Dip in ABN Amro biedt kansen

Door John Beijer op 27 november 2019 09:30 | Views: 5.759

Dip in ABN Amro biedt kansen

Donderdag houdt WallStreet de deuren gesloten in verband met Thanksgiving, vrijdag is er een halve handelssessie in verband met Black Friday en dan komt de maandag er nog een keer overheen als Cyber Monday.

Kortom, volgende week om deze tijd hebben we een mooi inzicht in of de Amerikaanse consument nog steeds zijn creditcard wil laten roken. Ik verwacht dat we dit jaar recordomzetten voorbij zullen zien komen. De financiële markten in de VS staan op all time highs en het consumentenvertrouwen is prima.

Prachtige performance

Laten we ook niet vergeten dat de beurzen in Europa net zo goed een prachtige performance hebben laten zien in 2019. De lage rentestanden in combinatie met niet al te hooggespannen verwachtingen van de bedrijfsresultaten hielpen daarbij. Het merendeel van de AEX-fondsen laat een prima performance zien, waarbij de AEX door ASML richting de 600 punten is geduwd.

Vaak krijg ik de vraag welke aandelen nu voor een verdere stijging moeten gaan zorgen in de AEX-index. Zwaargewicht Shell mag op weg naar mijn kortetermijnkoersdoel van 28,50 euro en hierna is zelfs ruimte naar 30 euro. Philips kan op weg naar 43 euro en AkzoNobel heeft afgelopen week bij mij een hernieuwd koopsignaal gegeven richting 100 euro.

Klik om te vergroten

AEX

Het technische plaatje van de AEX is de afgelopen dagen verbeterd. Op de weekgrafiek zitten we weer in de uptrend die in 2011 is ontstaan. Afgelopen maanden zijn we uit de uptrend gevallen, maar inmiddels staan daar de seinen weer op groen.

Ook op de maandgrafiek staan de seinen op groen, waarbij mijn koersdoelen van 609 en 702 in het vizier komen. Uiteraard houd ik ook rekening met de daghandelaren onder ons en hierbij hebben we steun op 593, 588 en 583. Weerstand zie ik op 598, 601 en uiteraard op mijn koersdoel van 609.

Klik om te vergroten

ABN Amro

ABN Amro staat helaas voor 2019 genoteerd als een van de slechtst presterende fondsen binnen de AEX. De afgelopen periode kwam de bank meerdere malen vervelend in het nieuws. Problemen in het management en witwasonderzoek door het openbaar ministerie zijn zomaar twee niet onbelangrijke kwesties.

Verder zien we dat ABN Amro worstelt met tegenvallende winsten. Dit zijn de negatieve berichten die iedereen inmiddels kent, en die in de koersen zijn verdisconteerd. Het goede nieuws is dat kenners verwachten dat de boete van het OM niet zo hoog zal zijn als bij ING - die was 750 miljoen euro - maar dat men eerder uitgaat van 250 miljoen euro.

Ik durf het aan om nu een koopadvies te geven vanaf de huidige 15,65 euro. Als ik kijk naar de grafiek zie ik een driedubbele bodem en dit bemoedigt mij om nu in te stappen. Ik verwacht flink herstel in het eerste kwartaal van 2020 naar mijn koersdoel van 18,70 euro.

Beijer heeft zakelijk posities in ING, Fugro, Goud en Ahold. Privé heeft hij longposities in Shell, Ahold en PostNL.

John Beijer is onafhankelijk beursanalist en heeft vijfentwintig jaar ervaring met de handel in aandelen, opties, futures en turbo's. In zijn columns combineert John Beijer kwantitatieve signalen met fundamentele analyse en een grote dosis eigen visie. De informatie in deze column is niet bedoeld als individueel beleggingsadvies of als individuele aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Beleggers wordt geadviseerd bij elke beleggingsbeslissing contact op te nemen met zijn of haar financiële adviseur. John Beijer heeft geen posities in individuele aandelen en beleggingsfondsen. Als posities worden ingenomen in de aandelen of fondsen waarover wordt geschreven, zal dit onder aan de column worden vermeld.

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.