Aalberts biedt klassieke koopkans | Belegger.nl

Aalberts biedt klassieke koopkans

Door Nico Bakker op 15 mrt 2019 om 12:20 | Views: 6.057

Aalberts biedt klassieke koopkans

Het klassieke 'Hoofd Schouder'-patroon is in analyseland één van de bekendste patronen. Nu het patroon zichtbaar wordt in de koersontwikkeling van Aalberts, krijgen reboundbeleggers derhalve offensieve koopkansen aangereikt in het aandeel dat in 2018 bijna 38% daalde. 

Aan de hand van de weekgrafiek zet ik de mogelijkheden voor u uiteen. 

Teken aan de wand

De stijgende trend die lange tijd overheerste kwam begin vorig jaar ten einde. Er werd getopt rond 44+ en gedurende het jaar werd dat niveau driemaal getest. De bulls wisten er niet boven te klimmen. Wellicht al een ‘teken aan de wand’ want halverwege 2018 zakte de koers onder de SMA en de steunzone rond 38.

Na de neerwaartse uitbraak volgde een keurige retest van de oude steunzone en in een patroon van lagere toppen en lagere bodems werd eind vorig jaar het laagste punt van 2018 bereikt op 27,43. Een afdaling van krap 38%. 

Hoofd Schouder

Vanaf de steun op 27,43 ging een rebound van start. Daarbij werd de daily SMA (stippellijn) opwaarts doorbroken en recent werd de oude weerstand op krap 34 bereikt. Een terugval naar de daily SMA volgde die samenvalt met de oude bodem van oktober 2018. Daarmee krijgt een HS patroon vorm.

De witte candle die deze week gevormd wordt, geeft aan dat beleggers terugkeren in het aandeel. Als het koers patroon wordt afgemaakt dan kan een rit richting 40 van start met tussenliggende niveaus op 34, 36 en 38.

Koopkansen

Met een exit onder circa 30 is het risico misschien wat fors, maar de risk/reward-verhouding is acceptabel en derhalve krijgen reboundspelers koopkansen aangereikt waarbij het charttechnische landschap geschikt is om moneymanagement toe te passen.

Voor nu dus bezien of er meer witte candles verschijnen en de rebound een vervolg krijgt. 

Nico Bakker (nicoprbakker.nl) Nico P.R. Bakker (1957) is directeur/eigenaar van BTAC Visuele Analyse en als zelfstandig consultant gelieerd aan BNP Paribas SA. Hij houdt zich bezig met research, training en coaching op het gebied van technische analyse ten behoeve van actieve beleggers. Diverse publicaties verschijnen regelmatig van zijn hand op bekende websites in binnen- en buitenland. Ook spreekt hij op seminars en congressen en verzorgt hij TA workshops.

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.