Koffiekamer « Terug naar discussie overzicht

Nyrstar

641 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 » | Laatste
marcel13
0
De Tijd België

Degroof Petercam zet Nyrstar op verkopen !
Analist Frank Claasen laat zijn advies voor Nyrstar zakken van 'houden' tot 'verkopen' na de zware winstwaarschuwing, die is ingegeven door de sterk gedaalde zinkprijs. Zijn koersdoel van 5 euro gaat hij herbekijken. Zijn houding was al voorzichtig, maar Nyrstar blijft ontgoochelen en zijn balans wordt nu nog een groter probleem. Aangezien een hoogrentende obligatielening tegen september 2019 moet geherfinancierd worden, wordt de financiële situatie meer en meer risicovol. Bovendien is de waardering niet aantrekkelijk in vergelijking met sectorgenoten en Nyrstars eigen historisch vijfjaarsgemiddelde.
haas
0
quote:

marcel13 schreef op 21 september 2018 10:16:

De tijd België : ABN Amro sluit kapitaalverhoging niet uit bij Nyrstar

De analist herhaalt zijn 'conviction sell' (overtuigd verkoopadvies) omdat hij gelooft dat de schuldenlast van Nyrstar een pak groter is dan het bedrijf laat uitschijnen. Eens de markt het echte schuldniveau begint te weerspiegelen, zal het bedrijf ernstige moeilijkheden ondervinden om zijn obligatielening van 350 miljoen euro te herfinancieren. De analist sluit niet uit dat Nyrstar dan zijn toevlucht zal moeten nemen tot de uitgifte van nieuwe aandelen..

www.tijd.be/markten-live/live-blog/ny...
1 Augustus 2018
Nyrstar: Degroof Petercam verlaagt koersdoel

Degroof Petercam verlaagt in een reactie op de resultaten het koersdoel voor Nyrstar van 6 naar 5 euro. Het advies is 'houden'. 'We blijven bij onze afwachtende houding', zegt analist Frank Claassen. 'De balans is nog steeds niet in orde, ook gelet op de recente prijsdaling van zink.' Om dezelfde reden vindt hij de stelling van de CEO dat Nyrstar over 2018 een positieve vrije kasstroom zal behalen 'te ambitieus'.

www.tijd.be/markten-live/live-blog/ge...
marcel13
0
Avis de broker sur Nyrstar
Goldman Sachs réduit son objectif de cours sur Nyrstar de 6,5 euros à 3 euros. La recommandation passe d'acheter à neutre.
www.lecho.be/les-marches/live-blog/re...
marcel13
0
Voor de Nederlandstaligen : Goldman Sachs verlaagt het koersdoel voor Nyrstar van 6,5 naar 3 euro en het advies van “Kopen” naar “Neutral”.
marcel13
0
24/09/2018 9:55:31

Beursblik: ING haalt Nyrstar van kooplijst
(ABM FN) ING heeft het advies voor Nyrstar verlaagd van Kopen naar Houden en het koersdoel van 7,50 naar 2,80 euro.
marcel13
2
Uit een Belgische krant :

Economist Thomas More en KU Leuven Pascal Paepen Een belegger dient altijd op te passen voor valkuilen. Menig beginnend belegger laat zich daardoor al eens verrassen. Zo’n valkuil is bijvoorbeeld een optisch lage beurskoers. We illustreren dat met een vraag. Op de Brusselse beurs noteren aandelen van Lotus Bakeries en Nyrstar. Voor dat eerste aandeel betaalt u momenteel 2.540 euro terwijl u voor Nyrstar amper 2,66 euro per aandeel moet neertellen. Welk van die twee aandelen is dan het goedkoopst? Ik durf te wedden dat minstens 90 procent van de mensen daarop ‘Nyrstar’ antwoordt. Maar dat is niet zo. Het aandeel van de zinkverwerker is niet bepaald goedkoop. Het bedrijf torst een zware schuldenlast en moest pas nog toegeven dat 2018 geen goed jaar zal worden. De laatste analisten die nog fan waren van Nyrstar verlaagden daarop hun koersdoel fors. Nyrstar is een voorbeeld van een mooi Belgisch bedrijf dat om zeep werd geholpen door fout management. De voormalige bazen van het bedrijf lieten zich bijstaan door een zakenbank om te investeren in zinkmijnen die Nyrstar veel te duur opkocht. Daardoor stapelde de firma de schulden op. Vroeg of laat moeten die schuldeisers terugbetaald worden. Zo’n bedrijf gaat dan uiteindelijk werken voor zijn banken en andere schuldeisers. Voor de eigenaars, de aandeelhouders, resten er weinig centen. Die malaise weerspiegelt zich in de beurskoers. Toen Nyrstar elf jaar geleden naar de beurs kwam, betaalden aandeelhouders vlot 20 euro voor een aandeel. Het huidige aandeel van Nyrstar vertegenwoordigt tien oude aandelen. Je zou dus kunnen zeggen dat het aandeel ooit 200 euro gekost heeft. En de koers vandaag? Die bedraagt… 2,66 euro en dat is 98,7 procent lager dan de oorspronkelijke prijs. De afgelopen elf jaar heeft Nyrstar regelmatig nieuwe aandelen uitgegeven aan telkens lagere prijzen, maar ook dat bijkomend kapitaal is telkens grotendeels in rook opgegaan. Na de koersval van het aandeel vorige week vrijdag (-35%) en afgelopen maandag (-9,5%) zijn er mensen die menen dat het aandeel goedkoop is. Maar een aandeel van Nyrstar is helemaal niet goedkoop! Nyrstar is een probleembedrijf met hoge risico’s. Wie verstandig belegt en liever niet al te veel risico’s neemt koopt Nyrstar niet. Als ik 2.540 euro wil beleggen en de keuze krijg om ofwel 954 aandelen te kopen van Nyrstar, ofwel 1 aandeel van Lotus Bakeries, dan koop ik het aandeel van de speculaasproducent. Die doet het namelijk veel beter dan de zinkfabriek. Waarom zou ik dan het kneusje in mijn portefeuille willen? Op de beurs zijn aandelen van zoveel mooie bedrijven te koop, geleid door uitstekende managers. Neem nu Luc Tack van Tessenderlo Group. Die kocht in maart nog een moderne gasgestookte elektriciteitscentrale. Een meesterlijke zet toch, nu er in ons land gevreesd wordt voor een elektriciteitstekort?
haas
0
quote:

haas schreef op 12 februari 2018 10:41:

Nyrstar is nu al tig jaren 'n treur verhaal
avn 6.50 naar NU 2.05
eerder daalde Nyrstar-koers van 10+ naar rond de 6(doordat de CEO had zitten gokken op de koers van zijn eigen bedrijf !)
haas
0
quote:

haas schreef op 29 september 2018 07:52:

[...]

avn 6.50 naar NU 2.05
eerder daalde Nyrstar-koers van 10+ naar rond de 6(doordat de CEO had zitten gokken op de koers van zijn eigen bedrijf !)
1.47
DeZwarteRidder
0
quote:

DeZwarteRidder schreef op 26 augustus 2018 13:28:

Bovenstaande verhalen in combinatie met de kans op een flinke recessie kan slechts 1 keuze opleveren: wegwezen voordat de bom barst.
Dat was een goeie....
hirshi
0
En weer 13% van de koers af.
Je zult er maar in zitten.

Gelukkig nooit gehandeld in deze brokkenpiloot.
marcel13
0
Fabrieken willen af van verlieslatend moederbedrijf

Als zelfs de vakbonden willen dat Nyrstar failliet gaat

Stukje over de aandeelhouders :

Aandeelhouders

Een vakbond die graten ziet in een faillissement, het lijkt de omgekeerde wereld. Maar Stijn Demeester, analist bij ING, begrijpt het wel. “Vanuit hun perspectief klinkt het logisch. Ze denken in het belang van een goed draaiende fabriek die gebukt gaat onder een moederbedrijf met een veel te grote schuldenberg.” Aandeelhouders zien dat wellicht anders. Bij een faillissement verliezen zij alles. “Op dit moment heeft Nyrstar heel weinig opties. De winst is dermate verkleind en de schuldenberg zo groot dat je geen schuldverstrekker meer kan overtuigen om nog in de groep te investeren.”
www.nieuwsblad.be/cnt/dmf20181113_039...
marcel13
0
NYRSTAR - Volgens Bloomberg zijn Trafigura Group , de grootste aandeelhouder van Nyrstar, en een groep banken in vergevorderde besprekingen om een ??nieuwe tranche van financiering te bieden aan de worstelende zinkgigant.

www.lecho.be/les-marches/live-blog/mo...
marcel13
0
marcel13
0
ING zet Nyrstar op de verkooplijst De zinkspecialist Nyrstar zet de vrijdagse remonte - na het bericht over een verse kredietlijn van de grootaandeelhouder - voort, met en klim van 7,6 procent naar 1,43 euro. Die kredietlijn verandert echter niks aan hét kernprobleem van Nyrstar, de torenhoge schuldenberg waar tot nader order een minieme cashflow tegenover staat. Daarom verlaagt ING het advies van 'houden' tot 'verkopen', en zakt het koersdoel van 2,80 naar 0,40 euro. ING-analist Stijn Demeester verwacht dat de nettoschulden over boekjaar 2018 tot 8,5 keer de brutobedrijfswinst (ebitda) zullen oplopen. Om een obligatie van 340 miljoen euro te kunnen aflossen die in september vervalt, is het management aan een 'capital review' bezig. Precies omdat Nyrstar uitsluit dat de kredietlijn van Trafigura zou gebruikt worden voor die herfinanciering, ziet Demeester weinig alternatieven voor een verwaterende schuldherschikking waarbij schulden in nieuwe aandelen worden omgezet. 'Daarmee zou het structureel probleem van de te hoge schuldenlast aangepakt worden, ten koste van de huidige aandeelhouders'. De analist houdt er rekening mee dat de obligatie vna 340 miljoen euro tegen een korting van 50 procent op de huidige koers in nieuwe aandelen wordt omgezet, wat de huidige aandeelhouders met liefst 85 procent zou verwateren. Bron:"De Tijd"

DeZwarteRidder
0
quote:

marcel13 schreef op 19 november 2018 10:18:

ING zet Nyrstar op de verkooplijst De zinkspecialist Nyrstar zet de vrijdagse remonte - na het bericht over een verse kredietlijn van de grootaandeelhouder - voort, met en klim van 7,6 procent naar 1,43 euro. Die kredietlijn verandert echter niks aan hét kernprobleem van Nyrstar, de torenhoge schuldenberg waar tot nader order een minieme cashflow tegenover staat. Daarom verlaagt ING het advies van 'houden' tot 'verkopen', en zakt het koersdoel van 2,80 naar 0,40 euro. ING-analist Stijn Demeester verwacht dat de nettoschulden over boekjaar 2018 tot 8,5 keer de brutobedrijfswinst (ebitda) zullen oplopen. Om een obligatie van 340 miljoen euro te kunnen aflossen die in september vervalt, is het management aan een 'capital review' bezig. Precies omdat Nyrstar uitsluit dat de kredietlijn van Trafigura zou gebruikt worden voor die herfinanciering, ziet Demeester weinig alternatieven voor een verwaterende schuldherschikking waarbij schulden in nieuwe aandelen worden omgezet. 'Daarmee zou het structureel probleem van de te hoge schuldenlast aangepakt worden, ten koste van de huidige aandeelhouders'. De analist houdt er rekening mee dat de obligatie vna 340 miljoen euro tegen een korting van 50 procent op de huidige koers in nieuwe aandelen wordt omgezet, wat de huidige aandeelhouders met liefst 85 procent zou verwateren. Bron:"De Tijd"
Dit verhaal klinkt zeer realistisch en is in feite de enige mogelijkheid om een faillissement te vermijden.
ffff
0
Veel uitgebreidere analyses zijn er afgelopen dagen in de Tijd te lezen: Yrafigura is de grootste aandeelhouder van Nyrstar, is de grootste klant van Nyrstar ( !!) en heeft al de meeste kredieten aan Nyrstar verschaft.

Als je al die analyses rustig leest kun je niet anders dan concluderen dat Trafigura zijn leverancier Nyrstar volledig in haar greep heeft. Het is gewoon afwachten hoe ze Nyrstar tegemoet komen. Positief is dat Trafigura Nyrstar als leverancier nodig heeft. Ze hebben er ook niet veel aan dat Nyrstar failliet gaat.

Wat verder opvalt afgelopen maanden: De koersadviezen variëren van 5 Euro to heel serieus 1 cent. Kortom Geen mens die het echt weet en Morgan Stanley kwam dan ook met de mededeling dat ze het gewoonweg niet weten. Erg eerlijk !

Maar dan de REALITEIT: Vorige week zakte de koers inderdaad naar…. 0,37 Euro, flink op weg het advies van ABN AMRO te volgen ( 1 cent) Maar zie: In een recordtijd stijgt de koers weer naar 1,40 Euro ofwel 280 procent erbij voor de moedige trader die dan toch op 37 centen kocht.

En dat allemaal op enkele dagen…..

Zelfde toestanden uiteraard bij de obligaties, want hoe gaan ze in godsnaam hun schulden aflossen…?

Overigens een heel interessante casus om eens te volgen hoe de ECHTE bezitter van Nyrstar, dus Trafigura met de situatie omgaat.
DAGELIJKS labnge verhalen, up-dates, nauwelijks bij te houden, laat staan om steeds te posten. Maar na 99 procent koersverlies, was er voor de moedige trader toch een opstot van 37 centen naar 1,40 Euro.

En ING, met zijn 40 centen? Jezus, wat slap geluk, als de markt al 37 centen heeft aangegeven. dan steken ze bij ABN AMRO meer hun nek uit: Eén hele cent voor het aandeel. En bij een koers van 1,40 Euro kun je dus alweer de vraag stellen: Wat hebben al dit soort adviezen voor waarde?
Peter
haas
0
quote:

haas schreef op 29 september 2018 07:52:

[...]

avn 6.50 naar NU 2.05
eerder daalde Nyrstar-koers van 10+ naar rond de 6(doordat de CEO had zitten gokken op de koers van zijn eigen bedrijf !)
@ffff: al die analyses komen Nu het te laat is.
641 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Markt vandaag

AEX 883,76 +13,49 +1,55% 16:45
AMX 915,91 -0,63 -0,07% 16:46
ASCX 1.199,32 +8,53 +0,72% 16:31
BEL 20 3.877,94 +20,00 +0,52% 16:46
Germany40^ 18.166,20 +248,92 +1,39% 16:46
US30^ 38.172,63 +48,50 +0,13% 15:50
US500^ 5.094,79 +49,85 +0,99% 16:46
Nasd100^ 17.584,28 +155,73 +0,89% 15:43
Japan225^ 37.998,05 +272,91 +0,72% 15:46
WTI 83,40 -0,35 -0,42% 16:46
Brent 87,59 -0,32 -0,36% 16:45
EUR/USD 1,0689 -0,0040 -0,37% 16:46
BTC/USD 64.303,10 +323,24 +0,51% 02:59
Gold spot 2.333,07 +1,03 +0,04% 16:46
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer
HOGE RENDEMENTEN OP DE IEX-MODELPORTEFEUILLES > WORD NU ABONNEE EN PROFITEER VAN MAAR LIEFST 67% KORTING!

Stijgers & Dalers

Stijgers Laatst +/- % tijd
ASMI 627,400 +45,800 +7,87% 16:26
PROSUS 31,910 +1,100 +3,57% 16:26
ASML 860,300 +26,600 +3,19% 16:26
Dalers Laatst +/- % tijd
IMCD 140,150 -8,850 -5,94% 16:26
BESI 130,500 -5,500 -4,04% 16:26
ABN AMRO BANK N.V. 15,290 -0,585 -3,69% 16:26

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront