Koffiekamer « Terug naar discussie overzicht

alleen positief nieuws!

3.265 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 ... 160 161 162 163 164 » | Laatste
haas
0
die buros,zoals s+p waren toch ook zo positief in de periode voorafgaand aan de krediet crisis ?
voda
0
Afbouwen QE wordt geen drama - Knot

DNB-topman ziet geen reden voor verdere verruiming.

(ABM FN-Dow Jones) Het is tijd dat de Europese Centrale Bank stopt met obligaties opkopen en dat zal geen drama worden. Dat zei voorzitter van De Nederlandsche Bank en ECB-beleidsmaker Klaas Knot woensdag.

Volgens Knot hoeven beleggers niet te vrezen dat het economisch herstel ontspoort wanneer de Europese Centrale Bank het monetaire beleid normaliseert en stopt met obligaties opkopen.

Beleggers vrezen onder andere voor sterke koersdalingen van obligaties, als de centrale bank zich terugtrekt als massale koper.

"Hoewel er zich onderweg inderdaad uitdagingen zullen voordoen, zie ik geen reden om daar al te dramatisch over te doen", zei de centrale bankier.

Ook als de ECB geen obligaties meer opkoopt, blijft de centrale bank namelijk de opgekochte obligaties herinvesteren, wanneer de looptijd verstrijkt, zei Knot. Hierdoor blijft de centrale bank de economie stimuleren.

De duurdere euro, die een reden zou zijn om nog even te wachten met het afbouwen van de stimulering, weerspiegelt volgens Knot de relatieve kracht en stabiliteit van de eurozone, wat juist een bevestiging zou zijn dat het opkoopprogramma niet meer nodig is.

"Als we aannemen dat de robuuste economische ontwikkelingen doorzetten, kunnen we erop vertrouwen dat inflatie zal terugkeren naar niveaus die consistent zijn met onze doelstelling van lager dan twee procent op de middellange termijn", hield Knot zijn gehoor bij een evenement van Econopolis in Brussel voor. "In dit klimaat is de noodzaak van kwantitatieve verruiming duidelijk minder evident."

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires
voda
0
Nederlandse huishoudens spenderen meer

Consumptie met 2,8 procent omhoog in juli.

(ABM FN-Dow Jones) Nederlandse huishoudens hebben in juli meer besteed dan in dezelfde periode vorig jaar. Dit bleek donderdag uit voorlopige cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek.

Consumenten gaven in juli 2,8 procent meer uit. Daarmee lag de groei hoger dan in juni en mei, toen sprake was van een groei van respectievelijk 2,3 procent en 2,6 procent.

Consumenten gaven in juli vooral meer uit aan woninginrichting, aldus het CBS. Er werd bijna zeven procent meer uitgegeven aan duurzame goederen.

Aan voedings- en genotmiddelen gaven ze bijna 2 procent meer uit dan een jaar eerder. Verder hebben consumenten in juli bijna 1 procent meer besteed aan overige goederen, aldus het statistiekbureau.

Minder gunstig beeld september

Verder liet het statistiekbureau weten dat de omstandigheden voor de consumptie in september iets minder gunstig zijn dan in juli. Dat komt volgens het CBS vooral doordat consumenten minder positief waren over hun toekomstige financiële positie en de stijging van de koerswaarde van Nederlandse aandelen op jaarbasis kleiner was.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires
voda
0
Nederlandse investeringen stijgen

Stijging van 9,3 procent in juli.

(ABM FN-Dow Jones) De investeringen in Nederland zijn in juli van dit jaar gestegen. Dit bleek donderdag uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek.

In juli lag het volume van de investeringen in materiële vaste activa 9,3 procent hoger dan in dezelfde maand vorig jaar. Er bleek vooral meer geïnvesteerd in vliegtuigen, woningen, machines en personenauto's.

De cijfers zijn niet gecorrigeerd voor werkdagen. Juli 2017 kende evenveel werkdagen als in juli 2016.

Volgens de CBS Investeringsradar zijn de condities voor de investeringen in september iets gunstiger dan in juli. Dit komt vooral doordat de groei van de export op jaarbasis in de radar van september een stuk groter is.

Ook de bezettingsgraad van de machines en installaties in de industrie was hoger, aldus het CBS. Daartegenover staat dat het oordeel van de Nederlandse ondernemers in de industrie over hun orderportefeuille iets verslechterde.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires
voda
0
Aantal werkenden verder toegenomen

Gepubliceerd op 21 sep 2017 om 06:45 | Views: 802

DEN HAAG (AFN) - In Nederland hadden 8,6 miljoen mensen in de leeftijd van 15 tot 75 jaar in augustus een baan. Dat blijkt uit gegevens van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) en uitkeringsinstantie UWV.

Bijna 4,3 miljoen mensen hadden om uiteenlopende redenen geen betaald werk. Onder hen waren 426.000 mensen die aangaven recent naar werk te hebben gezocht en daarvoor ook direct beschikbaar te zijn. Gemiddeld nam hun aantal in de laatste drie maanden af met 10.000 per maand.

De rest van deze groep niet-werkenden, ruim 3,8 miljoen, bestond uit mensen die niet recent hebben gezocht of bijvoorbeeld niet direct voor werk beschikbaar waren. Hun aantal is met gemiddeld 3000 per maand gedaald. Het UWV registreerde een verdere daling van het aantal WW-uitkeringen naar 362.000 in augustus. In de bouwnijverheid was naar sector bekeken sprake van de grootste afname.

Werkloosheid
Overigens is de afgelopen drie maanden is de werkloosheid vooral sterk gedaald bij 45- tot 75-jarigen. In augustus waren binnen die leeftijdsgroep 163.000 mensen werkloos. In mei waren er nog 187.000 45-plussers op zoek naar werk die direct konden starten. Daarmee nam hun aantal tussen mei en augustus af met gemiddeld 8.000 per maand.

Minister Lodewijk Asscher van Sociale Zaken en Werkgelegenheid wijst er op dat een recordaantal mensen een baan heeft en dat de werkloosheid is gedaald naar het laagste niveau in zes jaar tijd.
voda
0
Overheidsschuld neemt verder af

Schuld daalt in eerste zes maanden met krap 14 miljard euro.

(ABM FN-Dow Jones) De Nederlandse overheidsschuld is in het eerste halfjaar gedaald. Dit maakte het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) vrijdag bekend.

De overheidsschuld daalde met bijna 14 miljard euro naar 421 miljard euro. Dit komt volgens het statistiekbureau overeen met 58,7 procent van het bruto binnenlands product en is de laagste schuldquote sinds 2010. De schuld daalde vanwege een begrotingsoverschot van 4 miljard euro en de opbrengsten uit de verkoop van financiële bezittingen.

De Staat verkocht in het eerste halfjaar onder meer aandelen ASR voor bijna 2 miljard euro, terwijl de verkoop van een deel van het belang in ABN AMRO 1,5 miljard euro opbracht. Bovendien leverden derivaten ruim 2 miljard euro op.

De overheid kreeg in het eerste kwartaal ook een eenmalige betalingen van dik 3 miljard euro als korting op Europese afdrachten. Tevens nam het schatkistbankieren van decentrale overheden toe met 2 miljard euro, waardoor het Rijk minder hoefde te lenen buiten de overheid.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires
voda
0
Nederlandse economie met 1,5 procent gegroeid - CBS

Voorlopig groeicijfer Nederlandse economie gehandhaafd.

(ABM FN-Dow Jones) De Nederlandse economie is in het tweede kwartaal op kwartaalbasis met 1,5 procent gegroeid. Dit meldde het Centraal Bureau voor de Statistiek vrijdag.

De data waren conform een eerdere raming.

Het statistiekbureau sprak van een uitzonderlijk hoge groei. "Zo'n groeicijfer is deze eeuw pas twee keer eerder opgetekend. In hoeverre de groei in het tweede kwartaal een uitschieter is, zal blijken bij de groeicijfers van de komende kwartalen", aldus het CBS.

De groei is volgens het statistiekbureau met name te danken aan de uitvoer en de consumptie van huishoudens, terwijl de investeringen toenamen.

Op jaarbasis groeide het bruto binnenlands product in het tweede kwartaal met 3,3 procent, versus een groei van 3,2 procent in het eerste kwartaal van 2017.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires
voda
0
Producentenvertrouwen op hoogste niveau in bijna 10 jaar

Vertrouwensindex naar 8,5.

(ABM FN-Dow Jones) Het vertrouwen onder Nederlandse producenten is in september naar het hoogste niveau in 9,5 jaar tijd gestegen. Dit bleek donderdag uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek.

De vertrouwensindex steeg van 5,4 in augustus naar 8,5 in september. "Hierdoor zijn de dalingen in de voorgaande twee maanden meer dan gecompenseerd", stelde het statistiekbureau. Producenten waren in september vooral positiever over de productie in de komende drie maanden. Ook het oordeel over de voorraden gereed product verbeterde.

Het vertrouwen ligt in september ruim boven het gemiddelde van de afgelopen twintig jaar van 0,7. Het vertrouwen van de ondernemers bereikte in januari 2008 de hoogste waarde op 9,4 en ruim een jaar later de laagste waarde op 23,5 negatief. Sinds oktober 2014 hebben positief gestemde ondernemers de overhand.

De gemiddelde dagproductie van de Nederlandse industrie lag in juli 3 procent hoger dan in juli 2016. De stijging was daarmee iets minder sterk dan in juni. Al bijna twee jaar produceert de industrie evenwel meer dan in dezelfde periode een jaar eerder.

In Duitsland, een belangrijke afzetmarkt voor de Nederlandse industrie, is het vertrouwen onder producten in september gedaald. In de twee voorgaande maanden bereikte het vertrouwen evenwel nog recordhoogtes.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires
NewKidInTown
0
"Stones spelen Johan Cruijff Arena plat"

Als je als jongere muziekliefhebber ook maar enig zelfrespect in je donder hebt, ga je toch niet naar een optreden van oude mannen van circa 75 jaar (bij elkaar opgeteld zijn de 4 bandleden 293 jaar oud.), tot overmaat van ramp ook nog in het ajax-stadion, het toppunt van .....
objectief
0
quote:

NewKidInTown schreef op 1 oktober 2017 06:09:

"Stones spelen Johan Cruijff Arena plat"

Als je als jongere muziekliefhebber ook maar enig zelfrespect in je donder hebt, ga je toch niet naar een optreden van oude mannen van circa 75 jaar (bij elkaar opgeteld zijn de 4 bandleden 293 jaar oud.), tot overmaat van ramp ook nog in het ajax-stadion, het toppunt van .....
Voor de oudere muziekliefhebber is dit genieten met nostalgische liedjes...het was al maanden van tevoren uitverkocht....dat zegt al genoeg.
S.v.p. positieve berichten op dit draadje.
NewKidInTown
0
Kan me toch niet voorstellen dat er zeventig-jarigen zijn die zich met hen kunnen identificeren, die lopen bijna allemaal achter de rollator.
NewKidInTown
1
quote:

fred12345 schreef op 1 oktober 2017 09:53:

S.v.p. positief nieuws op dit draadje.
Nieuws zou moeten bestaan uit feiten. Of dit positief of negatief is, hangt veelal af van subjectieve interpretatie, waar de belangen liggen.
voda
0
Beursblik: stierenmarkt zal nog jaren aanhouden

Canaccord Genuity rekent nog 3 tot 5 jaar op stijgende koersen.

(ABM FN-Dow Jones) De huidige stierenmarkt kan nog jaren aanhouden en daarmee de langste ooit worden, ondanks alle onzekerheden, zoals die rondom Noord-Korea, de Amerikaanse politiek en het verkrappende beleid van de Federal Reserve. Dit denkt analist Brian Reynolds van Canaccord Genuity.

Reynolds wees op de enorme berg aan pensioengeld die nog aan de zijlijn staat en van waar er een continue stroom richting de kredietmarkten gaat. Bedrijven wenden dit aan om eigen aandelen in te kopen. Een bijna perfecte correlatie, aldus de analist.

Volgens Reynolds zal de huidige stierenmarkt nog zeker drie jaar aanhouden en mogelijk zelfs wel vijf jaar. Daarbij denkt de analist dat er hoogstwaarschijnlijk een versnelling zal optreden.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires
voda
0
Beursupdate: Damrak scherpt jaarrecord weer verder aan

Bod op Refresco Group uitgebracht.

(ABM FN-Dow Jones) De Amsterdamse beurs is dinsdag licht hoger van start gegaan. Kort na de beursgong noteerde de AEX index 0,1 procent hoger op 541,71 punten, terwijl de Midkap 0,4 procent bijschreef.

Onder de hoofdfondsen ging de Franse kabelaar Altice aan kop met een winst van een procent. Aegon was de grootste daler met 0,4 procent.

In de Midkap waren alle ogen gericht op Refresco Group. PAI Partners bracht opnieuw een ongevraagd indicatief bod uit op de bottelaar en het aandeel klom meer dan 8 procent tot 18,80 euro. PAI is bereid alle 81,2 miljoen aandelen Refresco te kopen tegen 19,75 euro per stuk. Daarmee waardeert PAI de bottelaar op 1,6 miljard euro. Het bod, dat vandaag werd uitgebracht, is inclusief de bottelactiviteiten van Cott, die Refresco nog dit jaar hoopt in de lijven.

De andere AMX fondsen noteerden in een bescheiden bandbreedte ten opzichte van het slot van maandag.

Onder de kleinere fondsen bleven echte uitschieters ook achterwege. KasBank won krap een procent. AMG verloor krap een procent.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires
voda
0
Nieuwe kabinet mikt op flinke verlaging vennootschapsbelasting - media

Belastingtarieven met 4 procentpunt verlaagd.

(ABM FN-Dow Jones) De winstbelasting voor bedrijven zal fors worden verlaagd, zo zouden de formerende partijen VVD, CDA, D66 en ChristenUnie hebben afgesproken. Dit meldde RTL Nieuws donderdag op basis van bronnen.

De vennootschapsbelasting gaat volgens RTL van 25 naar 21 procent en over de eerste 200.000 euro hoeft geen 20 maar 16 procent te worden betaald.

Ook elders in de wereld is er een tendens om de vennootschapsbelasting te verlagen. Een fors lagere winstbelasting inde Verenigde Staten waseen van de verkiezingsbeloftes van de Amerikaanse president Donald Trump.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires
haas
0
josti5
0
quote:

voda schreef op 5 oktober 2017 19:38:

Nieuwe kabinet mikt op flinke verlaging vennootschapsbelasting - media

Belastingtarieven met 4 procentpunt verlaagd.

(ABM FN-Dow Jones) De winstbelasting voor bedrijven zal fors worden verlaagd, zo zouden de formerende partijen VVD, CDA, D66 en ChristenUnie hebben afgesproken. Dit meldde RTL Nieuws donderdag op basis van bronnen.

De vennootschapsbelasting gaat volgens RTL van 25 naar 21 procent en over de eerste 200.000 euro hoeft geen 20 maar 16 procent te worden betaald.

Ook elders in de wereld is er een tendens om de vennootschapsbelasting te verlagen. Een fors lagere winstbelasting inde Verenigde Staten waseen van de verkiezingsbeloftes van de Amerikaanse president Donald Trump.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires
Da's fijn voor de bedrijven... waar al veel te veel geld naar toe ie gegaan.
Tegelijkertijd wordt de BTW op de eerste levensbehoeften van Henk en Ingrid met 50% verhoogd, terwijl deze categorie in de loop der jaren al flink is uitgedund, en is overgeheveld naar het hoge tarief.

CDA en gristenunie stonden erbij en keken ernaar - van VVD en D'66 kun je dit soort streken verwachten.

Nou, je kunt er op wachten: het lage tarief wordt de nek omgedraaid, want straks zit er niks meer in, en dan kan alles naar het hoge tarief, dat vervolgens naar 22% en (veel) hoger gaat...

En de winstbelasting voor bedrijven naar 0.

objectief
0
quote:

josti5 schreef op 6 oktober 2017 20:38:

[...]

En de winstbelasting voor bedrijven naar 0.

Ja, positief nieuws voor bedrijven en ja die BTW van 6 naar 9...dat is een goeie zet...kostenbewust inkopen, dat moet ieder wel aanspreken.
3.265 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 ... 160 161 162 163 164 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Markt vandaag

AEX 882,63 +12,36 +1,42% 18:05
AMX 914,42 -2,12 -0,23% 18:05
ASCX 1.198,74 +7,95 +0,67% 18:05
BEL 20 3.874,87 +16,93 +0,44% 18:05
Germany40^ 18.177,90 +260,62 +1,45% 22:27
US30^ 38.211,61 +87,48 +0,23% 21:59
US500^ 5.095,04 +50,10 +0,99% 22:27
Nasd100^ 17.696,47 +267,92 +1,54% 22:27
Japan225^ 38.345,55 +620,41 +1,64% 22:12
WTI 83,64 -0,11 -0,13% 22:27
Brent 87,99 +0,08 +0,09% 22:27
EUR/USD 1,0695 -0,0034 -0,32% 22:27
BTC/USD 64.046,93 +67,06 +0,10% 21:02
Gold spot 2.338,77 +6,74 +0,29% 22:27
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer
HOGE RENDEMENTEN OP DE IEX-MODELPORTEFEUILLES > WORD NU ABONNEE EN PROFITEER VAN MAAR LIEFST 67% KORTING!

Stijgers & Dalers

Stijgers Laatst +/- % tijd
ASMI 623,800 +42,200 +7,26% 17:35
ASML 858,800 +25,100 +3,01% 17:39
PROSUS 31,625 +0,815 +2,65% 17:35
Dalers Laatst +/- % tijd
IMCD 141,700 -7,300 -4,90% 17:35
ABN AMRO BANK N.V. 15,210 -0,665 -4,19% 17:35
BESI 130,400 -5,600 -4,12% 17:35

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront