Koffiekamer « Terug naar discussie overzicht

2011/2021: TOTAL economic MELTDOWN

20.965 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 982 983 984 985 986 987 988 989 990 991 992 ... 1045 1046 1047 1048 1049 » | Laatste
DeZwarteRidder
0
Rapport wijst uit dat 96 procent van museumcollectie in San Francisco niet-relevant of vals is

Grootse plannen had het Mexican Museum van San Francisco. Regelmatige uitwisselingen met het gerenommeerde Smithsonian Institution in Washington. Een verhuizing naar een imposant, nieuw miljoenenonderkomen in de Yerba Buena Tower in 2019. En toen kwam het vernietigende rapport over de eigen collectie.
Door: Iñaki Oñorbe Genovesi 11 juli 2017, 13:22

Een klap in het gezicht voor de museumdirectie en familie van de vorig jaar overleden oprichter Peter Rodriguez. Ruim veertig jaar geleden zette de Mexicaanse kunstenaar en immigrant Rodriguez het Mexican Museum in San Francisco op. De eerste tentoonstellingsruimte in zijn soort buiten de Mexicaanse landsgrenzen. Bedoeld als podium voor de esthetische uitdrukking van Mexicanen en Mexicaans-Amerikanen, maar ook Latino's en Chicano's.

Wat volgde was een jarenlange uitbreiding van de museumcollectie, dankzij eigen aankopen en vooral schenkingen door particulieren. Zozeer, dat het Mexican Museum tegenwoordig ruim zestienduizend voorwerpen bezit. Een groot deel is opgeslagen in afwachting van het nieuwe onderkomen. De rest wordt tentoongesteld in de voormalige militaire kazerne Fort Mason. Natuurlijk zit daar een vorm van hiërarchie in. Er zijn zalen met Spaans koloniale kunst, zalen met Mexicaanse- en Latinokunst en weer andere ruimten met werken van hedendaagse Chicano-artiesten.

Daarnaast is er de uitgebreide verzameling pre-Columbiaanse voorwerpen als vazen, ceremoniële objecten, gereedschap, sieraden en reliëfs van de tijd voor ontdekkingsreiziger Columbus en de Spaanse conquistadores voet zetten in de Nieuwe Wereld. Grote en bekende beschavingen als de Maya, Zapoteken, Azteken en Inca's, die tegenwoordig zijn uitgestorven of waarvan de nazaten een vaak tweederangs maatschappelijke rol spelen.

Juist die pre-Columbiaanse voorwerpen gingen de afgelopen maanden onder de loep. Een gevolg van de samenwerking die het Mexican Museum met het Smithsonian Institution was aangegaan. Het grootste museum ter wereld wilde best zaken uitlenen aan het kleine broertje in San Francisco, maar wenste dan ook geregeld iets uit The Golden City in de eigen vitrines te tonen. Maar daartoe moest er wel een verificatie plaatsvinden van de ruim tweeduizend pre-Columbiaanse voorwerpen uit het Mexican Museum.

Opgewekt en nieuwsgierig ging archeoloog en specialist Eduardo Pérez de Heredia namens het Smithsonian aan de slag. Maar hoe meer voorwerpen hij onder ogen en in zijn handen kreeg, hoe zwaarmoediger hij werd. Uiteindelijk was Pérez de Heredia door de gehele collectie heen en tekende hij zijn bevindingen op in een veertien pagina's tellend rapport. Zijn vernietigende conclusie: 96 procent van de pre-Columbiaanse voorwerpen van het Mexican Museum zijn niet-relevant of gewoon vals.

Slechts 83 voorwerpen van de ruim 2.000 zouden volgens Pérez de Heredia in aanmerking komen om ooit in het Smithsonian of een ander gerenommeerd museum tentoongesteld te worden. De rest? De Smithsonian-expert was er resoluut over: 'Louter te gebuiken als decorstuk.'

Bestuurslid Andrew Kluger van het Mexican Museum reageerde in de Amerikaanse media onthutst op de bevindingen. Volgens Kluger heeft het museum ten onrechte jarenlang klakkeloos voorwerpen geaccepteerd 'van kinderen die het spul niet van hun ouders wilden'. Daarbij is volgens hem spijtig genoeg nagelaten te controleren of iets wel echt was of enige historische waarde vertegenwoordigde.
voda
0
HSBC verplaatst 1.000 banen naar Parijs bij harde Brexit - media

CEO noemt nieuw Frans regelpakket "zeer positief"

(ABM FN-Dow Jones) De Brits-Aziatische bankreus HSBC zal mogelijk 1.000 van zijn 43.000 medewerkers verhuizen van Londen naar Frankrijk, als er een 'harde Brexit' komt. Dat meldden media dinsdag.

CEO Stuart Gulliver van HSBC zei tijdens een conferentie in Parijs dat bij een harde Brexit, de werkzaamheden van ongeveer 1.000 medewerkers niet meer vanuit het Verenigd Koninkrijk zouden mogen worden uitgevoerd, meldde persbureau Reuters.

Het pakket met aanpassingen van wet- en regelgeving dat de Franse regering recent aankondigde om de Franse hoofdstad aantrekkelijker te maken als vestigingsplaats voor financiële instellingen uit Engeland en de Verenigde Staten, beoordeelde Gulliver als zeer positief, aldus het persbureau.

Als de onderhandelingen over het vertrek van het Verenigd Koninkrijk uit de Europese Unie leiden tot een 'zachte Brexit', hoeven de banen volgens Gulliver mogelijk niet te worden verplaatst, tekende de Amerikaanse zakenzender CNBC op.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires
voda
0
Coal-fired power plants top polluters in Europe - European Union

Associated Press reported that coal-fired power stations are responsible for the most pollution in Europe, with Britain among the top polluters, the European Union says. The European Environment Agency said in a report that half of the plants responsible for the largest releases of air and water pollution were in Britain, with a total of 14. Germany was second with seven, followed by France and Poland, each with five.

The agency reviewed emissions data from 35,000 industrial plants in 2015 – the latest available data – including power stations, petrochemical refineries and metal processing units from the 28 members of the European Union, and Iceland, Liechtenstein, Norway, Switzerland and Serbia.

It said that “good progress is being made by the EU toward its climate and energy policy objectives for 2020 and 2030.” However, it noted that coal remains the most used fuel in large combustion plants – power plants, refineries, large chemical plants and steelworks – despite a decreasing amount being used over recent years, and a threefold increase in biomass use between 2004 and 2015.

Coal is still responsible for the largest releases of carbon dioxide, sulfur dioxide and nitrogen oxides into the environment, although some plants have significantly improved their environmental performance over recent years, releasing fewer emissions into the environment.

Source : Associated Press
Bijlage:
voda
0
Een van 's werelds grootste ijsbergen breekt af van Antarctica

Een gigantische ijsberg, groter dan de provincie Noord-Brabant, is van het ijsplateau in Antarctica afgebroken, blijkt uit satellietbeelden. De ijsmassa drijft nu naar het noorden, meldt het Duitse Alfred Wegener Instituut voor Pool- en Zee Onderzoek vandaag.

ANP/Annabel van Gestel 12-07-17, 13:37 Laatste update: 13:49

Het zal waarschijnlijk twee tot drie jaar duren voordat de ijsmassa is gesmolten. Het is met een lengte van 175 kilometer en een breedte tot op sommige plekken van 50 kilometer een van de grootste ijsbergen die wetenschappers de laatste drie decennia hebben gezien.

Hij is vermoedelijk afgebroken nadat een scheur, die al eerder werd waargenomen, is doorgebroken. De ijsplaat waar de berg aan vastzat is hierdoor met 12 procent gekrompen. Volgens onderzoekers was de plaat, die ook wel Larson C wordt genoemd, nog niet eerder zo klein.

De 6000 vierkante kilometer grote ijskolos vormt geen gevaar voor mensen. Ook heeft het geen invloed op het zeeniveau, omdat de berg al dreef op het water. Het ijs ligt buiten belangrijke handelsroutes, maar kan wel hinder opleveren voor cruiseschepen vanuit Zuid-Amerika. In 2009 werden meer dan 150 passagiers en de bemanning geëvacueerd toen hun schip MTV Explorer op een ijsberg was gevaren.

www.ad.nl/buitenland/een-van-s-wereld...
DeZwarteRidder
0
Groot tekort aan wiet in Nevada: staat overweegt noodmaatregelen
28 min geleden

De Amerikaanse staat Nevada heeft te kampen met een groot tekort aan wiet. Sinds 1 juli is wiet gelegaliseerd in de staat en is het niet aan te slepen. Er worden noodmaatregelen overwogen door de autoriteiten.

Hoewel er genoeg winkels zijn waar wiet kan worden aangeschaft, stokt het bij de bevoorrading meldt de Reno Gazette-Journal. Er zijn namelijk te weinig distributeurs die voldoen aan alle eisen.

De staat neemt nu maatregelen. Autoriteiten zouden daardoor noodmaatregelen kunnen treffen om het tekort op te heffen. Zo’n 47 wietwinkels zouden bijna geen voorraad mee hebben.
Voor miljoenen verkocht

In de eerste vier dagen werd al voor ruim 2,6 miljoen euro aan wiet verkocht. Dat leverde de staat Nevada bijna een miljoen euro een belasting op.

Nevada is de vijfde staat in de VS waar marihuana legaal mag worden verkocht. Washington, Colorado, Oregon en Alaska gingen Nevada voor.
voda
0
Beursblik: toelichting rentebesluit ECB wordt evenwichtsoefening Draghi

Markt verwacht geen wijzigingen maar wel meer voorzichtige taper hints.

(ABM FN-Dow Jones)

Het rentebesluit van de Europese Centrale Bank draait donderdag vooral om de toelichting van voorzitter Mario Draghi en de kunst om de markt enerzijds verder voor te bereiden op mogelijke monetaire verkrapping en anderzijds geen zogenoemd 'taper tantrum' te veroorzaken. Dit is de verwachting van economen geraadpleegd door ABM Financial News.

In het Portugese Sintra ging het vorige maand mis qua communicatie. Tijdens de jaarlijkse ECB-bijeenkomst leek Draghi de eerste aanzet te geven naar monetaire verkrapping, maar de ECB zei later dat de markt de woorden van de centrale bankier verkeerd had geïnterpreteerd.

Draghi krijgt donderdag dus opnieuw de kans om de markt zo langzaamaan voor te bereiden op een geleidelijke afbouw van de stimuleringsmaatregelen. "We verwachten dat Draghi de belangrijkste elementen van zijn toespraak in Sintra herhaalt", schreef ING in een voorbeschouwing. Mogelijk kiest de ECB voor een iets strengere toon door de verwijzing naar het eventueel opvoeren van het QE programma aan te passen.

Uit de notulen van de vergadering in juni bleek recent dat destijds wel werd overwogen om de forward guidance van de centrale bank hierop aan te passen. Maar, zo vind ING, hiermee zou Draghi zich mogelijk teveel opstellen als havik. "Als we kijken naar de reactie op de obligatiemarkten in de afgelopen weken, dan is dat een goede reminder dat de scheidslijn tussen het voorbereiden en het verstoren van de markt klein is."

In dat kader verwacht ING dan ook dat Draghi zich niet al te streng zal opstellen, bijvoorbeeld door ook duidelijk te benadrukken dat een eerste renteverhoging niet wordt doorgevoerd voor het kwantitatieve verruimingsprogramma is beëindigd.

Economen van Bank of America gaan er van uit dat Draghi zich iets strenger zal opstellen in zijn persconferentie en dat de referentie aan het eventueel opvoeren van de kwantitatieve verruiming wordt geschrapt uit de forward guidance. Tegelijkertijd zal de centrale bankier willen benadrukken dat een verruimend monetair beleid nog altijd nodig is. De marktvorsers verwachten dat bij de vergadering in september, wanneer ook nieuwe economische ramingen en inflatieverwachtingen bekend worden gemaakt, een vooraankondiging komt waarna de centrale bank in oktober officieel bekendmaakt dat het zijn maandelijkse opkoopprogramma vanaf januari 2018 gaat terugschroeven.

"QE wordt dan vermoedelijk verlaagd van 60 miljard naar 40 miljard euro per maand voor zeker zes maanden, waarna in de tweede jaarhelft van 2018 verder wordt afgebouwd, tot het QE programma in december volgend jaar volledig is beëindigd", aldus Bank of America. Vervolgens zal de ECB waarschijnlijk als eerste de depositorente weer gaan verhogen.

Morgan Stanley houdt donderdag rekening met een voorzichtige Draghi met een gebalanceerde communicatie. Zij voorzien een taper-aankondiging in september en net als Bank of America de start van het afbouwen van de stimuleringsmaatregelen vanaf januari volgend jaar. "De eerste verhoging van de depositorente voorzien we ergens richting het eind van 2018", schreven de economen.

De marktvorsers verwachten dat Draghi donderdag geen van zijn recente woorden terug zal willen nemen, maar dat de centrale bank ook wil voorkomen dat de obligatie yields verder stijgen of dat de euro verder aandikt. De euro noteerde dinsdagavond al rond de 1,16 dollar.

"Al met al wordt het een evenwichtsoefening waarbij Draghi al zijn verbale acrobatische vaardigheden moet inzetten", concludeerde ING in zijn vooruitblik.

Het rentebesluit van de ECB wordt donderdagmiddag om kwart voor twee bekendgemaakt. Het belangrijkste rentetarief blijft dan waarschijnlijk staan op 0,00 procent en de depositorente op 0,40 procent negatief. Ook zal de centrale bank dan nog niet tornen aan de omvang van het maandelijkse opkoopprogramma van 60 miljard euro, dat nog tot zeker december van dit jaar loopt. De toelichting van voorzitter Mario Draghi wordt vanaf half 3 verwacht.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires
DeZwarteRidder
0
Veroordeelde witwasser van paard getrokken
49 min geleden

ZOETERMEER - Een door de politie gezochte Hagenaar is vrijdag van een paard gehaald. De 34-jarige man stond gesignaleerd omdat hij wegens witwassen en cybercrime nog 20.000 euro moet betalen, of 146 dagen de cel in. Ook hebben zijn slachtoffers nog een schadevergoeding tegoed.

De politie was al vaak langs zijn huis gereden maar daar was hij nooit. Via Facebook ontdekten agenten dat hij geregeld naar een manege in Zoetermeer ging. Daar bleek hij vrijdag inderdaad te zijn, en reed er rond op een paard. De man moest mee naar het bureau en betaalde daar de openstaande boete.
voda
0
ECB kocht voor 12 miljard euro aan obligaties op

Asset-backed securities maken pas op de plaats.

(ABM FN-Dow Jones) De Europese Centrale Bank heeft afgelopen week voor circa 12 miljard euro aan staatsobligaties opgekocht. Dit bleek uit nieuwe cijfers die de centrale bank maandag publiceerde.

Door de aankopen in de week eindigend op 21 juni steeg de teller op weekbasis van circa 1.637 miljard euro naar 1.649 miljard euro.

De waarde van de gekochte covered bonds steeg afgelopen week van zo'n 223,9 miljard naar 224,6 miljard euro en voor asset-backed securities kwam de teller uit op 24,7 miljard euro, gelijk aan het opkoopbedrag van 24,7 miljard euro een week eerder.

Afgelopen week kocht de ECB verder voor ongeveer 0,8 miljard euro aan bedrijfsobligaties op, waarmee de totale aankopen nu 101,1 miljard euro bedragen.

Sinds april koopt de centrale bank gemiddeld voor 60 miljard euro aan obligaties en andere leningen op. Dit loopt in principe tot eind december 2017.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires
DeZwarteRidder
0
Vaticaan zet fonteinen droog
16 min geleden

ROME - Rome gaat al enige dagen gebukt onder waterschaarste. De nood is zo hoog dat het Vaticaan honderd fonteinen heeft drooggelegd. Niemand kan zich herinneren dat dat eerder is gebeurd.

Tot de fonteinen behoren de twee beroemde barokke exemplaren op het Sint Pieterplein. In Vaticaanstad en de omringende Italiaanse hoofdstad is de afgelopen periode geen druppel regen gevallen. Rome heeft de publieke kranen op straat al afgesloten.

De gemeente overweegt nu zelfs het drinkwater te rantsoeneren. Dat betekent volgens The Guardian dat ongeveer een miljoen Romeinen slechts acht uur per dag over water kunnen beschikken. Zuid-Europa heeft momenteel te maken met een hittegolf.
[verwijderd]
1
"Zomer 2007, zakenbank Bear Stearns schokt de markt: twee hedgefondsen zijn ten onder gegaan, beleggers zijn hun geld kwijt. Het startschot voor de kredietcrisis lijkt te zijn gelost. Tien jaar nadat de eerste signalen van de onheilstijding zich aftekenden, zijn de gevolgen nog altijd tastbaar...."

Op FD.nl een "long read" over de gebeurtenissen die we al weer bijna vergeten zijn, nou ik niet hoor! het blijft altijd knagen...toch moet je dit artikel verplicht lezen wanneer je vanmiddag weer voor een half jaarinkomen wat aandeeltjes koopt...

Na 31x zwart aan de roulette komt toch altijd rood? nou vergeet dat maar lekker!
De onmogelijke serie kan volgende week gewoon weer vrolijk voorbij komen......
[verwijderd]
1
quote:

paulta schreef op 28 juli 2017 12:23:

"Zomer 2007, zakenbank Bear Stearns schokt de markt: twee hedgefondsen zijn ten onder gegaan, beleggers zijn hun geld kwijt. Het startschot voor de kredietcrisis lijkt te zijn gelost. Tien jaar nadat de eerste signalen van de onheilstijding zich aftekenden, zijn de gevolgen nog altijd tastbaar...."

Op FD.nl een "long read" over de gebeurtenissen die we al weer bijna vergeten zijn, nou ik niet hoor! het blijft altijd knagen...toch moet je dit artikel verplicht lezen wanneer je vanmiddag weer 4 voor een half jaarinkomen wat aandeeltjes koopt...

Na 31x zwart aan de roulette komt toch altijd rood? nou vergeet dat maar lekker!
De onmogelijke serie kan volgende week gewoon weer vrolijk voorbij komen......
Zal euforie van toen nooit vergeten,je was gek dat je geen aandelen kocht, t kon alleen maar hoger:-)

Zelfde als in 2000.

Door niet mee tegaan in de euforie destijds is me een hoop narigheid bespaard gebleven terwijl ik in mn kennissenkring drama s heb meegemaakt.

Degenen die die tijd meegemaakt hebben zijn veel voorzichtiger dan de nwe garde beleggers die de laatste 6 jaar ingestapt zijn en alleen maar stijging kennen.

Iedere buy the dip was goed immers.

Zolang de muziek speelt......
DeZwarteRidder
0
Aandelen sigarettenmakers in vrije val na uitspraken toezichthouder VS

Gepubliceerd: 28 juli 2017 17:23 Laatste update: 28 juli 2017 17:23

De aandelen van sigarettenmakers zijn fors gedaald nadat de Amerikaanse toezichthouder zich heeft voorgenomen om het nicotinegehalte in sigaretten te verlagen.

De Food and Drug Administration (FDA) maakte vrijdag bekend dat het van plan is een publieke discussie te starten over de verslavende stof in sigaretten. De FDA denkt erover na om het niveau te verlagen naar een niet-verslavende hoeveelheid.

Aandelen van Altria koersten tegen 17.00 uur ruim 11 procent lager, Philip Morris stond bijna 3 procent in de min en het aandeel British American Tobacco verloor 12,7 procent.

Een functionaris van de FDA verklaarde in een persbericht dat de toezichthouder zich zal inzetten voor een wereld waarin sigaretten niet meer verslavend werken. Mensen die toch nicotine nodig hebben, zouden dat via een andere bron kunnen krijgen.
Door: NU.nl
[verwijderd]
0
www.zerohedge.com/news/2017-07-28/eli...

Mohamed A. El-Erian is a bona fide member of the global power elite (a former deputy director of the IMF and president of the Harvard Management Co.). Yet he writes in a fairly accessible style on the popular Bloomberg website. When El-Erian talks, we should all listen.

In a recent article he raises serious doubts about the sustainability of the bull market in stocks because of reduced liquidity resulting from simultaneous policy tightening by the Fed, European Central Bank (ECB) and the Bank of England.

He says stocks rose on a sea of liquidity and they may crash when that liquidity is removed. This is a warning to other elites, but it’s also a warning to you.
[verwijderd]
0
Die "sea of liquidity" gaat afnemen, opdrogen en daarna uiteindelijk interen.
2x4,5 triljalala* die de markt weer moet absorberen gaat ten koste van de gehele economie: minder investeringen, meer werk voor minder geld, minder leenvermogen, algehele krimp, teruggang in welvaart, teruggang in alles.

De FED $4,5 triljalala op de balans.
De ECB €4,5 triljalala op de balans and stil counting.

We hebben het nog steeds over een "experiment" met onduidelijke gevolgen en afloop.
Het zal mij benieuwen hoe de markt hiertegen gaat spelen, want dat gaat natuurlijk gebeuren, de centrale banken zijn echt uitgespeeld en zullen compleet genegeerd worden....

* 1 triljala=1000 miljard.
20.965 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 982 983 984 985 986 987 988 989 990 991 992 ... 1045 1046 1047 1048 1049 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Markt vandaag

AEX 882,63 +12,36 +1,42% 17:58
AMX 914,42 -2,12 -0,23% 17:58
ASCX 1.198,74 +7,95 +0,67% 17:43
BEL 20 3.874,87 +16,93 +0,44% 17:58
Germany40^ 18.165,20 +247,92 +1,38% 17:58
US30^ 38.220,60 +96,47 +0,25% 17:58
US500^ 5.098,04 +53,10 +1,05% 17:58
Nasd100^ 17.713,71 +285,16 +1,64% 17:58
Japan225^ 38.200,55 +475,41 +1,26% 17:58
WTI 84,02 +0,27 +0,32% 17:58
Brent 88,23 +0,32 +0,36% 17:58
EUR/USD 1,0687 -0,0042 -0,39% 17:58
BTC/USD 64.303,10 +323,24 +0,51% 02:59
Gold spot 2.337,14 +5,11 +0,22% 17:58
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer
HOGE RENDEMENTEN OP DE IEX-MODELPORTEFEUILLES > WORD NU ABONNEE EN PROFITEER VAN MAAR LIEFST 67% KORTING!

Stijgers & Dalers

Stijgers Laatst +/- % tijd
ASMI 623,800 +42,200 +7,26% 17:35
ASML 858,800 +25,100 +3,01% 17:39
PROSUS 31,625 +0,815 +2,65% 17:35
Dalers Laatst +/- % tijd
IMCD 141,700 -7,300 -4,90% 17:35
ABN AMRO BANK N.V. 15,210 -0,665 -4,19% 17:35
BESI 130,400 -5,600 -4,12% 17:35

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront