter niet onder de indruk.

Toch lieten alle segmenten een dubbelscijferige omzetgroei op jaarbasis zien.

Celestica levert apparatuur voor de ruimtevaart, defensie, industriële sector, slimme energie, gezondheidstechnologie en kapitaalgoederen. Het concern is bezig om de operationele kosten te verlagen, om de activiteiten in lijn te brengen met de lagere inkomsten.

Celestica zal zijn activiteiten op het gebied van kapitaalgoederen blijven uitbouwen. Het management is van mening dat de fundamenten op dit vlak op de lange termijn alleen maar zullen verbeteren.

Ook zal de OLED-schermbusiness bijdragen aan de winstgevendheid. Na een koersdaling van 16% in de afgelopen week is Celestica een ondergewaardeerd aandeel, dat volgens InvestorPlace het overwegen waard is.

3. Allergan

De koers van Allergan, een leverancier van generieke geneesmiddelen, kelderde onlangs met 12,8%, om twee redenen. Ten eerste waren beleggers niet tevreden met de winstcijfers over het vierde kwartaal. De winst per aandeel kwam uit op 4,29 dollar, terwijl de omzet met 5,8% daalde tot 4,08 miljard dollar.

Ten tweede keurde de Amerikaanse toezichthouder Food and Drug Administration vorige week vrijdag het product Jeuveau van Evolus goed. Dit product concurreert rechtstreeks met Botox van Allergan. De prijzen kunnen mogelijk 20% lager zijn dan die van Botox, waardoor de winst van Allergan onder druk komt te staan.

InvestorPlace acht het waarschijnlijk dat het aandeel onder druk zal blijven staan door de toegenomen concurrentie voor Botox. Hoewel het management al enige prijserosie verwacht, is het er wel van overtuigd dat het verkoopvolume langzaam zal afnemen.

Dit zou goed nieuws kunnen zijn voor investeerders die op zoek zijn naar een koopje, want hoe harder de beurskoers daalt, hoe meer kortingswaarde beleggers krijgen op aandelen van Allergan.

Allergan lanceert dit jaar ook nieuwe producten, om de negatieve impact van de generieke concurrentie voor Botox te compenseren, waardoor het aandeel een ondergewaardeerde optie is om te overwegen.

4. Innoviva

Innoviva is een ander aandeel in de farmaceutische sector, waarvan de recente daling van 17,5% zeer overdreven lijkt. De Food and Drug Administration keurde Mylan's generieke versie van Advair, dat wordt geproduceerd door GlaxoSmithKline, goed.

Beleggers maakten zich zorgen over de vooruitzichten van Innoviva, omdat het bedrijf royalties van Glaxo ontvangt. In het derde kwartaal ontving Innoviva 65,1 miljoen dollar aan royalties van Glaxo, waarvan 51,7 miljoen dollar afkomstig was van de wereldwijde netto-omzet van Revar/Breo Ellipta.

Het algemene pessimisme heeft een aantrekkelijke koopkans voor het aandeel gecreëerd. Beleggers lijken overdreven te reageren op de generieke concurrentie. De royalties van Innoviva zouden mogelijk niet zoveel dalen als de markt denkt, waardoor Innoviva een ideaal ondergewaardeerd aandeel is om nu in te beleggen.

5. Vodafone

Telecomaandelen zijn uit de gratie bij beleggers. De beurskoersen van Amerikaanse telecomreuzen als Verizon en AT&T zijn flink gedaald ten opzichte van de hoogtepunten. Maar de Britse telecomgigant Vodafone is het meest gedaald. Dat aandeel noteert nu 43% onder het hoogtepunt van de afgelopen 52 weken.

De kwartaalresultaten van Vodafone stelden teleur. De Europese markt van het concern bleef achter, als gevolg van de toenemende concurrentie. Hoewel het bedrijf de nadruk legde op verbeteringen van de klantentrends in Italië, Duitsland en Spanje, was dit niet genoeg om te voorkomen dat de omzet in Europa met 5,6% daalde en over de gehele linie met 6,8% zakte.

Met al dat slechte nieuws, is het geen wonder dat het aandeel onder druk staat. Maar Vodafone heeft volgens InvestorPlace nog steeds mogelijkheden om te herstellen. Het bedrijf zou het dividend kunnen verlagen en opnieuw middelen kunnen toewijzen aan reclame en kapitaaluitgaven. Dat zou het in een betere positie brengen om te concurreren met zijn Europese tegenhangers.

Het aandeel kan volgens InvestorPlace positief reageren als die inspanningen leiden tot betere omzetcijfers.

Vodafone-aandelen betalen een dividendrendement van meer dan 6%. Dat is hoger dan de 4,45% dividendopbrengst van Verizon, maar bijna een procentpunt onder de 6,8% van AT&T.

Als Vodafone zijn Britse activiteiten uitbreidt met meer gebruikers van zijn 5G-services en de kosten verlaagt, zal het aandeel uiteindelijk herstellen zo voorspelt InvestorPlace.

Lees ook: 9 aandelen om te kopen in een volatiele markt

Reacties

2 Posts
ludojoanna
0
Waarom lezen wij hier nooit iets over Nederlandse of Belgische aandelen ? Dit is toch een Nederlandse, Belgische site !!!!!!
RUMORO
0
Beste ludojoanna,

heb dit ook al regelmatig opgemerkt. Ga tegenwoordig naar de site van IEX voornamelijk voor de Nederlandse aandelen.
2 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront