Koffiekamer « Terug naar discussie overzicht

toetreding tot...lees aub

12 Posts
[verwijderd]
0
Heren/dames,

U wellicht niet ontgaan dat onze politiek met op het voortouw cda druk bezig is onze islam buurtgenoet Turkey tot de eu te laten behoren.
We nu ik persoonlijk zie geen enkele rede waarom een land als turkey tot europa zou moeten horen. Gemiddels inkomen per bevolkingshoofd is extreem laag. Enorm werkeloosheid. Schending van de rechten van de mens. Leven ten opzichte van het westen (europa) nog vele tientallen jaren achter.

Op dit moment is nederland de grootste afdrager per hoofd in de bevolking aan de eu. Ik dacht iets van 159 euro per jaar persoon!.
Persoonlijk wil ik dit land niet bij de eu. De gemiddelde nederlander wil dit ook niet. Gezien de laatste peilingen 60% wil dit niet. 30% wel en 10% twijfelt. Nu vraag ik me af:

1: democratie> We leven in nederland een democratisch land. Klopt dit nog wel als de regering (met in het voortouw cda) dit doordrukt?
2: Wat levert dit armoedige land ons op? Nog meer opbrengen per bevolkingshoofd? Meer dan 70 % van de bevolking leeft onder de armoed grens

Ik kan u wel 1 ding vertellen doorgeven de partij die dit doordrukt zonder dat er een op 1 of andere manier een stemming onder de nederlandse bevolking komt heeft het voor mij voor altijd afgedaan. Tevens zal ik persoonlijk deze mening aan een ieder dit die wil horen verkondigen.

Gij zijt Gegroet,

Prettige dagen toegewenst van Piekeren
Cézan
0
Zo at first sight zie ik ook alleen maar nadelen of zijn we te kortzichtig bezig? Is er iemand binnen de KK die de voordelen kan opsommen? JPB, Schroder, Blair maken zich er wel sterk voor. Waarom?
Levert het op LT iets op?

Wie kan hier iets zinnigs over melden?

Czn.
[verwijderd]
0
persoonlijk ben ik hier al een hele poos over aan het bomen geweest, maar ik kan werkelijk niks vinden.
[verwijderd]
0
Europa als speler op het wereldtoneel schijnt volgens sommigen belang te hebben bij een Turkse toetreding. En natuurlijk helpt de druk van de VS ook een handje. Ik kan me niet voorstellen dat het de economie van Europa ten goede zou kunnen komen, en daar was het oorspronkelijk allemaal toch om te doen.

Persoonlijk zie ik liever de toetreding van Canada.
[verwijderd]
0
Misschien moet je de Riverside Conversations II maar eens gaan bekijken die afgelopen jaar door VPRO Tegenlicht is uitgezonden.

Grote investeerders als Jim Rogers en Marc Faber waren erg enthousiast over uitbreiding EU met Oost Europa en Turkije.

www.financialsense.com/transcriptions...

--

DANIEL YERGIN: Will the inclusion of those countries be the solution to the population problems in Western Europe?

MARC FABER: I think it is very good, because there will be a lot of immigration. And factories will shift to Eastern Europe and so forth. So there will be crosscurrents. But I think in general, the population will be enlarged. The zone will be enlarged and we will have a Europe that has a big economic zone.

JIM ROGERS: I think that Europe is making a mistake bringing in those countries. What I think is that Europe should do is bring in Turkey. Turkey has 70 million people. Turkey is an unbelievably young country. The countries you are talking about have a declining population and a declining birthrate. Turkey is very vibrant. They have a very, very good manufacturing base. That would solve a lot of Europe’s problems.

DANIEL YERGIN: And a strong entrepreneurial culture.

JIM ROGERS: Very strong entrepreneurial culture. This new government is terrific. I happen to have confidence in the new government. So, if Europe would bring in Turkey, which they probably won’t..

DANIEL YERGIN: There seems to be a certain degree of opposition.

JIM ROGERS: They say because they are not Europeans, but what they mean is they are not white. But that is outrageous if you ask me. And because they are not Christians. Who cares if they are not Christians and if they are not white!

--

MARC FABER: No, I think in general, for Europe to become larger will be a plus because it will break the rigidity to the Western European systems at the present time. It will bring new culture, new people and so forth, and they will be harder working. Production will shift partly to Eastern Europe, so the cost will be lower and Europe will become more competitive. But I know everybody is bearish about Western Europe. I tend to be more optimistic, because I think that the statistics in the US have been doctored for the last ten years, especially in terms of productivity. And so I think that we
[verwijderd]
0
quote:

BJL schreef:

Jim Rogers
'k Heb het gezien. Jim Rogers was ook heel blij met de niet-Europese immigranten in Nederland. Waarvan ik zelf meen dat het de blunder van de eeuw geweest is. Het zal allemaal wel weer goed komen, maar dan zijn we weer decennia verder.

FKA
2
voordelen:

groei, uitbreiding
een land, onderneming, groep, samenleving is zonder groei gedoemd om zwakker te worden ten opzichte van anderen.
europa is redelijk 'rustig' (tov europa's geschiedenis laaste 500 jaar) aan het werken tot een gemeenschap die een dusdanig gemeenschappelijk doel nastreeft dat uiteidelijk iedereen er beter van zal worden (dus ook nederland)
je moet dingen groot zien en niet alleen denken aan je eigen jaartjes dat je mag rondlopen, dat is waar leiders voor worden ingehuurd en dat is wat schroder blair etc in hun achterhoofd hebben
marique
2
quote:

jaap_10 schreef:

Jim Rogers was ook heel blij met de niet-Europese immigranten in Nederland. Waarvan ik zelf meen dat het de blunder van de eeuw geweest is.
Instroom is op geen enkele manier in te dammen. Dat is al zo vanaf het begin van de mensheid. Hongerende massa's komen nu eenmaal op de buit af. En die wordt, vrijwillig of niet, verdeeld.
De Romeinen hebben dat indertijd 400 jaar weten uit te stellen door een prima buitenlands beleid. Voornamelijk door welvaart te brengen in de veroverde gebieden in de vorm van infrastructuur.

Het probleem van de instroom is niet de instroom op zich, maar de opvang.
In de US gaat dat beter dan in Europa. Dat blijkt o.a uit het feit dat wie naar de US verkast, ook Amerikaan wil worden.
Ik heb nog nooit een Nederlandse politicus de vraag horen stellen, waarom de meeste allochtonen geen Nederlander willen worden. Dàt is het probleem. En dat geldt voor heel Europa.

vrgr
marique
bijna
5
Was altijd voor om bovenstaande redenen.
Ben na ontwikkelingen in ons land en elders in Europa 180 graden gedraaid.
Europa is groot genoeg, ook zonder Turkije.
Ik wil dit mijn nageslacht niet aandoen.
Heb genoeg gezien en gehoord.
Turkije is mij te link, ik zie geen enkel voordeel meer.
Alleen maar nadelen, ik moet er helemaal niet meer aan denken.
De kriebels krijg je er van.

groeten stier
[verwijderd]
0
quote:

marique schreef:

Hongerende massa's komen nu eenmaal op de buit af. En die wordt, vrijwillig of niet, verdeeld.
De Romeinen hebben dat indertijd 400 jaar weten uit te stellen door een prima buitenlands beleid. Voornamelijk door welvaart te brengen in de veroverde gebieden in de vorm van infrastructuur.
Goede analyse lijkt me.
Misschien weet europa het ook nog een tijdje te rekken, bijv. door welvaart te brengen in Turkije in de vorm van infrastructuur, zoals de Romeinen deden. Dat zou inderdaad prima buitenlands beleid zijn.
ffff
0
Ik ben een heel groot voorstander van aansluiting van Turkije bij Europa.

Dat postte ik HIER in de KK al twee jaar geleden en een lading scheldpartijen was mijn deel....Ik zal het mijn leven niet vergeten.....

Er is geen volk ter wereld dat al zo Europees geïntegreerd is als de Turken IN Europa. In Nederland, België, Duitsland vind je miljoenen Turken die vloeiend de landstalen spreken en er al tientallen jaren wonen.

In mijn praktijk komen tientallen goed geïntegreerde Turken, slechts enkel Portugezen en geen enkele Italiaan. In de praktijk zitten de Turken als geen volk ter wereld al overal in Europa.

Dan de economische motieven: een zeer jonge bevolking van 70 miljoen mensen met een begroting waaraan menig Westers land zijn vingers aflikt: geen grote staatsschulden en geen al te grote begrotingstekorten.

Alleen die Turken werken veel harden, net als al die ander Ooost Eurpeanen als Roemenen en Polen dan de verwende Westerling. En dat geeft concurrentie...... Daar hebben we het al vaker over gehad.

Maar Duitsland en Frankrijk investeren als de pest in Turkije. De grootste vrachtwagenfabriek van Daimler Chrysler staat in Turkije. De confectie-industrie boomt....

En dan de Islam. Ach, dat vind ik nou juist zo aantrekkelijk van Turkije: eindelijk eens een niet-christelijk geörienteerd land binne de Europse gemeenschap. We zijn toch voor gelijke behandeling van geloofsovertuigingen......?

De Turken zijn pragmatisch, niet zo fanatiek, zeg maar zoals Nederlandse katholieken katholiek zijn.... Nou die gaan ook niet meer ieder week naar de H.Mis. Dus laat die Turken maar aansluiten

Van harte welkom.

Peter
[verwijderd]
0
Helaas geen tijd om wat uitgebreiders te schrijven. Laten we ophouden met paranoide gedrag en laten we reele voorwaarden stellen aan de toetreding (waaronder Cyprus), gevolgd door een tijdpad waarin targets worden gesteld die Turkije telkens moet halen. Verder sluit me ik me aan bij FFFF/Peter.

Marcel

[Modbreak Thijs (forum@iex.nl): Gelieve hier geen politieke discussies te voeren, thread is bij deze gelocked.]
12 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Direct naar Forum

Markt vandaag

AEX 878,71 0,00 0,00% 02 mei
AMX 919,34 0,00 0,00% 02 mei
ASCX 1.172,42 0,00 0,00% 02 mei
BEL 20 3.893,20 0,00 0,00% 02 mei
Germany40^ 17.940,90 +44,40 +0,25% 02 mei
US30^ 38.141,33 0,00 0,00% 02 mei
US500^ 5.063,59 0,00 0,00% 02 mei
Nasd100^ 17.512,21 0,00 0,00% 02 mei
Japan225^ 37.812,60 0,00 0,00% 02 mei
WTI 78,95 0,00 0,00% 02 mei
Brent 83,57 0,00 0,00% 02 mei
EUR/USD 1,0734 +0,0010 +0,09% 07:19
BTC/USD 59.564,53 +424,83 +0,72% 07:05
Gold spot 2.306,85 +3,14 +0,14% 07:19
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer
HOGE RENDEMENTEN OP DE IEX-MODELPORTEFEUILLES > WORD NU ABONNEE EN PROFITEER VAN MAAR LIEFST 67% KORTING!

Aandelenadviezen van IEX.nl

  1. Premium
    Advieswijziging ASML
  2. Premium
    Iets langer geduld met Besi
  3. Premium
  4. Premium
    Tijd om het aandeel Adyen op te vissen?
  5. Premium
    Uitstekende cijfers Flow Traders

Stijgers & Dalers

Stijgers Laatst +/- % tijd
ABN AMRO BANK N.V. 15,435 0,000 0,00% 02 mei
ADYEN NV 1.128,800 0,000 0,00% 02 mei
Aegon 5,858 0,000 0,00% 02 mei
Dalers Laatst +/- % tijd
ABN AMRO BANK N.V. 15,435 0,000 0,00% 02 mei
ADYEN NV 1.128,800 0,000 0,00% 02 mei
Aegon 5,858 0,000 0,00% 02 mei

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront