De 7 beste chipaandelen om nu te kopen

Door Belegger.nl op 28 januari 2021 08:40 | Views: 27.405

De 7 beste chipaandelen om nu te kopen

De halfgeleiderindustrie presteerde vorig jaar mede vanwege de toegenomen vraag naar consumentenelektronica, clouddiensten en gaming als gevolg van de pandemie bijzonder goed.

Analisten hebben ook voor dit jaar hoge verwachtingen van de sector vanwege een opleving van de automarkt, uitbreiding van het gebruik van clouddiensten en de introductie van nieuwe 5G-telefoons.

USNews zette de beste zeven semiconductoraandelen op een rij. Alle bedrijven staan op de kooplijst van CFRA.

ASML

Dit Brabantse bedrijf is een van de grootste leveranciers van apparatuur voor de productie van chips ter wereld. ASML boekte in het laatste kwartaal een indrukwekkende groei van de netto-omzet van 33%.

Jun Zhang Tan, een analist van CFRA, voorspelt een groei van de winst per aandeel van 46,6% dit jaar.

Zie ook: 'ASML lichtjaren voor op concurrentie'

Nvidia

Nvidia is de afgelopen tien jaar met een koerswinst van maar liefst 2.260% uitgegroeid tot een geweldige langetermijnbelegging. Toch is er volgens Angelo Zino, een analist van CFRA, nog volop ruimte om verder te groeien.

Zino verwacht dat datacenters en gaming de vraag naar Nvidia's grafische kaarten en mobiele processoren zullen blijven aanjagen. En vergeet op de langere termijn kunstmatige intelligentie en autonome voertuigen niet.

Broadcom

Deze wereldwijd opererende ontwerper, ontwikkelaar en leverancier van netwerkapparatuur boekte een omzetgroei van 11,9% en een netto-inkomstengroei van 56,3% in het vierde kwartaal, deels aangejaagd door de verkoop van 5G-apparaten.

Qualcomm

Qualcomm is dankzij zijn geavanceerde draadloze breedbandtechnologie een van de bedrijven die hun slag gaan slaan bij de wereldwijde overgang van 4G naar 5G telecommunicatietechnologie. De groeiende productenportfolio geeft het bedrijf diversificatie en groeimogelijkheden.

Advanced Micro Devices (AMD)

Net als Nvidia is ADM in de afgelopen tien jaar uitgegroeid tot een spectaculaire langetermijnbelegging, met een totale winst van meer dan 1.000%. Ondanks deze sterke stijging beschikt ADM over een aantal kwaliteiten die de koers op de korte termijn nog verder omhoog kunnen jagen.

Analist Zino wijst op de nieuwe EPYC-processor van AMD, waarmee het naar verwachting marktaandeel zal blijven winnen van Intel en andere rivalen. Verder laat de divisie die grafische kaarten maakt een sterke groei zien. Tot slot is de balans van AMD aan het verbeteren, wat het risico voor beleggers vermindert.

NXP Semiconductors

NXP Semiconductors produceert hoogwaardige computerchips voor de auto-industrie, mobiele betalingen en andere eindmarkten. Volgens Zino is NXP goed gepositioneerd om marktaandeel te winnen in zowel de auto- als de mobiele betaalmarkt in 2021.

NXP levert met name chips voor elektrische en autonome voertuigen, twee enorme groeimarkten. CFRA voorspelt een omzetgroei van 12% en een groei van de winst per aandeel met 30,9% in 2021.

Skyworks Solutions

Skyworks is gespecialiseerd in chips voor draadloze communicatie. De overgang naar 5G-technologie bij Skyworks' bestaande klanten zal volgens CFRA een enorme katalysator kunnen zijn voor het aandeel.

Met een prijs van slechts ongeveer 20 keer de verwachte winst heeft Skyworks bovendien een aantrekkelijke waardering. Verder heeft het geen schulden en bijna een miljard dollar aan contanten.

Lees ook: 'Semiconductors en waardeaandelen gaan het doen dit jaar'

Reacties

3 Posts
Maros1974
0
ASML blijft getipt worden, bijzonder? Ik vind van wel gezien het koersverloop en de spanning op de koers. Natuurlijk loopt men voor op de concurrentie maar als je het over een koersbubbel hebt dan spreek je over ASML. Het kan heel snel onderuit klappen. Diegenen die de "tip" ter harte nemen, succes.
PerryComo
0
Ik mis een van de grootste parels van de chips; Taiwan Semiconductor Manufactoring Company?? Een tip van IEX zo'n 5 maanden geleden en zie de koers. Een prachtig aandeel met heel veel potentie en is eens iets anders dan ASML of de Besi's van deze wereld.
3 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.