5 aandelen aangeraden door topanalisten

Door Belegger.nl op 23 juni 2020 14:30 | Views: 22.679

5 aandelen aangeraden door topanalisten

Nu zorgen over een tweede besmettingsgolf van het coronavirus het optimisme op de wereldwijde beurzen hebben getemperd, is het de moeite waard om te kijken op welk paarden topanalisten op Wall Street wedden.

CNBC zette de vijf favoriete aandelen van de best presterende analisten van Wall Street op een rij. Het baseerde zich daarbij op de analistenranking van TipRanks.com.

Shopify

De koers van dit Canadese ecommerce-verkoopplatform is dit jaar met 105% gestegen. Maar volgens Mark Mahaney, analist van RBC Capital, heeft het aandeel nog volop ruimte om verder te  groeien. Mahaney heeft voor het bedrijf een koopadvies staan, en verhoogde onlangs zijn koersdoel naar 1.000 dollar, van 835 dollar.

Volgens de analist onderschatten beleggers de potentiële omvang van de markt evenals de mogelijke operationele marges. Mahaney verwacht dat het bedrijf rond 2028 een omzet zal hebben van 25 miljard dollar, wat Shopify tot een van grootste ecommerceplatforms ter wereld zou maken.

Dollar General

Rupesh Parikh, analist bij Oppenheimer, herhaalde onlangs zijn koersdoel van 205 dollar voor Dollar General na een volgens hem zeer optimistische presentatie van het topmanagement. De koers is dit jaar met 22% gestegen.

Hoewel er grote onzekerheid is in de Amerikaanse detailhandel over de impact van de coronapandemie, is Dollar General volgens Parikh goed gepostioneerd in de markt. Zo staat het bedrijf aan de vooravond van een grootschalige lancering van online shoppen en afhalen. Verder heeft het bedrijf zo’n 12.000 nieuwe winkellocaties op het oog, en zal het aandeleninkoopprogramma wellicht binnenkort worden hervat.

RingCentral

Cloudcommunicatiebedrijf RingCentral heeft zijn koers dit jaar met 62% zien stijgen. Maar volgens Michael Latimore, analist van Northland Securities, ligt er nog meer groei in het verschiet.

Latimore verhoogde onlangs zijn koersdoel tot 290 dollar van 242 dollar omdat hij optimistisch is over de expansie van de onderneming vanwege zijn sterke technologie en de trend naar meer thuiswerken.

Amazon

Laura Martin, analiste van Needham, heeft een koopadvies voor de Amerikaanse e-commercereus. Op 16 juni gaf ze het bedrijf een koersdoel mee van 3200 dollar, 21% meer dan de slotkoers van die dag.

Op de lange termijn zou Amazon volgens Martin zelfs 4500 tot 5000 dollar waard kunnen zijn omdat moeilijk in te schatten is hoeveel potentiële groei te vinden is in het aanboren van nieuwe markten en de uitbreiding van het Amazon-ecosysteem dat klanten bindt met streamingdiensten, Twitch en Music en het aanzienlijke dienstenaanbod.

Genmab

Ram Selvaraju, analist van HC Wainwright, heeft hoge verwachtingen van dit Deense biotechbedrijf. Op 15 juni herhaalde hij zijn koersdoel van 40 dollar na een aantal positieve ontwikkelingen.

Genmab boekte bijvoorbeeld indrukwekkende resultaten in een de derde fase van een klinisch onderzoek naar een nieuw middel tegen een bepaalde vorm van amyloïdose, een zeldzame, ernstige aandoening die wordt veroorzaakt door de opbouw van een abnormaal eiwit in organen en weefsels in het hele lichaam. In de VS worden jaarlijks zo’n 4500 nieuwe gevallen vastgesteld.

Verder kondigde Genmab onlangs een samenwerkingsverband aan met AbbVie voor drie van zijn hematologische antilichaamprogramma's, wat het bedrijf volgens Selvaraju toegang verschaft tot een significante commerciële infrastructuur. Wel is de koers van het aandeel Genmab al met 42% gestegen dit jaar en staat die momenteel op een all time high.

Lees ook: Nóg 5 tips van topanalisten

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.