‘Warren Buffett heeft verouderde kijk op bitcoin’

Door Belegger.nl op 28 februari 2020 08:35 | Views: 5.410

‘Warren Buffett heeft verouderde kijk op bitcoin’

Superbelegger Warren Buffett heeft een verouderde kijk op Bitcoin, volgens collega-miljardair en investeerder Chamath Palihapitiya, die al lang een groot voorstander is van cryptomunten.

Buffett, oprichter en topman van Berkshire Hathaway en een van de meest succesvolle beleggers ter wereld, zei vorige week dat Bitcoin geen waarde heeft.
Hij is van mening dat cryptomunten niets produceren, en dat hij er daarom nooit in zal investeren.

Buffett heeft digitale munten in het verleden ook beschreven als rattengif in het kwadraat en als luchtspiegeling, en volgens hem is Bitcoin geen valuta.

1% inruimen voor bitcoin

"Hij ziet het helemaal verkeerd en heeft een verouderde mening, zei Palihapitiya op woensdag tegen het Amerikaanse televisiestation CNBC. Volgens Palihapitiya zou elke belegger minstens 1% van zijn vermogen moeten beleggen in Bitcoin.

"Ik denk niet dat als je wakker wordt en je ziet dat de Dow 2000 punten lager staat vanwege een coronavirusschok, je dan Bitcoin moet gaan kopen. Dat is een idiote strategie," zei Palihapitiya.

Maar volgens hem is het wel verstandig om 1% van het vermogen onder te brengen in iets dat totaal niet is gerelateerd aan de wereld.

Verzekeringspolis

"Je bouwt over een bepaalde periode rustig een positie op en kijkt er dan gewoon nooit meer naar, en hoopt dat je die verzekeringspolis onder je matras nooit hoeft te gebruiken. Maar als dat wel het geval is, ben je beschermd."

Hoewel Palihapitiya het niet eens is met Buffett over het potentieel voor cryptomunten, zei de investeerder uit Silicon Valley dat hij Buffett over het algemeen nog steeds zeer respecteert.

"Ik denk dat hij een uitzonderlijk persoon is. Ik heb enorm veel van hem geleerd, zowel van veraf als tijdens de paar keer dat ik persoonlijk met hem te maken heb gehad," zei Palihapitiya.

Lees ook: Waarom bitcoin geen goud 2.0 is

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.